Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la samo_lijevo » 15 avg 2013, 22:18

Nije nista otpisano i nece biti dok je tu Niksic.Posteno bi bilo da oni koji su placali dobiju povrat novca od 92 godine a da se ostalima oprosti dug.Morati ce oni vracati ako nece ova drzava prisiliti ima UEFA,a kada to dodje onda ce biti kukanja i molbi za pomaganjem.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 15 avg 2013, 22:22

Niko ih nevraća?Nije baš tako.Znači da su budale ovi što su poreze plaćali.Ali kao što reče premijer ako krenu u naplatu mnogi će se klubovi pogasiti.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 15 avg 2013, 22:43

Ova incijativa je odlicna za obje strane, ali oni se bave postavljeninjima svjih kadrova na sjednicama vlada koga boli racku za sport i nekakve klubove

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 15 avg 2013, 22:45

Mancini je napisao/la:Niko ih nevraća?Nije baš tako.Znači da su budale ovi što su poreze plaćali.Ali kao što reče premijer ako krenu u naplatu mnogi će se klubovi pogasiti.
Teško da su svi klubovi jednaki, to je prije trebalo rjesavati, al' su trenutno ovi sto su dužni preopterećeni tako da je puno bolje otpisati , već da se gase.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 15 avg 2013, 22:55

Otpisati sve dugove ionako ih klubovi nece vratiti. A kad ih otpisu postoji mogucnost da neko kupi klub ili ulaze u klub bez dugova i tako ponovo dodje do priliva novca u drzavnu kasu a prezaduzene ne zeli niko kupiti ili ulagati. A ovi koji su uredno izmirivali dugove njima dati povlastene pozicije u narednih 5-10 godina osloboditi ih dijela poreza ili nesto drugo. Mislim da bi to najpametnije bilo.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 15 avg 2013, 22:58

terabajt je napisao/la:Otpisati sve dugove ionako ih klubovi nece vratiti. A kad ih otpisu postoji mogucnost da neko kupi klub ili ulaze u klub bez dugova i tako ponovo dodje do priliva novca u drzavnu kasu a prezaduzene ne zeli niko kupiti ili ulagati. A ovi koji su uredno izmirivali dugove njima dati povlastene pozicije u narednih 5-10 godina osloboditi ih dijela poreza ili nesto drugo. Mislim da bi to najpametnije bilo.
Najpametnije i jedino realno, pa to je najmanje sto mogu učiniti.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

kroos
Kontakt:

Post Postao/la kroos » 15 avg 2013, 23:02

England je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Otpisati sve dugove ionako ih klubovi nece vratiti. A kad ih otpisu postoji mogucnost da neko kupi klub ili ulaze u klub bez dugova i tako ponovo dodje do priliva novca u drzavnu kasu a prezaduzene ne zeli niko kupiti ili ulagati. A ovi koji su uredno izmirivali dugove njima dati povlastene pozicije u narednih 5-10 godina osloboditi ih dijela poreza ili nesto drugo. Mislim da bi to najpametnije bilo.
Najpametnije i jedino realno, pa to je najmanje sto mogu učiniti.
To je već druga stvar, jer ne bi bilo realno da se jednostavno ovima oprosti u dug, a ovi sto su placali ispadaju " glupi " i ako su samo se drzali zakona i izmirivali svoje obaveze, a ovi sto su duzni i Bogu i narodu, njima oprosteno. Tako nece moci, jedino ovo je moguce, da ovi klubovi imaju povlasten polozaj i neke beneficije u narednom periodu.
i tito je volio velež :D

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 16 avg 2013, 00:04

Prvorazredni idotizam ,diskriminacija , neravnopravnost na tržištu rada , nemogućnost korektne nadoknade onima koji Wu uredno izražavali svoje obveze , narušavanje temelja države , narušavanje poreznih zakona i još stotine nepravdi bi we napravilo OTPISOM I JEDNE KM GLAVNICE BILO KOME ajde o kamatama bi se dalo raspravljati ali dio otpisanih kamate bi urednima trebalo platiti na račun da onoliko koliko se nekima oprosti njima uplati .

Sve ostalo je prvorazredna NEPRAVDA ako dužnicima oprastas a uredne ne nagradjujes .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 16 avg 2013, 00:11

Sta se vi iz Listice javljate i pricate bilo sta.

Opste poznata je stvar da je vas kanton/zupanija fiktivno prikazivala stanje da vas klub placa porez kantonu, samim tim i federaciji, a da se nista nije uplacivalo...i da vas je vlas fakticki a taj nacin itekako gurala.

Sada ce se sa ovim oprostom kamate fakticki izjednaciti situacija i za Sarajeo, Zeljeznicar, Celik i sl...toj vasoj situaciji i odnosu vase zupanije prema vama. Samo ce biti eto uobliceno na drugi, pravni, nacin.
Zadnja izmjena: AdiRajvosa, dana/u 16 avg 2013, 01:21, ukupno mijenjano 1 put.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 avg 2013, 00:12

AdiRajvosa je napisao/la:Sta se vi iz Listice javljate i pricate bilo sta.

Opste poznata je stvar da je vas kanton/zupanija fiktivno prikazivala stanje da vas klub placa porez kantonu, samim tim i federaciji, a da se nista nije uplacivalo...i da vas je vlas fakticki a taj nacin itekako gurala.

Sada ce se sa ovim oprostom kamate fakticki izjednaciti situacija i za sarajeo, zeljeznicar, Celik i sl...toj vasoj situaciji i odnosu vase zupanije prema vama. Samo ce biti eto uobliceno na drugi, pravni, nacin.
Ne bi bila nepravda ako se pravedno kompezira u narednom periodu.

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 16 avg 2013, 08:13

samo_lijevo je napisao/la:Nije nista otpisano i nece biti dok je tu Niksic.Posteno bi bilo da oni koji su placali dobiju povrat novca od 92 godine a da se ostalima oprosti dug.Morati ce oni vracati ako nece ova drzava prisiliti ima UEFA,a kada to dodje onda ce biti kukanja i molbi za pomaganjem.
da drzava nesto vrati ne budi lud :lol:

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 16 avg 2013, 09:57

Bilo bi krajnje nefer prema platišama da se ovim klubovima koji nisu plaćali oprosti dug.Znači mi smo u Veležu mogli uložit još milion, dva na stadion, dosta toga uradit ili npr. bit bar 1-2 puta prvaci sa tim parama.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 16 avg 2013, 10:10

nikome dug neće biti oprošten, nemojte biti naivni...država je u g.ovnima do guše, para nemaju, i zato će se krenuti s prinudnom naplatom dugovanja....Niko nikada državi nije ostao dužan, pa tako neće ni naši klubovi.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 avg 2013, 10:59

Sada ce se sa ovim oprostom kamate fakticki izjednaciti situacija i za Sarajeo, Zeljeznicar, Celik i sl...toj vasoj situaciji i odnosu vase zupanije prema vama. Samo ce biti eto uobliceno na drugi, pravni, nacin.
Znas ti gdje bi bila ''Listica'' da ima sestinu duga koje imaju ostali, pojedini klubovi? Bila bi u petoj ligi koliko bi im oprastali i odugovlacili s naplatom duga.

A to sta je tebi ''opste poznata stvar'' je meni ''opste smijesna stvar'', odnosno izvoli na sudu dokazuj, a pusti forumaske suplje u sta si ti ''upucen''.
...Život za Široki...

savatihotece
Kontakt:

Post Postao/la savatihotece » 16 avg 2013, 11:48

ŠB_Fidelis je napisao/la:

Znas ti gdje bi bila ''Listica'' da ima sestinu duga koje imaju ostali, pojedini klubovi? Bila bi u petoj ligi koliko bi im oprastali i odugovlacili s naplatom duga.

A to sta je tebi ''opste poznata stvar'' je meni ''opste smijesna stvar'', odnosno izvoli na sudu dokazuj, a pusti forumaske suplje u sta si ti ''upucen''.
Slažem se sa tobom Fidelis. Ovu opštepoznatu stvar treba dobro provjeriti.
Nakon provjere sve što se kroz čiste finansijske transakcije pokaže kao uplata Lištice na ime poreza, ja ću još jednom uplatiti iz svog džepa. Naravno da provjeru neće i ne treba raditi neka županijska sprdnja od inspekcije, a bogami vidjećemo i drugu stranu medalje. Nije generalovo maslo za ramazana.

Vjeruj da će se to dobro provjeriti, pa ebaiga nije 93.

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 16 avg 2013, 11:52

Prvo se iz ovi iz slijepog crijeva javljaju..

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 16 avg 2013, 11:58

sioki je trn u oku sve ijednom klubu u BIH,a pravno vise postuju ovu drzavu od bilo kojeg kluba,sto govore svi izvjestaji vezano za finasijska poslovanja klubova u BIH.I ako neki jedva cekaju da im se nadje bilo kakva nepravilnost ,i vjerovatno je vise puta to i pokusano na razne nacine da ih se diskreditira ,ali ne ide.
Govorom o sprotskom klubu siroki brijeg, od kojeg treba odvojit strast subjektivnost i on osto ide u navijackom svijetu.DOk je vicna izbjegavlaa placanje poreza isplata i drugih davanja oni su to radili ,kako zasto odakle manje je bitno.A vecina dugovanja svih klubova nastali su poslje tih desavanja na koja svi pokusavaju aludirat. I ovi sto svi sve znaju ko pere pare kako ih pere,otkud im i to brate imaju institucije u ljudi u njima koji jedva cekaju da ove ko siroki dobro pretresu i provjere i da im sta nadju.
a ista stavr je i sa KK siroki. koji je uz KK bosnu bio na istoj poziciju prije nekoliko godina pa pogledaj gdje je bosna a gdje siroki.Tesko se za stanje u bosni moze okriviti siroki.
Bruka treba da bude ove ostale kako jedan klub iz tako malog mjesta ne zaostaje nicim za ovima iz velikih sredina i jos uspjevavju bit ispred.
i sto se tice optisivanja drugova ,je uredu ali tu opet ostaje ostecen siroki.Da je moj klub na njihovom mjestu trebao se bunit protiv toga i imao bi puno pravo
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 16 avg 2013, 12:02, ukupno mijenjano 1 put.

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 16 avg 2013, 12:01

ŠB_Fidelis je napisao/la: A to sta je tebi ''opste poznata stvar'' je meni ''opste smijesna stvar'', odnosno izvoli na sudu dokazuj, a pusti forumaske suplje u sta si ti ''upucen''.
Covjece, ne govorim napamet. Ovo sto sam ti rekao sam saznao iz direktnog razgovora sa poslanikom u Federalnom parlamentu Ustamujicem. To je ovaj sto je pokrenuo inicijativu oko dugovanja klubova. Licno mi je rekao, da je pregledavao spiskove poreznih uprava, uporedjivao sa budzetima kantona i opstina i da je istina ovo sto sam ti napisao.

Vasa opstina i zupanija fiktivno prikazuje toboze vase uplate u budzet, a novca NEMA. Vi imate papire da ste sve podmirilia, a to je sve fiktivno.

Eto raspitaj se i sam. Ja to sto sam napisao nisam napisao napamet, izmislio i slicno. Napisao sam ono sto mi je rekao covjek koji je pokrenuo ovu pricu. Eto na ovom forumu im zeljovaca, Ustamujic im je usao i u skupstinu kluba ili upravu, nisam siguran, neka ga oni pitaju pa neka napisu sta ce im reci.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 avg 2013, 12:03

Znaci i dalje rekla-kazala. Wow. Da ti ne pricam sta su meni ljudi sve rekli u zivotu, a jos manje da pricam koliko je samo ljubomornih i iskompleksiranih ljudi na osnovu Širokog Brijega i njegovog sportskog (i drugog) uspjeha, pa prodali bi dusu da nadju neku mrlju u poslovanju i kazu ''aha!''. Taman kao da to ne znaju i nasi celnici pa ce voditi totalni nemar u tom pogledu.
Ponavljam, eno sudova pa nek se time bave, ako mislis da ima osnova za prijavu pa prijavi ti sam, tko ti smeta, meni prvom ne bi smetalo jer sam za ciste racune i egalitarnost medju klubovima, odnosno bez ikakvih povlastenih polozaja, i isto kao sto ne bi nikad dopustio nekakav oprost dugova onima koji to evidentno ne zele placati niti su ikad imali namjeru, ne bi oprostio ni nama takvo nesto, medjutim ovako je to samo necija prica, neprovjerena i nedokazana. A kao sto rekoh, Široki da se ponasa kao ovi ''poznati klubovi'' unutar drzave sto se tice placanja svojih obveza, budi uvjeren da bi ga izbacili iste sekunde doticni funkcioneri u zadnju ligu da ima i sestinu njihovog duga, i to je cinjenica.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 16 avg 2013, 12:10, ukupno mijenjano 2 puta.
...Život za Široki...

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 16 avg 2013, 12:06

Šta sve poslanici ili medijski plaćenici izgovore to je nevjerovatno. Mogao si se isto pozvati i na lijanovića kao oličenje poštenja ili na novinare federalne rtv koji u udarnom terminu dnevnika ladno pročitaju da hrvati sami sebi postavljaju bombe po bosni, ili sami organiziraju ubistva ministra unutarnjih poslova i slične idiotizme.
Pa da su na spisku dužnika i da duguju ko čelik ili željo razapeli bi ih svi od foruma do portala a o državnim odnosno bošnjačkim medijima da ne pričamo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.