AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

MaGiCa
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la MaGiCa » 18 jul 2013, 16:07

Roma je Marquinhosa platila izmedju 4 i 5 miliona eura proslog leta, a sada ga prodaje za 8-9x vecu cenu - to je najbolji posao u italijanskom fudbalu, pa verovatno u poslednjoj deceniji. ;)

Decko je nizak i nekako metiljav, ali se strasno dobro pozicionira i cita igru kao "mator". Ali, za njega dobiti Strootmana, Jedvaja i Benatiu, to se ne moze odbiti, jer bi onda to bio klasican pucanj u nogu.

Svidja mi se ova Roma. Da nisu u upravi pogresili u vezi sa Stekom (IMO), te integrisali pre malog Crescenzija i nekako zadrzali Bertolaccija (nemoj samo da neko brani taj dil sa prosecnim Grkom za koga je mali dat), sada bi ovo bila najjaca ekipa u ligi nakon Juventusa.

Ovako, fali vam golman, desni i levi bekovi su upitni (ni Balzaretti, ni Maicon nisu vise nista do ispusenih lula), a u sredini je jedini cist kreativac Pjanic. Nekako mi je to isuvise nekompletno za borbu sa Napolijem i Firencom za mesta koja vode u LS. :roll:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 18 jul 2013, 16:11

Markinjosa su doveli za manje od milion ziv ti meni bio :mrgreen: :mrgreen: ,slaze se dobra ekipa,Gervinho bi trebao potpisati ovih dana,Sabatini hoce Ramija i Evru a i doveden je napadac iz Lecea,njegov transfer vrijedi oko 3 miliona,sve u svemu bice ovo bolja sezona,trebalo bi da bude tako hehe :D :D
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 jul 2013, 16:16

Doveden je za 3 milione, a još nije zvaničan njegov transfer u PSG. Inače se radi o osličnom igraču kojem fale još par kilograma. Roma mi se sviđa po tome što stavljaju mlade igrače u prvih 11.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 18 jul 2013, 16:21

Neutral je napisao/la:Doveden je za 3 milione, a još nije zvaničan njegov transfer u PSG. Inače se radi o osličnom igraču kojem fale još par kilograma. Roma mi se sviđa po tome što stavljaju mlade igrače u prvih 11.
Ja bih se zakleo da su ga doveli za manje od milion,al eto mozda sam pogrijesio hehe :D ,kako god ovo je Sabatini odlicno odradio,sad ce biti mladjih igraca u Romi vise nego ikada.Tu su Florenzi,Lamela,Jedvaj,Dodo,Crescenzi,Caprari,Romanjoli,Destro,ma ima ih bruku :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 jul 2013, 16:26

Florenzi me podsjeća na Bradleya. Momak može trčati, trčati i trčati.
Lamelu ne mogu nikako, pa neću da ga ni komentiram, možda neću biti objektivan.
Jedvaj bi trebao mijenjati Brazilca, s tim da je tu novi trener, tako da je to upitno.
Dodo ima potencijal, no daleko je on još od prvih 11.
Destru fali hladna glava pri završnici. Zna postići gol, no ruku na srce zna svašta i promašiti.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 18 jul 2013, 16:31

Florenzi se bori,trci ko lud,juce protiv lokalne ekipe najvise se borio,zato ga navijaci tako i gotive.
Lamela previse voli da solira kad ne treba a i nekada mu mrsko potrcati kao i Osvaldu pa su ih mnogi zamrzili i ako je Garsia juce poslije tekme izjavio da nije radio sa onako dobrim mladim igracem :D :D ,Jedvaj ce biti masina i mogao bi uzeti mjesto Castanu ili Benatii,prije onom prvom dok je Destro povrijedjen i trebao bi propustiti pocetak sezone,jes da zna sve fuliti al bar se stvori u sansi ako nista hehe,vjerovatno ce propustiti pocetak sezone.Trebala bi ovo biti dosta bolja sezona mada kada je u pitanju Roma uvijek treba biti pesimistican :mrgreen:

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 18 jul 2013, 23:36

Marcos je placen 3-5 a Lopez milion pa si mozda zamijenio.

