AS Roma
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: AS Roma
Očekivane formacije

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ja nešto nisam optimističan. Još uvijek nam fali par pojačanja. De Santis mi nije neki golman, slabiji od Steka uglavnom. Odbrana je jača za Maicona, stoperi su ko i prije samo Benatia umjesto Marcosa, vezni red jači za Strootmana umjesto bradleya, napad isti,ili slabiji
ako neracunate na Osvalda. I ja nevolim njegovu prepotentnost,al je trenutno bolji napadač i od Tottija i od Destra i od Boriella. Tako da bi smo njegovim odlaskom,a nedovođenjem zamjene, izgubili na skoku u napadu. I glupo mi je Tottija gurati na krilo,pa svi znamo odlike krilnih igraca,prva stvar im je brzina i probojnost,a Totti
Tottija bih ja stavio kao zamjenu za Pjanića iza napadača, jer svakako Pjanić svaku 3.utak. neigra zbog povrede
, a na krilo nekog dovesti tipa Gervinho.
-
Evil Genius II
http://www.youtube.com/asroma" onclick="window.open(this.href);return false;
za pola sata je utakmica. uvod, analiza i sve ostale zajebancije su vec pocele na ovom linku.
alene, postujem tvoje misljenje ali nema sanse da je ovaj sastav slabiji od onog od prosle sezone krenuvsi od trenera, preko golmana pa sve do napada. stekelenburg je bio autsajder u ekipi i covjek za godinu dana boravka u rimu nije naucio talijanski jezik te je uveliko imao problema u komunikaciji sa stoperima tako da je de sanctis u velikoj prednosti kada je to u pitanju + ima neprocjenjivo seria a iskustvo, a ne moram te ni podsjecati sta je sve znao odbraniti protiv nas tako da se itekako radi o kvalitetnom golmanu.
osvaldo si je zatvorio vrata kluba svojim glupostima, a rado cu halaliti njegove golove za bilo kojeg drugog napadaca koji se zapravo krece i nije mu mrsko potrcati za loptom. evo recimo borriello igra od prve minute sa tottijem i lamelom u napadu. pogledaj koji je to hustler od napadaca
1:0 florenzi na smekersku asistenciju pjanica (florenzi je prepolovio broj na dresu i sada nosi 24)
2:0 borrigol pravo u 90°na asistenciju tottija
3:0 totti na asistenciju borrigola koji je vec u sljedecoj akciji promasio nemoguce
za pola sata je utakmica. uvod, analiza i sve ostale zajebancije su vec pocele na ovom linku.
alene, postujem tvoje misljenje ali nema sanse da je ovaj sastav slabiji od onog od prosle sezone krenuvsi od trenera, preko golmana pa sve do napada. stekelenburg je bio autsajder u ekipi i covjek za godinu dana boravka u rimu nije naucio talijanski jezik te je uveliko imao problema u komunikaciji sa stoperima tako da je de sanctis u velikoj prednosti kada je to u pitanju + ima neprocjenjivo seria a iskustvo, a ne moram te ni podsjecati sta je sve znao odbraniti protiv nas tako da se itekako radi o kvalitetnom golmanu.
osvaldo si je zatvorio vrata kluba svojim glupostima, a rado cu halaliti njegove golove za bilo kojeg drugog napadaca koji se zapravo krece i nije mu mrsko potrcati za loptom. evo recimo borriello igra od prve minute sa tottijem i lamelom u napadu. pogledaj koji je to hustler od napadaca
1:0 florenzi na smekersku asistenciju pjanica (florenzi je prepolovio broj na dresu i sada nosi 24)
2:0 borrigol pravo u 90°na asistenciju tottija
3:0 totti na asistenciju borrigola koji je vec u sljedecoj akciji promasio nemoguce
-
Evil Genius II
desi se i najboljimaEmir_BIH je napisao/la:Kakav promasaj Borriella.
4:0 florenzi oteo loptu golmanu i lagano zabio u praznu mrezu. mali je masina.
4:1 ne vidjoh gola
5:1 pjanic zabija sa 17 metara nakon duplog pasa sa tottijem. dobar ovaj bosniaco.
6:1 lamela na asitenciju borrigola cije lopte oci imaju.
poluvrijeme
julio sergio je ziv i branice drugo poluvrijeme. sretan sam zbog toga.
inace, u igri su omladinci + osvaldo, taddei i marquinho koji je kapiten. nisam sretan zbog toga jer ako je iko zasluzio kapitensku od njih trojice to je rodrigo . . .
7:1 osvaldo. ne igra mu se ali ipak je zabio gol.
hmm, od ovih omladinaca mi se nekako caprari najvise istice i ako ovako nastavi mogao bi garcia racunati na njega i koristiti ga kao zamjenu za lamelu na desnom krilu. jedvaj nije los, nema pretjerano puno posla u odbrani ali dobro kontrolise loptu pod pritiskom, postavlja se solidno, kao i crescenzi koji mi je na ovoj tekmi bolji desni bek od torosidisa.
8:1 i dalje mu se ne igra ali zabija i drugi gol - osvaldo.
9:1 frediani. da ne igram FM ne bi znao o kome se radi.
kraj
Caprari najbolje odigrao ovo drugo poluvrijeme,dobar je bio i Dodo,Crescenzi vise pokazao nego Piris za citavu sezonu
.Iduca tekma protiv Bursaspora,tu cemo vidjeti koliko je ova Roma jaka.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Evo trenutnog igračkog kadra, bez Osvalda i Marcosa čiji je odlazak veoma blizu. Ima tu još nekih mladih igrača,kao što je Romagnoli... Mislim da nas nece pogoditi puno odlazak Marcosa,jer ce nam ostati 5 stopera, 3 iskusna i 2 super talentovana, mislim da je to sasvim dovoljno. Treba nam golman, vjerovatno će to biti De Santis, po meni ne treba lijevi bek, jer Dodo i Balzac nemogu nikako odigrati gore nego sto su igrali prosle god.
Po mom mišljenju treba nam još 1 vezni igrač, krilo (Gervinho), špic (ako ode Osvaldo) i onda možemo reći da imamo respektabilan tim,a i solidnu klupu. Neko će možda reći i da imamo dovoljno veznih,al kad skontaš da je Pjanić povrijeđen svaku 3.utak.
i da više nema Taxidisa i Perrotte,a došao je samo Strootman, bilo bi dobro imati jos jednog veznog, mozda Viviania vratiti s posudbe iz Padove, gdje je imao dobru sezonu 26 utak. 2 gola., ili ovog Imbulu ako nije preskup.
------------------lobont-------------------
maicon--benatia--castan--balzaretti
---------de rossi----strootman---------
lamela---------pjanić--------------totti
-----------------destro-------------------
----------------borriello-----------------
caprari--------marquinho--------taddei
--------florenzi--------bradley----------
dodo-----jedvaj--burdisso--torosidis
---------------skorupski------------------
------------------lobont-------------------
maicon--benatia--castan--balzaretti
---------de rossi----strootman---------
lamela---------pjanić--------------totti
-----------------destro-------------------
----------------borriello-----------------
caprari--------marquinho--------taddei
--------florenzi--------bradley----------
dodo-----jedvaj--burdisso--torosidis
---------------skorupski------------------
ja stvarno ne vidim neki napredak u odbrani ako u istoj burdiso odigra 20+ tekmi, a ko da gledam da ce biti tako. benatija ili kastan ce se povrijediti, onaj mladi hrvat ce dobijati šansu na kapaljku, romagnjolija ce negdje poslati na posudbu, a onaj kloc ce nas opet zavijati u crno 
nema potpisa
Sada je i oficijelno
"Dogovor postignut,Marquinhos u PSG-u"
Kako prenosi "Calciomercato.com",Roma i PSG
su postigli dogovor oko transfera Marquinhosa
u Pariz.
Transfer iznosi 35 miliona eura,odnosno 32
miliona eura plus 3 miliona eura bonusa.
Marquinhos ce najverovatnije biti zvanicno
predstavljen kao novi igrac PSG u cetvrtak
zajedno sa Lucasom Digneom.
Eriksen blizu potpisa sa Milanom,lik nam se nudio a nismo ga uzeli ccccccccc
"Dogovor postignut,Marquinhos u PSG-u"
Kako prenosi "Calciomercato.com",Roma i PSG
su postigli dogovor oko transfera Marquinhosa
u Pariz.
Transfer iznosi 35 miliona eura,odnosno 32
miliona eura plus 3 miliona eura bonusa.
Marquinhos ce najverovatnije biti zvanicno
predstavljen kao novi igrac PSG u cetvrtak
zajedno sa Lucasom Digneom.
Eriksen blizu potpisa sa Milanom,lik nam se nudio a nismo ga uzeli ccccccccc
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Ako je istina ovo za Marquinhosa, onda je ovo posao godine, svaka cast upravi Rome..
Branca bi ga prodao za 6,7 milona u vrh glave
Branca bi ga prodao za 6,7 milona u vrh glave
Branca bi dao Marcosa i jos doplatio za nekog ala Belfodil haha
*La Roma non si tifa, si AMA!*
hahahaa slažem se, iako je Burdisso borben igrač, godine su ga stigle,spor je,često se loše postavlja i sklon je kiksevima bio prošle god. Ali evo dobili smo preko 30 mil za Marcosa, za kojeg se nadam da nece uspjeti u PSG-u pa ce se vratiti u Romu za troduplo manju cijenu za dvije god.Admir_Sa je napisao/la:ja stvarno ne vidim neki napredak u odbrani ako u istoj burdiso odigra 20+ tekmi, a ko da gledam da ce biti tako. benatija ili kastan ce se povrijediti, onaj mladi hrvat ce dobijati šansu na kapaljku, romagnjolija ce negdje poslati na posudbu, a onaj kloc ce nas opet zavijati u crno
Da je neko drugi trener u pitanju sigurno bi rekao da će Jedvaj u prvih 11 umjesto Brazilca 
-
Evil Genius II
kao fanovi rome imate svako pravo biti negativni i ne dozvolite da vam to iko oduzme 

borrigol lopte kontrolise testisima

borrigol lopte kontrolise testisima
kakav je njegov ugovor s nama? i koliku platu prima?Evil Genius II je napisao/la: borrigol lopte kontrolise testisima
NAPRIJED NARODE!
-
Evil Genius II
forumas asromatuzla je zaduzen za te administrativne detalje ali mogu ti reci da borri ima poprilicno masnu platu do 2015. godine (ne idi na njegovu wikipediu jerbo ce te srklet uhvatiti od silnih cifara). mislim da je u top 5 rome kada je to u pitanju: DDR, totti, borri, burdisso, maicon/osvaldo (ali on je tu jos par dana).
ElLoco7 je napisao/la:5mil ima platu zahvaljujuci kravi Roselli.
5 miliona
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Pa I treba kad zene hoce da posluju s Markom, dala mu 5 miliona I vjerovatno je morao koji put u mrak odvesti, to je bila glavna klauzula u ugovoru. Kakav je plejboj Borigol.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
-
Evil Genius II
nije to daleko od istine jer je te sezone trebao preci u man city ali se nakon dugog razgovora sa rosellom odlucio za romu 
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 5 gostiju.