Ne valja mnogo mijenjati formacije. A, to je Allegri radio. Mislim da neki od vas miješaju rotaciju igrače i taktiku s promjene formacije, koliko god to glupo zvučalo. Fino bi bilo kada bi Allegri (znači Allegri, ne Galliani ili Berlu) odredio i ustalio formaciju koja je najbolja za tim i na osnovu toga uigravao igrače. Recite mi nešto, koji od top timova mijenja formacije bez razloga (poput izostanaka igrača)? Niko. Rijetko ko ima tako dobre igrače da može pobjeđivati bez obzira kako se postavi. Drugo su Barcelona i Bayern, oni imaju velik izbor i (skoro) svi igrači su im dovoljno kvalitetni da mogu uspješno odraditi tekmu na raznim pozicijama. Milan nema taj luksuz (imao je nekad) i mora igrati jednu formaciju, naravno s rotacijom igrača i taktikama koje će se stvarati na osnovu profila protivnika.
Nevažno kakva formacija bila, ne treba se mijenjati pod uslovom da je dobra i da funkcionira (u prevodu, da je "pobjednička"). Prošle sezone se često dešavalo da Max često mijenja formacije i onda kada se neka od njih pokaže dobrom. Isto to vrijedi i za rotaciju igrača. Nije se jednom desilo da neko odigra dobru partiju pa sljedeću utakmicu počne s klupe.

Također se ne smiju izostaviti neke
neoprostive taktičke greške; dobar primjer je drugi susret s Barcelonom. Ta utakmica je bila katastrofalna, a krivica i odgovornost je bila bez sumnje na bezmudom Allegriju. Takve banalne stvari se ne ni trebale dešavati u jednom ozbiljnom klubu.
Ne znam kako vi razmišljate, ali ovo je moj stav i ne planiram ga mijenjati.