Postao/la tony-mortale » 08 dec 2009, 01:31
na ovom bi se topicu možda neko i osjetio prozvanim da postoji neka engleska liga, ali poštoji samo money barclay premiership u kojem su svi značajniji treneri stranci i svi značajniji igrači stranci-plaćenici, ja neznam o čemu ovaj lik priča, koji je to engleski klub sa engleskim trenerom i engleskim vlasnicima bio šampion engleske u zadnjih 10-15 godina, pa to je sad sve samo ne engleska liga al ipak ima budala koji se busaju kako su englezi zakon, pa bez talijana se ne mogu ni na jedno prvenstvo plasirati. hajd navedi mi nešto englesko u manutd, liverpoolu, arsenalu il chelseau pa da imamo o čemu pričati?
dok npr. u seriji a su svi klubovi u vlasništvu talijana, u svim klubovima većina trenera su kroz istoriju bili italijani (zajedno sa onima koji vode dvije najjače otočke reprezentacije), rezultati reprezentacije Italije su neusporedivi s rezultatima pirgavih i potomaka robova, svi reprezentativci su talijani (camoranezi rođen u argentini ali je potomak talijana, balotelija usvojili talijani kao klinca), dok pola reprezentacije engleske sa engleskom imaju veze otprilike kao ja(ili čak i malo manje jer sa njima bar djelim zajednički kontinet dok ovi čak ni to), pozdravljam te liče, živi sretno i dalje u svom svijetu bajki gdje je engleska nešto bitno u svijetu fudbala, a gdje su talijani žabari koji se uvijek provuku na sreću, iako svi rezultati govore suprotno, ali ti to ne vidiš, jer si zaluđen s bht 1 i prenosima njihovih kvazikomentatora, živ bio!
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.