Ne bi bila nepravda ako se pravedno kompezira u narednom periodu.AdiRajvosa je napisao/la:Sta se vi iz Listice javljate i pricate bilo sta.
Opste poznata je stvar da je vas kanton/zupanija fiktivno prikazivala stanje da vas klub placa porez kantonu, samim tim i federaciji, a da se nista nije uplacivalo...i da vas je vlas fakticki a taj nacin itekako gurala.
Sada ce se sa ovim oprostom kamate fakticki izjednaciti situacija i za sarajeo, zeljeznicar, Celik i sl...toj vasoj situaciji i odnosu vase zupanije prema vama. Samo ce biti eto uobliceno na drugi, pravni, nacin.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - opcenito
da drzava nesto vrati ne budi ludsamo_lijevo je napisao/la:Nije nista otpisano i nece biti dok je tu Niksic.Posteno bi bilo da oni koji su placali dobiju povrat novca od 92 godine a da se ostalima oprosti dug.Morati ce oni vracati ako nece ova drzava prisiliti ima UEFA,a kada to dodje onda ce biti kukanja i molbi za pomaganjem.
Bilo bi krajnje nefer prema platišama da se ovim klubovima koji nisu plaćali oprosti dug.Znači mi smo u Veležu mogli uložit još milion, dva na stadion, dosta toga uradit ili npr. bit bar 1-2 puta prvaci sa tim parama.
nikome dug neće biti oprošten, nemojte biti naivni...država je u g.ovnima do guše, para nemaju, i zato će se krenuti s prinudnom naplatom dugovanja....Niko nikada državi nije ostao dužan, pa tako neće ni naši klubovi.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Znas ti gdje bi bila ''Listica'' da ima sestinu duga koje imaju ostali, pojedini klubovi? Bila bi u petoj ligi koliko bi im oprastali i odugovlacili s naplatom duga.AdiRajvosa je napisao/la:Sta se vi iz Listice javljate i pricate bilo sta.
Opste poznata je stvar da je vas kanton/zupanija fiktivno prikazivala stanje da vas klub placa porez kantonu, samim tim i federaciji, a da se nista nije uplacivalo...i da vas je vlas fakticki a taj nacin itekako gurala.
Sada ce se sa ovim oprostom kamate fakticki izjednaciti situacija i za Sarajeo, Zeljeznicar, Celik i sl...toj vasoj situaciji i odnosu vase zupanije prema vama. Samo ce biti eto uobliceno na drugi, pravni, nacin.
A to sta je tebi ''opste poznata stvar'' je meni ''opste smijesna stvar'', odnosno izvoli na sudu dokazuj, a pusti forumaske suplje u sta si ti ''upucen''.
...Život za Široki...
- savatihotece
- Kontakt:
Slažem se sa tobom Fidelis. Ovu opštepoznatu stvar treba dobro provjeriti.ŠB_Fidelis je napisao/la:Znas ti gdje bi bila ''Listica'' da ima sestinu duga koje imaju ostali, pojedini klubovi? Bila bi u petoj ligi koliko bi im oprastali i odugovlacili s naplatom duga.AdiRajvosa je napisao/la:Sta se vi iz Listice javljate i pricate bilo sta.
Sada ce se sa ovim oprostom kamate fakticki izjednaciti situacija i za Sarajeo, Zeljeznicar, Celik i sl...toj vasoj situaciji i odnosu vase zupanije prema vama. Samo ce biti eto uobliceno na drugi, pravni, nacin.
A to sta je tebi ''opste poznata stvar'' je meni ''opste smijesna stvar'', odnosno izvoli na sudu dokazuj, a pusti forumaske suplje u sta si ti ''upucen''.
Nakon provjere sve što se kroz čiste finansijske transakcije pokaže kao uplata Lištice na ime poreza, ja ću još jednom uplatiti iz svog džepa. Naravno da provjeru neće i ne treba raditi neka županijska sprdnja od inspekcije, a bogami vidjećemo i drugu stranu medalje. Nije generalovo maslo za ramazana.
Vjeruj da će se to dobro provjeriti, pa ebaiga nije 93.
Prvo se iz ovi iz slijepog crijeva javljaju..
sioki je trn u oku sve ijednom klubu u BIH,a pravno vise postuju ovu drzavu od bilo kojeg kluba,sto govore svi izvjestaji vezano za finasijska poslovanja klubova u BIH.I ako neki jedva cekaju da im se nadje bilo kakva nepravilnost ,i vjerovatno je vise puta to i pokusano na razne nacine da ih se diskreditira ,ali ne ide.
Govorom o sprotskom klubu siroki brijeg, od kojeg treba odvojit strast subjektivnost i on osto ide u navijackom svijetu.DOk je vicna izbjegavlaa placanje poreza isplata i drugih davanja oni su to radili ,kako zasto odakle manje je bitno.A vecina dugovanja svih klubova nastali su poslje tih desavanja na koja svi pokusavaju aludirat. I ovi sto svi sve znaju ko pere pare kako ih pere,otkud im i to brate imaju institucije u ljudi u njima koji jedva cekaju da ove ko siroki dobro pretresu i provjere i da im sta nadju.
a ista stavr je i sa KK siroki. koji je uz KK bosnu bio na istoj poziciju prije nekoliko godina pa pogledaj gdje je bosna a gdje siroki.Tesko se za stanje u bosni moze okriviti siroki.
Bruka treba da bude ove ostale kako jedan klub iz tako malog mjesta ne zaostaje nicim za ovima iz velikih sredina i jos uspjevavju bit ispred.
i sto se tice optisivanja drugova ,je uredu ali tu opet ostaje ostecen siroki.Da je moj klub na njihovom mjestu trebao se bunit protiv toga i imao bi puno pravo
Govorom o sprotskom klubu siroki brijeg, od kojeg treba odvojit strast subjektivnost i on osto ide u navijackom svijetu.DOk je vicna izbjegavlaa placanje poreza isplata i drugih davanja oni su to radili ,kako zasto odakle manje je bitno.A vecina dugovanja svih klubova nastali su poslje tih desavanja na koja svi pokusavaju aludirat. I ovi sto svi sve znaju ko pere pare kako ih pere,otkud im i to brate imaju institucije u ljudi u njima koji jedva cekaju da ove ko siroki dobro pretresu i provjere i da im sta nadju.
a ista stavr je i sa KK siroki. koji je uz KK bosnu bio na istoj poziciju prije nekoliko godina pa pogledaj gdje je bosna a gdje siroki.Tesko se za stanje u bosni moze okriviti siroki.
Bruka treba da bude ove ostale kako jedan klub iz tako malog mjesta ne zaostaje nicim za ovima iz velikih sredina i jos uspjevavju bit ispred.
i sto se tice optisivanja drugova ,je uredu ali tu opet ostaje ostecen siroki.Da je moj klub na njihovom mjestu trebao se bunit protiv toga i imao bi puno pravo
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 16 avg 2013, 12:02, ukupno mijenjano 1 put.
- AdiRajvosa
- Kontakt:
Covjece, ne govorim napamet. Ovo sto sam ti rekao sam saznao iz direktnog razgovora sa poslanikom u Federalnom parlamentu Ustamujicem. To je ovaj sto je pokrenuo inicijativu oko dugovanja klubova. Licno mi je rekao, da je pregledavao spiskove poreznih uprava, uporedjivao sa budzetima kantona i opstina i da je istina ovo sto sam ti napisao.ŠB_Fidelis je napisao/la: A to sta je tebi ''opste poznata stvar'' je meni ''opste smijesna stvar'', odnosno izvoli na sudu dokazuj, a pusti forumaske suplje u sta si ti ''upucen''.
Vasa opstina i zupanija fiktivno prikazuje toboze vase uplate u budzet, a novca NEMA. Vi imate papire da ste sve podmirilia, a to je sve fiktivno.
Eto raspitaj se i sam. Ja to sto sam napisao nisam napisao napamet, izmislio i slicno. Napisao sam ono sto mi je rekao covjek koji je pokrenuo ovu pricu. Eto na ovom forumu im zeljovaca, Ustamujic im je usao i u skupstinu kluba ili upravu, nisam siguran, neka ga oni pitaju pa neka napisu sta ce im reci.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Znaci i dalje rekla-kazala. Wow. Da ti ne pricam sta su meni ljudi sve rekli u zivotu, a jos manje da pricam koliko je samo ljubomornih i iskompleksiranih ljudi na osnovu Širokog Brijega i njegovog sportskog (i drugog) uspjeha, pa prodali bi dusu da nadju neku mrlju u poslovanju i kazu ''aha!''. Taman kao da to ne znaju i nasi celnici pa ce voditi totalni nemar u tom pogledu.
Ponavljam, eno sudova pa nek se time bave, ako mislis da ima osnova za prijavu pa prijavi ti sam, tko ti smeta, meni prvom ne bi smetalo jer sam za ciste racune i egalitarnost medju klubovima, odnosno bez ikakvih povlastenih polozaja, i isto kao sto ne bi nikad dopustio nekakav oprost dugova onima koji to evidentno ne zele placati niti su ikad imali namjeru, ne bi oprostio ni nama takvo nesto, medjutim ovako je to samo necija prica, neprovjerena i nedokazana. A kao sto rekoh, Široki da se ponasa kao ovi ''poznati klubovi'' unutar drzave sto se tice placanja svojih obveza, budi uvjeren da bi ga izbacili iste sekunde doticni funkcioneri u zadnju ligu da ima i sestinu njihovog duga, i to je cinjenica.
Ponavljam, eno sudova pa nek se time bave, ako mislis da ima osnova za prijavu pa prijavi ti sam, tko ti smeta, meni prvom ne bi smetalo jer sam za ciste racune i egalitarnost medju klubovima, odnosno bez ikakvih povlastenih polozaja, i isto kao sto ne bi nikad dopustio nekakav oprost dugova onima koji to evidentno ne zele placati niti su ikad imali namjeru, ne bi oprostio ni nama takvo nesto, medjutim ovako je to samo necija prica, neprovjerena i nedokazana. A kao sto rekoh, Široki da se ponasa kao ovi ''poznati klubovi'' unutar drzave sto se tice placanja svojih obveza, budi uvjeren da bi ga izbacili iste sekunde doticni funkcioneri u zadnju ligu da ima i sestinu njihovog duga, i to je cinjenica.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 16 avg 2013, 12:10, ukupno mijenjano 2 puta.
...Život za Široki...
Šta sve poslanici ili medijski plaćenici izgovore to je nevjerovatno. Mogao si se isto pozvati i na lijanovića kao oličenje poštenja ili na novinare federalne rtv koji u udarnom terminu dnevnika ladno pročitaju da hrvati sami sebi postavljaju bombe po bosni, ili sami organiziraju ubistva ministra unutarnjih poslova i slične idiotizme.
Pa da su na spisku dužnika i da duguju ko čelik ili željo razapeli bi ih svi od foruma do portala a o državnim odnosno bošnjačkim medijima da ne pričamo.
Pa da su na spisku dužnika i da duguju ko čelik ili željo razapeli bi ih svi od foruma do portala a o državnim odnosno bošnjačkim medijima da ne pričamo.
Nema otpisa osnovice ona se mora platiti po utvrdenom reprogramu, dok bi se kamata otpisala.
Lijanovići su zlo po državu...a što se tiče famozne FTV, evo ja kao sarajlija ih ne mogu organski podnijeti i njihov neprofesionalizam, više liče na partijski medij, i rade kako im se kaže i oni nisu bošnjački mediji, kako tvrdite, nego suprotno, oni blate taj isti narod na svakom koraku..zato nemoj miješati politiku i sport...miki651 je napisao/la:Šta sve poslanici ili medijski plaćenici izgovore to je nevjerovatno. Mogao si se isto pozvati i na lijanovića kao oličenje poštenja ili na novinare federalne rtv koji u udarnom terminu dnevnika ladno pročitaju da hrvati sami sebi postavljaju bombe po bosni, ili sami organiziraju ubistva ministra unutarnjih poslova i slične idiotizme.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ne vjerujem da ima ikakve šanse da se glavnica otpiše, bunio bi se svako živ od NK Široki Brijeg do granapa iza zgrade, da ne pričam o tome da bi ini prestali da plaćaju porez istog momenta. O kamatama se može pričati.
Međutim, mora se raditi na tome da se dogovori način otplate na rate, nema druge, inače će nastat' pravi cirkus.
Međutim, mora se raditi na tome da se dogovori način otplate na rate, nema druge, inače će nastat' pravi cirkus.
- AdiRajvosa
- Kontakt:
O kojim bolan sudovima pricas u ovoj drzavi?ŠB_Fidelis je napisao/la:Znaci i dalje rekla-kazala. Wow. Da ti ne pricam sta su meni ljudi sve rekli u zivotu.
Ponavljam, eno sudova pa nek se time bave, ako mislis da ima bazu za prijavu pa prijavi ti sam, tko ti smeta, meni prvom ne bi smetalo, ovako je to samo necija prica, neprovjerena i nedokazana. A kao sto rekoh, Široki da se ponasa kao ovi ''poznati klubovi'' unutar drzave sto se tice placanja svojih obveza, izbacili bi ga iste sekunde u zadnju ligu da ima i sestinu njihovog duga, i to je cinjenica.
Kod nas u Sarajevu svi znaju, poimenicno, od politicara do privrednika i "privrednika", ko je kako dosao do svojih miliona, i svi opusteno hodaju ulicama.
Tako je sasvim sigurno i u tvojoj sredini. Svi zante krimose i "uspjesne privednike" i nacin na koji su dosli do novca, i svi vam setaju ulicama.
Tako je i u drugm dijelovima drzave. Zato mi se nemoj pozivati na sudstvo i tuzilastvo. Jer da oni funkcionisu barem polovicno, svaki drugi politicar u ovoj napacenoj i pljackaskoj zemlji bi bio iza resetaka.
Prica nije rekla-kazala, prica je sa izvora informacija, samo je problematika sto se kod nas nesto moze pokrenuti jedino ako imas politicki mig sa 3-4 strane, plus "vitalni nacionalni interesi", plus ako se neko od visoko pizicioniranih politicara ne nalazi barem djelomicno u sklopu neke afere, plus..plus..plus...
Zato nemoj se praviti Englez, jer svi znamo kako sve zivo funkcionise u ovoj drzavi. Osobito u tom vasem kantonu/zupaniji.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Nigdje veze. Eto sad ispada ''sve se zna'', a nitko nista ne zna. Pun Široki ''krimosa'', a Sarajevo ih ima vise nego cijela, znaci cijela drzava zajedno, pa evo, svi smo u istom ocito ''sosu'' pa se nista po tom pitanju ne radi. Ali dobro, zaboravih ipak i dodatnu stavku, mi smo ''rusitelji'' drzave, a to gore su vec patrioti, podobniji su makar, pa njima mozemo otpisivati dugove, a ovi ''sigurno kradu'', samo evo ne mozemo zbog drzave kakva jest to dokazati.
Samo mi potvrdjujes poantu i sam, dusu bi prodali pojedinci da oblate i nadju nesto o Širokom Brijegu, ma bilo sta kamoli nesto toliko veliko, ali jednostavno ne mogu pa eto, nek se o necemu prica. Pardon, nek se ''sve zna''.
Ali toliko smo jednostavno jaki da nam nitko nista i pored svega toga ne moze, j.ebes New York sta je Široki Brijeg na razini drzave.
Haj dobro.
Samo mi potvrdjujes poantu i sam, dusu bi prodali pojedinci da oblate i nadju nesto o Širokom Brijegu, ma bilo sta kamoli nesto toliko veliko, ali jednostavno ne mogu pa eto, nek se o necemu prica. Pardon, nek se ''sve zna''.
Ali toliko smo jednostavno jaki da nam nitko nista i pored svega toga ne moze, j.ebes New York sta je Široki Brijeg na razini drzave.
Haj dobro.
...Život za Široki...
- AdiRajvosa
- Kontakt:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Nigdje veze. Eto sad ispada ''sve se zna'', a nitko nista ne zna. Pun Široki ''krimosa'', a Sarajevo ih ima vise nego cijela, znaci cijela drzava zajedno. Ali dobro, zaboravih, mi smo ''rusitelji'' drzave, a to gore su vec patrioti, podobniji su makar, pa njima mozemo otpisivati dugove, a ovi ''sigurno kradu'', samo evo ne mozemo zbog drzave kakva jest to dokazati.
Haj dobro.
Pa ja ti govorim o opstoj klimi..nisam ja Sarajevo izdvajao iz te cijele price, eto procitaj jos jednom.
REusitelji drzae ili ne, to je svacija stvar. Ja ti govorim o uigranom sistemu koji funkcionise u pojdeinim zupaniajma, gdje i sama vlast tih zupanija pristaje na igru gdje pojedine firme, sposrtskekolektive i slicno, svjesno amnestira od uplate poreza i dazbina.
Pogledaj koliko su duzne kladionice koje sjediste imajubas iz tog dijela drzave? Pa stotine miliona su duzne i evo sve normalno rade.
Što s kladionica tiče pozatvarajte ih i njih i njihove vlasnike ako su dužni ili krivi. I svu imovinu im uzmite. Ist tako sva poduzeće u vlasniku bošnjaka koje su dužno a uzgred rečeno oni čine 80% poreskog duga, također zatvorite i imovinu zaplijenite.
Pa šta kome ostane to je jedini način.
- AdiRajvosa
- Kontakt:
miki651 je napisao/la:Što s kladionica tiče pozatvarajte ih i njih i njihove vlasnike ako su dužni ili krivi. I svu imovinu im uzmite. Ist tako sva poduzeće u vlasniku bošnjaka koje su dužno a uzgred rečeno oni čine 80% poreskog duga, također zatvorite i imovinu zaplijenite.
Pa o tome ti i pricam. O kakvoj pravnoj drzavi se ovdje prica, to je suludo. talovi, lobiji, interesi, korupcija..to je splet stavri koji zapravo cini ovo uredjenje.
Ta prica Bosnjaci, njihovo vlasnistvo i slicno...ta mene prica ne interesuje. Niti ja amnestiram bilo koga u svemu ovome, a btw. nisam Bosnjak uopste, niti ja pisem nesto protiv nekoga jer je Hrvat ili Srbin.
Pisem samo o stvarima o kojima sam razgovarao sa covjekom koji je krenuo u borbu protiv toga. I smeta mi prica kako se velicaju pojedini klubovi kao nisu napravili nista duga, nista drzaivi nisu duzni, a covjek mi fino kaze, poslanik u Federalnom parlamentu, da imaju samo na papiru, DAKLE FIKTIVNO, da su placene mnoge stvari, a da tog novca u buzetima NEMA.
Isto tako, pojedini klubovi ne prikazuju uopste primanja igraca...naprave saldo kao da drzavi ne moraju platiti nista, jer nista ne placaju igracima, ili ih toboze drze na minimalcima od 4 KM. itd. itd.
Sarajevo, a i Zeljeznicar, su u proteklih godinu dana drzavi na osnovu poreza, poslovanja i slicnih dazbina uplatili, UPLATILI, od po 400 000KM (otprilike)
Eto bila je ona tabela, garant je ima negdje na netu, sada ne mogu traziti jer sam na poslu, gdje se precizno vidi koji klubovi su koliko stotina hiljada KM-ova uplatili po raznim osnovama Federaciji.
a jel ti palo na pamet mozda (tebi ili tom tvom sto ti dojavljuje) da je netko iz županije pokrao te pare pošto se zna da nam je županija u kurcu totalnom..prijašnja vlast je dovela žup u dug od oko 40 mil ja mislim, nisam siguran..jel ti to palo na pamet i u ko slučaju? čuj novca nema i fiktvino se prikazivalo..hahhahahaAdiRajvosa je napisao/la:Covjece, ne govorim napamet. Ovo sto sam ti rekao sam saznao iz direktnog razgovora sa poslanikom u Federalnom parlamentu Ustamujicem. To je ovaj sto je pokrenuo inicijativu oko dugovanja klubova. Licno mi je rekao, da je pregledavao spiskove poreznih uprava, uporedjivao sa budzetima kantona i opstina i da je istina ovo sto sam ti napisao.ŠB_Fidelis je napisao/la: A to sta je tebi ''opste poznata stvar'' je meni ''opste smijesna stvar'', odnosno izvoli na sudu dokazuj, a pusti forumaske suplje u sta si ti ''upucen''.
Vasa opstina i zupanija fiktivno prikazuje toboze vase uplate u budzet, a novca NEMA. Vi imate papire da ste sve podmirilia, a to je sve fiktivno.
Eto raspitaj se i sam. Ja to sto sam napisao nisam napisao napamet, izmislio i slicno. Napisao sam ono sto mi je rekao covjek koji je pokrenuo ovu pricu. Eto na ovom forumu im zeljovaca, Ustamujic im je usao i u skupstinu kluba ili upravu, nisam siguran, neka ga oni pitaju pa neka napisu sta ce im reci.
šta neću sve pročitat ovdje..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.