Šuko nije tako loš komentator, solidan je.
Na račun Mijajlovića u zadnje vrijeme često vidim kritike. Tad skontam koliko smo mi nezadovoljan i komplikovan narod u svemu. Marjan je najčitaniji, najinformisaniji novinar, koji komentariše sa dosta strasti.
O ukusima se naravno ne raspravlja, ali ne može nikako biti da on nikako ne valja i da zaslužuje preoštre kritike. Iako naravno masa ljudi cijeni Marjana. Jedina kritika na njegov račun je što čovjek previše izrazi emocije i suviše bude subjektivan i počne samo navijat, a zapostavi time neke bitne detalje utakmice i određenu dozu objektivnosti.
Naravno da treba biti navijački nastrojen kad našu repku komentariše i mora pokazati emocije, ali u tome malo pretjera. To je jedin zamjerka.
Ostalo je kod njega sve ok, brojne informacije koje nudi gledaocu, komentarisanje na visokom evropskom nivou, gdje se ne prenosi gledaocu ono što sam vidi na terenu, nego mu se nude brojne informacije i zanimljivosti. To je visok nivo komentarisanja.
Saša i Adis su mi isto ok i mora se reći da OBN profesionalno radi prenose Lige prvaka (taj kompletan prenos s uvodom i osvrtima na utakmice poslije) i na tako dobar način to druge bh. tv kuće nit su radile, niti rade.
Saša i Adsi imaju svojih bisera, ali zato se obojica razumiju u fudbal a Adis je dosta dobro informisan i ponudi dosta zanimljivosti. Lapsusa tu uvijek ima, ali neke provale koje trebaju nasmijat gledaoca ne treba uzimati za zlo. Ali ako lupaju glupost, valjajući činjenice koje nisu istinite, onda je to za kritiku.
Ligu prvaka npr više pratim preko njemački kanala, ali volim pogledat te neke stvari na OBN-u i dijelove prenosa. Dok s javnih servisa me komentatori i neće toliko privući.
Generalno Marjan mi je najbolji (par mana ima, ali puno više prevladava pozitivna strana), Adis i Saša imaju solidan nivo, zanimljivo ih je pratiti i onda sa javnih servisa možemo dodati spomenutog Šuku te Igora Kristića. Ostali su više ublehaši. Pogotovo Spaho lupa.
A naravno što se košarke tiče, tu je neprikosnoven Vlado Majer (doduše možda jedini pravi košarkaški komentator na našim bh. tv stanicama).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland