AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Claus
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Claus » 10 jul 2013, 14:16

Ne valja mnogo mijenjati formacije. A, to je Allegri radio. Mislim da neki od vas miješaju rotaciju igrače i taktiku s promjene formacije, koliko god to glupo zvučalo. Fino bi bilo kada bi Allegri (znači Allegri, ne Galliani ili Berlu) odredio i ustalio formaciju koja je najbolja za tim i na osnovu toga uigravao igrače. Recite mi nešto, koji od top timova mijenja formacije bez razloga (poput izostanaka igrača)? Niko. Rijetko ko ima tako dobre igrače da može pobjeđivati bez obzira kako se postavi. Drugo su Barcelona i Bayern, oni imaju velik izbor i (skoro) svi igrači su im dovoljno kvalitetni da mogu uspješno odraditi tekmu na raznim pozicijama. Milan nema taj luksuz (imao je nekad) i mora igrati jednu formaciju, naravno s rotacijom igrača i taktikama koje će se stvarati na osnovu profila protivnika.

Nevažno kakva formacija bila, ne treba se mijenjati pod uslovom da je dobra i da funkcionira (u prevodu, da je "pobjednička"). Prošle sezone se često dešavalo da Max često mijenja formacije i onda kada se neka od njih pokaže dobrom. Isto to vrijedi i za rotaciju igrača. Nije se jednom desilo da neko odigra dobru partiju pa sljedeću utakmicu počne s klupe. :roll: Također se ne smiju izostaviti neke neoprostive taktičke greške; dobar primjer je drugi susret s Barcelonom. Ta utakmica je bila katastrofalna, a krivica i odgovornost je bila bez sumnje na bezmudom Allegriju. Takve banalne stvari se ne ni trebale dešavati u jednom ozbiljnom klubu. ;)

Ne znam kako vi razmišljate, ali ovo je moj stav i ne planiram ga mijenjati.

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 10 jul 2013, 14:20

Kakve honde poliji erikseni , ponovo ćemo gledati Nocerina i Flaminija u veznom redu .. toliko o kreativnosti :D :D
Sloboda Tuzla !!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 jul 2013, 14:31

pesmaster je napisao/la:Kakve honde poliji erikseni , ponovo ćemo gledati Nocerina i Flaminija u veznom redu .. toliko o kreativnosti :D :D
Toga se i ja bojim. Mislim da Allegriju i i dalje nije došlo iz guzice u glavu, i pravo je pitanje kada će. slika

Nego, kada smo već kod Flaminija, ipak mislim da Mathieu od Francuske ( :lol: ) neće igrati naredne sezone u Milanu. Galliani je bio jasan po pitanju njegovog ugovora (dakle, nema potpisivanje nove saradnje) i on je sada free agent. :mrgreen:

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 10 jul 2013, 15:06

Ja se lično nadam da je to istina .. Niko sretniji od mene kad bi klub napustili (uz već pomenutog flaminija) nocerino , bonera , antonini , traore .. Mada na služzbenoj stranici svi ovi su uvršteni u spisak igrača za 13/14 sezonu , čak i Flamini :lol:
Sloboda Tuzla !!!

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 10 jul 2013, 15:15

;)

[youtube][/youtube]

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 10 jul 2013, 15:17

Ih, svi su oni na staklenim nogama, pogotovo Traore i Flamini, oni sigurno idu. Antonini se uhljebio i ne mrda, ali neka ga, kad moze Bonera moze i on. :mrgreen:
Dogovor sa Santosom oko Robinha je izgleda postignut, ceka se sluzbena potvrda. Amin, odmah cu nazdraviti u tu cast.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 10 jul 2013, 15:23

Jel dos'o taj Honda?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 10 jul 2013, 15:39

Consigliere je napisao/la:Jel dos'o taj Honda?
čeka se Januar , kad će bit besplatan :lol: :lol:
Sloboda Tuzla !!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 10 jul 2013, 22:13

Galliani: "Robinho will stay at Milan. Santos have decided that they don't want to negotiate anymore."
slika slika slika slika
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 10 jul 2013, 22:24

rope11 je napisao/la:
Galliani: "Robinho will stay at Milan. Santos have decided that they don't want to negotiate anymore."
slika slika slika slika
ma navlaci ih celo postenski :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 10 jul 2013, 23:15

Robinho :cry: please go awaaaay :cry:

Sky reports that Milan probably will make an offer in the vicinity of €7-8m for Ljajic.

Santos have confirmed that they failed to reach an agreement with Robinho and Milan
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 10 jul 2013, 23:38

J.ebo ga dan i Santos i Robihno vise.gori su od nas i nase sage sa Kakom,sta hoce kog djavola da im ga dadnemo dzaba kako me nerviraju bem mu sve. :evil:
A Galliani mi je kralj sa ovom pricom za broj 9 hahhahahaha pa sto dade 10 ku onom krelcu od Boatenga onda..... :evil:

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 jul 2013, 23:38

Navodno postoji mogucnost zamjene Robinjo-Ljajic :)
Il Club più titolato al mondo!

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 10 jul 2013, 23:42

muxa je napisao/la:Navodno postoji mogucnost zamjene Robinjo-Ljajic :)
Ma brate ne mogu da vjerujem da nece ili po njihovoj prici da nemaju tih **** 8-10 miliona da plate za njega fakat mi je nekad muka od njihovog cigancenja.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 10 jul 2013, 23:49

Ma kakvih 8-10mil. Galiani snizio cijenu na 6 mil i njima opet puno. Da sam na njegovom mjestu nebi ga sad njima prodao ni za 10 mil. Treba imati princip.
E ovo bi me vec obradovalo:
CALCIOMERCATO MILAN – Secondo quanto riportato dal IlSussidiario.net, il Milan starebbe pensando di fare uno scambio di giocatori con la Roma. Ad essere coinvolti sarebbero Kevin Prince Boateng e Miralem Pjanic.
L’operazione sembra fattibile considerando che il centrocampista ghanese non sembra più contento al Milan. Lo stesso si può dire di Pjanic dopo essere stato pesantemente contestato dai tifosi ieri nel giorno del raduno dei giallorossi a Trigoria

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 10 jul 2013, 23:54

muxa je napisao/la:Ma kakvih 8-10mil. Galiani snizio cijenu na 6 mil i njima opet puno. Da sam na njegovom mjestu nebi ga sad njima prodao ni za 10 mil. Treba imati princip.
E ovo bi me vec obradovalo:
CALCIOMERCATO MILAN – Secondo quanto riportato dal IlSussidiario.net, il Milan starebbe pensando di fare uno scambio di giocatori con la Roma. Ad essere coinvolti sarebbero Kevin Prince Boateng e Miralem Pjanic.
L’operazione sembra fattibile considerando che il centrocampista ghanese non sembra più contento al Milan. Lo stesso si può dire di Pjanic dopo essere stato pesantemente contestato dai tifosi ieri nel giorno del raduno dei giallorossi a Trigoria
Ma brate ovo se odnosili na Gallianija i Ljajica,plati momka **** mu sve,zar nema tih 8-10 miliona ne kupujemo Thiaga Silvu brate dragi,a ovo vec moze ova zamjena je sexy do jaja.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 11 jul 2013, 00:21

Nije probelm izdvojit 8 mil za Ljajica al sta će nam napadac dok nekog ne prodamo. Trenutno su tu: Saraf, Balo, Pazzo, Robinjo, Niang, Petagna. Znači prvo treba nekog prodat pa tek onda dovodit. Ne vidim svrhu dovođenja 7-og napadača a imamo prioritetnijih mjesta za popuniti u ekipi.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 11 jul 2013, 00:22

Ne kuzim u cemu je fazon zadrzati igraca koji ima preko 5 i pol milijuna platu, a znas da je rezerva, nego ga prodati za realnu svotu novca, mislim da je ovo patka Festra ne vjerujem da je toliko glup

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 11 jul 2013, 00:28

pa upravu je celo sto neda dodzaba ne bi ni ja :D nije santos jedini. i Corinthians ( ne znam kak se pise,valjda ovako mamicu im) je zainteresovan za Robija :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 11 jul 2013, 11:06

[youtube][/youtube]

hajmo malo na zagrijavanje...Rosoneri siamo noi!!!!!!!!!

http://www.curvasudmilano.it/index.php

evo oficijelna stranica Curva sud, jest da je na talijanskom jeziku sve ali može se snaći, ima lijepih fotki, pjesama, artikala itd...
Undici stelle - ACM 1899

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.