FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
@champions1921,
Zeljković je odigrao fantastičnu tekmu u Plzenu. Utakmica na Koševu će biti drugačija, ako mislimo proći dalje. Moramo biti ofanzivniji, moramo pobjediti. Zeljković u Plzenu nije išao dalje od 30 metara od našeg gola, a na Koševu bi morao. Kakav mu je radijus kretanja duž cijele dionice. Sve to znamo o Benji, a o Zeljkoviću te detalje zna donekle Amar. Kažem, donekle, jer ni Amar ne može znati sve mogućnosti igrača na osnovu jedne tekme. Može se desiti da zaigraju i Kerla i Benjo i Zeljković. Kako? To zna Amar.
Zeljković je odigrao fantastičnu tekmu u Plzenu. Utakmica na Koševu će biti drugačija, ako mislimo proći dalje. Moramo biti ofanzivniji, moramo pobjediti. Zeljković u Plzenu nije išao dalje od 30 metara od našeg gola, a na Koševu bi morao. Kakav mu je radijus kretanja duž cijele dionice. Sve to znamo o Benji, a o Zeljkoviću te detalje zna donekle Amar. Kažem, donekle, jer ni Amar ne može znati sve mogućnosti igrača na osnovu jedne tekme. Može se desiti da zaigraju i Kerla i Benjo i Zeljković. Kako? To zna Amar.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
- Kontakt:
steta sto nismo izvukli nerjeseno radi koificijent bodova ovako dobar rezultat a nemas nista
lahko je zelji biti sampion kad redovno dere sarajevo
Misljenja sam da ce druga utakmica proci slicno onoj kao kone protvi Levskog, i oni su ganjali gol iz prve utakmice a onda ih unisitili uz veliku podrsku navijaca.
Tako cemo i mi da sredimo czehe 1:0 !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
- Kontakt:
Koliko god morali pobijediti ne smijemo napasti. Ova utakmica ce biti preslikana onoj prvoj, barem prvom poluvremenu. Iako Plzenu ne treba pobjeda na Kosevu oni ce opet napadati, dominirati, a mi se braniti. Oni ne znaju drugacije igrati, znaju da im je odbrana suplja, i napad im je najbolja odbrana. Moramo se braniti kao tamo i nadati se da dodjemo do nekog gola, ili totalno napasti tek zadnjih 10-tak minuta.avlami97 je napisao/la:@champions1921,
Amin !Elegant je napisao/la:Misljenja sam da ce druga utakmica proci slicno onoj kao kone protvi Levskog, i oni su ganjali gol iz prve utakmice a onda ih unisitili uz veliku podrsku navijaca.
Ako bi kojim slučajem rezultat do 70. minute bio 0:0 ja bih ubacio Hodžića, da probamo po zemlji, na brzinu, sa Bučanom, do gola, ubaciti i Bajića koji je može fino potegnuti sa 20+ metara.
Ali Amar zna najbolje

Zadnja izmjena: shzna, dana/u 17 jul 2013, 19:33, ukupno mijenjano 1 put.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
insAllah.Elegant je napisao/la:Misljenja sam da ce druga utakmica proci slicno onoj kao kone protvi Levskog, i oni su ganjali gol iz prve utakmice a onda ih unisitili uz veliku podrsku navijaca.
FK Željezničar
Chelsea FC
Chelsea FC
- corleone87
- Kontakt:
I ja ima takav osjecaj.Elegant je napisao/la:Misljenja sam da ce druga utakmica proci slicno onoj kao kone protvi Levskog, i oni su ganjali gol iz prve utakmice a onda ih unisitili uz veliku podrsku navijaca.

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Ja nekako prizeljkujem ovaj scenarioElegant je napisao/la:Misljenja sam da ce druga utakmica proci slicno onoj kao kone protvi Levskog, i oni su ganjali gol iz prve utakmice a onda ih unisitili uz veliku podrsku navijaca.

[youtube][/youtube]
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Samo sto su ovi za Levskog svemirski brod, samo nek se oni bore ko juce niko I'm nista nece zamjeriti.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
- Consigliere
- Kontakt:
Kad Bahu natjeras da bude najveci Manijak!TMovac je napisao/la:Ja nekako prizeljkujem ovaj scenarioElegant je napisao/la:Misljenja sam da ce druga utakmica proci slicno onoj kao kone protvi Levskog, i oni su ganjali gol iz prve utakmice a onda ih unisitili uz veliku podrsku navijaca.
Tako cemo i mi da sredimo czehe 1:0 !![]()
![]()
![]()
![]()
[youtube][/youtube]

Inace, ja sam tada mislio da cemo imati redovnog predstavnika u grupama Euro takmicenja za neke 2-3 godine...

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Sheriff, HJK, Nefchi itd po reultatima iz prvih utakmicu blizi ispadanju. Bit ce dosta iznenadjenja izgleda, tako da moguci protivnik nama ili Plzenu moze biti prvak Albanije, Crne Gore itdFidelito je napisao/la:Ekipa Željezničara jučer je napravila poprilično dobar posao u Plzenu. Viktoria iz Plzena je, u sklopu 2. runde kvalifikacija za Ligu prvaka, slavila protiv našeg prvaka sa 4:3, a Želji su se tako otvorila vrata prolaza u 3. pretkolo Lige prvaka.
Naime, u slučaju prolaza plavih u 3. rundu, Željo će biti nosilac, pošto će preuzeti jako visoki koeficijent kojeg je nosila ekipa Viktorije. Tako će Željezničar u 3. rundi izbjeći ekipe poput Celtica, Basela, Steauae, APOEL-a, Austrije, Partizana i Dinama.
Mogući protivnici Željezničara u 3. pretkolu bi mogle biti sljedeće ekipe (računajući da će se ove ekipe, kao favoriti, plasirati u 3. rundu): Sheriff Tiraspol, Maribor, Slovan Bratislava, Elfsborg, Molde, Maccabi Tel Aviv, HJK Helsinki, Ekranas, Neftchi Baku i Dinamo Tbilisi.
Ne smijem ni zamisliti,šta bi se desilo kad bi prošli Plzena,pored svega u trećem predkolu možemo proće sve sem Makabija!
Svi se nadamo punom "lavoru" ali mislim da nema ništa od toga, bar ne kada su u pitanju cifre od oko 35.000 gledalaca. NSBiH je za prijateljsku utakmicu protiv SAD pustio u prodaju samo 22.000 što vjerovatno znači da više od toga ne može primiti. Jugo i sjevero-zapadni dijelovi zapadne tribine nemaju stolice! Sjever će vjerovatno biti zatvoren za domaće navijače tako da i od te tribine nema ništa. Onih 38.000 protiv NewCastle-a se jednom desilo i vjerovatno više nikad.
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 17 jul 2013, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
- champions1921
@Consigliere
Mozda bi i imali da nismo Amara otjerali.. A predpostavljam da bi i nase Evropske tekme igrali na Grbavici.. Amar je bio i ostao formula za dobre rezultate naseg kluba..
Mozda bi i imali da nismo Amara otjerali.. A predpostavljam da bi i nase Evropske tekme igrali na Grbavici.. Amar je bio i ostao formula za dobre rezultate naseg kluba..
BUDI ŽELJO !!!
- samir_tm87
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
" onclick="window.open(this.href);return false;
Šta bi bilo kad bi ga zabili za 1:0 na Koševu :O
Šta bi bilo kad bi ga zabili za 1:0 na Koševu :O
Zadnja izmjena: AsharaK, dana/u 17 jul 2013, 20:15, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Da upravu siAnonimac je napisao/la:Svi se nadamo punom "lavoru" ali mislim da nema ništa od toga, bar ne kada su u pitanju cifre od oko 35.000 gledalaca. NSBiH je za prijateljsku utakmicu protiv SAD pustio u prodaju samo 22.000 što vjerovatno znači da više od toga ne može primiti. Jugo i sjevero-zapadni dijelovi zapadne tribine nemaju stolice! Sjever će vjerovatno biti zatvoren za domaće navijače tako da i od te tribine nema ništa. Onih 38.000 protiv NewCastle-a se jednom desilo i vjerovatno više nikad.
A moze se i ugrubo izracunati,na zapad je postavljeno 12000 stolica sto znaci da tolikoo max mozes stampati ulaznica,istok 8000 max i jug 5000 max to je 25000 sto je sasvim dovoljno,ne vjerujem da ce doci vise raje.Ako bude blo potrebe moze se i sjever ukljuciti obzirom da je najavljeno samo 200 njihovih navijaca,to znaci tampon zona sto implicira vise sredstava za organizaciju tekme,ali ako ce na tom sjeveru biti raje sto da ne.
SLOBODA NAVIJAČIMA
Samo reprezentacija moze napuniti kosevo i mozda ako se prodje u 3 kolo ili evenualno u playoff pa da ti dodje neko iz lige petice. U utorak ocekujem oko 20 000.Anonimac je napisao/la:Svi se nadamo punom "lavoru" ali mislim da nema ništa od toga, bar ne kada su u pitanju cifre od oko 35.000 gledalaca. NSBiH je za prijateljsku utakmicu protiv SAD pustio u prodaju samo 22.000 što vjerovatno znači da više od toga ne može primiti. Jugo i sjevero-zapadni dijelovi zapadne tribine nemaju stolice! Sjever će vjerovatno biti zatvoren za domaće navijače tako da i od te tribine nema ništa. Onih 38.000 protiv NewCastle-a se jednom desilo i vjerovatno više nikad.
Da je tada bio sadasnji sistem sigurno bi prosli do grupne faze ili da nam je umjesto NCU dosao LEEDS UNITED,koji je te godine ispao u 3 pretkolu LP od nekih levata.Te godine je i ispao iz PREMIER LIGE i do danas se nije vratio.Consigliere je napisao/la:Kad Bahu natjeras da bude najveci Manijak!TMovac je napisao/la:Ja nekako prizeljkujem ovaj scenarioElegant je napisao/la:Misljenja sam da ce druga utakmica proci slicno onoj kao kone protvi Levskog, i oni su ganjali gol iz prve utakmice a onda ih unisitili uz veliku podrsku navijaca.
Tako cemo i mi da sredimo czehe 1:0 !![]()
![]()
![]()
![]()
[youtube][/youtube]![]()
Inace, ja sam tada mislio da cemo imati redovnog predstavnika u grupama Euro takmicenja za neke 2-3 godine...
Ali eto sta je tu je.U utorak neka momci kao i u Plzenu daju zadnji atom snage na terenu i ja cu biti prezadovoljan.Bez obzira na rezultat.Mada sam ubjedjen da ukoliko ne primimo gol u prvih pola sata i iskoristimo bar jednu od 2-3 sanse koje cemo sigurno imati na tekmi,prolazimo dalje.
Ne smijemo samo srljati,treba igrati laganini,cekati svoju priliku.Oni su svjesni da ih 1 odpadak u njihovoj mrezi izbacuje iz europe.Tako da ce ici da dadnu sto prije bar 1 gol.A ako im to ne podje za rukom,kako utakmice bude odmicala biti ce sve nervozniji i sve vise skloniji greskama.Ja tu vidim nasu sansu.Oni jesu jaci,jesu beton ekipa,ali nisu veliki klub poput Sparte,Slavije...Oni sve sto su napravili napravili su u zadnjih par godina.A veliki se klub ne postaje preko noci.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
JA BAKSUZLUKA AKO IZVUCEMO NPR. EKRANAS A NE PRODJEMO PLZEN. TREBA NAPAST OD PRVE MINUTE I POSLIJE 3-0 MALO STATI NA LOPTUFidelito je napisao/la:Ekipa Željezničara jučer je napravila poprilično dobar posao u Plzenu. Viktoria iz Plzena je, u sklopu 2. runde kvalifikacija za Ligu prvaka, slavila protiv našeg prvaka sa 4:3, a Želji su se tako otvorila vrata prolaza u 3. pretkolo Lige prvaka.
Naime, u slučaju prolaza plavih u 3. rundu, Željo će biti nosilac, pošto će preuzeti jako visoki koeficijent kojeg je nosila ekipa Viktorije. Tako će Željezničar u 3. rundi izbjeći ekipe poput Celtica, Basela, Steauae, APOEL-a, Austrije, Partizana i Dinama.
Mogući protivnici Željezničara u 3. pretkolu bi mogle biti sljedeće ekipe (računajući da će se ove ekipe, kao favoriti, plasirati u 3. rundu): Sheriff Tiraspol, Maribor, Slovan Bratislava, Elfsborg, Molde, Maccabi Tel Aviv, HJK Helsinki, Ekranas, Neftchi Baku i Dinamo Tbilisi.
Ne smijem ni zamisliti,šta bi se desilo kad bi prošli Plzena,pored svega u trećem predkolu možemo proće sve sem Makabija!

- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ma sve karte u napad pa cemo se tackati ko ce vise...
4-2-1-3 bi izgledala ovako
--------------------Hadzic--------------------
Zeljkovic---Kerla-------Skaljic---Urdinov
--------------Tomic------Svraka-------------
--------------------Jamak---------------------
---Bajic----Hodzic (Adilovic)-----Bucan---
Garantujem da bi sa ovakvom formacijom Travniku, Vitezu, Velezu, Zvijezdi, Radniku, pa i pitarima svaku zabijali po 3 gola kuci, uz eventualnu izmjenu Zeljkovic-B.Colic jer i Cola je odlican igrac, samo me je ovaj Zeljkovic toliko impresionirao da je to nevjerovatno, niko ga nije prosao cijelu utakmicu...

4-2-1-3 bi izgledala ovako
--------------------Hadzic--------------------
Zeljkovic---Kerla-------Skaljic---Urdinov
--------------Tomic------Svraka-------------
--------------------Jamak---------------------
---Bajic----Hodzic (Adilovic)-----Bucan---
Garantujem da bi sa ovakvom formacijom Travniku, Vitezu, Velezu, Zvijezdi, Radniku, pa i pitarima svaku zabijali po 3 gola kuci, uz eventualnu izmjenu Zeljkovic-B.Colic jer i Cola je odlican igrac, samo me je ovaj Zeljkovic toliko impresionirao da je to nevjerovatno, niko ga nije prosao cijelu utakmicu...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Trenutno korisnika/ca: Levin, Paromlinac i 56 gostiju.