Bertollaci je u suvlasnistvu nas i Genove.
*La Roma non si tifa, si AMA!*

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 jul 2013, 23:38

Manuel je napisao/la:Florenzi se bori,trci ko lud,juce protiv lokalne ekipe najvise se borio,zato ga navijaci tako i gotive.
Lamela previse voli da solira kad ne treba a i nekada mu mrsko potrcati kao i Osvaldu pa su ih mnogi zamrzili i ako je Garsia juce poslije tekme izjavio da nije radio sa onako dobrim mladim igracem :D :D ,Jedvaj ce biti masina i mogao bi uzeti mjesto Castanu ili Benatii,prije onom prvom dok je Destro povrijedjen i trebao bi propustiti pocetak sezone,jes da zna sve fuliti al bar se stvori u sansi ako nista hehe,vjerovatno ce propustiti pocetak sezone.Trebala bi ovo biti dosta bolja sezona mada kada je u pitanju Roma uvijek treba biti pesimistican :mrgreen:
ovaj momak je konstantno povrijedjen :roll:
nema potpisa

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 jul 2013, 01:34

i ove sezone ce tek u oktobru biti 100% spreman.

zao mi je marquinhosa ali tako je moralo biti jer 35 miliona se ne odbija pogotovo ako si klub koji vec tri godine nije izborio evropsko takmicenje.

lamela je masina neutralni, nemoj da zezas :D

slika

slika

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 19 jul 2013, 15:28

Marquinhos se oprostio i zahvalio svima preko Twittera:
"Hvala svima od srca,hvala klubu,navijacima,saigracima.
Zauvijek ce mi Roma ostati u srcu.Nikada necu zaboraviti
proteklu sezonu.Bilo je to ostvarenje sna."-napisao je
Marcos na Twitteru

Sve najbolje majstore.

Novi napadac Rome je Bueno koji je igrao za mladu repku Urugvaja do 20 godina

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 19 jul 2013, 15:46

Miralem Pjanić progovorio je o neogodnostima s navijačima Rome.

Sukob Pjanića s navijačima Rome počeo je nakon finala talijanskog Kupa u kojem je Roma izgubila od gradskog rivala Lazija golom Senada Lulića. Bosanskohercegovački mediji prenijeli su da je Pjanić izjavio kako je tužan zbog poraza, ali sretan jer je pogodak zabio Lulić. Navijači Rome mu to ne mogu oprostiti.

"Ono što je objavljeno da sam rekao u BiH nije tačno. Bio sam veoma ljut kad sam čuo što se dogodilo. U intervjuima koji su ovdje prevedeni stvari nisu navedene onako kako sam zapravo rekao. Uvijek mi je bilo stalo do mojih navijača i bio sam tužan kao i oni zbog poraza u Kupu Italije. To je bio najteži poraz u mojoj karijeri. Uvijek sam poštovao navijače, igrače i klub. Nisam osoba koja govori takve stvari", objasnio je Pjanić.

"Ne želim otići i svi u klubu to dobro znaju. Oduvijek sam želio ostati ovdje. Dat ću sve od sebe kako bismo započeli sezonu na pravi način. Kada je riječ o novom ugovoru, to se ne događa preko noći, ali mi razgovaramo o tome. Postoji želja s obje strane, a što će se dogoditi, vidjet ćemo."

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 jul 2013, 21:39

slika

+ ako dodje adil rami (a trebao bi) bila bi to jaka, iskusna odbrana sa mozda najkvalitetnijim veznim redom u ligi po imenima (uz juventusov). DDR bi trebao vratiti staru formu jer od prethodnih trenera garcijina igra je najslicnija enriqueu a upravo pod njegovim vodstvom je capitano futuro pruzio zadnje najbolje partije. naravno, igra ce biti dosta direktnija nego li je to bilo prije dvije sezone ali mislim da bi konacno mogli gledati pravog DDRa i to bi moglo biti nase najvece ovosezonsko pojacanje.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 jul 2013, 21:48

napokon jedan dosta dobar transfer rome, nazalost prodaja je u pitanju al svakako da se marquinhos isplatio romi. sad se treba nadati da ce doci pojacanja da se pokrpe rupe u timu, posebno u odbrani.
meni ovo vec sada izgleda nesto bolje u odnosu na proslo ljeto.
You are someone else I am still right here

