Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Neutral
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 00:37

Ja gledam sve cijene na jednoj veoma poznatoj njemačkoj stranici. Ako je negdje jeftino onda je kod njih.

Kako je izašla ps4 odmah je cijena ps3 opala na mizernih 185 eura. Vidiš isplatilo bi se uzeti sada 3-4 njih i ovdje po većoj cijeni prodavati. Naravno ako imaš nekoga tamo kome je to usput.

69 eura su igre na toj stranici, upratio sam odmah fifa14, watch dogs, call of duty ghosts, assassin creed 4, nfs rivals itd. Neke igre su 79 eura.

Naći ćeš naravno jeftinije neke igre, no tek za par mjeseci :)

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 17 jul 2013, 14:39

Narode, pretpostavimo da imam netflat10 BHTelecoma i koristim jos uvijek modem koji su mi donijeli njihovi tehnicari prije 4-5 godina kad sam uveo net, zelim da imam wireless u kuci, sta mi je ciniti? Da li trebam kupiti router i pozvati ih da mi to urade, ili ce oni donijeti router, ili ja nemam nista sa njima i mogu/moram sve neovisno o njima? Hvala vam gdje culi i ne culi..
Support Velez, It's logical! ★

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 17 jul 2013, 14:46

Šta se imaš peglati s njima!? ;)
Kupi sebi router i zdravo :D

Konektuješ kabal od modema (što je išao u računar) u ruter i to je to. Ako želiš i dalje žičanu konekciju iz rutera (iz slobodnog slota) konektuješ drugi kabal u računar. To je to ;)
Jedino što još imaš posla oko namještanja onih postavki (ukucaš default IP od rutera i čačkaš) mada ja ne znam to ovako, mor'o bi imat ispred sebe računar da vidim
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 17 jul 2013, 15:04

A to sa postavkama me i zeza, jer sam kupio router na svoju ruku, sve ustekao kako treba, prepozna mi wireless ali ne mogu nista da otvaram. Naravno, ni kada ustekam kabl u komp net ne radi, zbog tih postavki, kontam njih moram zvati, mozda su nesto forbidenovali :D

Gdje cu naci to sa postavkama i to? Step by step da ide..
Support Velez, It's logical! ★

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 17 jul 2013, 15:08

Imaš li papire od rutera, tu bi ti trebalo pisati šta i kako da radiš. Ako ne piše, uvijek možeš otići na google i utipkati
"how to set up 'ime rutera' " :) ako zapneš, ne budi lijen, prvo pokušaj, pa ako zapneš javi se meni ovdje ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 17 jul 2013, 15:30

Trebas postaviti ADSL modem da radi u routed modeu. Imas na bh teleccom stranici upustva za to, samo nam trebas reci koji je modem.
#divovi

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 17 jul 2013, 15:39

Mont0 je napisao/la:Narode, pretpostavimo da imam netflat10 BHTelecoma i koristim jos uvijek modem koji su mi donijeli njihovi tehnicari prije 4-5 godina kad sam uveo net, zelim da imam wireless u kuci, sta mi je ciniti? Da li trebam kupiti router i pozvati ih da mi to urade, ili ce oni donijeti router, ili ja nemam nista sa njima i mogu/moram sve neovisno o njima? Hvala vam gdje culi i ne culi..
Imam ja taj net, te sam u istoj poziciji kao i ti. Išao sam u poštu prije jedno mjesec dana, i treba se neki zahtjev podnijeti za taj modem (neka fina djevojka Dalila mi sve i napisala i uputila me :mrgreen: ).
Rekli su mi da će za par dana doći neko i donijeti mi taj modem, ali evo ništa do dan danas nije bilo. Zvao sam ih jučer, navodno da im je nestalo tih modema odavno i da čekaju narednu dostavu, šta li. Možda samo kod nas u Travniku nema, ne znam odale si pa provjeri možda u drugim mjestima i ima.
Ko će njima vjerovati, čisto sumnjam da ću ikad taj modem i dobiti od njih. Vjerovatno ću ih i ja zvati još do kraja mjeseca, ako ne bude ništa, onda sebi kupiti. :)
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 17 jul 2013, 15:42

Neutral je napisao/la:Ja gledam sve cijene na jednoj veoma poznatoj njemačkoj stranici. Ako je negdje jeftino onda je kod njih.

Kako je izašla ps4 odmah je cijena ps3 opala na mizernih 185 eura. Vidiš isplatilo bi se uzeti sada 3-4 njih i ovdje po većoj cijeni prodavati. Naravno ako imaš nekoga tamo kome je to usput.

69 eura su igre na toj stranici, upratio sam odmah fifa14, watch dogs, call of duty ghosts, assassin creed 4, nfs rivals itd. Neke igre su 79 eura.

Naći ćeš naravno jeftinije neke igre, no tek za par mjeseci :)
ma lako je to, uvjek ima polovnjaka gdje mozes nabaviti za manje pare, a zato uzmes sebi PSN+ i rahat, svaki mjesec ce biti besplatnih igara

pogledaj samo ponude za PS3 sad, a sigurno ce ih biti i za PS4 :)

sto se tice telekoma, njih moras zvati i dosadjivati, inace ti nece doci, mene je jednom naljutilo toliko da sam otisao licno po covjeka da mi popravi net, posto sam imao problema sa routerom
i od tad kad ga zovnem, u roku 24 sata dolazi sigurno

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 17 jul 2013, 17:20

Koji je najbolji program da spojim 4 klipa u jedan ? Samo da nije komplikovan previse
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 17 jul 2013, 20:41

Imam problem sa usb stickom, danas ga kupio i install sve obavio i nece da ga prepozna sad, pisalo da se pojavila greska i da nebi mogao raditi kako treba. Zna li iko do cega bi moglo biti? I kako da to rjesim?

Unknown Genius
Kontakt:

Re:

Post Postao/la Unknown Genius » 17 jul 2013, 21:05

Papastathopoulos je napisao/la:Koji je najbolji program da spojim 4 klipa u jedan ? Samo da nije komplikovan previse
Sony Vegas Pro, nađi neku verziju koja ti može zavisno od računara, ja imam 12 ali sve je to dosta slično. Nije težak program, ne treba ti puno vremena da skontaš. :)
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 17 jul 2013, 21:30

vopi je napisao/la:Imam problem sa usb stickom, danas ga kupio i install sve obavio i nece da ga prepozna sad, pisalo da se pojavila greska i da nebi mogao raditi kako treba. Zna li iko do cega bi moglo biti? I kako da to rjesim?
A da probaš na drugom računaru?

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 18 jul 2013, 00:50

Zna li ko, može li se kako namjestiti da google ne izbaci neki rezultat pretrage na unesenu riječ. Npr, unesem sportsport.ba, on mi ne izbaci to :D
Mes Que Un Club

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 18 jul 2013, 00:59

Ne moze.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 18 jul 2013, 15:11

iVar je napisao/la:
vopi je napisao/la:Imam problem sa usb stickom, danas ga kupio i install sve obavio i nece da ga prepozna sad, pisalo da se pojavila greska i da nebi mogao raditi kako treba. Zna li iko do cega bi moglo biti? I kako da to rjesim?
A da probaš na drugom računaru?
E ovako mi se pojavi, i ne ocita ga nikako. Nista probacu na komp. od jarana pa cu vidti sta je za reci.

slika

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 18 jul 2013, 16:25

Problem:

Svaki put prilikom poziva na fiksni telefon, bez obzira jel odlazni ili dolazni, puca mi konekcija na par sekundi. BHTelecom internet. Ima li neko jos s tim problemom?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 jul 2013, 16:27

Consigliere je napisao/la:Problem:

Svaki put prilikom poziva na fiksni telefon, bez obzira jel odlazni ili dolazni, puca mi konekcija na par sekundi. BHTelecom internet. Ima li neko jos s tim problemom?
Isti sam problem imao i nazvao sam ih.Dao im username i pass. i rijesili su.
Ako i nakon toga ne bude u redu trazi da ti promjene modem,mozda je i do njega.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 18 jul 2013, 16:30

Otelo je napisao/la:

Isti sam problem imao i nazvao sam ih.Dao im username i pass. i rijesili su.
Ako i nakon toga ne bude u redu trazi da ti promjene modem,mozda je i do njega.
Daj broj, molim te.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 jul 2013, 16:32

1444
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 18 jul 2013, 17:24

Moguce je da ti splitter pravi problem.
#divovi

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []