Fantasy Premier League
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Fantasy Premier League
Imali neko iskusan u ovoj igri, imam jedno pitanje 
- Unknown Genius
- Kontakt:
Igram ja dugo, pitaj možda mogu pomoći.bazeni je napisao/la:Imali neko iskusan u ovoj igri, imam jedno pitanje
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
Monolog je napisao/la:#EvoTiStariPassGreivis je napisao/la:#StaDaRadimAkoSamPassZaboravio
#14DanaUBanovićima
#NemaNaČemu.
04.10.2009 !!
Hajmo mi, malo iskusniji igrači, da podjelimo mišljenja oko igrača koje treba ubaciti u tim.
Po meni, Baines/Coleman iz Evertona bi mogli biti pun pogodak, jer znamo da Martinez preferira formaciju 3-5-2 gdje bi Baines a moguće i Coleman imali dosta ofanzivniju ulogu, a uz to se na fantasyu vode kao odmbrambeni igrač, što je još jedan ogroman plus, zbog CS-a. Ali opet nisam siguran da li Coleman ima zagarantovano mjesto u startnih XI. U svakom slučaju, Baines je "must have" igrač.
Walcott je i prošle sezone bio odličan na fantasyu, tako da to isto očekujem od njega i ove sezone. Možda jeste skup, al se isplati imati njega u timu. A svakako sezonu počinje protiv slabašne Vile, tako da očekujem dosta golova na ovoj utakmici.
Hazard definitivno kod mene na fantasyu ima mjesta. Prošlu sezonu je odigrao strašno i ako mu je to prva u EPL, pretpostavljam da bi ove sezone trebao biti još bolji. A inače Chelsea igra prvu utakmicu protiv Hulla na domaćem terenu, što bi trebalo značiti pogodak/asistencija Hazarda.
Murray iz Crystal Palaca izgleda kao odličan igrač, prije svega jer ima zagarantovano mjesto u startnih XI, a uz to i nije skup, košta samo 5.5m. Inače, prošle sezone bio je najbolji strijelac Championshipa. Jedini problem jeste povreda, pa ako ima neko upućeniji, neka javi kakva je povreda u pitanju, i kad bi se trebao vratiti na teren.
Preporučio bih još ove igrače: Sagna (5.5m), Mirallas (7.5m), Anelka (5.5m), Riether (5.0m), Figueroa (4.5m), Johnson (6.0m), Sturridge (9.0m), Zabaleta (6.0m), Debuchy (5.0m), Clyne (4.5m), Bale (12.0m) itd...
Za ove početnike, preporučio bih vam da u odbrani stavljate samo bekove, jer oni češće postižu pogodke/asistentiraju od štopera. A na vezni red potrošite najviše para, jer oni obično donose najviše bodova, čak više i od mnogih napadača. Hazard, Bale, Walcott bi vam bili najbolji.
Uglavnom, ubacite igrače koji imaju zagarantovana mjesta u prvih XI.
Ne kontam ove što su ubacili Bonya (više od 20%), jer Bony ima vrlo težak početak sezone, a i dosta je skup. Bolje se okrenuti Lambertu/Berbatovu/Anelki.
A da pitam Manchesterovce, koji igrač iz odbrane bi trebao biti prvotimac naredne sezone kod Moyesa?
Et' nadam se da sam vam bara malo pomogao i oprostite na pravopisne greške (ukoliko ih ima), jer je post dosta dug.
Po meni, Baines/Coleman iz Evertona bi mogli biti pun pogodak, jer znamo da Martinez preferira formaciju 3-5-2 gdje bi Baines a moguće i Coleman imali dosta ofanzivniju ulogu, a uz to se na fantasyu vode kao odmbrambeni igrač, što je još jedan ogroman plus, zbog CS-a. Ali opet nisam siguran da li Coleman ima zagarantovano mjesto u startnih XI. U svakom slučaju, Baines je "must have" igrač.
Walcott je i prošle sezone bio odličan na fantasyu, tako da to isto očekujem od njega i ove sezone. Možda jeste skup, al se isplati imati njega u timu. A svakako sezonu počinje protiv slabašne Vile, tako da očekujem dosta golova na ovoj utakmici.
