Sport i TV

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Sport i TV

Post Postao/la samo_lijevo » 26 jul 2013, 00:05

Otelo je napisao/la:Nocas stvarno sramota,od katastrofalno reziranog kombinovanog prijenosa pa do reklama i tribina Pecare/Koseva dok se na jednom od terena igra utakmnica je ponizavajuce za bilo koju drzavnu TV kucu :oops: :oops:
Stvarno sliku i ton sam prezalio ali ove vecerasnje reklame. :oops:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jul 2013, 20:18

BHT 1 neće prenositi englesku ligu

slika

Kvalitet sportskog programa BHT 1 i ove godine će biti lošiji u odnosu na prethodne, jer nisu otkupili prava na prijenos utakmica engleske Premier lige u terminu subotom u 16 sati. Dramatičan pad naplate RTV takse, odnosno vrlo teška finansijska situacija na BHRT-u, uzrokovala je da se odreknemo ovog programa, koji je dugi niz godina bio jedan od zaštitnih znakova BHT 1. Ostaje nam da se, kao i svi ljubitelji nogometa i sporta u cjelini, nadamo da će se status javnih servisa u BiH popraviti te da ćemo ravnopravno s ostalima moći konkurirati za kupovinu TV prava - kaže Medina Šehić, urednica sportske redakcije BHT 1.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 28 jul 2013, 20:30

I oni jos hoce RTV preplatu za onakav sugav program,znam da nemaju stida niti obraza....

Plus dobiju da prenose sve domace utakmice Reprezentativnih selekcija u svim sportovima kao i domace klubove koji nastupaju u euro kupovima(fudbal)

Nisu bili u stanju za sve ove godine popraviti sliku,preci na digitalizaciju i ljudima ponuditi normalnu sliku i ton ako nista...

O zaposlenim nebi trosio rijeci..urednici programa uzas zivi.....nikad BHT1 I FTV nece biti normalne televizije niti ce sta kvalitetno uraditi....

Prvu stvar koju su morali uraditi kao i sve normalne TV stanice koje zele biti uspjesne u svom poslu je to da su presli na digitalni signal,svi prate razvoj tehnologije samo su oni jos uvijek u boga pitaj kojem stoljecu zaostali.....
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 28 jul 2013, 20:38, ukupno mijenjano 3 puta.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 jul 2013, 20:33

Moji im taksu ne placaju par godina.Logika im je :ako imas telefon (fiksni) i tv moras placat a ako nemas fiksnog ne moras placat i ako mozda imas par tv uredjaja u kuci.

A i program im je jadan.Bolje da se ja najedem za 6km nego da oni kradu ;)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 28 jul 2013, 22:51

Nadam se da će sad FACE TV uzeti prava za englesku ligu u našoj državi. Najavljivali su neke nove sportske prenose, evo im lijepa prilika za to. Ako je BHT mogao plaćati, vjerovatno mogu i oni, bar taj jedan termin, a plus im je što su im i prenosi u HD-u.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 29 jul 2013, 12:24

Od septembra svi kanali sportkluba u moja tv,koliko će koštati paket nisam siguran.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jul 2013, 12:39

madridist je napisao/la:Od septembra svi kanali sportkluba u moja tv,koliko će koštati paket nisam siguran.
I zvanično Moja TV postaje najjači kablovksi operater u državi 8-)

http://www.teve.ba/article/15844/sport- ... na-moja-tv" onclick="window.open(this.href);return false;
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 29 jul 2013, 12:43

Pa 15 km je lijepa svota ali i sportklub daje maximalno kvalitetan program,da sam korisnik moja tv pristao bih.
Don Alfredo Di Stefano

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 29 jul 2013, 12:51

Ma previse je 15 KM. Morali su barem jedan SK ubaciti u osnovnu ponudu, a ove dodatne naplacivati.
#divovi

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jul 2013, 12:54

madridist je napisao/la:Pa 15 km je lijepa svota ali i sportklub daje maximalno kvalitetan program,da sam korisnik moja tv pristao bih.
Ma i jeste skupo, 25+PDV je onaj osnovni paket u njemu imaju 100+ kanala Eurosport 1 i 2, ESNews i 5 Arena ;)

+ sad 10 kanala Sport Kluba za 15 Km to je sve blizu 50 KM kad oni uzmu sve one takse :P

+ imaš neograničen telefon

Mislim da Max ima ovo isto u ponudi, zna li neko kakve su kod njih cijene?? ili još neki operater koji ima i Arene i SK ???Cijene pa da uporedimo s Telekomom

Ako gledamo kvalitet sporta, za mene kao ljubitelja sporta ovo nije skupo :P

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 29 jul 2013, 12:57

Jedino Logosoft ima i arene i sport klub ne znam koliko košta,kod nas kablovska ima 130 digitalnih programa arene eurosportovi espn(koji se gasi sad) i košta 12 km mjesečno,sad bih potpisao još i ovo sa sportklubom i meni više ne treba,arena+sportklub rješava sve ono što mene zanima od televizije.
Don Alfredo Di Stefano

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 29 jul 2013, 13:06

Logosoft ima Sport Klub, Sport Klub+ i SK Prime, dok prema ovoj listi, bh telecom ce imati sve sto nudi SK. Istina je da ko voli sport i ne zali pare bh telecom sada zaista daje sve sto mozes zamisliti.
#divovi

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 jul 2013, 13:07

60KM mjesecno bi bilo:Tv,telefon,net +SK na prva dva paketa u Telecomu.

