FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Zeman
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zeman » 12 jul 2013, 12:15

ipetm je napisao/la:Npr. registrujete auto u BSO imate 10% popusta to je najmanje 50KM, godinju ste otplatili. I biće još 10 takvih sponzora. Astra Borovo je već 5%...
daj bože da se na taj način privuče publika, ali bojim se da od toga nema ništa. svaki marketinški potez, pa i ovaj, ima za cilj da uveća dobit firme/kluba. no, šta ako se na kraju ispostavi da je ostvaren mnogo manji prihod od prošlogodišnjeg, hoće li ko odgovarati?
shvatam logiku kojom ste se vodili pri donošenju ovog plana, ali bojim se da niste dobro analizirali ni klimu koja vlada među ljubiteljima nogometa i Želje, a ni segmentirali ciljne grupe na pravi način.
možda ja i griješim, možda se dobrom reklamom i pomocijom mogu ljudi zainteresirati za članske i godišnje, ali... najveća reklama će biti plzen, ako tu doživimo debakl, džaba sve - piši propalo!
NAPRIJED NARODE!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 12 jul 2013, 12:16

A ovo opet onaj hibrid Dona aktivan na forumu. Eto i Radmilo mu se prikljucio. Ma ja, nadje krpa zakrpu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 12 jul 2013, 12:16

Zeman je napisao/la:
ipetm je napisao/la:Npr. registrujete auto u BSO imate 10% popusta to je najmanje 50KM, godinju ste otplatili. I biće još 10 takvih sponzora. Astra Borovo je već 5%...
daj bože da se na taj način privuče publika, ali bojim se da od toga nema ništa. svaki marketinški potez, pa i ovaj, ima za cilj da uveća dobit firme/kluba. no, šta ako se na kraju ispostavi da je ostvaren mnogo manji prihod od prošlogodišnjeg, hoće li ko odgovarati?
shvatam logiku kojom ste se vodili pri donošenju ovog plana, ali bojim se da niste dobro analizirali ni klimu koja vlada među ljubiteljima nogometa i Želje, a ni segmentirali ciljne grupe na pravi način.
možda ja i griješim, možda se dobrom reklamom i pomocijom mogu ljudi zainteresirati za članske i godišnje, ali... najveća reklama će biti plzen, ako tu doživimo debakl, džaba sve - piši propalo!

Nisam ja ništa da se odmah zna, ja samo pišem vijeeesti... :D
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 12 jul 2013, 12:18

Zeman je napisao/la:najveća reklama će biti plzen, ako tu doživimo debakl, džaba sve - piši propalo!
Ovo je najbolje što si napisao ja samo ovo i čekam pa ću se odrediti dalje o svemu ako si šampion onda to i pokaži, spremio si se na vrijeme si znao protivnika ojačao si se i sad me zanima rezultat protiv viktorie, ako doživimo debakl sezona je završena za mene i ja mislim za veliku većinu.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 12 jul 2013, 12:19

Odlican prijedlog avlami... Ne mora se platiti ni gorivo, ni dnevnica, ni obrok, evo ja se prijavljujem da u svojoj opstini obidjem skole i napravim spisak onih koji su zainteresovani da kupe clansku kartu i onda u istom terminu za 7 dana odem sa clanskim kartama, sa gotovim imenima i prezimenima i podijelim te karte...

Koliko samo pljuvanja, a najvise me nerviraju Radmilo i ovaj "novi" Limonene koji mu je vjerovatno sin ili neki rod... Bgte ko da je 10 KM poskupila a ne 1KM...

Daj Aco TAKO TI BOGA, banuj ga, samo da ne citam njegova SRA*A po forumu poslije utakmice sa Plzenom, jer ako izgubimo i 1:0 opet ce da ono nesto "pametuje"...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 12 jul 2013, 12:20

Sad ide pitanje: ko je sve Željin partner? :mrgreen: (ne računajući one s reklama sa zvanične stranice i stadiona, vidim da Ipe napisa i Astru, a ja njihovu reklamu ne vidjeh, pa me to ponukalo da pitam...)
Baja_Zvjerka je napisao/la:ovaj "novi" Limonene koji mu je vjerovatno sin ili neki rod...
Nisi skont'o o kome se radi? :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 12 jul 2013, 12:20

Radmilo je napisao/la:
Zeman je napisao/la:najveća reklama će biti plzen, ako tu doživimo debakl, džaba sve - piši propalo!
Ovo je najbolje što si napisao ja samo ovo i čekam pa ću se odrediti dalje o svemu ako si šampion onda to i pokaži, spremio si se na vrijeme si znao protivnika ojačao si se i sad me zanima rezultat protiv viktorie, ako doživimo debakl sezona je završena za mene i ja mislim za veliku većinu.
pa bolan sve osim da nas napune je iznenadjenje ... sta ti ocekujes protiv takve ekipe ? Ne mozes se ti ravnati po jednoj utakmici i protiv takvog protivnika :roll:

@Baja_Zvjerka
dobra stvar ;) u mene mali rodjak ima 9 godina,pokazala mu clanske kaze on meni vodis me poslije Bajrama dok skupim para :mrgreen:
Zadnja izmjena: likusa, dana/u 12 jul 2013, 12:21, ukupno mijenjano 1 put.
Željeznicar za život cijeli !

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 12 jul 2013, 12:21

Limonene je napisao/la:
champions1921 je napisao/la::lol: :lol: A silne li ljubavi prema Zelji a zao vam 60-90KM dati klubu za godinu dana.. A svi kukamo kako nema kvalitetnih pojacanja.. 5-8KM mjesecno puno a klubu nebi trebalo biti puno dati 100.000 za neko prosjecno pojacanje.. Fakat ovdje je mnogima svrha iskljucivo pljuvanje i sirenje neke negativne atmosvere, a to uredno rade pravdajuci se da je to njihovo misljenje.. To nije "misljenje" vec obican bezobrazluk i licemjerstvo..
Nece se nikad roditi onaj ko ce nama svima ugoditi..
nismo mi bezobrazni nego je klub. da ce n meni sad dovesti par igraca platio bi ja njemu kartu 200KM jug ako treba, skupio bih se, ali da mu dajem pare a znam da nece nikog dovesti reci ce da za nas nema igraca, nece moci.
Fakat, kako ti se da praviti toliko profila..... :roll:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 jul 2013, 12:21

Ne mogu da vjerujem komentara, a do prije nekoliko mjeseci su ljudi dobrovoljno htjeli da daju 50 KM bez nekog povrata, a sada se poveca cijena karte za 20% ili 25% i odmah bauk prave od toga.

Ja licno ne poznajem nijednog studenta koji izadje petkom ili subotom vece (ili cak oba dana) i potrosi manje od 20 KM (i tako minimalno 2 puta mjesecno), ali bas nijednog. Druga stvar su srednjoskolci, tu priznajem da je pomalo nezavidna situacija jer moraju izdvojiti 70 KM (ili 90 KM bez clanske+godisnje) za sezonu, a svi znamo da ce to sve zavisiti od dobre volje njihovih roditelja. No, ako su mogli 5 KM skupiti za utakmicu, sumnjam da ce problem biti jos 1 KM da se nadje.

Potez je za moj ukus pun pogodak i ako se barem minimalno marketinski isprati moze biti lijep projekat. Samo ljudima treba tacno objasniti zasto je pozitivno da postanu clan kluba i da im opravdaju poskupljenje karti koje je mizerno. Uvijek se buka dizala kada se nesto mjenja sto je dugi niz godina bilo isto, no negdje se mora krenuti i ovo smatram kao prvi korak, onaj pocetni, sramezljivi :)

Za šampiona koji dominira cetiri sezone ovo uopste nije puno. I da, smjesno je porediti sa Zvezdom, ljudi titule nisu vidili oko sest sezona, a moraju nekako imati ispunjen stadion koji je preglomazan.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 12 jul 2013, 12:23

Kako ne shvatate da donu i radmila hranite s tim komentarima? Pa krmetu je najbolje u balegi. Ne davajte im vise hrane. Samo ignorisite. :mrgreen:

To su samo dva hibrida, tu da naprave malo forum interesantnijim. Dvorske lude.
Sport je lijek za tijelo i duh.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 12 jul 2013, 12:23

Radmilo je napisao/la:
Ma naci ces ti razlog da serendas pa kad bi i LP osvojili.. To je jednostavno u tebi i ti to njesra moras izbaciti iz sebe.. Ti znas najbolje sto si takav..
BUDI ŽELJO !!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 12 jul 2013, 12:28

Baja_Zvjerka je napisao/la:Odlican prijedlog avlami... Ne mora se platiti ni gorivo, ni dnevnica, ni obrok, evo ja se prijavljujem da u svojoj opstini obidjem skole i napravim spisak onih koji su zainteresovani da kupe clansku kartu i onda u istom terminu za 7 dana odem sa clanskim kartama, sa gotovim imenima i prezimenima i podijelim te karte...

Koliko samo pljuvanja, a najvise me nerviraju Radmilo i ovaj "novi" Limonene koji mu je vjerovatno sin ili neki rod... Bgte ko da je 10 KM poskupila a ne 1KM...

Daj Aco TAKO TI BOGA, banuj ga, samo da ne citam njegova SRA*A po forumu poslije utakmice sa Plzenom, jer ako izgubimo i 1:0 opet ce da ono nesto "pametuje"...
@Baja-Zvjerka, ovaj moj prijedlog treba da dođe do ljudi u Klubu i da o njemu razmisle pametniji od mene. Ovim potezom se ne privlače samo djeca na utakmice, nego i njihovi roditelji. Ko je roditelj, dobro zna da će skoro svaku želju djeteta ispuniti, ukoliko je ostvariva i nije skupa.

Svi se sjećamo kada smo bili osnovci, pa svake godine nam je u razred ulazio Fotograf i pravio grupne i pojedinačne fotografije. Obiđu ljudi svaki razred i zarade bruku para na ime "uspomene iz školskih dana".

Ideja se sigurno može realizovati i siguran sam da bi korist bila višestruka.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 12 jul 2013, 12:28

Ja sam vec popunio ovaj upitnik i sigurno da cu "natjerati" sve svoje u porodici i prijatelje da postanu clanovi... :)
Ako nekom nije mrsko da posalje e-mail klubu ili ako ima neke direktne kontakte da predlozi da se na upitnik postavi jos jedno, po meni jako bitno pitanje, a to je "šta vam najviše smeta od uslova na stadionu (ili artiklima)" i onda nek statisticki obrade rezultate i to odmah isprave od tih para...

P.S. I po meni bi bilo super da su za clanove stare cijene 5 KM pojedinacna, a 6 KM za one koji nisu clanovi ali to zahtijeva onda kupovinu samo jedne karte na jednu clansku karticu sto bi ipak zahtijevalo malo truda...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 12 jul 2013, 12:32

champions1921 je napisao/la:
Radmilo je napisao/la:
Ma naci ces ti razlog da serendas pa kad bi i LP osvojili.. To je jednostavno u tebi i ti to njesra moras izbaciti iz sebe.. Ti znas najbolje sto si takav..
Sto se kidate beze pa iz aviona se vidi da ovaj nije navijac Zelje samo covjek ima vremena toliko da bi se registrovao lazno i pokusava nesto ne znam ni ja sta i to na forumu.Da bude jos bolnije ne bi rekao da je neko djete nego stari klipan i onda se sazalis nad takvim likom. Ja mu halalim u ove mubarek dane nek pise sta hoce :mrgreen: bolest je to ne treba zahatarit
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 12 jul 2013, 12:34

storm_raider je napisao/la:Kako ne shvatate da donu i radmila hranite s tim komentarima? Pa krmetu je najbolje u balegi. Ne davajte im vise hrane. Samo ignorisite. :mrgreen:

To su samo dva hibrida, tu da naprave malo forum interesantnijim. Dvorske lude.
šta ćeš ljudi su ovdj edošli namjerno da unose nemir. Jer kad je neko nezadovoljan on napiše par komentara a ovi konstantno pišu, non stop. Razumijem i ove što odgovaraju jer ako ostane na tome onda mnogi koji uđu na forum prihvate to tako jer nažalost takav smo narod ne razmiljamo i ne čitamo. Ovdj svi uđu i pročitaju zadnjih par postova i kroji mišljenje na osnovu toga.Također i klub što prije trba izaći sa ovim partnerima i objasniti sve te pogodnosti. Onda će svima biti lakše objasniti.
Ne mora taj partner biti sponzor kluba. On može biti samo partner. Sponzori su nešto drugo. (ovo se ne odnosi na tebe @storm jer znam da ti ovo razumiješ nego je neko postavio to pitanje).

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 12 jul 2013, 12:37

zaboljisportuBiH je napisao/la: Ne mora taj partner biti sponzor kluba. On može biti samo partner. Sponzori su nešto drugo. (ovo se ne odnosi na tebe @storm jer znam da ti ovo razumiješ nego je neko postavio to pitanje).
Taj dio se već odnosi na moje pitanje, pa te ja i citiram... Uglavnom, nemamo oko čega da se ne složimo, no gdje vrijede ti popusti? (riječ partner sam iskoristio jer je koriste i u reklami za članske, da li je partner obavezno i sponzor ili ne, to već nije moj dio i neka se oko toga brinu ljudi u klubu zaduženi za marketing)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

darknes001
Kontakt:

Post Postao/la darknes001 » 12 jul 2013, 12:43

Radmilo je napisao/la:Da je on doveo npr Kajkuta, koji je potreban u napadu na poziciji defanzivnog veznog Miloša Vidovića koji je bez kluba čovjek kući u kragujevcu najbolji igrač Olimpica, pa nek diže znam da sam siguran i da se imam čemu nadat ovako ni za šta povećanje, a lošije igrače imamo.
E moj jaro ti nikad neces biti pravi navijac ZELJE ti bi dovodio te penzionere u klub i da uzimaju platu i nikad nista na njima zaradio, ja vise volim da gledam ovu nasu djecu Bajica ,Sadikovica ,Kjosovskog .... ne moraju odma biti zvjezde al sa vremenom ce i biti, cak mozda budu i bolji od Zolotica ,to je jedini pravi put,i Zeljo to upravo i radi, i dok je god tako ja ih podrzavam, nama samo da je kako doci do para i da imamo taj KAMP i da budemo nosioci u Evropi bar u ovom drugom pretkolu onda se i necemu mozemo nadat,dotad svi zajedno treba ovu djecu ,Osima podrzavamo 100% jer su na pravom putu da se dignu iz ovog sivila ,samo to ide sporo a ne kako bi mi zelili al bitno je da ide na bolje i nama ne trebaju te nazovi "zvijezde" od 30 i vise godina koji bi potpisali ugovor na pola godine il godinu

Svaka cast na ovim clanskim kartama i nek je to ugledalo svjetlo dana,svi iskreni navijaci zelje ce se rado uclaniti , ne smeta mi poskupljenje karte jer i treba tako da bude za ove pljuvace sto docu na par utakmica nek plate vise para il nek nikako i ne dolaze bolje i manje raje nego da cujemo samo psovke a toliko uspjeha smo vidjeli zadnji par godina, i nikad necu zaboraviti Njukastl na kosevu kolko je raje bilo i kolko je pitara bilo na tekmi, i ti isti pljuvaci su otjerali Osima koji bi sigurno za godinu dvije igrao i grupnu fazu, i ponovo to isto rade,al sad je gospodin pametniji pa sreca ne slusa ove pametnjakovice i radi svoj posao najbolje sto moze pa cemo i za par godina igrati grupe,i biti do zime u Evropi

Svak kome je ZELJO u srcu ce se snaci za pare, da bi uzeo clansku i kupio kartu ;) ja cu biti jedan od tih i podrzvati ovu nasu djecu i nadati se da ce uskoro imati svoj kamp
Zadnja izmjena: darknes001, dana/u 12 jul 2013, 12:44, ukupno mijenjano 1 put.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 jul 2013, 12:43

Mislim da su cijene realne,jest fkt tesko skupit pare ako si student ko ja ili nez ucenik,ali jbg sta treba da bude clasna 5 maraka,pa nismo brate vrbanjusa,vratnik furamo se da smo evropska ekipa a hocemo da imamo clanske po 5 maraka
=\_1921_/=

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 12 jul 2013, 12:44

anonimni je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la: Ne mora taj partner biti sponzor kluba. On može biti samo partner. Sponzori su nešto drugo. (ovo se ne odnosi na tebe @storm jer znam da ti ovo razumiješ nego je neko postavio to pitanje).
Taj dio se već odnosi na moje pitanje, pa te ja i citiram... Uglavnom, nemamo oko čega da se ne složimo, no gdje vrijede ti popusti? (riječ partner sam iskoristio jer je koriste i u reklami za članske, da li je partner obavezno i sponzor ili ne, to već nije moj dio i neka se oko toga brinu ljudi u klubu zaduženi za marketing)
Ne vjerujem da si ti bio, ali nema veze neko je pitao ko su nam sponzori. A ovo gdje vrijede popusti sam i ja naveo u postu koji si citirao tj da ne znamo ko su partneri i da klub što prije treba izaći sa tim pojašnjenjem pa će svima biti lakše objasniti.
Znači partneru nudimo naše članove kao potencijalne kupce a za uzvrat dobijemo popust. Sponzora mi pormovišemo a za uzvrat nam on daje lovu. To je ukratko razlika i ne odnosi se na tebe znam da znaš.

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 12 jul 2013, 12:44

Osim: Koji igrač sa ovih prostora može biti pojačanje za Želju?
Zamisi demagogije pa kad gledaš druge kažeš nemamo para zar nije Kajkut bolji od adilovića, a ovaj Vidović defanzivni vezni, pa imaš Basaru tip razvaljuje, pa si imao Jocu stokića itd...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Google Adsense [Bot], Grbavica786 i 21 gost.