Canjuga je bio potrckalo. To isto da sad krenemo na Barisica, bez obzira na funkciju on je nitko i nista, bas kao i taj Canjuga. Ako cemo porediti gazde danas i onda, poredimo Mamica i Tudjmana, ali mislim da je nezahvalno raspravljati o mrtvima, pa ti slobodno obavi jedan dijalog, ja o tome nebi.Bertone7 je napisao/la:Slobodno pročitaj još jednom što sam napisao.
Bod u ovoj LP vrijedi kao 10 bodova u LP iz 90-tih kada je jedan Hajduk igrao četvrtfinale LP.
Zanima me da li je onda Canjuga dobar pošto je on bio predsjednik Croatie iz tih vremena?
I LP iz 1994. i LP iz sezona kad je Dinamo igrao nije za poredjenje. Hajduk je imao jedno pretkolo u kojem je razmontirao Legiju. Moze se reci da im je sistem natjecanja omogucio da udju u grupnu fazu, bas kao i Dinamu sad. Dobili su najlaksu grupu, izbjegli su Manchester, Barcu, Bayern, Milan i Ajaxa koji je osvojio titulu, ali su bili u grupi s tada jakom Steauom. Nakon grupe se islo odmah u cetvrtfinale, nije bilo osmine finala, jer su bile samo cetiri grupe sto se kasnije mijenjalo.
Sistem se promjenio 1997./98., tada Dinamo ispada od Newcastela, ali sezonu kasnije izbacuje Celtica i ulazi u grupnu fazu u kojoj zavrsava drugi, ali je dalje isao samo jedan klub i Dinamo tu zavrsava svoj europski put.
Sezonu kasnije sistem se mijenja. Tri pretkola, bez podjela, grupna faza iz koje 2 idu dalje, a treci u tadasnji Kup UEFA. Tada je u trecem pretkolu stradao MTK, u grupi se uzelo pet bodova protiv Manchestera, Marseillea i Ajaxa. Tada je bila ona druga faza s grupama, igrala se do 2002./03., a nakon toga se vise nista nije mijenjalo osim pretkola.
HNL je u to doba bio 13. na listi koeficijenata, u sezoni 1999./2000. kvalifikacije LP su igrali Dinamo i Rijeka, a sezonu kasnije Hajduk i Dinamo. I ti umanjujes to, pa nisu igrali opcinsku ligu i u njoj nabijali koeficijent, igrali su LP koja je imala sistem tezi od danasnjeg, a osvajani su mnogi bodovi. Pobijediti tada Ajaxa u Amsterdamu ili uzeti bod na Old Trafordu je manje bitno nego uzeti bod Dynamu iz Kieva? Daj, molim te.