Ja stvarno ne razumijem svijest pojedinih ljudi.Sloboda godinama na izdisaju,smijenjivali se i kurta i murta na kormilu i na kraju su spali na drugu ligu i eventualni bankrot.Na svu tu zalost i tugu,ni odakle se pojavi covjek kakav se pojavi jednom u sto godina koji odluci investirati svoje pare i spasavati klub koji je vec jednom nogom bio u tabutu i takvom covjeku pojedinci nastoje praviti smicalice i na svaki moguci nacin ga otjerati.
Pa jel moguce da rodjeni Tuzlak il uopste neki navijac Slobode sa kantona moze biti takav ljudski otpad.Zar neko moze biti toliko zlonamjeran ako je posten covjek dosao na celo i hoce da proba da vrati cast Tuzli vracajuci Slobodu u visi rang.Ako su vec toliko zlonamjerni pojedinci iz vlasti i iz nekih svojih usranih principa ne zele da ulazu u Slobodu,zasto onda miniraju covjeka koji je dosao,ulozio svoje pare i dobrim igrama Slobode bi profitirali i ti supci na vlasti iako su digli ruke od kluba.Od ulaganja ovog covjeka u Slobodu ce profitirati cijeli grad i kanton,a marke nece uloziti i opet neki ne mogu gledati da klub stane na noge.
Stvarno mi nisu jasni pojedinci,i ovo pljuvanje po tuzlanskim portalima.Stvarno je uzivanje uci na temu Slobode i procitati vijesti za semafor,imena na dresovima,autobus,visoku pobjedu protiv Troglava i vijest o otpisu dugova. Ovo su stvari koje su najbolja reklama za Slobodu i ako bogda uz dobre rezultate ce Sloboda na celu sa Azmirom dokazati svu licemjernost tuzlanskih medija koji ce izgubiti sav moguci kredibilitet medju simpatizerima i navijacima Slobode.
Koliko god ljutilo navijace ova nepravda koju sprovode neki putem svojih medija,ovo treba gledati kao jedan veliki ispit za sve stanovnike Tuzle i okoline.U ovim trenutcima kad je Slobodi najteze bilo jasno su dali do znanja sta pojedini zele klubu i u narednom periodu kad Sloboda ponovo zablista,takvim treba zatvoriti vrata za sva vremena.
Nekad teska vremena i patnja natjeraju ljude da pokazu pravo lice,a za sve ove godine mnogi tuzlaci su pokazali svoje i za njih nece biti mjesta jednog dana kad Sloboda bude u vrhu.
Ja nisam neki vatreni navijac Slobode da sad lafinjam da bi poginuo za klub,da putujem po gostovanjima stotinama kilometara i slicne stvari koje rade najodani navijaci,ali mi je Sloboda drag klub jer je sa mog kantona i najjace ime ove regije pa cu u narednih nekoliko utakmica sa svojim prijateljima doci na utakmice na Tusnju i na taj nacin pomoci klubu.Takodje planiram i da se uclanim u udruzenje prijatelja Slobode jer je svaka pomoc klubu jako bitna.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..