Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

lejla
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la lejla » 05 dec 2009, 18:08

ma ti si puko :mrgreen: :mrgreen:
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

Harrison
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la Harrison » 05 dec 2009, 18:16

Odlicna igra Hoffenheima danas, steta sto je Salihovic promasio dvije 100% prilike, a u jednoj prilici je bio sebican. Inace vrlo dobar danas, borben kao i svi igraci Hoffenheima. Ibisevic usao polovinom drugog poluvremena i nije imao nekih prilika.
Ne uzimanjem 3 boda iz ove utakmice mislim da j Hoff i definitivno otpao iz borbe za titulu.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 dec 2009, 20:19

Njemci ne mogu ništa u Evropi.Pa ko je prošle godine igrao Finale bivšeg Cup Uefa ? Danas su rezultati manje više očekivani za one koji prate Bundesligu.Wolfsburg srlja iz grijeha u grijeh.Nakon poraza od Nurnberga sad su zasrali i sa Freiburgoma.Hoffenheim očekivano uzeo bod Hsv-u ekipi koja je u najlošijoj formi u Bundesligi uz Herthu.
BVB gazi sve redom.Zaista su u sjajnoj formi i nakon pobjede nad Nurnbergom u seriji su od 8 utakmica bez poraza.Bayer došao po bod u Hannover i uzeo ga.Stuttgart igra fenjeraški.Šta se dešava sa tom ekipom da mi je znati.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 dec 2009, 20:39

Harrison je napisao/la:Odlicna igra Hoffenheima danas, steta sto je Salihovic promasio dvije 100% prilike, a u jednoj prilici je bio sebican. Inace vrlo dobar danas, borben kao i svi igraci Hoffenheima. Ibisevic usao polovinom drugog poluvremena i nije imao nekih prilika.
Ne uzimanjem 3 boda iz ove utakmice mislim da j Hoff i definitivno otpao iz borbe za titulu.
Ma rano je o tituli pričati.Sad igraju kući i nadam se da će pobjediti.Uz jedan kiks Leverkuzena oni su opet u igri, a i Leverkuzen im dolazi u drugom djelu.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 dec 2009, 00:40

FRANK RIBERY je napisao/la:Njemci ne mogu ništa u Evropi.Pa ko je prošle godine igrao Finale bivšeg Cup Uefa ? Danas su rezultati manje više očekivani za one koji prate Bundesligu.Wolfsburg srlja iz grijeha u grijeh.Nakon poraza od Nurnberga sad su zasrali i sa Freiburgoma.Hoffenheim očekivano uzeo bod Hsv-u ekipi koja je u najlošijoj formi u Bundesligi uz Herthu.
BVB gazi sve redom.Zaista su u sjajnoj formi i nakon pobjede nad Nurnbergom u seriji su od 8 utakmica bez poraza.Bayer došao po bod u Hannover i uzeo ga.Stuttgart igra fenjeraški.Šta se dešava sa tom ekipom da mi je znati.
Da ti fali 75 % igraca u kakvoj bi ti formi ocekivao da ti bude tim:roll:
Wolfsburg ispasta zbog Veha jer ovaj i kondicioni treninzi dvije nepoznanice za razliku od Felixa.
Ovi ostali mogu proci.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 dec 2009, 00:48

harishp je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Njemci ne mogu ništa u Evropi.Pa ko je prošle godine igrao Finale bivšeg Cup Uefa ? Danas su rezultati manje više očekivani za one koji prate Bundesligu.Wolfsburg srlja iz grijeha u grijeh.Nakon poraza od Nurnberga sad su zasrali i sa Freiburgoma.Hoffenheim očekivano uzeo bod Hsv-u ekipi koja je u najlošijoj formi u Bundesligi uz Herthu.
Da ti fali 75 % igraca u kakvoj bi ti formi ocekivao da ti bude tim:roll:
Wolfsburg ispasta zbog Veha jer ovaj i kondicioni treninzi dvije nepoznanice za razliku od Felixa.
Ovi ostali mogu proci.
Slažem se ja da su problem povrede, ali ja nakon toliko povreda ipak realnije bilo da Hsv neće pobjediti .Što se Veha tiče apsolutno se slažem da on nije trener za Wolfsburg.A ako ovako nastavi uskori ni to neće biti.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 06 dec 2009, 00:53

Wolsfuburgu će bit najbolje ako ispadne iz LP-a :) Ne mogu oni sa ovom ekipom na ovako jaka dva fronta ( koliko god jaka Bundesliga bila )... Treba njima jača klupa... Jer vidjeli smo, uvjek isti igrači su u prvih 11... Uvjek skoro isti ih mjenjaju, a to ne valja...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 06 dec 2009, 00:56

GunnerS je napisao/la:Wolsfuburgu će bit najbolje ako ispadne iz LP-a :) Ne mogu oni sa ovom ekipom na ovako jaka dva fronta ( koliko god jaka Bundesliga bila )... Treba njima jača klupa... Jer vidjeli smo, uvjek isti igrači su u prvih 11... Uvjek skoro isti ih mjenjaju, a to ne valja...
Mogu oni igrati LP i Bundesligu,samo im treba bolji trener.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 06 dec 2009, 01:03

Nešto ne vjerujem, mislim, nemaju oni jaku klupu po meni... Al et... Krivo mi najviše što ih danas stavi na listić i samo na njima pade... :'(

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 dec 2009, 01:05

Ma dobro je Wolfsburg pokriven, ali je trener potpuni promašaj.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 06 dec 2009, 01:06

GunnerS je napisao/la:Nešto ne vjerujem, mislim, nemaju oni jaku klupu po meni... Al et... Krivo mi najviše što ih danas stavi na listić i samo na njima pade... :'(
Na njih nemoj igrati,jbg,sam vidis kako igraju promjenljivo. Nekad odlicno,nekad uzasno. Nisu oni ekipa na koju bih ja tipovao
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 dec 2009, 01:07

GunnerS je napisao/la:Nešto ne vjerujem, mislim, nemaju oni jaku klupu po meni... Al et... Krivo mi najviše što ih danas stavi na listić i samo na njima pade... :'(
Skoro im je ista ekipa bila i prosle godine ali zato razlicit trener.
U tom je citava poenta.
Vidim slabo se primjetilo da je Weis opet u ekipi Hoffe,zato je napad bio itekako otupljen.
On je definitivno propast za napacki duh Hoffenhaima.
Cova se nenormalno forsira cak je i u elfe dospio a prosle godine Salihovic ispastao.Dok im nije odbrusio ili igram ili idem.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 06 dec 2009, 01:12, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 06 dec 2009, 01:10

Možda griješim, daj Bože... :?

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 dec 2009, 02:25

Gunners davis vise sa tim svojim listicima, koga briga sta si ti odigrao :twisted:

Haris, jesi vidio kako tvoj ljubimac Sejo napuca iz slobodnjaka pomenutog Weissa :lol:
Kepec samo smeta :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 06 dec 2009, 13:08

ma ova švabska liga bi bez naših jugošvaba stvarno bila dosadna, nakon onih specijalaca iz berlina evo i bivšeg zagrebovoga igrača u krupnom planu. ako su glasine točne onda je se za malu lovu prodao

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 dec 2009, 17:50

Ne znam sto je gledas ako ti je dosadna :roll:
Pratiti neku ligu vise od ostalih je licna stvar svakoga od nas, a ne pricati kako je neka bolja od druge i sl. stvari.

Je li se samo jake odnosno najjace lige moraju simpatisati ili jaki odnosno najjaci klubovi :idea:
Hajmo svi preci navijati za Barcelonu, jer je ona daleko najjaca :D ili svi pratiti EPL-u, jer oni u zavrsnici LP-a imaju uvijek 3-4 ekipe :mrgreen:

Babel dobio nogu u Stuttgartu, u ne bas povoljnom trenutku za klub. Kao moguci nasljednik se spominje Svicarac Gross.
Vom Jäger zum Gejagten

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 06 dec 2009, 18:36

Izvor ti je bild.de jel tako Gero :D
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 dec 2009, 19:40

Evo neke moje analize ovog kola

Bayern - Gladbach 2-1 - sretna pobjeda Bayerna, ali Bayern je opet u svom elementu, dok im je trener bio Hitzfeld, igru brisi bodove pisi

HSV - Hoffenheim - 0-0 - nije se moglo vise bez osam povrijedjenih igraca, ovih 13 igraca od kojih je jedan rezervni golman nose skoro dva i pol mjeseca sve na svojim ledjima, ipak se jos nalaze u utrci za LP ili mozda cak titulu, sto je dokaz da imaju odlicnu ekipu kad su svi na okupu. Hoffenheim je bio smotan da iskoristi umor i odnese pobjedu.

Dortmund - Nuernberg - 4-0 - zasluena pobjeda BVB-a, nema se vise tu sta reci, a ja se nadam da ce ova crna serija "Cluba" potrajati jos naredni vikend

Hannover - Leverkusen - 0-0 - mislim najrealniji rezultat. Leverkusen nije bio na svom nivou, a Hannover se trudio ali nije islo, i jedni i drugi mogu biti zadovljni.

Wolfsburg - Freiburg - 2-2 - Freiburg je dokazao koliko je opasna ekipa kada igra na gostujucim terenima, od mogucih 16 bodova 13 je osvojeno na strani. Sto se tice "vukova" tu ima dosta slagalica koje se vise ne uklapaju onako kako je bilo prosle godine, ukoliko nesto ne promjene tesko da ce vidjeti Evropu naredne godine.

Stuttgart - Bochum - 1-1 - utakmica koja je Babbela kostala posla. Stuttgart je imao opticku nadmoc, ali nije imao velike prilike, osim gola koji je pao iz kornera sto dovoljno govori o igri VfB-a ove sezone. Bochum do boda dosao vise sretno nego spretno.

Frankfurt - Mainz - 2-0 - derbi je pripao sasvim zasluzeno Frankfurtu koji je cijelu utakmici bio u napadau i stvarao prilike, a Mainz je pokusavao nesta iz kontro no nije uspjelo i to za njih nije smak svijeta.

Kolen - Bremen - 0-0 - mislim da je ovo sretan remi za Bremen ako se zna sta je samo Novakovic propustio i u prvom i u drugom poluvremenu. Bremen je posljednje dvije utakmice imao vise srece nego pameti.

Schalke - Hertha - 2-0 - Marjan je prosle godine rekao: "Raduj se Bosno sto imas Vedada Ibisevica", a ja bih ove godine napisao sljedece: "Raduj se Bundesligo dobila si novu Herthu". Hertha je danas protiv svog nasljednika pruzila odlican otpor i naravno kao sto to biva Schalke do pobjede dodje pomocu sudije. Za mene je ono bila nedozvoljena pozicija, i ako je ono penal onda na svakoj utakmici trebalo bi biti po 12 penala.

@ rob do bagro

sto se tice Bild.de oni jesu odron sto senovinarstva u Njemackoj tice, ali su veoma dobro informisani kada je rijec o Bundesligi i njihovim klubovima. Pa tako su oni prije zvanicne objave objavili transfer Petrica u HSV, onda isto tako da Daum odlazi u Fenerbahce, da je Heynckes novi trener Leverkusena, da je Labbadia novi trener HSV-a, da je van Gaal novi trener Bayerna. Ove i jos mnogo drugih informacija oni su objavili dva ili vise dana prije nego sto je postalo zvanicno. Ljudi sto se tice Bundeslige i sporta imaju odlicne kontakte.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 06 dec 2009, 19:44

Znam znam kolega pratim i ja taj sajt svaki dan skoro.Veoma su brzi sto se ticu informacija oko klubova.Skoro o svakom njemackom timu imaju po neki clanak,prate sta se desava oko kluba i unutar,njihov polozaj itd.
Uglavnom jedan od vodecih sto se tice u Deutschlandu
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 06 dec 2009, 20:37

vidi rezultata u švabe 0-0,0-0, 1-0, pa opet 0-0, ljepota božija

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.