FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

DieRoten
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la DieRoten » 02 avg 2013, 11:16

Ne vidim razlog zašto forsira Thiaga, i zašto Martinez na stoperu. Pa Schweini i Martinez na DMF su recept za uspjeh i recept za prekid svakog napada druge ekipe. Jednostavno se znaju umiješati u posao protivničkim napadima. Ali Pep forsira 4-1-4-1 formaciju koja je ofanzivnije okrenuta, i zato imamo mnogo propusta u odbrani i dosta prilika protivničkog tima. Pa prošle sezone smo primili golova, koliko su i protivnici imali prilika, bukvalno. Možda Pepu treba vremena da navikne ovu formaciju na svoj način rada. I sam je rekao da igrači brzo upijaju njegove riječi. A šta drugo očekivati od njih, bavarski je mentalitet to.

Ako je istina ovo što je objavljeno za prvu postavu Pepa, onda ne znam šta će biti sa Gotzeom. Pa mislim, on bi mogao biti glavni kreator igre, čak ispred Thiaga.
Shaqiri je odličan, momak želi da se dokaže, i mislim da će se uskoro rasplamsati i donekle ući u prvih 11.
Kroos malo koči napade i slabije ide defanzivno, ali ima šut koji vrijedi para.

Sve u svemu, neubjedljiva igra Bayerna, nije ona na koju smo svi navikli prošle sezone. Oni brutalni napadi i prodori po stranama. Previše kruženja oko šesnaesterca i slaba realizacija.

Ali naravno, svakom treba vremena da se prilagodi, pa tako i Pepu, i vjerujem da, ako se ovaj protok igre do napada malo popravi, biće to onaj Bayern iz prošle sezone, sa malo nepredvidljivijim i lucidnijim idejama :)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 02 avg 2013, 11:22

nema tu razloga, preslikava igru barcelone, gotze kada bude spreman ce biti "napadac", martinez je sada zrtva preslikavanja kao milion zadnjih veznih koji su u barceloni bili stoperi
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 02 avg 2013, 11:23

DieRoten@ ssamo da na kraju za dva tri mjeseca ne budemo ko ceric prilikom jednog govora kada kaze dosta :Dosta je bilo nase prilagodavanja :D 8-)
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

DieRoten
Kontakt:

Post Postao/la DieRoten » 02 avg 2013, 11:30

PEP je napisao/la:DieRoten@ ssamo da na kraju za dva tri mjeseca ne budemo ko ceric prilikom jednog govora kada kaze dosta :Dosta je bilo nase prilagodavanja :D 8-)
Pa kad na Allianzu osvane Bitno je biti Bošnjak! :lol: :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 avg 2013, 11:35

Javier je bio u Liverpoolu zadnji vezni u Barceloni stoper.

Zanima me taj novi Bayerna prije svega u Evropi. Prvenstvo nije upitno, svaka čast BvB-u, no oni i dalje nemaju tu širinu u timu da igraju kvalitetno na dva fronta. Dovoljno je vidjeti bodovni razmak prošle sezone između Bayerna i Dortmunda.

Gotze može u napad, no mislim da će umjesto Kroos-a.

Dajte Thiagu šansu, po meni je odlično odigrao za ovo malo vremena koliko je u Minhenu, Munchenu, kako god.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 02 avg 2013, 11:55

AKO Javija ne vrati na veznog i Mandžu naprijed mogu samo reći Pep odlazi ovakve super igrače i veliki izbor može trenirati osrednji bundesligaški trener, ovakav sastav će primati puno golova kako to ne shvata luda glava ćelava..

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 02 avg 2013, 12:14

Necu zuriti sa kritikovanjem Pepa,imat ce moju podrsku do polusezone da vidimo sta ce uradit,mislim da je do tada dovolno vremena da se vidi sta on ustvari hoce sta ustvari nece,sta moze sta ne moze !

Za sada ima stvari koje mi se svidjaju ali i onih koje su mi nejasne.Svidjaju mi se one stalne rotacije mjesta u toku utakmice ,takodjer za sada u toku utakmice ima dosta vise pokusaja podvale lopte izmedju i preko odbrane sto nam je prije falilo,igra na malom prostoru se takodjer popravlja na osnovu od prije.

Eh sad stvari koje mi se ne svidjaju su :Nestali su prodori po krilima sto nas je krasilo,ima njih ali dosta manje,sto se tice kornera i prekida prosle god smo to mnogo popravili a sad opet djeluemo bezopasno nakon tih stvari.Sto se tice izbora igraca i to mi malo nije jasno,Imas za sredinu terena 5-6 igraca koji je boli od boljeg a ti forsiras beka tu?Zasto,kako,imal potrebe?Ja mislim da nema ali nadat je se da je to samo dio priprema i sagledavanja stvari !

