FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

isakovich
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la isakovich » 01 avg 2013, 03:39

effe_sa je napisao/la:Ali s druge strane, ako će neko dobiti vrijeme onda će ga Pep dobiti. On i treba da pokrene jednu novu eru, da donese i neke novine, da da igri našeg tima određeni novi šmek. Samo što u svemu tome se neki osnovni elementi, klasični bavarski pa i njemački, ne smiju izgubiti.
To je ta kvaka,ja se bojim ovog scenarija :?
VOLIM BAYERN

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 01 avg 2013, 07:32

ceze je napisao/la:@111
Sve što si ti napisao zna svako ko prati fudbal.
I jednu stvar zaboravljaš, a to je Pepova izjava da će se on prilagoditi Bayernu, a ne obrnuto. Dakle, između redova se moglo pročitati da neće puno mijenjati dosadašnji sistem, neke stvari da, nešto popraviti i to bi trebalo biti to.

Da Pep nije igrao sa 2 DM-a u Barci se slažem, ali igrao ti je večeras sa 2 DM-a (Lahm i Bastian), kao i u tekmi sa HSV-om ja mislim.

A ako misliš da je Pep prodao Ibrahimovića zato što se mu se nije sviđao njegov stil igre, njegova narav ili nešto slično, onda si veoma naivan.
A ti malo procitaj knjigu "Ja sam Zlatan" pa skontaj onda sam sto ga je otjerao.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 01 avg 2013, 08:59

Još uvijek naš Bayern nije postigao pravi nivo radne aktivnosti ipak dosta igrača tek sinoć je odigralo prvu utakmicu podvodstom katalonca.Mišljenja sam da Pep motor ekipe tek sad upoznaje i da ćemo uskoro imati onaj stari Bayern i da neće više biti ovih ekpermentisanja sa igračima i pozicijama na kojima igraju.Mislim dai ova izjava Gvardiole objašnjava sve.
Guardiola on Lahm: "Philipp is one of the most intelligent players there are. He could play in every position."
Guardiola on Lahm: "He will play at right-back the whole season, but now I need him in midfield."

Večeras očekujem ovaj sastav:
--------------------Neuer---------------------------
Lahm------Dante---------Boateng----------Alaba
----------Bastian-------------J.Martinez----------
Robben---------------Muller---------------Ribery-
-----------------Mandžukić-------------------------

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 01 avg 2013, 11:01

gerdmuller je napisao/la:Ma ja ovdje poneke "navijace" uopce i ne dozivljavam ozbiljno.U prvom poluvremenu udarci 16:1 a nakon tekme komentari na forumu kao da je bilo obrnuto :roll:
Upravu si ti što se toga tiče.
Mene samo brine (a i većinu forumaša) to što sezona počinje idući vikend a neke stvari ne štimaju baš najbolje.

No nadam se da će sve to biti uredu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 01 avg 2013, 11:19

Veceras nevjerovatnim presingom stvorit konfuziju medju Englezima 8-)

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 01 avg 2013, 11:40

večeras ako dobijemo utakmicu u redu bez obzira na igru to će se mislim popravljati,ali ako izgubimo kao protiv BVB onda u tom slučaju moliću boga da Pep ode što prije i neka sa sobom povede i onu al-kantaru,stvarno mi ovo već ide na onu stvar mijenja igračima pozicije na kojima su igrali godinama,furka je u tome što Pep hoće svojom filozofijom da dođe do rezultata ali to mislim stvarno će teško ići kod Bajerna,u svakom slučaju čekaću još malo..

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 01 avg 2013, 11:46

Šta vam je ljudi, pripreme su tek 8-) Mora se malo eksperimentisati 8-)

Jedno pitanje. Zašto jučer nije bilo Thiaga u rosteru momčadi? Zbog 'slabijeg' protivnika, ili je nešto drugo u pitanju?
Za Gustava hajd inekako razumijem, vjerovatno da nas napušta. Žao mi je njega, ali u formaciji koju preferira Guardiola jednostavno se ne uklapa, pa čak ni u rotaciju. Sretno mu gdje god da nastavi karijeru. Dosta dobrih utakmica je odigrao, isplatio se kako god :D Jedino mi je žao što nas tako polivalentan igrač napušta ( DM, CB, LB... ) a ostaju neki 'ograničeni' igrači, no dobro :D PEP je ta glava, on zna najbolje :D

Večeras Lahm na beka, Boa i Dante vjerovatno štoperi ( bar po mom mišljenju će biti tako ), lijevo Alaba, u vezi Martinez, Švajni, Thiago ( ako je spreman, tj. da nije nešto povrijeđen, a nije vjerovatno ), Ribery, Robben i u špicu Mandžuka ili Tomica :D
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 01 avg 2013, 11:51

pa taj sastav mi svi forumaši pišemo po nekoliko puta i mala djeca već znaju nabolji sastav Bajerna al šta vrijedi kad trenutno glavni to ne vidi i ne čuje

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 01 avg 2013, 11:53

Prije svega, kritike na račun Pepa su malo-više neosnovane. Razumljivo je to što vi hoćete igru iz prošle sezone, dominaciju i svr to, ali dobro je jedan forumaš rekao, neće Pep kopirati Juppa i tako ostati kao stručnjak koji je sve osvojio zahvaljujući prethodniku. Sistem se gradi mjesecima, pa nekad i godinama. Igra koja preo noći dođe, ona i brzo prođe. Ni Barca nije dobila onu igru treptajem oka. Desetljećima je rađeno na njoj. Vi imate osnovu za Pepove zamisli, a to su kadar i Galova filozofija. Treba stvari iz drugog ugla pogledati. Jupp je Pepa stavio u nezavidan položaj.

Mislim da je Pep već sa Bavarcima dogovorio u julu/augustu prošle godine. Sama pomisao da bi Njemac, tačnije Bayern oborio rekord po pitanju transfera na Španca je nevjerovatna bila. To je bilo nešto što me je podstaklo na razmšljanje Pepa u Bayernu. Ako je to tako bilo, Pep je možda gradio igru Bayerna od tog perioda, analizirao igre, tražio inovacije. Ni u najluđim snovima niko nije očekivao onakvu dominaciju. Ne kažem titule, ali onakvu dominaciju. To je nešto što ni Jupp ne bi, vjerovatno, ponovio više. orate biti svjesni da je Jupp mogao jeo 2-3 sezone max i šta onda? Koji onda trener, koga dovesti? Da se ne napravi greška uprava je oflučila za Pepa iz razloga što je filozofija Totalnog fudbala i Barcelonine igre, malim djelom, prenesena u Bayern do Van Gala. Sjetite se samo kritika na Juppa, kako ne zna prekide uvježbati, bunker probiti i sl. Budite strpljivi.

Dalje, da je sada Javi došao, i Pep ga stavio na štopera, mislim da niko ne bi zamjerio. Momak ima sve predpozicije za pomenutu poziciju. Visok, snažan, igra glavom, te dobra tehnika, što je za modernog štopera ključno, su razlozi za ovakvu tvrdnju.No prošla sezona to osporava, a znate i zašto. Za Lahma je glupo što se forsira u sredini i improvizira ball-wining midlefielder ( najlakše mi ovako bilo objasniti, znam da je sa FM-a), bolje da je Kroos i Thiaga upario, jer je sinoć falila kreativnost.

Igra, dominacija u šutevima i posjed, su vrlo dobri, ali realizacija nula. Evidentno je da je to najslabiji dio tima, igra pred šesnaest metara protivnika. Bastian vrlo dobro igrao zadnjeg veznog, ali JAvi je dosta na štoperu nesiguran bio. Lahko ispadao u nekim situacijama. Lahm loše, ali razumljivo s obzirom na ulogu. Kroos prespor i ne baš tolio utjecajan. Ribery dobar, ali se spetlja pri završnici, Robben previše ide na lijevu nogu. Postaje sve više i više porčitan. Napadači nisu toliko dobri, pogotovo Pizzaro.

