hvala, to sam radio, al nece nesto, vjerovatno ceka neki restart ili sta, medjutim kad sam skino najnoviji firefox, sad sve kako trebaadisice je napisao/la:Control Panel\Clock, Language, and Region\Languagebijeligolub je napisao/la:gdje se ono ide da mogu pisat slovo ch i sh, da mi je na nasem jeziku tastatura, da ne mjesa z i y
Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
- bijeligolub
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Volim te Željo!
Znaci temperatura zna jos vise da skoci? Zavisno od procesora, temperatura kod koje se gasi bi trebala biti iznad 70°C. Pogedao sam tvoj procesor i pise da je tvoj za maksimalne temperature od 72°C. Pogledaj je l' imas novu verziju BIOS-a za kompjuter ili kakva ti je trenutno konfiguracija u BIOS. Kod mene je recimo kod napojne (koja se nalazi na dnu) da vazduh izlazi napolje a tako sam poredao ventilatore da sa prednje strane sa dna zrak ulazi i izlazi odzada pri vrhu i na samom vrhu kucista, tako da je cirkulacija uvijek tu a i topal zrak sam od sebe ide gore. Ako ti je temperatura uvijek takva bila, to je mozda i do tog ventilatora i heat sink-a ako je onaj sto dodje sa procesorom. Ima velike razlike izmedju standardnih i recimo ovih http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6835233081 i kako izvlace toplotu.High je napisao/la:Ma ne rade mi nikakvi procesi u pozadini. Ova temperatura je sa pokrenutim Faceebookom, Youtubeom i ovim portalom. Ništa previše. Kako rekoh, jedino mi je visoka temperatura kad pokrenem instalaciju ili neku igru. Dugo vremena mene ovo zeza, samo nisam ništa radio po ovom pitanju i tek sam se sad počeo zanimati za ovaj problem. Prije mjesec dana sam otvarao kućište zbog ove frke i nekako primijetio da mi je ventilator napojne zaglibio, te sam ga morao podmazati da bi počeo ponovo raditi. Tako sam nešto i smanjio temperaturu te je sad podnošljivija. Možda sam je mogao još više smanjiti da nisam usput (slučajno) kontra okrenuo ventilator koji stoji ispod napojne? A imam i onaj manji ventilator koji često lupka kad palim računar (nisu žice nikakve pored njega da mu smetaju). Također sam i njega vadio i nešto čistio, možda sam i njega kontra okrenuo? Heat sink je okej, bar koliko ja vidim.
Dobro si me napomenuo, trebao bi i ja malo ocistiti svoj. Javi ako sta skontas novo.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Treba mi pomoc, zelim da snimim muziku na CD, imam DVD-R/RW i sad me zanima treba li mi neki program za to.
- jug-onostalgicar
- Kontakt:
mozes koristiti neru, skini ga preko torrenta
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ima jedan free, cd burner xp se tako zove, zaboravio sam, odlicno obavlja posao a free
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
- moustapha
- Kontakt:
Re:
Ja sam imao lose iskustvo sa njim kad sam przio neke DVD-ove.QUARESMA 18<<< je napisao/la:ima jedan free, cd burner xp se tako zove, zaboravio sam, odlicno obavlja posao a free
#divovi
Da li moze biti do hard diska da mi stopa npr dok otvorim neki program, browser npr da mi izbacuje cesto "Not responding" ??
To moze biti i do RAM. Moze i sistem da ne radi vise kako treba. Ja znam ljude koji svake godine ponovo instalioraju windows. Usisaju, podmazu novom pastom..... Ociste kompjuter i ovako i onako.
Re: Re:
moustapha je napisao/la:Ja sam imao lose iskustvo sa njim kad sam przio neke DVD-ove.QUARESMA 18<<< je napisao/la:ima jedan free, cd burner xp se tako zove, zaboravio sam, odlicno obavlja posao a free
Ja njega koristim i nikad me nije ostavio na cjedilu
Re: Re:
+1alacious je napisao/la:moustapha je napisao/la:Ja sam imao lose iskustvo sa njim kad sam przio neke DVD-ove.QUARESMA 18<<< je napisao/la:ima jedan free, cd burner xp se tako zove, zaboravio sam, odlicno obavlja posao a free
Ja njega koristim i nikad me nije ostavio na cjedilu
Korstio sam neru prije, i imao sam par problema, nije bio pouzdan. Cesto mi se znalo desiti da sprzi samo 90% i izbaci cd. a od kako sam instalirao cd burner nemam tih problema.
Ne znam da li ce admini obrisati, ali nadam se da ne krsim nikakva pravila...
PRODAJEM Gamersku centralnu:
Procesor: Intel 2,33x4 Quad Core
Ram: 4GB
Hard disk: 250GB
Graficka: Nvidia GeForce 8800 GTX
Maticna: ASUS P5G41T-M LX3
Zvucna: Sound Blaster 5.1
Windows 7 licenciran
Poboljsao sam hladjednje sa 5 coolera, nema sanse da se ista zagrije.
Ako nekog zanima neka posalje PP
PRODAJEM Gamersku centralnu:
Procesor: Intel 2,33x4 Quad Core
Ram: 4GB
Hard disk: 250GB
Graficka: Nvidia GeForce 8800 GTX
Maticna: ASUS P5G41T-M LX3
Zvucna: Sound Blaster 5.1
Windows 7 licenciran
Poboljsao sam hladjednje sa 5 coolera, nema sanse da se ista zagrije.
Ako nekog zanima neka posalje PP
sedmi pokusaj...
- moustapha
- Kontakt:
450KM, zato sam stavio da se jave na PP kako ne bi spamali...moustapha je napisao/la:Zasto ne stavis cijenu?
+ dajem na poklon jos jedan cooler, usb zvucnu i hard disk od 80 GB
sedmi pokusaj...
kako promijeniti ime na skypeu?
Kliknes na samo ime kad otvoris profil svoj, i trebalo bi moci.
vopi je napisao/la:Kliknes na samo ime kad otvoris profil svoj, i trebalo bi moci.
neće
- Unknown Genius
- Kontakt:
Klikneš na svoje ime u gornjem lijevom ćošku i kad ti otvori profil skroz gore na vrhu bi ti trebalo pisati tvoje ime. Opet klikneš na njeg i imat ćeš opciju da edituješ.filip13 je napisao/la:kako promijeniti ime na skypeu?
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
Unknown Genius je napisao/la:Klikneš na svoje ime u gornjem lijevom ćošku i kad ti otvori profil skroz gore na vrhu bi ti trebalo pisati tvoje ime. Opet klikneš na njeg i imat ćeš opciju da edituješ.filip13 je napisao/la:kako promijeniti ime na skypeu?
hvala
Ima li neko od vas da korsiti Nero Burning ROM 12, zanima me kako da snimim muziku na CD, ali ako je moguce da kada stavam CD u player ili u auto da mi pise ime pjesme i izvođaca na displeju.
Da li je to moguce ?
Da li je to moguce ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
pa preimenujes kako se koja pjesma zove i trebalo bi da radi, bar je tako kod mene
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.