Fantasy Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

bazeni
Kontakt:

Re: Fantasy Premier League

Post Postao/la bazeni » 21 jul 2013, 16:05

Imali neko iskusan u ovoj igri, imam jedno pitanje :?:

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 21 jul 2013, 16:07

bazeni je napisao/la:Imali neko iskusan u ovoj igri, imam jedno pitanje :?:
Igram ja dugo, pitaj možda mogu pomoći. :)
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 21 jul 2013, 16:09

Monolog je napisao/la:
Greivis je napisao/la:#StaDaRadimAkoSamPassZaboravio
#EvoTiStariPass
#14DanaUBanovićima
#NemaNaČemu. :D
:lol: :lol: :lol:
04.10.2009 !!

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 21 jul 2013, 16:52

Hajmo mi, malo iskusniji igrači, da podjelimo mišljenja oko igrača koje treba ubaciti u tim.
Po meni, Baines/Coleman iz Evertona bi mogli biti pun pogodak, jer znamo da Martinez preferira formaciju 3-5-2 gdje bi Baines a moguće i Coleman imali dosta ofanzivniju ulogu, a uz to se na fantasyu vode kao odmbrambeni igrač, što je još jedan ogroman plus, zbog CS-a. Ali opet nisam siguran da li Coleman ima zagarantovano mjesto u startnih XI. U svakom slučaju, Baines je "must have" igrač. :)

Walcott je i prošle sezone bio odličan na fantasyu, tako da to isto očekujem od njega i ove sezone. Možda jeste skup, al se isplati imati njega u timu. A svakako sezonu počinje protiv slabašne Vile, tako da očekujem dosta golova na ovoj utakmici.

Hazard definitivno kod mene na fantasyu ima mjesta. Prošlu sezonu je odigrao strašno i ako mu je to prva u EPL, pretpostavljam da bi ove sezone trebao biti još bolji. A inače Chelsea igra prvu utakmicu protiv Hulla na domaćem terenu, što bi trebalo značiti pogodak/asistencija Hazarda. :D

Murray iz Crystal Palaca izgleda kao odličan igrač, prije svega jer ima zagarantovano mjesto u startnih XI, a uz to i nije skup, košta samo 5.5m. Inače, prošle sezone bio je najbolji strijelac Championshipa. Jedini problem jeste povreda, pa ako ima neko upućeniji, neka javi kakva je povreda u pitanju, i kad bi se trebao vratiti na teren. :?

Preporučio bih još ove igrače: Sagna (5.5m), Mirallas (7.5m), Anelka (5.5m), Riether (5.0m), Figueroa (4.5m), Johnson (6.0m), Sturridge (9.0m), Zabaleta (6.0m), Debuchy (5.0m), Clyne (4.5m), Bale (12.0m) itd...

Za ove početnike, preporučio bih vam da u odbrani stavljate samo bekove, jer oni češće postižu pogodke/asistentiraju od štopera. A na vezni red potrošite najviše para, jer oni obično donose najviše bodova, čak više i od mnogih napadača. Hazard, Bale, Walcott bi vam bili najbolji. :D Uglavnom, ubacite igrače koji imaju zagarantovana mjesta u prvih XI.

Ne kontam ove što su ubacili Bonya (više od 20%), jer Bony ima vrlo težak početak sezone, a i dosta je skup. Bolje se okrenuti Lambertu/Berbatovu/Anelki.

A da pitam Manchesterovce, koji igrač iz odbrane bi trebao biti prvotimac naredne sezone kod Moyesa? :)

Et' nadam se da sam vam bara malo pomogao i oprostite na pravopisne greške (ukoliko ih ima), jer je post dosta dug. :mrgreen:
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 jul 2013, 19:30

hanniz je napisao/la: Za ove početnike, preporučio bih vam da u odbrani stavljate samo bekove, jer oni češće postižu pogodke/asistentiraju od štopera.
Reci to Shawcrossu :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 jul 2013, 20:14

Koji quratz dajete savjete jedni drugima? Pa, jel takmicenje ili nije...?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

BritishCore
Kontakt:

Post Postao/la BritishCore » 21 jul 2013, 20:20

Consigliere je napisao/la:Koji quratz dajete savjete jedni drugima? Pa, jel takmicenje ili nije...?
"I on je imao tu nesreću ili sreću, da živi na tom podbrdu, gdje su normalno medvjedi šetali, lisice korzirale domaće i divlje životinje participirale tu oko njegove štale i u štali"
Nazif Gljiva o Šerifu Konjeviću

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 jul 2013, 20:25

Ma ne moraju samo bekovi biti u odbrani, stavljati igrace ciji ce tim cesce odigrati bez primljenog gola ( Meni najvise vuce da bi to mogli biti Chelsea i City, tu su jos Stoke i Norwich. Od ovih timova biram defanzivce.
Moze i West Ham. :mrgreen:

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 21 jul 2013, 20:53

Edin TM87 je napisao/la:
hanniz je napisao/la: Za ove početnike, preporučio bih vam da u odbrani stavljate samo bekove, jer oni češće postižu pogodke/asistentiraju od štopera.
:mrgreen:

Ima da Bellamy izdominira ove sezone. 8-)
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 jul 2013, 21:06

Koliko igraca se moze zamijeniti nakon subotnjih utakmica, posto sam ove koji igraju u nedjelju ostavio na klupi. Mogu li svi?

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 jul 2013, 21:08

OTNYS_YNWA je napisao/la:Koliko igraca se moze zamijeniti nakon subotnjih utakmica, posto sam ove koji igraju u nedjelju ostavio na klupi. Mogu li svi?
:lol:
Pa, nema toga, sastav za jedno kolo vrijedi dok se isto ne odigra...
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 21 jul 2013, 21:09

Ja mislim da bi Silva mogao biti pun pogodak ove sezone. Pretprošle sezone je izdominirao (zajedno sa Nanijem čini mi se), a s obzirom da je sada tu Pellegrini, ofanzivni potencijal Cityja bi trebao doći do punog izražaja = Silva bi trebao imati ključnu ulogu.

"Sigurice" su: Baines, Evra, Ivanović, Bale, Mata, Cazorla, Hazard, Coutinho, Lambert, Benteke, RvP, Berbatov...
FK Pjetlovi

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 jul 2013, 21:15

Consigliere je napisao/la:
OTNYS_YNWA je napisao/la:Koliko igraca se moze zamijeniti nakon subotnjih utakmica, posto sam ove koji igraju u nedjelju ostavio na klupi. Mogu li svi?
:lol:
Pa, nema toga, sastav za jedno kolo vrijedi dok se isto ne odigra...
Pa zar nije prosle godine moglo nesto u fazonu da zamjenis one koji su vec odigrali i nisu se nesto pokazali za one koji jos nisu poceli mec? :| Belaj ako je kako ti kazes, onda moram mijenjati tim.

U odbrani su pun pogodak: Ivanovic, Baines i Vertongen
U sredini: Hazard, Mata, Silva, Kagawa, Coutinho i Bale
U napadu: RvP, Suarez i Berbatov ( Iako Suleta nema prvih 6 kola :mrgreen: )

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 jul 2013, 21:20

Pazi, ti izaberes prvih 11 i zamjene za naredno kolo. Nakon sto cijelo kolo prodje, znaci sve utakmice, ako ti neko iz prvih 11 nije odigrao ni minute, ulazi zamjena umjesto njega i dobijas poene od zamjene. Ako nastupi samo minutu, dobijas njegove poene. To automastki ide, ti samo odredis koje zamjene imaju prioritet.
Izmedju kola mozes vrsiti transfere, 2 mislim, naravno u granicama 100 miliona.
Ma, velika imena ne moraju znacit puno, uvijek bude 4-5 B-igraca u timu kola. Bitno je pretpostavit ko bi mog'o izenanditi.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 jul 2013, 21:23

Ma znam ja to sve, da ako ne odigra 0 bodova automatski ulazi prva izmjena sa klupe. Za ligu prvaka je bio fazon da se moglo mijenjati, ako ti u utorak neko osvoji 1,2 boda da ga zamijenis za nekoga ko igra u srijedu, jer moguce da taj bude nesto efikasniji. Mislio sam da isto moze i za premier ligu. :D

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 jul 2013, 21:24

OTNYS_YNWA je napisao/la:Ma znam ja to sve, da ako ne odigra 0 bodova automatski ulazi prva izmjena sa klupe. Za ligu prvaka je bio fazon da se moglo mijenjati, ako ti u utorak neko osvoji 1,2 boda da ga zamijenis za nekoga ko igra u srijedu, jer moguce da taj bude nesto efikasniji. Mislio sam da isto moze i za premier ligu. :D
Ma, to je glupo. Bolje je ovako. ;)

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 jul 2013, 21:27

Pa dobro, ali dodatno cu se nervirati jer ce mi na klupi ostati neko bolji sigurno :lol: Nekako sam i prvi tim i klubu izbalansirao, pa mogao mijenjati. Ovako je bolje napraviti kvalitetnih 11, a ove low ratere ostaviti na klupi pa tako guliti do kraja. :mrgreen:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 jul 2013, 21:29

OTNYS_YNWA je napisao/la:Pa dobro, ali dodatno cu se nervirati jer ce mi na klupi ostati neko bolji sigurno :lol: Nekako sam i prvi tim i klubu izbalansirao, pa mogao mijenjati. Ovako je bolje napraviti kvalitetnih 11, a ove low ratere ostaviti na klupi pa tako guliti do kraja. :mrgreen:
I ja sam tako radio. I onda dodje kolo, lupam: Rooney 1 bod, na klupi Crouch 17 bodova! :mrgreen:

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 jul 2013, 21:44

Ma treba natrpati sredinu i napad igracima ovih srednjih a nesto efikasnijih ekipa ( Swansea, Southampton, mozda sada i Cardif), ali uvijek treba u timu imati nekog igraca kao sto su Bale i RvP, uz to ih staviti kao kapitene i deri.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 jul 2013, 21:49

slika

Veza ce da mi gori :D
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: aqarius, FCB1986 i 14 gostiju.