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 jul 2013, 21:56

predvidjam dolazak de sanctisa, otpustanje burdissa, prodaju osvalda ciji ce transfer obezbjediti dolazak gervinha ili nekog drugog krila i vjerovatno ramija. kao sto sam vec ranije pisao transfer marquinhosa ce pokriti strootmana i jos neka dugovanja tako da ne treba ocekivati velika ulaganja u narednim sedmicama. daj boze da grijesim . . .
fera je napisao/la: meni ovo vec sada izgleda nesto bolje u odnosu na proslo ljeto.
ma u to nema nikakve sumnje.
maicon>piris
benatia>marquinhos, castan i definitivno burdisso
strootman>bradley, tachtsidis, marquinho

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 21 jul 2013, 02:36

Pozdrav braco Romanisti :)

Hocemo se bas usreciti mrtvim De Santisom :S a izgubili smo i Marcosa,al ekipa je sigurno jaca nego proslu sezonu,a bice tu jos transfera,samo da se rj. ovih debila sa velikim platama sto nikako i ne igraju bilo bi dobro...stoper i krilo nam trebaju da se borimo za prve 3 pozicije,1. je rezervisano nazalost jbg.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 21 jul 2013, 17:31

Denno je napisao/la:Pozdrav braco Romanisti :)
pozdrav i tebi. dugo te nije bilo :D

http://www.youtube.com/user/asroma?feature=watch" onclick="window.open(this.href);return false;

roma - bursaspor

AS ROMA (4-3-3):
Lobont; Torosidis, Burdisso, Castan, Balzaretti; Bradley, Jedvay, Pjanic; Lamela, Osvaldo, Totti
Coach: R. Garcia

BURSASPOR FC (4-2-3-1):
Frey; Ozbayrakli, Ozturk, Civelli, Taiwo; Cinas, Belluschi; Sanli, Batalla, Kiraz; Pinto
Coach: Karaman

0:0

poluvrijeme

previse komplikovanja pri gradjenu napada sa velikom dozom bezidejnosti, bradley i jedvaj (koji igra zadnjeg veznog) dosta dobri, pjanic nevidljiv, osvalda ne bih koristio ni u prijateljskim utakmicama s obzirom da mu je igra katastrofalna, totti standardno najbolji.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 21 jul 2013, 18:28

Dobro će nam doći eventualni dolazak Gervinha da ubrza igru. Igra ispodprosječna, niko se ne ističe

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 21 jul 2013, 18:29

Kakav je onaj Osvlado kloc majko draga,pa ono nema nigdje,njemu se fakat ne igra,ja bi ga i dzaba dao samo da ga ne gledam vise,lik nije ni dva kilometra pretrcao,bez lopte nije aktivan,kad primi loptu nesto glumi nidje veze.
Bredli uz Lamelu meni najbolji,najvise su se trudili,najvise trcali,Balza opet neo Bog nikom,Pjanic bez lopte katastrofa,Jedvaj ce biti igracina al igra jos pod tremom.Castan i Burdiso ako budu igrali zajedno ove sezone ne pise nam se dobro,jedino mi se svidja sto se svi vracaju kad Bursa napada osim naravno Osvalda

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 21 jul 2013, 18:40

dobar je balzaretti manuele ali problem je sto osvaldo ne prati njegove kretnje pa vecina lopti zavrsi u praznom prostoru. ona ubacivanja u 16erac bi iole bolji napadac iskoristio.

evo ga sad simulira penal :roll: pa prijateljska je utakmica frajeru :roll:

0:1
benatia zakasnio

mnogo su grubi ovi turci

1:1 osvaldo iz penala na odusevljenje svih prisutnih :D

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 7 gostiju.