Igokea

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

felix123
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la felix123 » 15 avg 2013, 11:27

Ma nešto mi ova mapa cudna ,ima bar 51% teritorija :lol: :lol: :mrgreen:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 avg 2013, 19:22

vladedivac je napisao/la:
Igosss je napisao/la:igokea od ove sezone nastupaće pod novim, redizajniranim grbom. Dosadašnji grb u obliku slova IK je promijenjen, pa će se na novom logu kluba nalaziti košarkaška lopta, preko koje će biti mapa Republike Srpske.
slika
jeftin politicki trik
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Koš-
Kontakt:

Post Postao/la Koš- » 15 avg 2013, 22:59

felix123 je napisao/la:Ma nešto mi ova mapa cudna ,ima bar 51% teritorija :lol: :lol: :mrgreen:
Ali je nase,vi ste mali,majecki,nemate ni svoje.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 avg 2013, 23:15

Koš- je napisao/la:
felix123 je napisao/la:Ma nešto mi ova mapa cudna ,ima bar 51% teritorija :lol: :lol: :mrgreen:
tema igokea
inace komplet BiH je od sviju nas
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 15 avg 2013, 23:40

Lijepo je što si kao moderator sve koji ovdje zalaze podsjetio na ovo:
nerminh74 je napisao/la: tema igokea
Samo je čudno da nakon tog razumnog upozorenja napišeš ovo:
nerminh74 je napisao/la: inace komplet BiH je od sviju nas
A pogotovo što si i prije toga napisao ovo:
nerminh74 je napisao/la: jeftin politicki trik
Moja je namjera bila da pružim novu informaciju onima koje interesuje šta se dešava u KK Igokea, a ne da se započne rasprava o politici, političkim trikovima ili teritorijalnim podjelama bilo kakve vrste. Pogotovo nije prikladno da moderator neumjesno komentariše o tome na sportskoj temi.

Ono što je činjenica jeste da je grb nov i da će ubuduće služiti kao obilježje kluba kome je posvećena ova tema, a to šta se na njemu nalazi i da li je bilo nekih (ne)skrivenih namjera onih koji su ovakav grb naručili ne bi trebalo da bude predmet rasprave na ovoj temi.

Ali, to je samo moje mišljenje, možda i griješim.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 16 avg 2013, 01:38

@vlade, nesto si mi pravo nervozan u zadnje vrijeme...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 16 avg 2013, 02:22

Koš- je napisao/la:
Istina
Da se razumijemo cijenim ovaj potez i sviđa mi se grb (malo nerealno zahvaćeno)
Dodika cijenim kao covjeka koji se bori za svoj narod i politicar je u pravom smislu te riječi ,srpsku ne da
Dabogda mi imali svog Dodika

Da ne skrenem potpuno s teme ,bolje da ste doveli nekog mlađeg igrača na poziciji 4 ,ali eto Jorović je neki kostur prošlogodisnje ekipe pa bar će bit bolje kemija u ekipi i nosi sa sobom iskustvo
Preostaje nam borba nadam se da ćemo zajedno uspijet održat bh koeficijent i imati 2 ekipe i sljedeće godine

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 16 avg 2013, 09:38

neno#4 je napisao/la:@vlade, nesto si mi pravo nervozan u zadnje vrijeme...
Nije @vlade nervozan, već @neno#4 i @nerminh74 počeli političke rasprave na sportskoj temi. A onda još dođe @felix123, malo ubaci buvu, pa se priča o svemu, samo ne o onome što je normalno. :evil:

Ako sam i nervozan, nervozan sam zato što ne znam šta da očekujem od Igokee ove sezone. Vanjska linija maltene skroz renovirana, na 4 i 5 stalno imam osjećaj da fali još jedan igrač, centrima fali centimentara, treba igrati na dva fronta, uh. Kad još pomislim da bih volio otići na neko gostovanje u Evrokupu, a destinacije ispod 1000 km skoro da nemaš, sem ako žrijeb ne donese Sekešfehervar ili Sofiju, kako ne biti nervozan...

:D

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 16 avg 2013, 09:52

jao grba :|
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 avg 2013, 10:41

Nije @vlade nervozan, već @neno#4 i @nerminh74 počeli političke rasprave na sportskoj temi. A onda još dođe @felix123, malo ubaci buvu, pa se priča o svemu, samo ne o onome što je normalno. :evil:

Ako sam i nervozan, nervozan sam zato što ne znam šta da očekujem od Igokee ove sezone. Vanjska linija maltene skroz renovirana, na 4 i 5 stalno imam osjećaj da fali još jedan igrač, centrima fali centimentara, treba igrati na dva fronta, uh. Kad još pomislim da bih volio otići na neko gostovanje u Evrokupu, a destinacije ispod 1000 km skoro da nemaš, sem ako žrijeb ne donese Sekešfehervar ili Sofiju, kako ne biti nervozan...

jeste off topic što ja sakscioniram, ali da stavim tačku na i

što se tiće promjene grba, on definitivno jeste jeftini politički trik koji se pokušava malo zamazati činjenica velikog ulaganja novca političkom linijom u isti sa izgovorom kako taj klub predsstavlja rs u europi (a ni to nije tačno jer će pored imena uvijek stojati BiH zastava) dok narod gladuje i izbori se približavaju ALI ti imaš PRAVO jer meni kao moderatoru nije bilo mjesto da stavljam takve komentare i skrečem priču sa prave teme

ali opet što se tiće mog upozorenja ono nije pogrešno jer je ustavom i zakonima zagarantovana ravnopravnost svima, a to je bilo sastavni dio upozorenja

i od sada samo o košarci u timu iz republike srpske i BiH

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 16 avg 2013, 11:31

Kao stvarni povratak na temu, evo i jednog skorašnjeg tvita našeg kapitena. Eh, da, kakav je to tim bio. Znači, TIM. Kako to ponoviti, pa makar u približnim procentima...
Milan Dozet‏@DozetM
Jedna ekipa za mene posebna.Nekad davno su nas znali po Jadranu.

slika

Igosss
Kontakt:

Post Postao/la Igosss » 16 avg 2013, 15:41

@Vlade...definitivno se slazem s tobom kad je roster u pitanju.Pod kosem nam bas fali dobra petica,vidjet cemo kakva ce uloga biti ovog Frejzera,imam osjecaj da nije ni blizu Korsliju po kvaliteti..Vani opt je veliki upitnik sa ovim Galovejem!? Mejs totalo nepotrebno doveden,bolje da smo Šakića ili neku kvalitetnu 5icu doveli
Opet imamo to iskustvo...Pavkovic,Štembo,Dozet,Joro,pa i Bakic i Nikolić imaju dosta iskustva s jadrana,vidjet cemo kako ce sve ovo izgledati..Nisam previše optimistican da iskren budem :?
Košarka je kompleksna nauka koju geniji čine toliko prostom da i "budale" misle da mogu da igraju na tom nivou!

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 16 avg 2013, 16:22

MAYS nije doveden dzabe,on je najkvalitetniji strani igrac u igoeki i bice pravo otkrovenje i sa ovakvim misljenjem se slazu i u stabu...vrlo brzo ce preuzeti ulogu prve jedinice.
Sto se tice viskoh igraca,slazem se da nam fali jedan sidras da zatvori reket,ali nije neophodan,tu je frajzer i nikolic,takodje i gacesa koji je velika atleta,a i jorovic.
Frajzer je odlican skakac kao i nikolic i oni ce to iznijeti..
Problem ce biti na bekovskim i krilnim pozicijama,jer smo tu tanki...ostali smo na dozetu koji je u godinama kao i stemberger...gajovic je pitanje koliko moze dati..
Galovej je zeljan igre i dokazivanja sto se vidi i na treninzima,ali pitanje je kako ce se snaci.
Bakic moze da odigra dobro,ali ne kao prosle godine konstantni joksimovic koji je bio jedan od glavnih igraca.
Trener bajic se opredijelio na nizu postavu jer ce opet igra biti zasnovana na jakoj odbrani i brzoj tranziciji u kojoj svi igraci mogu da trce napred.
Sve u svemu veoma dobra ekipa sa vise-manje provjerenim imenima i sa nekih 10-11-12 kvalitetnih igraca u rotaciji.

Igosss
Kontakt:

Post Postao/la Igosss » 19 avg 2013, 17:53

wolfi je napisao/la:MAYS nije doveden dzabe,on je najkvalitetniji strani igrac u igoeki i bice pravo otkrovenje i sa ovakvim misljenjem se slazu i u stabu...vrlo brzo ce preuzeti ulogu prve jedinice.
Sto se tice viskoh igraca,slazem se da nam fali jedan sidras da zatvori reket,ali nije neophodan,tu je frajzer i nikolic,takodje i gacesa koji je velika atleta,a i jorovic.
Frajzer je odlican skakac kao i nikolic i oni ce to iznijeti..
Problem ce biti na bekovskim i krilnim pozicijama,jer smo tu tanki...ostali smo na dozetu koji je u godinama kao i stemberger...gajovic je pitanje koliko moze dati..
Galovej je zeljan igre i dokazivanja sto se vidi i na treninzima,ali pitanje je kako ce se snaci.
Bakic moze da odigra dobro,ali ne kao prosle godine konstantni joksimovic koji je bio jedan od glavnih igraca.
Trener bajic se opredijelio na nizu postavu jer ce opet igra biti zasnovana na jakoj odbrani i brzoj tranziciji u kojoj svi igraci mogu da trce napred.
Sve u svemu veoma dobra ekipa sa vise-manje provjerenim imenima i sa nekih 10-11-12 kvalitetnih igraca u rotaciji.
Ne zelim reci da Mejs nije kvalitetan plej,ali imamo Pavkovića.Pored Pavkovića na pleju nema potrebe da se dovodi stranac.Bespotreno bacanje para.Skacemo sami sebi u stomak sa Mejsom,zasto smo onda doveli Kneževića?? Da sjedi u trenerci i da mu propada karijera,FUJ...U mnogim stvarima se trebamo ugledati na Široki.
Košarka je kompleksna nauka koju geniji čine toliko prostom da i "budale" misle da mogu da igraju na tom nivou!

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 19 avg 2013, 18:24

Pa jel ti mislis da pavkovic moze izgurati sezonu sa 32 godine,a da nema povrede i pada forme?
Knezevic je doveden za zasticeno godiste i on tek tu moze traziti neke minute,a u aba ligi kao bocka minut-2..

Igosss
Kontakt:

Post Postao/la Igosss » 19 avg 2013, 23:08

-Eto vidis koliko pogresno razmisljas.
Knezevicu treba dati sto vise ga igra,da se razvija sto je vise moguce.
Pogledaj roster Vizure i vidjet ces da su kod nje igraci sa 19,20 godina vec formirani samo zato sto imaju dovoljno prostora za igru a samin tim i napredak.Da kojim slucajem Igokea ima jednog Vasica,Krstica,Dangubica,Avramovica...znas sta bi se love uzelo na njima?!! BOG ZNA.
Ovako sta imamo s Mejsom i ostalim amerima?! Godinu dana ugovora i to je to..Treba dugorocno razmisljati...
-O Pavkovicu nema potrebe da pisem,jedan od najboljih plejeva ABA lige sigurno.Onakom profilu igraca godine nista ne znace.

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 19 avg 2013, 23:24

Zemljak vidi se da nisi gledao nijedan trening :)
Pa znam ja da treba dati priliku draji,ali je nece dobiti prije lige 6 :) razumijes?

Igosss
Kontakt:

Post Postao/la Igosss » 20 avg 2013, 02:25

wolfi je napisao/la:Zemljak vidi se da nisi gledao nijedan trening :)
Pa znam ja da treba dati priliku draji,ali je nece dobiti prije lige 6 :) razumijes?

-To je jako bitna recenica,i ko je kriv za to?!
Ma nemamo mi budzet CSKA iz Moskve da kupujemo šlag evropse kosarke i pravimo rezultat na osnovu para.To su puste želje.
U klubu nek' nam je uzor rad Duleta Vujosevica sa njegovim klincima.Njemu donose trofeje njegova djeca;Pekovic,Velickovic,Tripković,Marić,Milosavljevic,Lucic,Bertans,Bogdanovic...Njegova djeca mu donose trofeje,koje kasnije bogato uda.Tu nemože biti na gubitku nikako,taman po cijenu loseg rezultata.

I sad ti ili neko drugi nek mene ubjedi da nama treba neki Mejs kao plej,a Knezevic nek' presjedi citavu sezonu na klupi.
-ZBOG OVAKVE POLITIKE U KLUBU,NIKADA NECEMO NAPRAVITI ZNACAJNI REZULTAT !!

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 20 avg 2013, 02:31

Zemljak jel ti mislis da knezevic ima kvalitet za aba lige?
Sta si stavio to ime igos ako nemas pojma o cemu se radi...odavno je poznato da igokea nece da zaradjuje na osnovu prodaje igraca vec na neki drugi nacin.
I vjeruj mi da oni mogu igrati jos 100 godina aba ligu i kad mile sidje sa vlasti :)

Pa eto siroki daje sansu mladim igracima,razvija ih,jel..pa gdje su dogurali..krpe kraj sa krajem..jedva su uplatili za aba ligu a roster prave boze ti sacuvaj...drugo je druze velickovic,tripkovic i ostali..to su vanseriski talenti,a drasko je solidan talenat kojeg treba obrusiti..a ne odmah gurati u vatru da izgori

razmisljaj malo

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 avg 2013, 07:58

wolfi je napisao/la:Zemljak jel ti mislis da knezevic ima kvalitet za aba lige?
Sta si stavio to ime igos ako nemas pojma o cemu se radi...odavno je poznato da igokea nece da zaradjuje na osnovu prodaje igraca vec na neki drugi nacin.
I vjeruj mi da oni mogu igrati jos 100 godina aba ligu i kad mile sidje sa vlasti :)

Pa eto siroki daje sansu mladim igracima,razvija ih,jel..pa gdje su dogurali..krpe kraj sa krajem..jedva su uplatili za aba ligu a roster prave boze ti sacuvaj...drugo je druze velickovic,tripkovic i ostali..to su vanseriski talenti,a drasko je solidan talenat kojeg treba obrusiti..a ne odmah gurati u vatru da izgori

razmisljaj malo
pa kako ce zarađivat? marketingom? posjetom?
jedino što lovu ima je od rs-a jel tako?

vidjet ćemo koliko će moć tako..ja čisto sumnjam, pogotovo ako Mile ode, da će se s tim dugo zadržat na sceni al eto živi bili pa vidili

a što se tiče Širokog, nama je roster "bože sačuvaj" već par sezona i maltene krpljenje pa vas trpamo redovno..eto uspjeli ste ove prošle sezone nakon godina i godina, milijuna i milijuna KM uloženih u klub osvojiti prvenstvo ;)

a opet smo vas sa pola ekipe držali 5 utakmica i zadnju do posljednje minute bilo li-la ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.