Otprilike sa ovim bi se trebalo raspolagati :
...........................................................Handanovic(Carrizo)................................................
......................Campagnaro(Andreolli)...........Ranocchia(Rolando).........Juan(Samuel).......................
Wallace(Jonathan).......................................................................................Nagatomo(Pereira)
.....................Guarin(Kuzmanovic)............Kovacic(Cambiasso)...........Alvarez(Obi).........................
................................Palacio(Belfodil).................................Icardi(Milito)................................
Capitana nisam stavio jer propusta pocetak sezone al sam ubjedjen da je njegova desna strana i odmah tu nema brige, Chivu je nadam se na izlazu, Mudingayi moze tu posluziti kao back up, Mbaye na posudbu i kad se sve sabere sa dva ozbiljna pojacanja to bi izgledalo kud i kamo raznovrsnije.
Po pokrivenosti pozicija:
Golmani: izvanredno, tu nema ni najmanje straha.
Odbrana : odlican spoj mladosti i iskustva sa dobrim zamjenama, i ubjedjenja sam da ce najbolji italijanski stoper uz Hugu doci do punog sjaja.
Bekovi : bolna tacka ove ekipe, a mozda i najvaznija karika u ovoj formaciji, desna strana sa Capitanom i nadam se dobrim Wallaceom uz Johnya iz sjene
Vezni red : Kako sam gore rekao fali taj destruktivac ko oci u glavi, Guaro i Kova bi tek tad jos bolje izgledali, ne moze i ne smije se uci sa Cambijem kao prvim izborom u vezi, drago mi je da Ricky dobija sansu od WM jer momak zna i cini se da bi mogla ovo biti njegova sezona. DMF pod hitno i u slucaju odlaska Kuza jos jedan veznjak.
Napad : Napadacke opcije sem Palacia su pune upitnika, mogu eksplodirati i iznenaditi sve a s druge strane nam se moze obiti o glavu da se udje sa ovakvim napadom u sezonu, naravno da bi svi volili neku klasu u napadu jer Inter je uvijek to imao, Eto bi bio pun pogodak, ali mislim da smo blize levelu Gillardino, Borigol nego nekom WC, kako god i Icardi i Belfodil imaju potencijal i ja bih bio prezadovoljan da jedan bukne u ovoj sezoni.
Ni sam ne znam sta ocekivati u ovoj sezoni, nista me ne bi iznenadilo, tako da sa prognozama treba sacekati par utakmica, prednost je sigurno guranje na jednom frontu i zato se moglo krenuti sa prorjedjivanjem kadra.
Sezona prekretnica ili nastavak padanja
FORZA INTER ! ! !