Da odmah kažem na početku da je utakmica mogla da krene u potpuno drugom smjeru da je sudija u prvom poluvremenu, na početku Kazaziću dao crveni karton, a već se bio za zadnji džep latio, ali se u milisekundi, hvala Bogu, predomislio.
Ista situacija za par minuta na suprotnoj strani, i, ajd makar se držao kriterijuma, i pokazao " samo " žuti igraču Leotara, kao i Kazaziću prije par minuta, svaka čast na tome.
Utakmica kao sama, nije nešto puno pokazala, dosta smo nepovezano igrali, a taj nedostatak smo nadoknađivali agresivnošću. Konačno su pokazali kako se gine za dres.
Hajdarević ponovo oduševio.

Momak zna šta nosi na srcu, i daje maksimum u svakoj tekmi. Zato i jesu na kraju utakmice bili povici :
Ibro, stavi ga opet na klupu !, aludirajući naravno na Hajdarevića.
Kao što je većina predviđala, ova utakmica je ipak riješena lagano. Čestitke momcima na pobjedi.
I da se na kraju dotaknem Hebibovića, neću da ulazim u razloge držanja na klupi, međutim, i kada je ušao, bio je definitivno najgori na terenu, ja sam mu izbrojao 5 - 6 grešaka. Vidjelo se da bez volje igra. Neću da ga pljujem zato što hoće da ide, samo sam komentarisao njegovu igru, koja se i ne može nazvati igrom.
Slijedi Čelik u idućem kolu, vidjeti ćemo tada, gdje smo i šta smo. Naravno, ni poslije toga ne treba generalizirati, ali će ipak dati jedan dojam o trenutnom stanju u ekipi.