FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DzoleZeljo » 09 jul 2013, 00:51

Evo postavili su ljudi video...

http://en.metalist.ua/home/" onclick="window.open(this.href);return false;

PRvi gol smijesan. Odmah se vidi ogromna razlika u pristupu igri. Radili smo iste greske kao pitari protiv Maribora. Doslovno receno, kao da se igra mali nogomet. Uzme jedan frajer loptu i vuce dokle god moze, a nasi gledaju...Da ne govorim o reakciji odbrane..

Ljudi ne da su jaki, vec su BAU BETON. Kretnja bez lopte, fantasticna, nasi kao da igraju pasivnu odbranu..

Koliko vidim na klipu, jedino Hodzic od nasih bi mogao sa njima se nositi, po pitanju trke, borbe i tehnike. Ostali, samo plivaju..

Drugi gol, fantazija...

Treci gol, u tri poteza. Pocela akcija sa 30 metara od naseg gola...

Stvarno se vidi da je mali Hodzic klasa. Zaista mu malo treba i to brzo pretvori u produktivnost. Iskoristio covjek ponudeno, jos pretrcao njihovog igraca.

Realno kada gledas evo sa strane, ljudi tako dobro trce, krecu se sa loptom, bez lopte, takav pas daju, da je prosto nevjerovatno.. Mi niti jedan pas kao oni nismo dodali, ali niti jedan. Bar igrac, igracu...

Samo ne znam sta mnogi kenjaju na golmane. Pa ljudi su skinuli sve sto su mogli, ali zaista...Jbg, nije golman kriv sto veza i odrana pusta igraca da ih pretrcava..

Treba napomenuti da smo imali kod 4:1 tri veoma izgledne sanse. Sami nasi na sutu..

Peti njihov gol, takoder fantazija...

Ne znam zaista sta da vam kazem. Imamo problem sa pokrivanjem igraca, i zaustavljanjem na vrijeme. Zaista ih puno pustamo, a ovakva ekipa sve to koristi maksimalno...Nadam se samo da Plizen nece biti ovako fizicki pokretljiv kao sto su ovi... Kao sto neko rece, za nas su ovi svemirci, ali zaista...

EDIT: Samo da dodam jednu stvar. Amar je jos 2009 imao ponudu upravo ove iste ekipe, da im bude sef struke. Ipak, Amar se odlucio vratiti u Zelju da pomogne klubu. Pa sada vidite koliko covjek voli Zelju, a moga je danas biti na belom konju!

Jebote zivot, gledam njihove neke tekme, pa ovo nije moguce koliko se razvila ova Ukrajinska liga. Stvarno, ekipa koju slobodno mogu uporediti sa Hapoelom, samo jos jaca. Pa sada vidite gdje stojimo mi, a gdje oni. Pozitivna stvar je da smo protiv Hapoela biti totalno izgubljeni i na gol nismo opalili, danas smo imali par prilika a i postigli smo gol iz njihove prve greske.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 09 jul 2013, 01:12, ukupno mijenjano 3 puta.

bezeee
Kontakt:

Post Postao/la bezeee » 09 jul 2013, 00:53

kakvi ovde sve ljudi pisu na forumu pa to je za nepovjerovati..
ispade po nekim biserima da je bolje da budes drugi ili treci da bi igrao Europa Ligu, da bi odigrao vise utakmica u Evropi i opet ispao u trecem pretkolu.. nidje veze..
Eh sta bi drugi dali da imaju nase muke u ovom trenutku.. zato budite sretni pa nam tim igra u ligi prvaka pa barem i izgubili 10:0, jer ipak nije sramota izgubiti ni toliko kad vidis da su ljudi s istim ovim igracima prosle godine izbacili jedan Napoli s 5:0..
aBd ove godine uzet opet titulu pa ako nam se potrefi da budemo nosioci i onda se necemu nadati.. ide ovo sve kako treba iz godine u godinu.. ;)

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 09 jul 2013, 00:54

slika

Trenutno je to ono sto imamo kad je u pitanju prva utakmica protiv Plzena. Ja bih ovako poceo utakmicu sa dva najbrza krila koja imamo, Hodzicem iza Adilovica i Hasanovicem zaduzenim da trci dok ga noge nose. Tomic zaduzen za eventualnu ludicnu loptu. Iskreno, ovo nije ekipa koja moze pruziti dostojan otpor, ali je po meni najbolja koju mozemo izvesti tamo. Izmjene Jamak i Selimovic.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 jul 2013, 01:10

Steta sto Kvesic i Zolotic nece moci igrati, a pitanje je hoce li se opraviti i za pocetak sezone.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 09 jul 2013, 01:10

ja se navijački nadam, al nakon ovog videa sve sam ubjeđeniji da će nas nalupat ko gloginje..
odbrana nam je kriza, ovaj asim ne zna jel krenuo, jel pošao, il se tušira u svlačionici..
prvi gol frajer ušao bukvalno u gol skoro, drugi je golčina, to je kazna kad ostavite DOBROG igrača da može onako opalit, nije to amaterizam ko kod nas da se zna dat gol samo kad je uvališ nakon što trojicu prebiješ u petercu..
treći gol njihov maestrala akcija, kasni naša odbrana stalno sa tim pokrivanjem, bekove nam pretrčavaju i ubacuju lopte u prostor od 6-7 metara, hodžić mašina al baš!
četvrti gol meščini malo sreća, peti gol je greška našeg beka, fulio je loptu glavom ovaj je onda zabio..
al koliko su pokretljiviji, jači, brži, pametniji, bolji..
sve ispod 5-0 tamo je uspjeh. AKO BOG DA JA POGRIJEŠIO I MI ODIGRALI MAESTRALNO JER STVARNO VOLIM ŽELJU, AL OVO JE GROZNO!

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 09 jul 2013, 01:16

Gleadjuci ovaj video Svicarski sir je mila majka za nasu odbranu, smjesni su.
Sve u svemu dok gledas ovaj isjecak kao da gledas trku recimo Porschea i Yuge 45.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 jul 2013, 01:18

Optimistican opet smo prema klipu imali tu i tamo nekih prilika protiv ekipe od 90 miliona, a golovi su naivni i glupi. Toliko. Iznervirah se pravo. Samo ne kontam kako im nasi daju da se ovako razmasu pa moras stati pola metra metar od igraca i ne dati mu da dise jedino tako cemo uraditi nesto u plzenu i ako to vidim u plzenu prolazimo dalje....

RECEPT ZA PLZEN: STATI UZ IGRACA NE DATI MU DA DISE :twisted: :twisted: :twisted:

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 09 jul 2013, 01:21

Nego nesto razmisljam. Pa ne moze me niko ubijediti da se ovi ne rokaju dopingom. Ljudi ne da trce vec lete. Ne mislim ja da to je onaj klasicni nedozvoljeni doping, sto padas levatski, vec mora nesto postojati koji oni uzimaju lupam cijelu godinu, a pojacavu to na pripremama..

http://tv.metalist.ua/video/48955/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 09 jul 2013, 01:27, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 09 jul 2013, 01:23

mozel neko link tog klipa stavit da ne trazim po stranicama nazad :D
=\_1921_/=

prijatelj
Kontakt:

Post Postao/la prijatelj » 09 jul 2013, 01:26

da li ove igrace bude stid nakon ovako primljenih golova ? o cemu pricaju kad odu u svlacionicu nakon utakmice ? :lol:
covjek ih naniza petoricu bez i jedne finte. mislio sam da bi gore mogli igrati bunker u Ceskoj, kao Travnik na Grbavici... ocigledno da ni za toga nisu sposobni.

@dzole_zeljo

koriste i nasi doping u vidu sarajcice i drine zidarske.... imaju kondicije ko srednjovjecne zene sto trce wilsom.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 jul 2013, 01:27

DzoleZeljo je napisao/la:Nego nesto razmisljam. Pa ne moze me niko ubijediti da se ovi ne rokaju dopingom. Ljudi ne da trce vec lete. Ne mislim ja da to je onaj klasicni nedozvoljeni doping, sto padas levatski, vec mora nesto postojati koji oni uzimaju lupam cijelu godinu, a pojacavu to na pripremama..
Moj jarane ovakav klub ima ljude specijalno zaduzeni za tu ishranu i to, vjerujem da im prave planove šta jedu, kako... a vjerujem da je dio budzeta odvojen na te preparate i tako to... a da trce fakat jeste, ovako nama treba u plzenu, stati uz igraca i trka 90. minuta

