Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

FCS
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la FCS » 16 avg 2013, 12:11

Nema otpisa osnovice ona se mora platiti po utvrdenom reprogramu, dok bi se kamata otpisala.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 16 avg 2013, 12:11

miki651 je napisao/la:Šta sve poslanici ili medijski plaćenici izgovore to je nevjerovatno. Mogao si se isto pozvati i na lijanovića kao oličenje poštenja ili na novinare federalne rtv koji u udarnom terminu dnevnika ladno pročitaju da hrvati sami sebi postavljaju bombe po bosni, ili sami organiziraju ubistva ministra unutarnjih poslova i slične idiotizme.
Pa da su na spisku dužnika i da duguju ko čelik ili željo razapeli bi ih svi od foruma do portala a o državnim odnosno bošnjačkim medijima da ne pričamo.
Lijanovići su zlo po državu...a što se tiče famozne FTV, evo ja kao sarajlija ih ne mogu organski podnijeti i njihov neprofesionalizam, više liče na partijski medij, i rade kako im se kaže i oni nisu bošnjački mediji, kako tvrdite, nego suprotno, oni blate taj isti narod na svakom koraku..zato nemoj miješati politiku i sport...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 16 avg 2013, 12:11

Ne vjerujem da ima ikakve šanse da se glavnica otpiše, bunio bi se svako živ od NK Široki Brijeg do granapa iza zgrade, da ne pričam o tome da bi ini prestali da plaćaju porez istog momenta. O kamatama se može pričati.

Međutim, mora se raditi na tome da se dogovori način otplate na rate, nema druge, inače će nastat' pravi cirkus.

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 16 avg 2013, 12:12

ŠB_Fidelis je napisao/la:Znaci i dalje rekla-kazala. Wow. Da ti ne pricam sta su meni ljudi sve rekli u zivotu.
Ponavljam, eno sudova pa nek se time bave, ako mislis da ima bazu za prijavu pa prijavi ti sam, tko ti smeta, meni prvom ne bi smetalo, ovako je to samo necija prica, neprovjerena i nedokazana. A kao sto rekoh, Široki da se ponasa kao ovi ''poznati klubovi'' unutar drzave sto se tice placanja svojih obveza, izbacili bi ga iste sekunde u zadnju ligu da ima i sestinu njihovog duga, i to je cinjenica.
O kojim bolan sudovima pricas u ovoj drzavi?

Kod nas u Sarajevu svi znaju, poimenicno, od politicara do privrednika i "privrednika", ko je kako dosao do svojih miliona, i svi opusteno hodaju ulicama.

Tako je sasvim sigurno i u tvojoj sredini. Svi zante krimose i "uspjesne privednike" i nacin na koji su dosli do novca, i svi vam setaju ulicama.

Tako je i u drugm dijelovima drzave. Zato mi se nemoj pozivati na sudstvo i tuzilastvo. Jer da oni funkcionisu barem polovicno, svaki drugi politicar u ovoj napacenoj i pljackaskoj zemlji bi bio iza resetaka.

Prica nije rekla-kazala, prica je sa izvora informacija, samo je problematika sto se kod nas nesto moze pokrenuti jedino ako imas politicki mig sa 3-4 strane, plus "vitalni nacionalni interesi", plus ako se neko od visoko pizicioniranih politicara ne nalazi barem djelomicno u sklopu neke afere, plus..plus..plus...

Zato nemoj se praviti Englez, jer svi znamo kako sve zivo funkcionise u ovoj drzavi. Osobito u tom vasem kantonu/zupaniji.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 avg 2013, 12:16

Nigdje veze. Eto sad ispada ''sve se zna'', a nitko nista ne zna. Pun Široki ''krimosa'', a Sarajevo ih ima vise nego cijela, znaci cijela drzava zajedno, pa evo, svi smo u istom ocito ''sosu'' pa se nista po tom pitanju ne radi. Ali dobro, zaboravih ipak i dodatnu stavku, mi smo ''rusitelji'' drzave, a to gore su vec patrioti, podobniji su makar, pa njima mozemo otpisivati dugove, a ovi ''sigurno kradu'', samo evo ne mozemo zbog drzave kakva jest to dokazati.

Samo mi potvrdjujes poantu i sam, dusu bi prodali pojedinci da oblate i nadju nesto o Širokom Brijegu, ma bilo sta kamoli nesto toliko veliko, ali jednostavno ne mogu pa eto, nek se o necemu prica. Pardon, nek se ''sve zna''.
Ali toliko smo jednostavno jaki da nam nitko nista i pored svega toga ne moze, j.ebes New York sta je Široki Brijeg na razini drzave.

Haj dobro.
...Život za Široki...

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 16 avg 2013, 12:25

ŠB_Fidelis je napisao/la:Nigdje veze. Eto sad ispada ''sve se zna'', a nitko nista ne zna. Pun Široki ''krimosa'', a Sarajevo ih ima vise nego cijela, znaci cijela drzava zajedno. Ali dobro, zaboravih, mi smo ''rusitelji'' drzave, a to gore su vec patrioti, podobniji su makar, pa njima mozemo otpisivati dugove, a ovi ''sigurno kradu'', samo evo ne mozemo zbog drzave kakva jest to dokazati.

Samo mi potvrdjujes poantu i sam, dusu bi prodali pojedinci da oblate i nadju nesto o Širokom Brijegu, ma bilo sta kamoli nesto toliko veliko, ali jednostavno ne mogu pa eto, nek se o necemu prica. Pardon, nek se ''sve zna''.
Ali toliko smo jednostavno jaki da nam nitko nista i pored svega toga ne moze, j.ebes New York sta je Široki Brijeg na razini drzave.

Haj dobro.

Pa ja ti govorim o opstoj klimi..nisam ja Sarajevo izdvajao iz te cijele price, eto procitaj jos jednom.

REusitelji drzae ili ne, to je svacija stvar. Ja ti govorim o uigranom sistemu koji funkcionise u pojdeinim zupaniajma, gdje i sama vlast tih zupanija pristaje na igru gdje pojedine firme, sposrtskekolektive i slicno, svjesno amnestira od uplate poreza i dazbina.

Pogledaj koliko su duzne kladionice koje sjediste imajubas iz tog dijela drzave? Pa stotine miliona su duzne i evo sve normalno rade.

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 16 avg 2013, 12:30

Što s kladionica tiče pozatvarajte ih i njih i njihove vlasnike ako su dužni ili krivi. I svu imovinu im uzmite. Ist tako sva poduzeće u vlasniku bošnjaka koje su dužno a uzgred rečeno oni čine 80% poreskog duga, također zatvorite i imovinu zaplijenite.
Pa šta kome ostane to je jedini način.

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 16 avg 2013, 12:42

miki651 je napisao/la:Što s kladionica tiče pozatvarajte ih i njih i njihove vlasnike ako su dužni ili krivi. I svu imovinu im uzmite. Ist tako sva poduzeće u vlasniku bošnjaka koje su dužno a uzgred rečeno oni čine 80% poreskog duga, također zatvorite i imovinu zaplijenite.
Pa šta kome ostane to je jedini način.

Pa o tome ti i pricam. O kakvoj pravnoj drzavi se ovdje prica, to je suludo. talovi, lobiji, interesi, korupcija..to je splet stavri koji zapravo cini ovo uredjenje.

Ta prica Bosnjaci, njihovo vlasnistvo i slicno...ta mene prica ne interesuje. Niti ja amnestiram bilo koga u svemu ovome, a btw. nisam Bosnjak uopste, niti ja pisem nesto protiv nekoga jer je Hrvat ili Srbin.

Pisem samo o stvarima o kojima sam razgovarao sa covjekom koji je krenuo u borbu protiv toga. I smeta mi prica kako se velicaju pojedini klubovi kao nisu napravili nista duga, nista drzaivi nisu duzni, a covjek mi fino kaze, poslanik u Federalnom parlamentu, da imaju samo na papiru, DAKLE FIKTIVNO, da su placene mnoge stvari, a da tog novca u buzetima NEMA.

Isto tako, pojedini klubovi ne prikazuju uopste primanja igraca...naprave saldo kao da drzavi ne moraju platiti nista, jer nista ne placaju igracima, ili ih toboze drze na minimalcima od 4 KM. itd. itd.
Sarajevo, a i Zeljeznicar, su u proteklih godinu dana drzavi na osnovu poreza, poslovanja i slicnih dazbina uplatili, UPLATILI, od po 400 000KM (otprilike)

Eto bila je ona tabela, garant je ima negdje na netu, sada ne mogu traziti jer sam na poslu, gdje se precizno vidi koji klubovi su koliko stotina hiljada KM-ova uplatili po raznim osnovama Federaciji.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 16 avg 2013, 12:44

AdiRajvosa je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la: A to sta je tebi ''opste poznata stvar'' je meni ''opste smijesna stvar'', odnosno izvoli na sudu dokazuj, a pusti forumaske suplje u sta si ti ''upucen''.
Covjece, ne govorim napamet. Ovo sto sam ti rekao sam saznao iz direktnog razgovora sa poslanikom u Federalnom parlamentu Ustamujicem. To je ovaj sto je pokrenuo inicijativu oko dugovanja klubova. Licno mi je rekao, da je pregledavao spiskove poreznih uprava, uporedjivao sa budzetima kantona i opstina i da je istina ovo sto sam ti napisao.

Vasa opstina i zupanija fiktivno prikazuje toboze vase uplate u budzet, a novca NEMA. Vi imate papire da ste sve podmirilia, a to je sve fiktivno.

Eto raspitaj se i sam. Ja to sto sam napisao nisam napisao napamet, izmislio i slicno. Napisao sam ono sto mi je rekao covjek koji je pokrenuo ovu pricu. Eto na ovom forumu im zeljovaca, Ustamujic im je usao i u skupstinu kluba ili upravu, nisam siguran, neka ga oni pitaju pa neka napisu sta ce im reci.
a jel ti palo na pamet mozda (tebi ili tom tvom sto ti dojavljuje) da je netko iz županije pokrao te pare pošto se zna da nam je županija u kurcu totalnom..prijašnja vlast je dovela žup u dug od oko 40 mil ja mislim, nisam siguran..jel ti to palo na pamet i u ko slučaju? čuj novca nema i fiktvino se prikazivalo..hahhahaha

šta neću sve pročitat ovdje..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 avg 2013, 13:16

Ma kao sto rekoh, rekla-kazala slucaj. Netko kaze nema para, i eto nema para jer nisu uplacene? A jel, molim te, sto kaze kevin ne pada nikome na pamet da netko nije sebi te pare uzeo, o tome se uopce ni ne razmislja bit ce.
Brate, eno ti sudova pa dokazuj, pustimo te ''ali cijela drzava je mafijaska'' fore pa zato se ''ne moze nista''. Znaci treba sad vjerovati nekome na rijec i reci dobro, u redu, tako je, zato sto se unutar drzave redovito desavaju malverzacije? Pa isto kao sto ti znas eventualno te neke ljude ja znam pojedine ovdje koji svim silama se trude da ispune te svoje obveze prema igracima, uposlenicima i drzavi i bas iz tog razloga jer znaju da bi njih prve singlirali i provlacili po medijima i na stupu srama iducih 10 godina da nadju bilo kakvu malverzaciju, jer samo takvo sto cekaju i ponavljam, budi uvjeren da u slucaju da Široki ima dugove kakve imaju Celik, Sarajevo, Zeljo i slicni ne bi sigurno bio u situaciji da se raspravlja ili prica o kojekakvim oprostima ili reprogramima dugova nego bi ih unistili.
Dok se takvo sto ne dokaze ili ne uradi po tom pitanju, ovo je cisti senzacionalizam i naklapanje.
...Život za Široki...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 avg 2013, 13:23

Jedno je sigurno da ova drzava tone sve dublje i dublje, a tako i sve u njoj pa cak i ova nasa jadan liga. :|

Badava se raspravljate kad nema izlaza.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 16 avg 2013, 15:07

Većeg pesimiste u životu nisam vidio :roll:
NAPRIJED NARODE!

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 16 avg 2013, 15:35

Većeg pesimiste u životu nisam vidio :roll:
Jest zalosno reci,al covjek je u pravu :( .

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 16 avg 2013, 16:20

Diletanti tipa ovoga što spominju našu lijepu plavenkasto zelenu Listicu punu pastrmke i ponešto rakova nisu vrijedni citiranja jer da je ikada u životu platio 1KM poreza tj.pdv-abi valjda znao da pdv ide na račun uno-uio BH i da to nema veza sa županijom ,da doprinosi na place u i za fbih i županije i da je federalna inspekcija ( većinom bošnjaci ) u hercegovini 4 puta godišnje i radi akcije po svim objektima ( vidi meni to nisu rekli kod mene su svaki put ) i da je to istina što ovaj što voli našu lijepu Listicu govori nk SB bi bio blokiran ves davnooooooo.
Edit.
Ne postoje općinski porezi za informaciju ovog vrlog poznavatelja porezne politike i raspodjele sredstava .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 16 avg 2013, 16:29

Kome i zasto otpisivati dug..neka klubovi uhvate za usi one sto su ih uvalilu u ove dugove,a ne otpisivati lopovima dug..kakvih lopova je bilo i jos ima u upravama sarajevskih klubova koji ukradose Boga oca..i na kraju treba sve to zaboraviti i otpisati..uostalom nije fer prema drugim klubovima..jbg ako cemo lopovima gledati kroz prste i nije ni cudo sto nam je drzava u qrcu.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 16 avg 2013, 18:36

TMmanija2012 je napisao/la:Kome i zasto otpisivati dug..neka klubovi uhvate za usi one sto su ih uvalilu u ove dugove,a ne otpisivati lopovima dug..kakvih lopova je bilo i jos ima u upravama sarajevskih klubova koji ukradose Boga oca..i na kraju treba sve to zaboraviti i otpisati..uostalom nije fer prema drugim klubovima..jbg ako cemo lopovima gledati kroz prste i nije ni cudo sto nam je drzava u qrcu.
Otpisati kamatu, glavnica nek se plati, to je jedino rješenje.

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 16 avg 2013, 18:41

kksiroki je napisao/la:Diletanti tipa ovoga što spominju našu lijepu plavenkasto zelenu Listicu punu pastrmke i ponešto rakova nisu vrijedni citiranja jer da je ikada u životu platio 1KM poreza tj.pdv-abi valjda znao da pdv ide na račun uno-uio BH i da to nema veza sa županijom ,da doprinosi na place u i za fbih i županije i da je federalna inspekcija ( većinom bošnjaci ) u hercegovini 4 puta godišnje i radi akcije po svim objektima ( vidi meni to nisu rekli kod mene su svaki put ) i da je to istina što ovaj što voli našu lijepu Listicu govori nk SB bi bio blokiran ves davnooooooo.
Edit.
Ne postoje općinski porezi za informaciju ovog vrlog poznavatelja porezne politike i raspodjele sredstava .
Ne pricaj gluposti, upravo sam ti to i napisao.

A sto se tice naziva Listica, ja sam tvoj gradic naucio tako zvati i tako cu ga zvati. Vi ga u dokumentima, medjusobnoj kmunikaciji, bilo cemu, bnazivajte kako hocete. A ja cu kako ja hocu. Mada to je vise i nebitno.

A ono sto sam pisao, sustina svega stoji. Sve to sto sam rekao zapravo mi je prepricao covjek koji je pokrenuo ovu inicijativu o otpisu akmata, i otplacivanju glavnice duga u ratama.

krmak
Kontakt:

Post Postao/la krmak » 16 avg 2013, 18:43

Dode neki indijanac i pocne pricati gluposti koje je sam slozio i sastavio u glavi i onda vas nekoliko iz ŠB se svadjate s njim, pa niste mi jasni nikako. Pustite ga da prica nebuloze

Sent from my PMP5580C using Tapatalk HD

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 16 avg 2013, 22:34

AdiRajvosa je napisao/la:
kksiroki je napisao/la:Diletanti tipa ovoga što spominju našu lijepu plavenkasto zelenu Listicu punu pastrmke i ponešto rakova nisu vrijedni citiranja jer da je ikada u životu platio 1KM poreza tj.pdv-abi valjda znao da pdv ide na račun uno-uio BH i da to nema veza sa županijom ,da doprinosi na place u i za fbih i županije i da je federalna inspekcija ( većinom bošnjaci ) u hercegovini 4 puta godišnje i radi akcije po svim objektima ( vidi meni to nisu rekli kod mene su svaki put ) i da je to istina što ovaj što voli našu lijepu Listicu govori nk SB bi bio blokiran ves davnooooooo.
Edit.
Ne pricaj gluposti, upravo sam ti to i napisao.

A sto se tice naziva Listica, ja sam tvoj gradic naucio tako zvati i tako cu ga zvati. Vi ga u dokumentima, medjusobnoj kmunikaciji, bilo cemu, bnazivajte kako hocete. A ja cu kako ja hocu. Mada to je vise i nebitno.

A ono sto sam pisao, sustina svega stoji. Sve to sto sam rekao zapravo mi je prepricao covjek koji je pokrenuo ovu inicijativu o otpisu akmata, i otplacivanju glavnice duga u ratama.
Ma šta ćeš ti napisati , da poznajes elementarni porezni proces nikad nebi napisao što si napisao i još kažeš općine kažu ovo ono q općine samo dobiju što im država i fbih vrate ,toliko o tvojoj priči i izvorima i tom liku o kom pricas
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 16 avg 2013, 22:49

E čuj on će nazivati gradove kako on hoće.To je čisto omaložavanje drugih ljudi i gradova.Jeli mijenjanje naziva gradova i klubova ovdje na ovom forumu nekada bilo zabranjeno?
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 16 avg 2013, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.