Sportski komentatori

Genghis
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la Genghis » 18 jun 2013, 07:23

drugipokusaj je napisao/la:
Genghis je napisao/la:
drugipokusaj je napisao/la:jel ovo suko prenosi na bht1 nigeria - haiti?

kaze jest ofsajd, bio je ispred lopte, bez obzira sto je bio u liniji :D
Meni je ovo veći fail.
A meni je jos veci fail broj zvijezdica kraj Juventus u tvom potpisu
Umjesto da se poklopiš zbog svog nepoznavanja geografije, ti još pokušavaš da budeš pametan. Tipični Bošnjo, zbog takvih smo tu gdje jesmo.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 jun 2013, 09:33

nije ni pocela tekma kako treba, Suko vec govori bice problema sa izgovorom za vaseg komentatora
jos kad podje metaforicki da se izrazava i neke brodove ubacuje u pricu :lol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

drugipokusaj
Kontakt:

Post Postao/la drugipokusaj » 18 jun 2013, 11:08

Genghis je napisao/la:
Umjesto da se poklopiš zbog svog nepoznavanja geografije, ti još pokušavaš da budeš pametan. Tipični Bošnjo, zbog takvih smo tu gdje jesmo.

neko ne zna geografiju, a neko ne zna matematiku...niko nije savrsen ;)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 18 jun 2013, 11:30

miki_92 je napisao/la:nije ni pocela tekma kako treba, Suko vec govori bice problema sa izgovorom za vaseg komentatora
jos kad podje metaforicki da se izrazava i neke brodove ubacuje u pricu :lol:
Što, meni je baš ono simpatično bilo. :)
Vidi se, kao što Šuko reče, da su prava romantičarska selekcija, da se ništa ne smatra za ozbiljno, pa se i on malo šalio u onoj inače smrtno dosadnoj utakmici. Meni se svidjelo, al opet, nije o ukusima ... :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 jun 2013, 16:44

Šuko nije tako loš komentator, solidan je.

Na račun Mijajlovića u zadnje vrijeme često vidim kritike. Tad skontam koliko smo mi nezadovoljan i komplikovan narod u svemu. Marjan je najčitaniji, najinformisaniji novinar, koji komentariše sa dosta strasti.
O ukusima se naravno ne raspravlja, ali ne može nikako biti da on nikako ne valja i da zaslužuje preoštre kritike. Iako naravno masa ljudi cijeni Marjana. Jedina kritika na njegov račun je što čovjek previše izrazi emocije i suviše bude subjektivan i počne samo navijat, a zapostavi time neke bitne detalje utakmice i određenu dozu objektivnosti.
Naravno da treba biti navijački nastrojen kad našu repku komentariše i mora pokazati emocije, ali u tome malo pretjera. To je jedin zamjerka.

Ostalo je kod njega sve ok, brojne informacije koje nudi gledaocu, komentarisanje na visokom evropskom nivou, gdje se ne prenosi gledaocu ono što sam vidi na terenu, nego mu se nude brojne informacije i zanimljivosti. To je visok nivo komentarisanja.

Saša i Adis su mi isto ok i mora se reći da OBN profesionalno radi prenose Lige prvaka (taj kompletan prenos s uvodom i osvrtima na utakmice poslije) i na tako dobar način to druge bh. tv kuće nit su radile, niti rade.
Saša i Adsi imaju svojih bisera, ali zato se obojica razumiju u fudbal a Adis je dosta dobro informisan i ponudi dosta zanimljivosti. Lapsusa tu uvijek ima, ali neke provale koje trebaju nasmijat gledaoca ne treba uzimati za zlo. Ali ako lupaju glupost, valjajući činjenice koje nisu istinite, onda je to za kritiku.
Ligu prvaka npr više pratim preko njemački kanala, ali volim pogledat te neke stvari na OBN-u i dijelove prenosa. Dok s javnih servisa me komentatori i neće toliko privući.

Generalno Marjan mi je najbolji (par mana ima, ali puno više prevladava pozitivna strana), Adis i Saša imaju solidan nivo, zanimljivo ih je pratiti i onda sa javnih servisa možemo dodati spomenutog Šuku te Igora Kristića. Ostali su više ublehaši. Pogotovo Spaho lupa.
A naravno što se košarke tiče, tu je neprikosnoven Vlado Majer (doduše možda jedini pravi košarkaški komentator na našim bh. tv stanicama).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 jun 2013, 17:15

Prije bi se reklo da ti imaš jako niske standarde po tom pitanju.

Što se tiče Marijana, ona informativna strana stoji i tu je besprijekoran, ali počeo je pretjerivati sa duhovnim ocem Senadom i sličnim glupostima, prije nije uvodio tu "Saša Vugdalić" notu u prijenose.

Što se tiče OBN-a, nije dovoljno poznavati fudbal (u širem smislu) da bi bio fudbalski komentator. Pretpostavimo da Saša Vugdalić (u određenoj mjeri) poznaje fudbal. Bez obzira na to, on je očiti primjer kako sportski komentator mora prije svega biti novinar, pa tek onda poznavati materiju. Njegova "s ceste" priča je uvreda za profesiju kojom on pokušava da se bavi. Nekom je smiješan, nekom nije? Njegova primarna uloga je da prenosi utakmicu na kvalitetan način, a ne da bude smiješan, humor u umjerenim dozama je dobrodošao, ali ne može postati sam sebi svrha u komentarisanju utakmica. Hadžić je korektan, ali to je to. Tačno je da se OBN trudi da prijenos utakmica CL bude bolji nego što je na BHT-u, ali biti bolji od BHT-a nije nikakva referenca.

Možda ja previše gledam Sky, BBC, NBC MSG, YES, itd. pa mi je mjera dobrog komentatora nešto sasvim drugo. S obzirom kakvi smo generalno, možda i ne zaslužujemo bolje komentatore.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 jun 2013, 21:05

Poslajte savrsenstvo od komentarisanja Brazil-Mexico, Velid Spaho prenosi kao da je finale SP-a, i odma ti bude zanimljivo gledati tekmu.

Covjek je trenutno jedan od najboljih komentatora na ovim prostorima. :mrgreen:

SELK
Kontakt:

Post Postao/la SELK » 19 jun 2013, 22:41

Spaho baca drkicu na Neymara :D

EdenHazard
Kontakt:

Post Postao/la EdenHazard » 19 jun 2013, 22:53

SELK je napisao/la:Spaho baca drkicu na Neymara :D
Jedini koji je uspio da zamjeni Hulka i Neymara :lol:
Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 19 jun 2013, 23:01

Pa, yebote, vi bi nasli kritiku pa makar morali gledati reprizu. Covjek je fantasticno odradio realno dosadnu utakmicu.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 24 jun 2013, 13:40

Sad gledam na OBN-u izvlačenje za LP i El, onaj Vugdalić, kako taj čovjek parla engleski, akcenat ko da je studiro na Oxfordu
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 24 jun 2013, 16:47

:lol: :lol: Najjače je kad razgovara s čovjekom iz Viktorie, lik osnovno preveo, kolega Hadžić ga spašav'o :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 24 jun 2013, 17:08

Najjace kad je Vugdalic drhtao na proslom izvlacenju.
Usro se lik, ruke mu se tresu, meni crnjak bilo gledat'.
Glas mu ko da zaplakat hoce.

Drago mi je sto se o Marjanu prestalo raspravljati.
Momak je cesto neprofesionalan bio ali digne atmosferu na nivo prikladan najboljem timu u historiji BH reprezentativnog fudbala.
Nekad pretjera sa slavljem nebitnog gola ali jednostavno uvijek je dobro raspolozen, uvijek ima zanimljivih podataka i dok god Bosna melje po 5:0, 8:1 ja protiv ovakvih komentatora nemam nista protiv :D .
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 01 jul 2013, 00:10

Kako Kristić stručno od oka ocjenjuje sa koliko je snage u postotcima Španija odigrala ovaj kup :lol:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 15 jul 2013, 02:22

gledam sad MLS na Areni i neki komentator samo govori: "elem" :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 18 jul 2013, 15:29

Ja sam prosle sezone na Areni Sport gledao utakmicu Real Madrida, bioje sprski komentator neki, ja ne znam je l' on bio na drogama ili nije, ali kaze pola recenice pa usuti i nista ne govori 2min a cuje se tipkanje na laptop. Ja nisam mogao vjerovati :D
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 18 jul 2013, 16:09

vivaILchelik je napisao/la:Ja sam prosle sezone na Areni Sport gledao utakmicu Real Madrida, bioje sprski komentator neki, ja ne znam je l' on bio na drogama ili nije, ali kaze pola recenice pa usuti i nista ne govori 2min a cuje se tipkanje na laptop. Ja nisam mogao vjerovati :D
Bari trebe! 8-) :lol:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 18 jul 2013, 19:53

kaže Marjan maloprije: ako je neko imao neke brige, nema potrebe, za klasu je Sarajevo bolje .. 30 sec poslije, šiptari im zabiše gol :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 18 jul 2013, 22:33

legenda reala je napisao/la:U komentarima Vlada Majera ćemo uživati u septembru sa Eurobasketa 8-) i dalje je na BHT 1, komentariso je ovu finalnu seriju Široki-Igokea iz Širokog utakmice, dobro je odradio i onaj Davis Cup iz Mostara ;)

Sve u svemu najkvalitetniji komentator na BHT-u
Nazalost neces ga slusati :( jer je i za mene VLADO najbolji komentator sto se tice kosarke ima fin glas prijatno ga je slusati i covjek zna povisti glas kad postignemo neke vazne poene Sjecam se utakmice u Gruziji kad je onaj aleksandar prenosio to je za plakanje Teletovic pogodi onaku trojku liku ko da je krivo UZAS
Vladu necemo moci slusati jer Federalna prenosi EP znaci moramo slusati Ahmetovica i Bilica koji nemaju pojma o kosaraci i kad oni uzmu kupovati prava jbt KAKVA TELEVIZIJA U PM
Ne znam kako cu to da prezivim i zao mi je sto necemo moci slusati VLADU koji nije prenosio ni proslo evropsko prvenstvo ocigledno je BHT-U aleksandar bolji bolji :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :( :(
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 jul 2013, 23:04

MT3 je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:U komentarima Vlada Majera ćemo uživati u septembru sa Eurobasketa 8-) i dalje je na BHT 1, komentariso je ovu finalnu seriju Široki-Igokea iz Širokog utakmice, dobro je odradio i onaj Davis Cup iz Mostara ;)

Sve u svemu najkvalitetniji komentator na BHT-u
Nazalost neces ga slusati :( jer je i za mene VLADO najbolji komentator sto se tice kosarke ima fin glas prijatno ga je slusati i covjek zna povisti glas kad postignemo neke vazne poene Sjecam se utakmice u Gruziji kad je onaj aleksandar prenosio to je za plakanje Teletovic pogodi onaku trojku liku ko da je krivo UZAS
Vladu necemo moci slusati jer Federalna prenosi EP znaci moramo slusati Ahmetovica i Bilica koji nemaju pojma o kosaraci i kad oni uzmu kupovati prava jbt KAKVA TELEVIZIJA U PM
Ne znam kako cu to da prezivim i zao mi je sto necemo moci slusati VLADU koji nije prenosio ni proslo evropsko prvenstvo ocigledno je BHT-U aleksandar bolji bolji :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :( :(
je li to 100% tacna informacija da FTV radi Eurobasket :?
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.