Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Znci sve osim ovog sto si naglasio stoji. Super.
Smoke Weed Everyday!
-
vivaILchelik
- Kontakt:

¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
- badblueboylivno
- Kontakt:
Koliko je Čelikov dug (osnovica) ako im je 180 mjeseci malo?
Hayley <3
-
vivaILchelik
- Kontakt:
Nije bitno koliko je dug u ovom slucaju, nego trazi se vise godina radi manje rate. Imas ti mimo te svasta nesto. Da bi ova ideja uspjela mora rata biti manja.badblueboylivno je napisao/la:Koliko je Čelikov dug (osnovica) ako im je 180 mjeseci malo?
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
- badblueboylivno
- Kontakt:
Da, jasno da ima i drugih dugova, ali ovo bi trebao biti najveći dug.
Ali dobro, bitno je da se zakonom oslobode otplate kamate, valjda će se dogovoriti i o vremenskom periodu otplate. Bolje i za Vladu da se tako plati nego da se uopće ne plati.
Ali dobro, bitno je da se zakonom oslobode otplate kamate, valjda će se dogovoriti i o vremenskom periodu otplate. Bolje i za Vladu da se tako plati nego da se uopće ne plati.
Hayley <3
Zatezne kamate, pa treba još i to, smiješno, vlada bi trebala otpisati dugove klubovima, donijeti zakon o sportu te financiranju istih, te sve od nule. Ipak su klubovi poligon za djecu ili možda ovi iz vlade imaju želju crack djeci prodavati. ?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Da trebaju im otpisati dugove pa onda opet nakon 5 godina kada naprave dug od 5 miliona KM opet im otpisati iste.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Ja nisam mišljenja da treba dug da se odpiše, znači neki klubovi koji su svoje obaveze prema državi ispunjavali i oni koji nisu nikako plaćali treba da se stave u isti koš ?? Zašto npr. " moj " Velež koji ima dužan koliko sam upućen samo 50.000 km, ili se i to izmirilo ovaj mjesec, jer koliko sam upoznat s ovim mjesecom su sva dugovanja trebala da se odplate da bude u istoj ravni kao Čelik, Željo, Sarajevo ... Jedino da dođe neki prijedlog da se ovim klubovima oprosti dug, a da ovi koji su redovno izmirivali svoje obaveze imaju neke druge privilegije.England je napisao/la:Zatezne kamate, pa treba još i to, smiješno, vlada bi trebala otpisati dugove klubovima, donijeti zakon o sportu te financiranju istih, te sve od nule. Ipak su klubovi poligon za djecu ili možda ovi iz vlade imaju želju crack djeci prodavati. ?
i tito je volio velež :D
Pa znaš zašto?Pa zato što su oni Željo,Sarajevo,Čelik i ostali.Zato oni ne moraju ništa plaćati.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ma nemoj mi reci.Neki pravili dugove dok su drugi redovno uplacivali obaveze i sada treba nekome oprostiti.Ko ce Sirokom,Velezu ... namiriti te pare sto u davali dok su drugi zanemarivali drzavu i krsili zakon?England je napisao/la:Zatezne kamate, pa treba još i to, smiješno, vlada bi trebala otpisati dugove klubovima, donijeti zakon o sportu te financiranju istih, te sve od nule. Ipak su klubovi poligon za djecu ili možda ovi iz vlade imaju želju crack djeci prodavati. ?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Tako je to, uvjek ima nezadovoljnih, al' najrealnija je opcija otpisati, zapravo oni već i jesu otpisani, niko ih ne vraća, to je činjenica.U Hrvatskoj su 2 puta otpisivali dugove klubovima, al' su rješili infrastrukturu, to je bitno.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Nije nista otpisano i nece biti dok je tu Niksic.Posteno bi bilo da oni koji su placali dobiju povrat novca od 92 godine a da se ostalima oprosti dug.Morati ce oni vracati ako nece ova drzava prisiliti ima UEFA,a kada to dodje onda ce biti kukanja i molbi za pomaganjem.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Niko ih nevraća?Nije baš tako.Znači da su budale ovi što su poreze plaćali.Ali kao što reče premijer ako krenu u naplatu mnogi će se klubovi pogasiti.
Ova incijativa je odlicna za obje strane, ali oni se bave postavljeninjima svjih kadrova na sjednicama vlada koga boli racku za sport i nekakve klubove
Teško da su svi klubovi jednaki, to je prije trebalo rjesavati, al' su trenutno ovi sto su dužni preopterećeni tako da je puno bolje otpisati , već da se gase.Mancini je napisao/la:Niko ih nevraća?Nije baš tako.Znači da su budale ovi što su poreze plaćali.Ali kao što reče premijer ako krenu u naplatu mnogi će se klubovi pogasiti.
Otpisati sve dugove ionako ih klubovi nece vratiti. A kad ih otpisu postoji mogucnost da neko kupi klub ili ulaze u klub bez dugova i tako ponovo dodje do priliva novca u drzavnu kasu a prezaduzene ne zeli niko kupiti ili ulagati. A ovi koji su uredno izmirivali dugove njima dati povlastene pozicije u narednih 5-10 godina osloboditi ih dijela poreza ili nesto drugo. Mislim da bi to najpametnije bilo.
Najpametnije i jedino realno, pa to je najmanje sto mogu učiniti.terabajt je napisao/la:Otpisati sve dugove ionako ih klubovi nece vratiti. A kad ih otpisu postoji mogucnost da neko kupi klub ili ulaze u klub bez dugova i tako ponovo dodje do priliva novca u drzavnu kasu a prezaduzene ne zeli niko kupiti ili ulagati. A ovi koji su uredno izmirivali dugove njima dati povlastene pozicije u narednih 5-10 godina osloboditi ih dijela poreza ili nesto drugo. Mislim da bi to najpametnije bilo.
To je već druga stvar, jer ne bi bilo realno da se jednostavno ovima oprosti u dug, a ovi sto su placali ispadaju " glupi " i ako su samo se drzali zakona i izmirivali svoje obaveze, a ovi sto su duzni i Bogu i narodu, njima oprosteno. Tako nece moci, jedino ovo je moguce, da ovi klubovi imaju povlasten polozaj i neke beneficije u narednom periodu.England je napisao/la:Najpametnije i jedino realno, pa to je najmanje sto mogu učiniti.terabajt je napisao/la:Otpisati sve dugove ionako ih klubovi nece vratiti. A kad ih otpisu postoji mogucnost da neko kupi klub ili ulaze u klub bez dugova i tako ponovo dodje do priliva novca u drzavnu kasu a prezaduzene ne zeli niko kupiti ili ulagati. A ovi koji su uredno izmirivali dugove njima dati povlastene pozicije u narednih 5-10 godina osloboditi ih dijela poreza ili nesto drugo. Mislim da bi to najpametnije bilo.
i tito je volio velež :D
Prvorazredni idotizam ,diskriminacija , neravnopravnost na tržištu rada , nemogućnost korektne nadoknade onima koji Wu uredno izražavali svoje obveze , narušavanje temelja države , narušavanje poreznih zakona i još stotine nepravdi bi we napravilo OTPISOM I JEDNE KM GLAVNICE BILO KOME ajde o kamatama bi se dalo raspravljati ali dio otpisanih kamate bi urednima trebalo platiti na račun da onoliko koliko se nekima oprosti njima uplati .
Sve ostalo je prvorazredna NEPRAVDA ako dužnicima oprastas a uredne ne nagradjujes .
Sve ostalo je prvorazredna NEPRAVDA ako dužnicima oprastas a uredne ne nagradjujes .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
- AdiRajvosa
- Kontakt:
Sta se vi iz Listice javljate i pricate bilo sta.
Opste poznata je stvar da je vas kanton/zupanija fiktivno prikazivala stanje da vas klub placa porez kantonu, samim tim i federaciji, a da se nista nije uplacivalo...i da vas je vlas fakticki a taj nacin itekako gurala.
Sada ce se sa ovim oprostom kamate fakticki izjednaciti situacija i za Sarajeo, Zeljeznicar, Celik i sl...toj vasoj situaciji i odnosu vase zupanije prema vama. Samo ce biti eto uobliceno na drugi, pravni, nacin.
Opste poznata je stvar da je vas kanton/zupanija fiktivno prikazivala stanje da vas klub placa porez kantonu, samim tim i federaciji, a da se nista nije uplacivalo...i da vas je vlas fakticki a taj nacin itekako gurala.
Sada ce se sa ovim oprostom kamate fakticki izjednaciti situacija i za Sarajeo, Zeljeznicar, Celik i sl...toj vasoj situaciji i odnosu vase zupanije prema vama. Samo ce biti eto uobliceno na drugi, pravni, nacin.
Zadnja izmjena: AdiRajvosa, dana/u 16 avg 2013, 01:21, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.