RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
ma bitno je da nema više straha kao nekada, kada se prijetilo raspadu sistema kao npr. 2009. koja je po meni uz 1993. (prijetilo gašenju kluba) i 2003.god. bila najteža u novijoj historiji kluba...sada je već druga priča, i VELEŽ polahko počinje ličiti na normalan klub, možda nismo finansijski jaki kao npr. Široki, ali ide nabolje, jer kako je bilo, i šta smo prošli, vrijeme je da se točak okrene u našu korist...
po meni prioritet bi bio konačno stabilna omladinska škola i naravno, daljnja ulaganja u stadion, a da to prati sportske rezultate
po meni prioritet bi bio konačno stabilna omladinska škola i naravno, daljnja ulaganja u stadion, a da to prati sportske rezultate
samo se sjetite da je kod nas bilo apsolutno "normalno" da nam se svaku polusezonu mijenjaju uprave..da su bile "najnormalnije" svadje, strajkovi igraca...da se svaku polusezonu nije znalo ko ce biti trener..gdje ce se ici na pripreme..a da smo uvijek medju zadnjima, ako ne i zadnji pocinjali sa pripremama i slicno...
evo vec neko vrijeme se, ako nista onda bar to, stabilizovalo..i sto je mene iznenadilo je to da su pripreme(npr. rezervacija na bjelasnici) kao i pripremne utakmice vec unaprijed dogovorene bez obzira na ishod skupstine koja se dogodila u medjuvremenu..ako se sjecate obicno se sve to dogovaralo tek nekad poslije kada se vidi ko ce to voditi glavnu rijec, pa ce onda ti odredjivati gdje ce se ici i sa kim ce se igrati..
naravno da uvijek moze bolje..i radi imena Veleza i MORA bolje..ali bar mi je drago sto ne moram vise da citam price kako velez jos nije poceo sa pripremama..kako igraci strajkuju..kako se ne zna ko ce biti trener..kako igraci "kaznjavaju" klub zbog neprimljenih plata gubeci 10-0 u Trebinju..i slicno..
sto bi neko rekao..a ja dijelim to misljenje..
IN IBRO WE/or at least I/ TRUST
evo vec neko vrijeme se, ako nista onda bar to, stabilizovalo..i sto je mene iznenadilo je to da su pripreme(npr. rezervacija na bjelasnici) kao i pripremne utakmice vec unaprijed dogovorene bez obzira na ishod skupstine koja se dogodila u medjuvremenu..ako se sjecate obicno se sve to dogovaralo tek nekad poslije kada se vidi ko ce to voditi glavnu rijec, pa ce onda ti odredjivati gdje ce se ici i sa kim ce se igrati..
naravno da uvijek moze bolje..i radi imena Veleza i MORA bolje..ali bar mi je drago sto ne moram vise da citam price kako velez jos nije poceo sa pripremama..kako igraci strajkuju..kako se ne zna ko ce biti trener..kako igraci "kaznjavaju" klub zbog neprimljenih plata gubeci 10-0 u Trebinju..i slicno..
sto bi neko rekao..a ja dijelim to misljenje..
IN IBRO WE/or at least I/ TRUST
upravo to @nonda_83, zato i jest sada VELEŽ zahvaljujući tim ljudima, koji su učinili dosta toga, na dobrom glasu, mada još uvijek ima otpora, ali polako vrijeme radi za klub...svi bi željeli odmah perfekciju, ali moramo znati u kakvom je stanju nekad ovaj klub bio, pa i nakon onoga rata, koliko je trebalo da se stane na noge...kažem treba nam pod hitno jaka omladinska škola, da počnemo prodavati svoju djecu, i naravno da se širom regije hercegovina organizuju svake godine turniri za malu raju, i da se tako traže talenti, a uz to djeca bi se sklanjala s ulice...
I da IBRO mora postati naš AMAR, a ne da svake sezone mijenjamo trenera, pa kako mislimo napraviti rezultat i kontinuitet...
I da IBRO mora postati naš AMAR, a ne da svake sezone mijenjamo trenera, pa kako mislimo napraviti rezultat i kontinuitet...
Ali ovo liči na ozbiljan rad,pojačanja se dovode po Ibrinim željama i mogućnostima kluba.Nema više letećih igrača i njihovih menadžera,izgleda da je Ibro preuzeo stvari u svoje ruke i da radi dobro.Tako i treba jer on će odgovarati za rezultate ekipe.Samo naprijed IBRO!!!!!!!!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Kad bi dosao Kajkut prosetali bi se do evrope. A za ovo kako je Velez postao stabilan klub trebamo zahvaliti svima a posebno jednom covjeku koji je veliki velezovac i cije injekcije realizuju sve nase zelje. N N hvala
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo
-
- Kontakt:
AMADUDI je napisao/la:Povodom intervjua gosp. Džubur Ahmeda u Dnevnom listu od 01.07.2013. godine Upravni odbor želi saopštiti sljedeće:
„FK Velež je među rijetkim klubovima u Premijer ligi koji je već drugu godinu uzastopno dobio licencu kako za domaća, tako i za međunarodna takmičenja. To je rezultat rada ljudi u klubu, valjda je jasno da nam to niko nije poklonio. Izmirujemo obaveze prema igračima i sa 31.5 su isplaćene i plate i dugovanja po ugovorima.
Jedan smo od rijetkih klubova, ako ne i jedini, koji ne samo da ima sporazum o otplati dugova sa Poreskom upravom, već taj dug i otplaćujemo. Dug je trenutno oko 100.000 KM pri čemu je malo manje od polovine glavnica, a ostatak kamata. Plan Upravnog odbora kluba je da iskoristi zakonske mogućnosti, da platimo glavnicu do kraja godine i na taj način steknemo pravo da budemo oslobođeni plaćanja kamate.
Svakako da je ovakvo opredjeljenje Uprave rezultiralo slabijim rezultatima takmičarskog pogona. Zbog toga smo u ovu sezonu ušli sa namjerom da konačno napravimo iskorak i u takmičarskom smislu, koji bi pratio evidentan napredak koji imamo u organizacionom segmentu kluba.
Po ustaljenom običaju odmah se jave oni koji sve znaju. Još uvijek se u gradu Mostaru u kuloarima, kafićima i ulici najbolje zna kako bi se trebao voditi Velež, kako bi isti trebao izgledati i šta raditi da uspjeh bude zagarantovan.
Upravni odbor kluba još jednom ističe svoju opredjeljenje i otvorenost, te poziva sve one koji mogu i znaju kako bi trebalo raditi da se uključe u rad kluba. Umjesto beskorisne priče u kuloarima, po kafićima i novinama, hajde da svi zajedno učinimo nešto za sve „Rođene“. Mi u Upravi Veleža dajemo sve od sebe, ne punimo svoje tekuće račune, naprotiv trošimo svoje slobodno vrijeme, koristimo privatne veze, prijatelje, svoje firme kako bi omogućili svom voljenom klubu napredak.
Zato neka niko ne sumnja da svako ko želi dobro, može i hoće pomoći klubu nije više nego dobro došao.
Danas kada je klub potpuno finansijski i organizaciono stabiliziran, kada je evidentno da se stvaraju pretpostavke i za rezultatski uspon, jasno je da se pojavljuju "dušebrižnici" koji bi sada rado ušli u klub. Nažalost posljednjih godina, dok su bila ogromna dugovanja, nije bilo baš neke navale.
Kada smo ovako izloženi optužbama, danas kada klub odavno nije bio stabilniji, pitamo se da smo recimo sredstva usmjerena za plaćanje silnih dugova i obaveza zatečenih od prethodnih uprava usmjerili u takmičarski pogon, pa izborili plasman u Evropska takmičenja poput Borca, Čelika ili Olimpika, a ostali bez licence, baš kao i oni, šta bi se desilo? Kako li bi tek tada bili okarakterisani od onih koji sve najbolje znaju i kojim bi nas tada imenima nazivali?
Nema potrebe da vizija o Evropskom Veležu ostane mrtvo slovo u novinama, dokona priča u kafićima, na ulici, jer vrata Veleža otvorena su svakome. “
Upravni odbor FK Velež sa pomažućim prijateljima kluba
Posteno!
