FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

BavaracZenica
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la BavaracZenica » 27 jul 2013, 02:45

Ak Bog da veceras uzimamo taj prvi trofej za ovu sezonu, to ce nam biti 6 ak se ne varam supercup.. Dortmund je zadnje 2 godine igrao i oba puta izgubio prvo na penale protiv Schalkea a onda 2-1 protiv nas.

Realno red je da pokazemo jos jednom ko je Bayo, ma da prosle sezone smo to itekako dokazaliii :)

;) Moja prognoza 1-3 :o
FC Bayern !!!!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 jul 2013, 11:31

slika :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 27 jul 2013, 11:35

% ' " & - " $ " $, с " $ ? " " / " " & ? ", & " " $ &. $, ' ту " $ ', % &, ? " ?.
& ' " & - " / $ $ се " са " " " $. :)

& не ? $ Нојер не ", $ ' у $. ? ?, % је $ $ ? ? & ".
У ' ? " & $, ? 3-2 за &.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 27 jul 2013, 12:12

Veceras prva prava provjera za Pepov Bayern. Protivnik je i vise nego dobar za motivisanje igraca i veceras bi se konacno trebale dati neke naznake ko ce biti u prvih 11 tokom sezone, barem u nekim jacim utakmicama.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 jul 2013, 12:31

farinelli123 je napisao/la:% ' " & - " $ " $, с " $ ? " " / " " & ? ", & " " $ &. $, ' ту " $ ', % &, ? " ?.
Visoko postavljena odbrana njima odgovara, oni to mogu iskoristit. Ali ima i druga strana medalje, naime u finalu su oni išli na žestok presing i probali tako iznenadit u prvom poluvremenu, posebno u prvih pola sata. Sada ako naši odrade tako dobar presing (koji je sad pod Pepom još jači nego pod Juppom), onda i Borussijina odbrana od starta može biti u problemima. Isto tako dobrom kombinatorikom, velikim posjedom lopte mogu biti i razvučeni, te tako bi se Borussijini igrači mogli skroz potrošit. Trebalo bi pazit da nas ne uhvate na prepad.
Ovo je sad prava provjera i baš me zanima kako će to sve izgledat. Jupp je postigao pravi balans između odbrane i napada, ostvario veliku kompaktnost ekipe, šestice su odrađivale lavovski dio posla i zaustavljale napade protivnika, a sada su promjene tu, što se manje ide na tu borbu u defanzivnom dijelu veznog reda, nego se npr s Thiagom stvari pokušavaju elegantno riješit. Thiago dobro čita igru, a i zna jako dobro otvorit igru i usmjerit prema naprijed. Vidjet ćemo ipak da li će biti tih šupljina i koliko ih Dortmund može stvorit. Ako večeras igra bude funkcionisala perfektno i bude sigurna pobjeda , onda stvarno možemo očekivati pravu dominaciju Bayerna ove sezone. Večerašnja utakmica određene odgovore može dati.
A lijepo je svakako uzeti taj trofej, iako je najmanje vrijedan od svih mogućih ove sezone, ipak je trofej i prvi oficijelni koji se dodjeljuje u sezoni.
farinelli123 je napisao/la: & не ? $ Нојер не ", $ ' у $. ? ?, % је $ $ ? ? & ".
Hmmmm....Toliko loše mišljenje o Starkeu??? :? Tu si me sad malo iznenadio....Pa u Hoffenheimu je solidno branio, a u svim utakmicama kod nas kad je Neuera mijenjao, odradio je solidan posao....Nije on extra klasa, dva nivoa je najmanje ispod Neuera, ali solidan golman....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 27 jul 2013, 12:36

effe_sa je napisao/la:
farinelli123 je napisao/la: & не ? $ Нојер не ", $ ' у $. ? ?, % је $ $ ? ? & ".
Hmmmm....Toliko loše mišljenje o Starkeu??? :? Tu si me sad malo iznenadio....Pa u Hoffenheimu je solidno branio, a u svim utakmicama kod nas kad je Neuera mijenjao, odradio je solidan posao....Nije on extra klasa, dva nivoa je najmanje ispod Neuera, ali solidan golman....
Ја њега " " & % " $ попут & ? " :)

Shatterhand
Kontakt:

Post Postao/la Shatterhand » 27 jul 2013, 12:36

Ide li neko na Audi Cup ? 8-)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 jul 2013, 12:46

farinelli123 je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:
Ја њега " " & % " $ попут & ? " :)
Tu je to negdje.... :) Ali ti reče, jedan od najlošijih, pa zato......
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 27 jul 2013, 12:54

Jel moze netko stavit 3 gol Bayerna protiv Hsv-a sad nedavno u Telecom kupu? Ali da se bas vidi cijela akcija,od golmana kako pocinje.Unaprijed hvala.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

chelsea4ever
Kontakt:

Post Postao/la chelsea4ever » 27 jul 2013, 17:47

Hocel biti prenos na nekom od domacih kanala ?
CFC <3

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 jul 2013, 17:49

Prema njemackim medijima vecerasnji sastav Bayerna bi trebao izgledato ovako:

..............................Starke.......................

Lahm...........Van Buyten............Boateng.............Alaba

Shaqiri..............Kroos............Bastian..........Thiago........Robben

......................................Muller.......................

Pobjednik Supercupa ce inaksirati 1,2 mil a porazeni 750 000 hiljada

Sretno nasim momcima veceras i zelimo taj Supercup u sred domuzarskog kokosinjca 8-)

MIA SAN MIA

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 27 jul 2013, 17:51

chelsea4ever je napisao/la:Hocel biti prenos na nekom od domacih kanala ?
eurosport 2
Sreca pa je Ojler mlad umro...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 jul 2013, 18:07

Šteta što neće biti Riberya a tako je bio raspoložen za razbijanje bulje domuzarima.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 27 jul 2013, 18:25

anelbavarac je napisao/la:Prema njemackim medijima vecerasnji sastav Bayerna bi trebao izgledato ovako:

..............................Starke.......................

Lahm...........Van Buyten............Boateng.............Alaba

Shaqiri..............Kroos............Bastian..........Thiago........Robben

......................................Muller.......................

Pobjednik Supercupa ce inaksirati 1,2 mil a porazeni 750 000 hiljada

Sretno nasim momcima veceras i zelimo taj Supercup u sred domuzarskog kokosinjca 8-)

MIA SAN MIA
Mislim da Bastian neće početi utakmicu još uvijek nije na nivou kojeg Pep očekuje. Zaista nebi volio da Pep počne forsirati ovu formaciju sa Milerom na tzv.lažnoj devetci ipak mislim da Mandžukić naprijed sa ovom ekipom iza ipak bi bolje funkcionisalo i da Bayern odkad postoji ima pravog napadača naprijed a neke polušpiceve i igrače koji su bolji u veznom redu ili na krilinim pozicijama.
volio bih ovaj sastav večeras:
-----------------Starke------------------------
Lahm----V.Buyten-----Boateng--------Alaba
-----------Thiago-------Kross-----------------
Shaqiri---------Muller-----------------Robben
----------------Mandžukić----------------------

ovako smo puno ubitačniji Nema Tika take kod Bayerna Pep

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 27 jul 2013, 18:26

Saurman je napisao/la:Šteta što neće biti Riberya a tako je bio raspoložen za razbijanje bulje domuzarima.
sarma imamo mi experta ya BVB a zove se Arjen Robben ;) 8-)
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Matador
Kontakt:

Post Postao/la Matador » 27 jul 2013, 18:34

Sto Dante nece igrati ?

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 27 jul 2013, 19:09

Nije me dugo bilo ovdje, što ne znači da nisam pratio Bayern :D
Gledao sam skoro sve pripremne tekme i one su opravdale riječ pripremne. Isprobavale su se razne taktike i igrači.
Tek večeras nas čeka prava tekma u kojoj ćemo vidjeti kakav je posao uradio Pep.

E sad, jedna stvar se meni lično ne sviđa, a to je da Pep "na silu" želi da ostavi svoj potpis u Bayernu.
Dobio je jednu mašineriju koja nije imala skoro nikakvih mana, na njemu je bilo da popravi neke stvari ili da ih podigne na viši nivo.

Taj potpis se ogleda u par stvari:
Lahm na zadnjem veznom što je bio slučaj protekle tekme. Mislim da je šteta staviti igrača koji važi za jednog od najboljih desnih bekova (bekova općenito) svijeta na zadnjeg veznog gdje nema nekog iskustva. Uz to u ovim godinama je teško igrača naviknuti da igra tu, koliko god on bio kvalitetan teško će odigrati tu dobro u nekom kontinuitetu.
Prije svega jer mu to nije prirodna pozicija i samim time ne razmišlja kao zadnji vezni, nije mu u prirodi da ima kretanje i postavljanje kao zadnji vezni.
Lahm je tu sasvim dobro odigrao, nema mu se ništa prigovoriti, ali opet ja lično smatram da ne treba igrati tu.
Visina mu je također mana.
Mada to što je igrao tu ove zadnje tekme ne znači da će ostati tu, tako da nam ostaje da vidimo.

Dalje, to što ne igra sa klasičnim špicem mi se također ne sviđa, ali u ovom slučaju nemam šta prigovoriti i ovo je baš stvar ukusa.
Volio bih da je došao Lewandowski i da se igra sa jednim super kvalitetnim napadačem.
Ali i ovo mogu shvatiti samo ako će Muller igrati tu, on je ofensive all-arounder što znači da može igrati svugdje u napadu. Meni se on lično sasvim dobro pokazao.
Ribery ili Goetze tu po meni teško mogu odigrati kvalitetno u kontinuitetu.
Samim time što bi tako izgubili jednu važnu karakteristiku koja je krasila Bayern, a to je skok igra.

E sad da ne bude da pričam samo protiv Pepa, reći ću da radi sasvim dobro odradio ove pripreme. Vidi se jedan ozbiljan pristup pripremi i taktici.
Ono što je već popravio je utrčavanja u prazan prostor igrača iz drugog plana.
Najbolje tek očekujem.

Nisam bio za to da dođe Thiago, ali se pokazao kao dobro pojačanje. Ima dobru dugu loptu, dobro drži loptu, sjajno čita igru i obavlja destruktivne zadatke.
Mada se tu pojavio problem nagomilavanja veznih igrača, pogotovo povratkom igrača sa posudbe i priključivanjem nekih prvom timu. Nadam se da će se to riještiti nekako.
Najbolje bi bilo ove mlade igrače Can, Weiser, Hojbjerg i Weiraucha poslati negdje još ovu sezonu.

Kirchoff je također dobro pojačanje i dobro će doći konkurencija u odbrani. Kad dodamo k tome da će Badstuber biti još dosta vremena odsutan i da je ovaj došao bez odštete, dobar transfer.

Od Goetzea tek očekujemo da se pokaže, mada ima strašne reference i važi za jednog od najvećih talenata na svijetu.
Prema prognozama uskoro će početi trenirati. Početkom augusta.

Večeraš očekujem jednu dobru tekmu i pobjedu Bayerna.
Mada treba dodati da se i BvB ciljano i super pojačao. To se posebno odnosi na Mkitarijana koji ima fenomenalan osjećaj za prostor i utrčavanje u prazan prostor. Na to trebaju obratiti pažnju u odbrani Bayerna, mada ja nisam do sada primjetio da ima tu nekog slobodnog prostora koji bi se mogao iskoristiti.

U napadu dosta toga očekujem od Mullera, dobro se kreće kao napadač. Po meni dosta bolje od Mandžukića.
Također dosta očekujem i od odbrane. Bez nepotrebnih dodavanja ispred gola. Prije svega jer BvB radi dobar presing na zadnju liniju.
U ovoj tekmi bi Thiago mogao biti ključan sa svojim dugim loptama u prostor, gdje su igrači BvB-a u odbrani nešto sporiji od Bayernovih.
Hendikep je neigranje Riberya koji je pucao od samopouzdanja na pripremama i poigravao se sa odbranama.

Izvinjavam se na dužem postu, svašta toga bih još mogao dodati, ali neki drugi put :)
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 27 jul 2013, 19:13

u kolko je sati utakmica ?

hvala

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 jul 2013, 19:21

MrShadow je napisao/la:u kolko je sati utakmica ?

hvala
20:30 Eurosport2,ZDF

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 27 jul 2013, 19:38

Starke - Lahm, van Buyten, Boateng, Alaba - Thiago - Robben, Müller, Kroos, Shaqiri - Mandžukić
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.