Iskreno ja se nadam da ce ga ubacit na WebTV :mrgreen:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jul 2013, 13:08

Super TV ide isto 25KM + 12 KM neka naknada valjda za resiver oko 40 maraka to izađe na kraju, samo što imaju 3 kanala Sport Kluba, dok će Moja TV imati i one kanale koji će samo raditi za vrijeme utakmice(3,4,5,6)

Max TV ima osnovnu ponudu u kojoj ide Arena 1,Eurosport i obično SK + 60 kuna dodatni paket sa 3 kanala SK i Arenam ;)

Sve to tu negdje Sport Klub diktira cijenu reklo bi se

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 29 jul 2013, 13:11

Sumnjam da ce ostat Arene na Moja TV sad kad su uveli SK. I puno je tih 15 km.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 jul 2013, 13:17

legenda reala je napisao/la:
madridist je napisao/la:Pa 15 km je lijepa svota ali i sportklub daje maximalno kvalitetan program,da sam korisnik moja tv pristao bih.
Ma i jeste skupo, 25+PDV je onaj osnovni paket u njemu imaju 100+ kanala Eurosport 1 i 2, ESNews i 5 Arena ;)

+ sad 10 kanala Sport Kluba za 15 Km to je sve blizu 50 KM kad oni uzmu sve one takse :P

+ imaš neograničen telefon
Da li sam dobro skontao?
Za 50 KM imas telefon plus TV(sa ovim svi kanalima)
onda internet zasebno ide.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 29 jul 2013, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 29 jul 2013, 13:18

neurofunk je napisao/la:Sumnjam da ce ostat Arene na Moja TV sad kad su uveli SK. I puno je tih 15 km.
Zasto? Ne postoji neka veza izmedju ove dvije kuce osim da su konkurenti na ovom nasem trzistu. Meni koliko je poznato Sportklub i Telemach su u jedom vlasnistvu preko Slovenaca koje drzi neki srednjoevropski investicijski fond, dok su arene u vlasnistvu SBB koji je u vlasnistvu MT:S-a i sve se to zavrsava u bih sa M:tel-om. Do sada se nisu trudili da iskoriste tu svoju poziciju, jer M:Tel i BH Telecom nisu konkuretni na trzistu IPTV-a zbog infrastrukture.

Mozda i nisam u pravu, ali ja to tako vidim.
#divovi

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 29 jul 2013, 13:25

moustapha je napisao/la:
neurofunk je napisao/la:Sumnjam da ce ostat Arene na Moja TV sad kad su uveli SK. I puno je tih 15 km.
Zasto? Ne postoji neka veza izmedju ove dvije kuce osim da su konkurenti na ovom nasem trzistu. Meni koliko je poznato Sportklub i Telemach su u jedom vlasnistvu preko Slovenaca koje drzi neki srednjoevropski investicijski fond, dok su arene u vlasnistvu SBB koji je u vlasnistvu MT:S-a i sve se to zavrsava u bih sa M:tel-om. Do sada se nisu trudili da iskoriste tu svoju poziciju, jer M:Tel i BH Telecom nisu konkuretni na trzistu IPTV-a zbog infrastrukture.

Mozda i nisam u pravu, ali ja to tako vidim.
nema SBB nikakve veze ni sa arenom niti sa Mt:s-om...ali nebitno...mislim da ce vam arene na mojatv ostati iz razloga sto ce Sportklub biti u posebnom paketu...pa ko zeli da placa imat ce oboje...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jul 2013, 13:29

samo_lijevo je napisao/la:
Da li sam dobro skontao?
Za 50 KM imas telefon plus TV(sa ovim svi kanalima)
onda internet zasebno ide.
A ja sam računo onaj obični paket što ima prosječni građanin 25+PDV, bez neta, s netom ovim mojim od 30 to se penje i na 80 :P :P

Arene su u vlasništvu Telekoma Srbije, kruže glasine da bi i Srpski Telekom ovako mogo krenuti i sa uslugama digitalne telvizije preko satelita ;) eto Totalu konkurencije

I mislim da neće ići nigdje iz ponude, jer one više nemaju neki exkluzivan sadržaj kao što su imali, tako da se niko i ne otima bog zna koliko za njima ;)

Meni je drago zbog ovih kanala što ih imaš mogućnost gledati, ne da ti pričaju kako nemaju, nedaju im žale se ovom onom, imaš ih plati pa gledaj kao i svugdje u svijetu.Ja ne moram njih imati, ali nek mi oni ne diktiraju šta ću gledati njihovo je da mi sve obezbjede, a moje je hoću li gledati ;)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 29 jul 2013, 13:33

A ja sam računo onaj obični paket što ima prosječni građanin 25+PDV, bez neta, s netom ovim mojim od 30 to se penje i na 80
To je previse.Kada na to dodas cuvenu rtv taksu za onaj jad od javnog servisa dodje te oko 100 KM.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.