Treba se prije svega strpiti i sačekati kraj sezoe i zaključke donositi. Mada i par uvodnih kola BL bi trebalo dati neke odgovore.

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 01 avg 2013, 11:58

bajern100 je napisao/la:pa taj sastav mi svi forumaši pišemo po nekoliko puta i mala djeca već znaju nabolji sastav Bajerna al šta vrijedi kad trenutno glavni to ne vidi i ne čuje
Šefe, samo kukaš, polahko, budi optimističan. Kad počnu uvaljivati po 5 komada, onda ćeš govoriti PEP najbolji ovo ono :D
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 01 avg 2013, 12:13

Veceras novi experiment

..........................Neuer...........................
Lahm......Dante............Van Buyten......Alaba
................Martinez......Schweinsteiger..........
...........................Thiago.........................
Robben...........................................Ribery
..........................Mandzo........................

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 01 avg 2013, 12:20

Braveheart23 je napisao/la:
ceze je napisao/la:@111
Sve što si ti napisao zna svako ko prati fudbal.
I jednu stvar zaboravljaš, a to je Pepova izjava da će se on prilagoditi Bayernu, a ne obrnuto. Dakle, između redova se moglo pročitati da neće puno mijenjati dosadašnji sistem, neke stvari da, nešto popraviti i to bi trebalo biti to.

Da Pep nije igrao sa 2 DM-a u Barci se slažem, ali igrao ti je večeras sa 2 DM-a (Lahm i Bastian), kao i u tekmi sa HSV-om ja mislim.

A ako misliš da je Pep prodao Ibrahimovića zato što se mu se nije sviđao njegov stil igre, njegova narav ili nešto slično, onda si veoma naivan.
A ti malo procitaj knjigu "Ja sam Zlatan" pa skontaj onda sam sto ga je otjerao.
Pročitao sam ja tu knjigu, koja je sama po sebi malo previše napisana u fazonu "Švedski san", ako mogu tako da se izrazim. Prije svega mislim na stvari kao što je ona da je prvi put u grad otišao sa 18 godina i kolač probao :roll:
I upravo u toj knjizi ti govori da je Messi (vjeorvatno i Pep) htio da igra u sredini napada, te da se sa njim pokušavalo na krilu što je skoro pa nemoguće. Tako da je to bio jedan od ključnih razloga njegovog odlaska.
Naravno da je njegova prgava narav došla do izražaja tada, ali to nije bio njegov glavni razlog odlaska.
No nebitno je sve to u ovom slučaju, ne znam ni ja što ti odgovaram.

Koja god postava da izađe večeras na teren, očekujem dosta jači presing i bržu transformaciju. Milion puta rečeno, ali eto :D
Sve u svemu dobra provjera pred sezonu.
Pitanje, je li ovo generalka pred sezonu ili predstoji još jedan meč uoči početka sezone ?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 avg 2013, 12:36

ceze je napisao/la:Pitanje, je li ovo generalka pred sezonu ili predstoji još jedan meč uoči početka sezone ?
Ima kup, ali to se vec svrstava u pocetak sezone.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 01 avg 2013, 13:05

@ceze pravis se previse pametan! a uopste nisi, nisi ni skontao pravi razlog :lol:
nemoj vise nikom govoriti da si procitao knjigu ;)

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 01 avg 2013, 13:41

xinxee je napisao/la:Veceras novi experiment

Samo jos Boateng umjesto Buyte i Gotze umjesto Mandze, s tim da se povuce u ravan sa robbenom I Ribićem i tjt. Po meni najjaci sastvav. Muller. Shaq i Kroos bi trebali dobijeati dosta prilike s klupe na bilo kojoj od ovih 6 pozicija.
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 01 avg 2013, 14:02

Neko napisa da Pep nikad ne igra sa dva zadnja vezna.
E ako konta nesto osvojit ima da igra.
Danasnji fudbal se zasniva na dva zadnja vezna.

Jedan kreator Schweinie i jedan destruktivac Javi.
Ovo sam toliko puta pisao da mi je muka vise.
4-2-3-1

Ako uspije sprovesti tu neku tiki taku sa igracima koji nisu na nju navikli, svaka mu cast.
Ako ne uspije nek barem nadje nesto izmedju tiki take i Atomskog fudbala.
Ako provede citav mandat trazeci apsolutnu Tiki Taku i ispostavi se prekomplikovana za sve osim Barcu onda je zassro motku.

Svi Bavarci su se nadali da ce on samo ubrzati ili podmazati neke stvari i nastaviti po Juppovom šablonu ali on izgleda tjera svoje i potpuno novi stil igre.
Jedan igrac ne moze pocinjati sve akcije i prekidati sve akcije sam. Pogotovo ne Thiago.

Ocekujem danas pravog stopera da cuva Edina.
Ne Javi. Ne zato sto je los na stoperu nego zato sto ce trebati u sredini.
Da pojede Silvu kao sto je Iniestu.

Alabu ocekujem manje ofanzivnog, Navas bi mogao iskoristiti rupu koja ostane njegovim odlaskom u napad.
Rafinha moze igrati beka, ali onda ubaciti pravog veznjaka umjesto Lahma, jer ako kraj kapitenove desne strane nema aut linija on se izgubi. Znaci ili bek ili nista.

Ribery i Robben nek pruze partiju kao juce, Mandzo nek bude 9-ka, a Kroos 10-ka.
Znam da je juce odigrao lose ali opet vjerujem da ce pruziti bolju partiju od Thiaga.
Treba nam malo fizicki jaci playmaker da se bori sa Cityevim mesarima u vidu Barrya, Garcie, Rodwella i ostalih.

Schweinsteiger babo na sredini terena 8-)
Ne znam zadnji put kad smo izgubili a da nam je on bio šef na sredini terena.
Juce odigrao solidno sa tim da se Paolo branio pa nije imao neke defanzivne zadatke.

Mozda bude i kapiten jer mu je Rodjendan. :mrgreen:

slika
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 01 avg 2013, 14:19

Steta sto su svi lazni klubovi napokon doveli dobre trenere. Toga sam se "plasio". Prizeljkivao sam da lazni klub iz Mancestera sto je duze moguce zadrzi Mancinija kako bi i dalje bili u rangu sa klubovima kao sto su ', ?..

Sad ce i oni da prodju u nokaut fazu. Steta.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 01 avg 2013, 15:04

slika

Alles Gute Basti.
#miasanmia

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 avg 2013, 15:08

Pep ce poslati Cana na posudbu, barem je tako najavljeno. Ima puno kandidata, od Turskih do Njemackih klubova. Sto se mene tice neka njega u Bundeski, lakse za pratiti.

Contento sve blize Werderu, a u prilog tome ide i cinjeica da sinoc nije bio u kadru. Takodjer je Gusto blizu odlaska (bas steta), tako da ostajemo bez zamjene na lijevom beku, ali ako me pamcenje dobro sluzi Pep je jednom rekao da Shaqiri moze igrati tu poziciju po potrebi. :?

Mozda ode Contento a ostane Gugo. Po meni idealan scenario. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bawaraac
Kontakt:

Post Postao/la bawaraac » 01 avg 2013, 15:33

supermario je napisao/la:
xinxee je napisao/la:Veceras novi experiment

Samo jos Boateng umjesto Buyte i Gotze umjesto Mandze, s tim da se povuce u ravan sa robbenom I Ribićem i tjt. Po meni najjaci sastvav. Muller. Shaq i Kroos bi trebali dobijeati dosta prilike s klupe na bilo kojoj od ovih 6 pozicija..

Ako budemo igrali u ovom veceras sastavu bit ce najmanje dva razlike na poluvremenu za nas,aldaj Boze da onaj Pep opet nesto ne izmijesa :D :D .....

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Slobodanpad1945 i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []