Današnji
choreo:
Veoma važna pobjeda ali po meni i očekivana...
Ne baš tako dobro prvo poluvrijeme dok je drugo bilo vrlo dobro...Bilo je tu sjajnih kombinacija i fantastičnih poteza za uživanciju

... Ofanzivni kvartet je dobro funkcionisao, Kruse i Herrmann nešto lošiji u prvom poluvremenu u drugom dosta podigli nivo igre, posebice Kruse...
Odličan je ponovno Raffael, opet je bio razigran, glavni kreator i mozak naših akcija, odlična tehnika i pregled igre a najviše me iznova oduševljava sa svojim defanzivnim ulogama i broj osvojenih i presječenih lopti

. Još samo mora popraviti šut odnosno završnicu ali kad bi i to imao na visokoj razini onda vjerovatno ga ne bih gledao u Borussiji nego u nekom većem timu... Mislim da je svima jasno zašto je Favre toliko inzistirao na njegovom dovođenju koje je po meni za 5 mil eura prava krađa... Vidi se na Raffaelu da uživa igrajući i samo nek tako nastavi... Čestitke na njegovom prvijencu danas...
Arango fantastičan, pravi gospodin na terenu, kad se samo sjetim da sam čak u nekim kalkulacijama bio za njegovu prodaju
Herrmann je danas 100-ti put nastupio u bundesligi, Kruse ga je počastio sjajnom asistencijom za gol...
Daemsu kao da su 24 godine a ne 34

, odlična partija našeg kapitena, i to ne prva ove sezone...
Ali današnji
igrač utakmice je po meni :
Fantastično je odigrao danas, komandovao igrom, kontorlisao vezni red, odličan defanzivno a još bolji ofanzivno. Kakva samo asistencija za Aranga

... Ovo mu je najbolja utakmica u dresu Gladbacha, danas je u potpunosti pokazao sav svoj potencijal i to zašto ga neki smatraju jednim od najperspektivnijih mladih veznih igrača u Evropi. Ne treba zaboraviti da je dečku samo 20 godina

... Veoma vidljiv napredak za razliku od prošle sezone, siguran sam da će biti još bolji i da će ga Favre sklesat u odličnog CM-a... Vidi se da mu puno odgovara kada uz njega igra igrač tipa Kramer.
Mnogo mi je žao što nema De Jonga u prvoj, kao i Hrgote i Younesa. Realno ova postava je trenutno najbolje što Favre može sklopiti ali nadam se da će i ostali dečki dobiti svoje šanse kako treba. Mnogo me zanima kako bi izgledala kombinacija De Jonga sa Kruseom i Raffaelom malo iza leđa...
Što se Werdera tiče dosta slaba i blijeda partija, defanzivno su još i nekako stajali ali u ofanzivi velika NULA ... Zbog ovako lošeg Werdera ne mogu još da govorim o našaj stvarnoj snazi, iduća u Hoffenheimu će biti pravi ispit za Favrea i družinu...
I za kraj jedinu mrlju na današnji susret baca gol Aranga koji je izgleda bio u malom ofsajdu , i to da je sudija kažnjavao svaki iole ozbiljniji start žutim kartonom igrače Borussie dok to nije radio kad su Werderovi u pitanju.
I još da nadodam da mi je draga ova pobjeda i visok rezultat zbog onog prošlogodišnjeg šamaranja na Weseru od 0-4
...čus