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 jul 2013, 01:29

DzoleZeljo je napisao/la:Nego nesto razmisljam. Pa ne moze me niko ubijediti da se ovi ne rokaju dopingom. Ljudi ne da trce vec lete. Ne mislim ja da to je onaj klasicni nedozvoljeni doping, sto padas levatski, vec mora nesto postojati koji oni uzimaju lupam cijelu godinu, a pojacavu to na pripremama..
Jarane,sto se tice utakmice,Metalist je pojam za nase klubove i sve i jedan klub iz nase lige,a i npr. hrvatske osim Dinama,slovenske izuzev Maribora ovako prosao protiv njih. Sto se tice tvoje teze da se oni "dopinguju",to je vec nesto drugo.U tako dobro organizovanim i finansijski stabilnim klubovima,sve je odredjeno do najsitnije tacke,pocevsi od same prehrane tijekom skoro citavih 12 mjeseci u godini.Nije to kao kod nas da igraci idu na cevape i hamburgere poslije treninga,vec u takvim klubovima radi po nekoliko nutricionista koji se brinu i prehrani igraca,a ta prehrana ukljucuje razne supstance koje poboljsavaju rad organizma u slucajevima kada se izlazu velikim tjelesnim naporima,a nisu ilegalne. Naravno prvi faktor su pripreme i rehabilitacija igraca,fizicka sprema koja je fascinantna u usporedbi sa igracima iz nase lige koju non-stop gledamo. ;) Pozdrav i u srijedu vas gledam u Bihacu,pozelio sam se gledati klasicnog bosanskog fudbala :)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 09 jul 2013, 01:37

Nista, momci kao sto @boccacio danas istace, ipak je cast bila uopste igrati protiv ovakvih momaka danas. Jos su ljudi najaci sastav izbacili protiv nas...

EDIT: Hvala svima koji su mi odgovorili na moju tezu. ;)

Evo ovdje mozemo da vidimo kako su stajali protiv Lokomotive iz Moskve gdje su bili porazeni od 4:1.

? - ? (&) - 1:4

http://tv.metalist.ua/video/48864/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovdje mozemo pronaci kada su igrali protiv Partizana gdje je zavrseno bez pobjednika. 2:2

? - " ($) - 2:2

http://tv.metalist.ua/video/48618/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 09 jul 2013, 01:47, ukupno mijenjano 2 puta.

samozeljo1921
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1921 » 09 jul 2013, 01:42

Razumijem ljude koji pamte Želju prije rata kad su tu bili Mesa, Nikic itd. pa se sad zale na igracki kadar, jer su ljudi godinama gledali kako se na Grbavici igra fudbal, takvih ljudi je sve manje sada na utakmicama jer ne zele gledati patnju, jedan od razloga slabe posjete je sigurno, malo toga sto se ima ponuditi na Grbavici (ne trazim Real, Barsu, ali mogu 2-3 lijepa poteza po utakmici zadovoljit moje kriterije, svjestan sam lige i svega, ne trazim puno). Al s druge strane recimo Stanicu ja licno ne mogu nista prigovorit, momak nije fudbalski majstor, ali se bori, trci, trudi se. Ni Gattuso nije majsor s loptom, ali je zbog borbenosti cijenjen. Dok recimo imamo Jamaka koji je strasan igrac mogao biti i sad moze igrati odlicno da hoce, al on nema tu Stanicevu borbenost i htjenje.

Druga stvar moramo biti svjesni finansija, koje su mizerne, a po meni glavni krivac je drzava. Kad drzava ulozi ozbiljna sredstva u sport opcenito, pa onda u klubove onda mozemo ocekivat i milionske transfere i jaka pojacanja. Drzava bi trebala dati neki poticaj, da u nekoj mjeri finansira izgradnju trening kampova, izgradnju pristojnih stadiona itd. Znaci treba biti realan da u uslovima u kojima nasi igraci rade ovo sto oni prave je odlicno, kad se uzmu uobzir uslovi klubova koji su nam protivnici u Evropi nemamo se sta zalit, samo realno treba gledati stvari.

Sto se tice rezultata na pripremnim utakmicama moze biti vise faktora, mozda je taktika Amarova, da pokusa poslati nerealnu sliku svom protivniku pa u tome traziti neku sansu, da ljudi misle da smo "smijesna" ekipa. Moze biti i da je realno stanje, da ne mozemo bolje od toga. Znaci pripremne su utakmice, ne mozemo nista znati, strpimo se par dana i sve cemo znati.

I ljudi nije sve tako sivo, postujmo misljenje drugih ljudi, ako neko misli da je mozda Amar u necemu pogrijesio ima na to pravo i isto tako, ako neko misli da je Amar u svemu upravu i to treba postovat, ovo je forum da se razmijeni misljenje, da svi isto mislimo ne bi bilo vjerovatno ni ovog foruma. Pozdrav
1921

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 jul 2013, 02:03

Ja ne vjerujem da Amar igra na tu kartu da posalje losu sliku o nama ko levatima, a da onda kad dođe utakmica ubacimo u brzinu i "nesto napravimo".

Previse je negativne enegije, da hoce vise doci utakmica.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 09 jul 2013, 02:11

golman je skroz nesiguran zaista u par navrata daleko od linije,ispada mu lopta,odbrane nema na mapi,ali urdinov i zeljkovic su prica za sebe imalo ozbiljnija ekipa neka krene kroz nase bokove propuha itekako da ima prakticno i nemamo ih,sredina kao sto sam govorio ne mogu hasanovic i tomic tu nista,tu ako ne uspijemo nesto skontati nema nam pomoci zaista,bekovi podhitno moramo krpiti kako znamo i umijemo,kao i zadnje vezne
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 09 jul 2013, 02:37

Evo da vam javim da je Adilović zapostio haha
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 09 jul 2013, 02:47

exbabilon je napisao/la:slika

Trenutno je to ono sto imamo kad je u pitanju prva utakmica protiv Plzena. Ja bih ovako poceo utakmicu sa dva najbrza krila koja imamo, Hodzicem iza Adilovica i Hasanovicem zaduzenim da trci dok ga noge nose. Tomic zaduzen za eventualnu ludicnu loptu. Iskreno, ovo nije ekipa koja moze pruziti dostojan otpor, ali je po meni najbolja koju mozemo izvesti tamo. Izmjene Jamak i Selimovic.
Jamak ce ti 99% biti prva postava, al uostalom koda je bitno Amar ce izvesti najbolje sto ima pa uz Boziju pomoc, ne zaboravite da nam je i ekipa pretrpjela izmjene, a ne zaboravite i Kvesica i Zolotica, sa njima bi bili jos 40% jaci, a i opet da Svraka i B.Colic nemaju pravo nastupa ni Stanic... Imamo finu ekipu ali imamo peh da nam ne mogu svi igrati. Kad se svi vrate doci ce to sve na svoje bar u nasoj ligi da je opet osvojimo pa slijedece godine aBd da budemo nosioci. Ali nada uvijek ostaje
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 09 jul 2013, 02:50

Eh, ima mnogo pozitivnih stvari, samo vi nećete ili ne možete da vidite. Ali prvo ću da negativne kritike dam, odnosno da pohvalim ekipu Metalista.
Dakle, očigledno da imaju ovi odlične šutere, ali puno toga im je ulazilo, ne znam jel' to dobar dan ili fakat znanje, ali mislim da je ipak samo dobar dan, jer da je drugačije igrali bi u Realu, ne u Metalistu. Dalje, ovdje nije presudilo "znanje" s loptom, nego trka i KRETANJE. Ako pogledate malo bolje, oni se savršeno razumiju. Koliko ukrštavanja u 16 metara da se zbuni protivnik (a naše je k'o teško zbuniti), uvijek se zna ko stoji na prvoj, a ko na drugoj stativi, ko na povratnoj itd. O trci ne trebam ni da pričam, naši vanjski vezni ostanu gore, ovi krenu u kontru a oni ćeškaju mu*a i vraćaju se polako, pa ne može, ispratiti treba. Zatim utrčavanja iz drugog plana odlično rade, prava timska ekipa. Ljudi su bili bolji očito, ali mislim da je realno da smo zabili još minimalno 1 gol, eventualno 2. Imali su propusta u odbrani, to smo morali iskoristiti, ali nesreća ili neznanje naše, ne znam šta je, pa nismo. Ali hajde...
Eh sad, prvo i osnovno što hoću da kažem i što je jako pozitivno jeste DA SMO SE POKUŠAVALI NADIGRAVATI. Nismo autobus parkirali, nego smo pokušali igrati. Ljudi su kvalitetniji, uzeli nas, ali Bože moj, pokušali smo. Ara Hodžić očigledno smrtno hladnokrvan. Ima on to u sebi nešto šmekersko, može postati veliki igrač. Kod gola, gdje bi većina nešto drugo uradila, on hladno nekim polulobom zabija, svaka mu čast. U jednom napadu što sam vidio, brži je s loptom, nego igrači Metalista bez lopte, uh kako je bilo lijepo vidjeti to, pa je mangupski podvali, ali nema ga ko ispratiti...Ma ima on to u sebi. Dalje, stvarali smo situacije na krilu 1 na 1, što je odlično. Samo da imamo malo pametnije krilne igrače, da je gurne pored njega i centrira, šuta ili bilo šta. Iz toga mora biti šansa i eventualno go, ali oni nama kontre pravili..Dodao bih još toga, ali da ne duljim post. Jednostavno je ekipa prejaka za naše uslove i to je to, nema filozofiranja. Čini mi se da su jači od Plzena, dakle možda i postoji neka nada da ćemo uz ludu sreću moći nešto napraviti... Sretno nam. VOLIM TE ŽELJO!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 09 jul 2013, 02:56

AsharaK je napisao/la:Evo da vam javim da je Adilović zapostio haha
Allah ga nagradio ;)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.