Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom
High

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la High » 20 avg 2013, 19:19

Nadam se da će mi neko znati pomoći oko sljedećeg problema. Naime, primijetio sam da mi je temperatura u kućištu visoka i da SpeedFan pokazuje sljedeće:

slika

Najviše me kopka ovaj Core 0, ne znam zašto je 55 stepeni? Odmah da razjasnimo, pastu sam promijenio prije 5 minuta i kućište je okej što se unutrašnjosti tiče, sve je usisano i kao pasija muda je stanje. Zna li neko kako mogu popraviti ovu temperaturu?

Ovo je stanje temperatura bez toga da sam pokrenuo neku instalaciju, neki ''težak'' program ili igru. Prije mi se znao gasiti računar dok sam igrao PES i često se gasio kad dam gol. :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 21 avg 2013, 03:13

Za FireFox ja nebi znao kad izbrises history osim da mozda jos pogledas u about:cache

A za tvoju temperaturu, je l' imas neke procese u pozadini da ti rade? Je l' ti sjedi "heat sink" (neznam kako se kaze na nasem) kako treba? Kazes da si stavljo novu pastu. Jel' ti procesor "overclocked"? Cuo sam da nekad zna i kad napon varira da se grije sve inace. Je l' ti uvijek takva temperatura bila ili tek sad pocelo? Sta ja znam, trebas jedno po jedno da gledas.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 21 avg 2013, 03:55

Imao i imam slican problem sa temperaturom. Slucajno na google ukucam kad ono tamo, problem u modelu laptopa. Vise ljudi se zalilo. Jednostavno lose rasporodjeno hladjenje a s obzirom na to da je laptop, tesko je ugraditi dodatni ventilatorcic pa sada izbjegavam pregrijavanje a cesto i postavim nesto ispod, napravim mu nogice. :D

Kod tebe ocigledno nije problem u tome ali ne znaci da ga tako nr mozes rijesiti.
Meni je na starom kompjuteru dva puta otisla graficka karta i onda sam ugradio jos jedan ventilatorcic i okrenuo ga da puse u graficku. Jedva nekako pricvrstio ali je pomoglo.
Ako je tek pocelo, onda mogu biti simptomi smrti. :)

Za Firefox History ne znam. Nisam nikad pokusavao. Znam da sma znao vratiti sistem kad nesto drugo sj*bem. Imas onaj Windows System Restore ali ne znam pomaze li za to. Mislim da ne pomaze za bilo kakve fajlove koji nisu programi ili dio windowsa.
I to nije bas zezancija, moze ti se sitsem cudno ponasati poslije toga i neki programi blokirati (ali rijetko). Probaj samo ako ti je bas vazno.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 avg 2013, 04:07

Ma 100% ti je bakarna cijev sistem hlađenja kao i kod mene na starom laptopu, puknu od malog ventilator bakarnu cijev i to je to, i ona unutra korodira ili šta već, sjebe se (ja sam to već otvar'o i rezo, cim sam novi laptop dobio, znaci stari halalio)...uglavnom je u tome problem..ne provodi ti vise hlađenje kako treba i djaba ti i pasta i sve, a procesor svoje goni, samo sto je malo počeo više struje vući jer je stariji, realno sve što stari sve je gore ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

High

Post Postao/la High » 21 avg 2013, 13:32

Ma ne rade mi nikakvi procesi u pozadini. Ova temperatura je sa pokrenutim Faceebookom, Youtubeom i ovim portalom. Ništa previše. Kako rekoh, jedino mi je visoka temperatura kad pokrenem instalaciju ili neku igru. Dugo vremena mene ovo zeza, samo nisam ništa radio po ovom pitanju i tek sam se sad počeo zanimati za ovaj problem. Prije mjesec dana sam otvarao kućište zbog ove frke i nekako primijetio da mi je ventilator napojne zaglibio, te sam ga morao podmazati da bi počeo ponovo raditi. Tako sam nešto i smanjio temperaturu te je sad podnošljivija. Možda sam je mogao još više smanjiti da nisam usput (slučajno) kontra okrenuo ventilator koji stoji ispod napojne? A imam i onaj manji ventilator koji često lupka kad palim računar (nisu žice nikakve pored njega da mu smetaju). Također sam i njega vadio i nešto čistio, možda sam i njega kontra okrenuo? Heat sink je okej, bar koliko ja vidim.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 21 avg 2013, 13:41

Pa to ti je normalna temperatura procesora na laptopu, kod mene stalno varira između 48 i 58, otkako sam ga kupio( 3 godine ). Kod mene je AMD-ov procesor sa 2 jezgre, a oni se više griju od Intelovih.
Pustiću sunce da topi ljubav!

High

Post Postao/la High » 21 avg 2013, 13:44

Nije riječ o laptopu - ako si mislio na moj post.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 21 avg 2013, 14:24

Jedino sto mozes uraditi jeste ocistiti prasinu i staviti novi, jaci ventilator. Ako ti se ne uzima ventilator, ostavi kuciste otvoreno sa lijeve strane tako ce imati jos vise protoka zraka.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

bijeligolub
Kontakt:

Post Postao/la bijeligolub » 21 avg 2013, 19:00

covjece jesam se razrahatio, bio mi je komp pun virusa, zoutube maltene nemoguce pokrenut i gledat, stopa na sve strane, a sad sve fercera, sve pichi ko ludo, bootao sam ga i instalirao windows 7, a bila vista, jos samo da ovu tastaturu namjestim, da ne mjeseam z i y :mrgreen:
Volim te Željo!

bijeligolub
Kontakt:

Post Postao/la bijeligolub » 21 avg 2013, 19:15

gdje se ono ide da mogu pisat slovo ch i sh, da mi je na nasem jeziku tastatura, da ne mjesa z i y :?:
Volim te Željo!

Hammer
Kontakt:

Post Postao/la Hammer » 21 avg 2013, 21:42

Hoce prijatelj da mi uzima novi laptop, pa ako nije problem jel zna ko kakvu stranicu ili par njih, gdje se moze to naruciti ? Unaprije zahvaljujem :)

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 21 avg 2013, 21:46

Hammer je napisao/la:Hoce prijatelj da mi uzima novi laptop, pa ako nije problem jel zna ko kakvu stranicu ili par njih, gdje se moze to naruciti ? Unaprije zahvaljujem :)
http://www.genelec.ba/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 21 avg 2013, 21:48

bijeligolub je napisao/la:gdje se ono ide da mogu pisat slovo ch i sh, da mi je na nasem jeziku tastatura, da ne mjesa z i y :?:
Control Panel\Clock, Language, and Region\Language
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 avg 2013, 21:54

Hammer je napisao/la:Hoce prijatelj da mi uzima novi laptop, pa ako nije problem jel zna ko kakvu stranicu ili par njih, gdje se moze to naruciti ? Unaprije zahvaljujem :)
http://www.ue.ba ja sam uvijek s njima radio i visoka je stopa profesionalnosti i kvaliteta usluge ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

bijeligolub
Kontakt:

Post Postao/la bijeligolub » 21 avg 2013, 22:32

adisice je napisao/la:
bijeligolub je napisao/la:gdje se ono ide da mogu pisat slovo ch i sh, da mi je na nasem jeziku tastatura, da ne mjesa z i y :?:
Control Panel\Clock, Language, and Region\Language
hvala, to sam radio, al nece nesto, vjerovatno ceka neki restart ili sta, medjutim kad sam skino najnoviji firefox, sad sve kako treba :)
Volim te Željo!

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 22 avg 2013, 03:54

High je napisao/la:Ma ne rade mi nikakvi procesi u pozadini. Ova temperatura je sa pokrenutim Faceebookom, Youtubeom i ovim portalom. Ništa previše. Kako rekoh, jedino mi je visoka temperatura kad pokrenem instalaciju ili neku igru. Dugo vremena mene ovo zeza, samo nisam ništa radio po ovom pitanju i tek sam se sad počeo zanimati za ovaj problem. Prije mjesec dana sam otvarao kućište zbog ove frke i nekako primijetio da mi je ventilator napojne zaglibio, te sam ga morao podmazati da bi počeo ponovo raditi. Tako sam nešto i smanjio temperaturu te je sad podnošljivija. Možda sam je mogao još više smanjiti da nisam usput (slučajno) kontra okrenuo ventilator koji stoji ispod napojne? A imam i onaj manji ventilator koji često lupka kad palim računar (nisu žice nikakve pored njega da mu smetaju). Također sam i njega vadio i nešto čistio, možda sam i njega kontra okrenuo? Heat sink je okej, bar koliko ja vidim.
Znaci temperatura zna jos vise da skoci? Zavisno od procesora, temperatura kod koje se gasi bi trebala biti iznad 70°C. Pogedao sam tvoj procesor i pise da je tvoj za maksimalne temperature od 72°C. Pogledaj je l' imas novu verziju BIOS-a za kompjuter ili kakva ti je trenutno konfiguracija u BIOS. Kod mene je recimo kod napojne (koja se nalazi na dnu) da vazduh izlazi napolje a tako sam poredao ventilatore da sa prednje strane sa dna zrak ulazi i izlazi odzada pri vrhu i na samom vrhu kucista, tako da je cirkulacija uvijek tu a i topal zrak sam od sebe ide gore. Ako ti je temperatura uvijek takva bila, to je mozda i do tog ventilatora i heat sink-a ako je onaj sto dodje sa procesorom. Ima velike razlike izmedju standardnih i recimo ovih http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6835233081 i kako izvlace toplotu.
Dobro si me napomenuo, trebao bi i ja malo ocistiti svoj. Javi ako sta skontas novo.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 22 avg 2013, 10:21

Treba mi pomoc, zelim da snimim muziku na CD, imam DVD-R/RW i sad me zanima treba li mi neki program za to.

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 22 avg 2013, 12:25

mozes koristiti neru, skini ga preko torrenta

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 22 avg 2013, 12:32

ima jedan free, cd burner xp se tako zove, zaboravio sam, odlicno obavlja posao a free

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

moustapha
Kontakt:

Re:

Post Postao/la moustapha » 22 avg 2013, 12:42

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ima jedan free, cd burner xp se tako zove, zaboravio sam, odlicno obavlja posao a free

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Ja sam imao lose iskustvo sa njim kad sam przio neke DVD-ove.
#divovi

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Wilshere10 i 6 gostiju.