Hazard definitivno kod mene na fantasyu ima mjesta. Prošlu sezonu je odigrao strašno i ako mu je to prva u EPL, pretpostavljam da bi ove sezone trebao biti još bolji. A inače Chelsea igra prvu utakmicu protiv Hulla na domaćem terenu, što bi trebalo značiti pogodak/asistencija Hazarda.
Murray iz Crystal Palaca izgleda kao odličan igrač, prije svega jer ima zagarantovano mjesto u startnih XI, a uz to i nije skup, košta samo 5.5m. Inače, prošle sezone bio je najbolji strijelac Championshipa. Jedini problem jeste povreda, pa ako ima neko upućeniji, neka javi kakva je povreda u pitanju, i kad bi se trebao vratiti na teren.
Preporučio bih još ove igrače: Sagna (5.5m), Mirallas (7.5m), Anelka (5.5m), Riether (5.0m), Figueroa (4.5m), Johnson (6.0m), Sturridge (9.0m), Zabaleta (6.0m), Debuchy (5.0m), Clyne (4.5m), Bale (12.0m) itd...
Za ove početnike, preporučio bih vam da u odbrani stavljate samo bekove, jer oni češće postižu pogodke/asistentiraju od štopera. A na vezni red potrošite najviše para, jer oni obično donose najviše bodova, čak više i od mnogih napadača. Hazard, Bale, Walcott bi vam bili najbolji.
Ne kontam ove što su ubacili Bonya (više od 20%), jer Bony ima vrlo težak početak sezone, a i dosta je skup. Bolje se okrenuti Lambertu/Berbatovu/Anelki.
A da pitam Manchesterovce, koji igrač iz odbrane bi trebao biti prvotimac naredne sezone kod Moyesa?
Et' nadam se da sam vam bara malo pomogao i oprostite na pravopisne greške (ukoliko ih ima), jer je post dosta dug.
you'll never walk alone!
NIHAD ĐEDOVIĆ!
NIHAD ĐEDOVIĆ!
Reci to Shawcrossuhanniz je napisao/la: Za ove početnike, preporučio bih vam da u odbrani stavljate samo bekove, jer oni češće postižu pogodke/asistentiraju od štopera.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
- Consigliere
- Kontakt:
Koji quratz dajete savjete jedni drugima? Pa, jel takmicenje ili nije...?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
- BritishCore
- Kontakt:
Reci to ShawcrossuConsigliere je napisao/la:Koji quratz dajete savjete jedni drugima? Pa, jel takmicenje ili nije...?
"I on je imao tu nesreću ili sreću, da živi na tom podbrdu, gdje su normalno medvjedi šetali, lisice korzirale domaće i divlje životinje participirale tu oko njegove štale i u štali"
Nazif Gljiva o Šerifu Konjeviću
Nazif Gljiva o Šerifu Konjeviću
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Ma ne moraju samo bekovi biti u odbrani, stavljati igrace ciji ce tim cesce odigrati bez primljenog gola ( Meni najvise vuce da bi to mogli biti Chelsea i City, tu su jos Stoke i Norwich. Od ovih timova biram defanzivce.
Moze i West Ham.
Moze i West Ham.
Edin TM87 je napisao/la:Reci to Shawcrossuhanniz je napisao/la: Za ove početnike, preporučio bih vam da u odbrani stavljate samo bekove, jer oni češće postižu pogodke/asistentiraju od štopera.
Ima da Bellamy izdominira ove sezone.
you'll never walk alone!
NIHAD ĐEDOVIĆ!
NIHAD ĐEDOVIĆ!
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Koliko igraca se moze zamijeniti nakon subotnjih utakmica, posto sam ove koji igraju u nedjelju ostavio na klupi. Mogu li svi?
- Consigliere
- Kontakt:
OTNYS_YNWA je napisao/la:Koliko igraca se moze zamijeniti nakon subotnjih utakmica, posto sam ove koji igraju u nedjelju ostavio na klupi. Mogu li svi?
Pa, nema toga, sastav za jedno kolo vrijedi dok se isto ne odigra...
Ja mislim da bi Silva mogao biti pun pogodak ove sezone. Pretprošle sezone je izdominirao (zajedno sa Nanijem čini mi se), a s obzirom da je sada tu Pellegrini, ofanzivni potencijal Cityja bi trebao doći do punog izražaja = Silva bi trebao imati ključnu ulogu.
"Sigurice" su: Baines, Evra, Ivanović, Bale, Mata, Cazorla, Hazard, Coutinho, Lambert, Benteke, RvP, Berbatov...
"Sigurice" su: Baines, Evra, Ivanović, Bale, Mata, Cazorla, Hazard, Coutinho, Lambert, Benteke, RvP, Berbatov...
FK Pjetlovi
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Pa zar nije prosle godine moglo nesto u fazonu da zamjenis one koji su vec odigrali i nisu se nesto pokazali za one koji jos nisu poceli mec?Consigliere je napisao/la:OTNYS_YNWA je napisao/la:Koliko igraca se moze zamijeniti nakon subotnjih utakmica, posto sam ove koji igraju u nedjelju ostavio na klupi. Mogu li svi?![]()
Pa, nema toga, sastav za jedno kolo vrijedi dok se isto ne odigra...
U odbrani su pun pogodak: Ivanovic, Baines i Vertongen
U sredini: Hazard, Mata, Silva, Kagawa, Coutinho i Bale
U napadu: RvP, Suarez i Berbatov ( Iako Suleta nema prvih 6 kola
- Consigliere
- Kontakt:
Pazi, ti izaberes prvih 11 i zamjene za naredno kolo. Nakon sto cijelo kolo prodje, znaci sve utakmice, ako ti neko iz prvih 11 nije odigrao ni minute, ulazi zamjena umjesto njega i dobijas poene od zamjene. Ako nastupi samo minutu, dobijas njegove poene. To automastki ide, ti samo odredis koje zamjene imaju prioritet.
Izmedju kola mozes vrsiti transfere, 2 mislim, naravno u granicama 100 miliona.
Ma, velika imena ne moraju znacit puno, uvijek bude 4-5 B-igraca u timu kola. Bitno je pretpostavit ko bi mog'o izenanditi.
Izmedju kola mozes vrsiti transfere, 2 mislim, naravno u granicama 100 miliona.
Ma, velika imena ne moraju znacit puno, uvijek bude 4-5 B-igraca u timu kola. Bitno je pretpostavit ko bi mog'o izenanditi.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Ma znam ja to sve, da ako ne odigra 0 bodova automatski ulazi prva izmjena sa klupe. Za ligu prvaka je bio fazon da se moglo mijenjati, ako ti u utorak neko osvoji 1,2 boda da ga zamijenis za nekoga ko igra u srijedu, jer moguce da taj bude nesto efikasniji. Mislio sam da isto moze i za premier ligu. 
- Consigliere
- Kontakt:
Ma, to je glupo. Bolje je ovako.OTNYS_YNWA je napisao/la:Ma znam ja to sve, da ako ne odigra 0 bodova automatski ulazi prva izmjena sa klupe. Za ligu prvaka je bio fazon da se moglo mijenjati, ako ti u utorak neko osvoji 1,2 boda da ga zamijenis za nekoga ko igra u srijedu, jer moguce da taj bude nesto efikasniji. Mislio sam da isto moze i za premier ligu.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Pa dobro, ali dodatno cu se nervirati jer ce mi na klupi ostati neko bolji sigurno
Nekako sam i prvi tim i klubu izbalansirao, pa mogao mijenjati. Ovako je bolje napraviti kvalitetnih 11, a ove low ratere ostaviti na klupi pa tako guliti do kraja. 
- Consigliere
- Kontakt:
I ja sam tako radio. I onda dodje kolo, lupam: Rooney 1 bod, na klupi Crouch 17 bodova!OTNYS_YNWA je napisao/la:Pa dobro, ali dodatno cu se nervirati jer ce mi na klupi ostati neko bolji sigurnoNekako sam i prvi tim i klubu izbalansirao, pa mogao mijenjati. Ovako je bolje napraviti kvalitetnih 11, a ove low ratere ostaviti na klupi pa tako guliti do kraja.
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Ma treba natrpati sredinu i napad igracima ovih srednjih a nesto efikasnijih ekipa ( Swansea, Southampton, mozda sada i Cardif), ali uvijek treba u timu imati nekog igraca kao sto su Bale i RvP, uz to ih staviti kao kapitene i deri.

Veza ce da mi gori
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.