Dalje na osnovu prikazanom do sada,Mandzo MORA igrati u napadu,Martinez na zadnjem veznom,sa Swajnijom ili sam ali mora,Dantea i Bou ne treba rastavljati na osnovu prosle super sezone kao stoperski par.

Dalje Sakiri je od momaka "s klupe" najblizi prvih 11 jer je najvise pokazao,kad god udje ili igra unese tu neku svjezinu,brzi protok lopte a i zna i smije raspalit po lopti.

Pep neke stvari mora brze shvatat i prihvatiti,ovj Bayern nikad nece moci igrati kao Barca niti treba da igra,on treba samo da doda malo slaga,lucidnosti,ljepote na onu ratobornu i efikasnu igru od prosle sezone i nece imati brige!
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 avg 2013, 12:20

Can je ipak prodan Leveekusenu. Ugovor na 4 godina ali Bayern ima klauzulu da ga moze kupiti ponovo od njih.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 02 avg 2013, 12:26

omco preduhitri me :D ,sta reci treba biti realan i posten ,pa reci da za njega nije bilo mjesta u veznom redu bayerna ,da je osto jup i nekakomozda ,te da nije doveden tiago ,ali opet tesko stvarno tesko .U svakom slucaju neka mu je sa srecom.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 02 avg 2013, 12:29

Omerbavarac je napisao/la:Can je ipak prodan Leveekusenu. Ugovor na 4 godina ali Bayern ima klauzulu da ga moze kupiti ponovo od njih.
I bolje mu je da odigra vise od jedne sezone u drugom klubu. Imace finu priliku da se razvija. Vjerujem isto tako da je Leverkusen dobio fino pojacanje.
#divovi

davud87
Kontakt:

Post Postao/la davud87 » 02 avg 2013, 12:34

Sve sami stručnjaci, Pep izgleda ne zna svoj posao raditi...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 avg 2013, 12:37

slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 02 avg 2013, 14:14

Sad kad je otisao Can, naprimjer i Contento otidje i Weiser na posudbu, kakve ce onda biti šanse da Gustavo ostane :?:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 02 avg 2013, 14:17

S obzirom da može igrati i lijevog beka , i defanzivnog veznog , ali i po potrebi stopera, ako se ostvare svi ti odlasci , mogao bi Gusta ostati još neko vrijeme u Munchenu , što je meni izuzetno drago :D

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 02 avg 2013, 14:19

Znaci Can je otisao, sigurno ce Contetno jos otici a Gustavo i Weiser su pod upitinikom.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 avg 2013, 14:25

Očekujem prodaju jednog veznog igrača jer ih je previše.

Contento je višak u Bayernu, naš novi Lell.
Weiser mora na posudbu jer ima potencijal. U Bayernu se neće naigrati i ne vjerujem da je II tim i ta liga kvalitet za ovog momka.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 avg 2013, 14:26

Gustavo je na izlaznim vratima (nazalost), bez obzira na moguce odlaske nekolicine igraca. Mene da se pita kao sto se ne pita on nikad ne bi otisao iz Bayerna, jer je evidentno da voli ovaj klub i da bi dao posljednji atom snage samo da pomogne. Veoma pouzdan igrac ali na njegovu nesrecu trenutno u Bayernu nema mjesta s obzirom kakav stil igre prelferira Pep a to je bez klasicnog razbijaca na sedini terena.

Contento ce takodjer otici, samo se ceka dan da se objavi informacija.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 02 avg 2013, 14:59

Contenta bih prezalio, ali ako ga vec prodajemo, onda bi trebalo da ostane Gustavo, jer ne bismo imali dobro resenje na beku umesto Alabe. Kakav Saciri na beku, gde to ima :)

A ovi "klinci" nek idu na pozajmice, to je najbolje za njihov razvoj.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 02 avg 2013, 15:09

http://farm9.staticflickr.com/8371/8359 ... 5194_b.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Znam da ste svi videli ovu sliku dosad, ali ja sam morao da osvezim radne prostorije naseg podforuma jos jedaman. :)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 avg 2013, 15:17

Contento je trebao davno dobiti šut kartu iz Minhena jer nikad i nije bio kvalitet za Bayern.Mislio sam da će Can otići na posudbu kad ono,.. :?

Sinoć Gustavo na tribinama što je znak da 99% napušta klub, šteta je pustiti fajtera kao što je Gusta al' Pep ne miriše ove defanzivce. :)

Gotze ako ovako bude raspoložen u sezoni kao što je na slici dominacija je neminovna.:lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.