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
N.N + I.R + A.O ... ovo nam treba A.DŽ ego veci od interesa Veleža po tom nije puno razlicit od S.T
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
zaboravljamo našeg Jazu Đurasovića, kojeg treba uključiti u rad s prvim timom...kimbo je napisao/la:N.N + I.R + A.O ... ovo nam treba A.DŽ ego veci od interesa Veleža po tom nije puno razlicit od S.T
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Konačno neke stvari koje vraćaju vjeru u naš Velež.
Konačno da pišemo o pojačanjima,željama za narednu sezonu,da neke nesportske stvari ostavimo iza nas.
Mi jesmo čudan mentalitet,Mostar često poredim sa Splitom.Ode euforije do letargije za tren.Dovoljnje su dvije vezane utakmice bez poraza da se dižemo do zvijezda,dovoljan je jedan poraz da popljujemo igrače,upravu,grad i državu.
I poraza i pobjeda će biti ali nekako sam dojma da smo se uozbiljili.Da prelazimo iz 'kabadahijskog' stanja u neko normalno,koliko može biti normalno za priliku i uvjete.
Odgovor ćemo dobiti uskoro,prvenstvo kad krene.
Idemo pokvariti uvjerenja velike većine da je Velež ekipa koja će zauzeti 7-10 mjesto.
Opet ponavljam,ako su hit mogli biti Brotnjo,Modriča,Boljava,zrinjski,zašto to nebi bili i mi?
Nije ovo nikakva euforija već normalan pogled.
Liga nikad nije bila izjednačenija i nijanse odlučuju.
Hajmo više Rođeni!
Konačno da pišemo o pojačanjima,željama za narednu sezonu,da neke nesportske stvari ostavimo iza nas.
Mi jesmo čudan mentalitet,Mostar često poredim sa Splitom.Ode euforije do letargije za tren.Dovoljnje su dvije vezane utakmice bez poraza da se dižemo do zvijezda,dovoljan je jedan poraz da popljujemo igrače,upravu,grad i državu.
I poraza i pobjeda će biti ali nekako sam dojma da smo se uozbiljili.Da prelazimo iz 'kabadahijskog' stanja u neko normalno,koliko može biti normalno za priliku i uvjete.
Odgovor ćemo dobiti uskoro,prvenstvo kad krene.
Idemo pokvariti uvjerenja velike većine da je Velež ekipa koja će zauzeti 7-10 mjesto.
Opet ponavljam,ako su hit mogli biti Brotnjo,Modriča,Boljava,zrinjski,zašto to nebi bili i mi?
Nije ovo nikakva euforija već normalan pogled.
Liga nikad nije bila izjednačenija i nijanse odlučuju.
Hajmo više Rođeni!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
-
- Kontakt:
Dug je 31.12.2012 bio 230,000KM, danas je 100,000KM a do kraja godine bi trebao biti oko 50,000, po ovom izvjestaju UOa Veleza u kojem, napomenimo, sjede 2 navijaca, jedan iz RA i jedan za dijasporu.
Velez bi vec sljedece godine mogao biti, uz Siroki, jedini klub bez duga. Tada bi mogli trositi novac na pojacanja i stvarno se boriti za vrh svake godine.
Ja sam odavno govorio da je finansijska stabilizacija stub svega - ali jedini minus trenutno sto ja vidim je onaj sa ugovorima koji dozvoljavaju Leticu, Bandovicu i ostalim da ponizavaju klub. Jos da se i taj problem rijesi - i mislim da cemo svi mi iz dijaspore putovanja u BiH planirati oko Evropskih utakmica Veleza.
Zivi bili. A sada treba DOBRO ZAPAMTITI - ko su bili oni koji su bili spremni uci u Velez kad je bilo najgusce i ko su bili oni koji nisu. Jer oni koji nisu ce htjeti vodit Velez kad se bude borilo za titulu.
Velez bi vec sljedece godine mogao biti, uz Siroki, jedini klub bez duga. Tada bi mogli trositi novac na pojacanja i stvarno se boriti za vrh svake godine.
Ja sam odavno govorio da je finansijska stabilizacija stub svega - ali jedini minus trenutno sto ja vidim je onaj sa ugovorima koji dozvoljavaju Leticu, Bandovicu i ostalim da ponizavaju klub. Jos da se i taj problem rijesi - i mislim da cemo svi mi iz dijaspore putovanja u BiH planirati oko Evropskih utakmica Veleza.
Zivi bili. A sada treba DOBRO ZAPAMTITI - ko su bili oni koji su bili spremni uci u Velez kad je bilo najgusce i ko su bili oni koji nisu. Jer oni koji nisu ce htjeti vodit Velez kad se bude borilo za titulu.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Daj,šta treba DOBRO ZAPAMTITI?
Zašto se svaki tvoj post svodi na neko dokazivanje,na neko tvoje proricanje?
Svi mi mahalci,svi mi nazadni Balkanci bez lica i naličja,svi mi koji smo ostali tu?
Daj popusti sa tim nadmetanjem jer svaka medalja ima svoje dvije strane.
Idemo dalje...
Zašto se svaki tvoj post svodi na neko dokazivanje,na neko tvoje proricanje?
Svi mi mahalci,svi mi nazadni Balkanci bez lica i naličja,svi mi koji smo ostali tu?
Daj popusti sa tim nadmetanjem jer svaka medalja ima svoje dvije strane.
Idemo dalje...
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
Vi ste ovdje: Home Vijesti
Škahić potpisao, Letić produžio vjernost
IbrahimSkahicU Veležu se prelazni rok „zahuktava“. Ekipa koja bi trebala pratit ambicije kluba u narednoj sezoni počinje dobijati svoju fizionomiju. Danas su dva mlada igrača potpisala, odnosno produžila vjernost „Rođenim“.
Prvo je obavljen razgovor sa Bojanom Letićem, koji je jedno vrijeme boravio na ino probi. Njegov aktuelni ugovor sa Veležom očito je bio „prepreka“ za realizaciju transfera na štetu kluba, te bez dogovora sa klubom iz Titove 87 se nije mogao ni realizovati. Letić je danas obavio razgovore sa čelništvom „Rođenih“. Eplilog je produženje saradnje. Naime, Letić je imao ugovor do juna 2014. godine, ali je vjernost Veležu produžena na još jednu sezonu, odnosno do juna 2015. godine.
Defanzivna linija Veleža pojačana je još jednim mladim i perspektivnim igračem. Također dvogodišnju vjernost „Rođenim“ potpisao je Ibrahim Škahić. Mladi i korpulentni odbrambeni igrač, koji može igrati na poziciji stopera i desnog beka, rođen je 1993. godine. Ponikao je u Gradini i sa ovim klubom igrao kao 17-godišnjak u Prvoj ligi FBiH. Jedno vrijeme Škahić je nastupao u Karvini zajedno sa našim Admirom Vladavićem. U proljetnom dijelu sezone Ibrahim Škahić je bio član Gradine u BHT Premier ligi BiH i ubilježio je 12 nastupa.
znnači jedina je istina da je Letić bio na probi van...
IbrahimSkahicU Veležu se prelazni rok „zahuktava“. Ekipa koja bi trebala pratit ambicije kluba u narednoj sezoni počinje dobijati svoju fizionomiju. Danas su dva mlada igrača potpisala, odnosno produžila vjernost „Rođenim“.
Prvo je obavljen razgovor sa Bojanom Letićem, koji je jedno vrijeme boravio na ino probi. Njegov aktuelni ugovor sa Veležom očito je bio „prepreka“ za realizaciju transfera na štetu kluba, te bez dogovora sa klubom iz Titove 87 se nije mogao ni realizovati. Letić je danas obavio razgovore sa čelništvom „Rođenih“. Eplilog je produženje saradnje. Naime, Letić je imao ugovor do juna 2014. godine, ali je vjernost Veležu produžena na još jednu sezonu, odnosno do juna 2015. godine.
Defanzivna linija Veleža pojačana je još jednim mladim i perspektivnim igračem. Također dvogodišnju vjernost „Rođenim“ potpisao je Ibrahim Škahić. Mladi i korpulentni odbrambeni igrač, koji može igrati na poziciji stopera i desnog beka, rođen je 1993. godine. Ponikao je u Gradini i sa ovim klubom igrao kao 17-godišnjak u Prvoj ligi FBiH. Jedno vrijeme Škahić je nastupao u Karvini zajedno sa našim Admirom Vladavićem. U proljetnom dijelu sezone Ibrahim Škahić je bio član Gradine u BHT Premier ligi BiH i ubilježio je 12 nastupa.

too Aleme mustuluk za ovu vijest

-
- Kontakt:
AlemC85 je napisao/la:Vi ste ovdje: Home Vijesti
BRAVO!!! Svaka cast!
Letic pokusao naguzit klub i na kraju morao produzit 1 godinu s Velezom.
Znaci napokon ugovor (kakav god da je potpisan) ga je zadrzao u Velezu. Ovo je odlicna vijest.
AlemC85 je napisao/la:Vi ste ovdje: Home Vijesti
ma dobro, iskreno ne vjerujem da je letic bio na probi vani..nego da klub ovakvom izjavom zeli malo da spusti lopticu oko cijele price vezane za letica..al eto mozda i ja grijesim..
u svakom slucaju okupili smo se ovdje braco i sestre povodom nase ljubavi prema FK Velez..a ja bih se posebno u ovom svom postu osvrnuo na, eto, povratak nam u nase redove fudbalera Bojana Letica...
- pa cu da iskoristim ovaj momenat i da vas pitam crvena braco i sestre?
- hocemol mu halaliti?
-
- hocemol mu halaliti?!
-
- hocemol mu halaliti?!!

- ja mu halalim(ali prvo ce da mi istrci fiiini jedan, onako okrugli, broj krugova po rondou..jer NE se tako ponasati druze Leticu, a bio si mi omiljeno debelo dete, a sad ces morati iz pocetka da se izboris za moju ljubav..sto ti je to trebalo)

FORZA VELEZ
IN IBRO WE TRUST
ja mu halaliti neću zato što nas je mjesec dana vukao za nos....nonda_83 je napisao/la:AlemC85 je napisao/la:Vi ste ovdje: Home Vijesti
ma dobro, iskreno ne vjerujem da je letic bio na probi vani..nego da klub ovakvom izjavom zeli malo da spusti lopticu oko cijele price vezane za letica..al eto mozda i ja grijesim..
u svakom slucaju okupili smo se ovdje braco i sestre povodom nase ljubavi prema FK Velez..a ja bih se posebno u ovom svom postu osvrnuo na, eto, povratak nam u nase redove fudbalera Bojana Letica...
- hocemol mu halaliti?
-
- hocemol mu halaliti?!
-
- hocemol mu halaliti?!!
- ja mu halalim(ali prvo ce da mi istrci fiiini jedan, onako okrugli, broj krugova po rondou..jer NE se tako ponasati druze Leticu, a bio si mi omiljeno debelo dete, a sad ces morati iz pocetka da se izboris za moju ljubav..sto ti je to trebalo)
FORZA VELEZ
IN IBRO WE TRUST

Sta ti mislis zahvaljujuci kome je taj dug rijesen ? Ja znam....MostaracVelezovac je napisao/la:Dug je 31.12.2012 bio 230,000KM, danas je 100,000KM a do kraja godine bi trebao biti oko 50,000, po ovom izvjestaju UOa Veleza u kojem, napomenimo, sjede 2 navijaca, jedan iz RA i jedan za dijasporu.
Mostar u srcu, Velež do groba !
-
- Kontakt:
Ja imam pretpostavku ali neznam... i nije me briga.
Bitno je da je rijesen.
Bitno je da je rijesen.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Za divno cudo Velez napokon okonca sindrom odlazaka u Zelju/Sarajevo kada se nekome cefne.
@ultRA81,hvala mu,a bitno je da se smanjio.Necemo traziti dlaku u jajetu.
@ultRA81,hvala mu,a bitno je da se smanjio.Necemo traziti dlaku u jajetu.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
-
- Kontakt:
nonda_83 je napisao/la:AlemC85 je napisao/la:Vi ste ovdje: Home Vijesti
- hocemol mu halaliti?
-
- hocemol mu halaliti?!
-
- hocemol mu halaliti?!!
FORZA VELEZ
IN IBRO WE TRUST
Bitno je da mu Velez nije halalio - pa je "onako dobrovoljno" produzio ugovor za jos 1 godinu sa Velezom.
Nek se Letic i ostale "igracine" dobro zamisle isplati li se zajebavat s Velezom.
PS... poseban pozdrav navijacima Sarajeva koji su proteklih dana posjecivali Velezov podforum radi Letica.
Pitari, imate lagano mahanje.

Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 02 jul 2013, 21:13, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.