Valencia je napisao/la:Od ovih klubova su gori samo oni koji iz godine u godinu nesto ocekuju..
Ovo je realnost, nikakva blamaza. Ovi Albanci i Sarajevo su u pet deka. Tu je sve moguce, nema favorita.
U Sarajevu i Zelji nema nijedan igrac da vrijedi para, da bi ga neko mogao kupiti. Apsolutno bezvrijedni.
Savez treba uloziti lovu od Svjetskog prvenstva (ako se plasiramo) u edukaciju trenera. Poslati ih na skolovanje u Barsu, Arsenal, Ajaks, Inter, Porto itd.. Igraci se prave u mladjim uzrastima, a ne kada napune 20.
Dok se ne poboljsa organizacija i infrastruktura nece biti rezultata. A ovi koji se bez toga necemu nadaju i frustriraju - mnogo su naivni. Ja sam odavno ravnodusan. Nekad mi jedino bude smijesno i malo sramota.
Prva i osnovna stvar.. U ZELJEZNICARU I SARAJEVU NE MOZE IGRATI SVAKO.. Pa u mladjim selekcijama imaju po 100 igraca, bitno je samo da das clanarinu i ti treniras tu, ne moras znati ni hodati.. Ne moze to tako..
Moras imati selekciju i djecu koja imaju talenta a hoce raditi i onda se mozes i fokusirati na svakog od njih pojedinacno.. Gdje ces ti nauciti djecu necemu kad ih imas stotinu, ne mozes.. A imaju oba ta tima solidne uslove za nase uvjete... Smanjiti omladinsku ligu na manje klubova da se ne desava da Sarajevo dobija Radnik Bijeljinu 10:0 i slicno.. Mislim, smijesno.. 8 klubova je dovoljno
Izbaciti korupciju unutar klubova pod prvo, pa onda unutar lige, saveza, sudija i svega.. Bez toga ne moze
To za trenere.. Taj koji ode vani, mislis da ce se vratiti kod nas i raditi za pisljivih hiljadu maraka ? Pa nisu ludi...
Sto se Halihodzic nikad ne vrati ? A nisu mu ni pare bitne,ima ih., al nije covjek lud da se spusta na taj nivo da njemu neko psuje majku sa tribina.. Gospodin koji je trenirao svjetska imena treba da slusa raznorazne "strucnjake sa stadiona i foruma". Svi smo mi strucnjaci a zapravo pojma nemamo jer da imamo ne bi nam vrhunac bilo osvajanje LP na menadzeru