Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

amerosm
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la amerosm » 18 avg 2013, 04:00

gruezi je napisao/la:Kako samo vezni red izgleda bolje sa kramerom nego onim mrtvacem marxom...njegov ugovor sto prije otkupiti
Kramer je igrac Leverkusena koji ce bez prava otkupa ugovora biti posudjen dvije godine Gladbachu...
Ja sam sa @Pale-tom vodio diskusiju o tome je li to pametan ili pogresan potez kluba i kako god covjek okrene dodje do zakljucka da je to potez koji niti smrdi niti mirise.

Inace jucer kao i vec u prvom kolu odlicna igra Gladbacha i sasvim zasluzena pobjeda. Ako ovako nastave i dalje ovako igrati mogao bi Gladbach ponovo biti iznenadjenje sezone sto se plasmana tice.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 18 avg 2013, 09:54

Meni bi jedino bili malo iznenadjenje ako zavrse na trecem mestu, ali je realno za ocekivati da budu u rangu 4-6 mesta.Njihov tim je po meni u rangu sa HSV-ovim, Stutgartovim i Volfzburgovim(barem do dolaska Gustava), ali prevagu u odnosu na prva dva tima donosi Favre koji je ovde vec uspostavio sistem.Od Volfzburga ne znam ni sta da ocekujem svake godine su misterija.Salke dok ne smeni trenera ne vidim da moze da zavrsi ispred Borusije, dok treba videti Leverkuzen kako ce odraditi jesenju polusezonu, jer ce za razliku od prosle godine umesto utakmica LE sada imati LS i pitanje je koliko ce imati snage za prvenstvo.Prvo krenuti od glavnog cilja za ovu sezonu, a to je plasman u LE.Sve preko toga bice bonus.Treba pogledati njihov sledeci mec sa Leverkuzenom, mozda bude goleade kao prosli put. 8-)

Edit:Molio bih modove samo da resetuju anketu.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 avg 2013, 15:55

Što se kramera tiče za mene je to dobar potez jer smo dobili dobrog igrača na dvije godine. Eberl je pokušao da ubaci klauzulu u ugovor ali bayer je to odbio. Treba napomenuti da je bayer ovoga ljeta odbio ponudu benfice za kramera od 5 miliona eura. Nakon dvije godine moguće je sve, ako gladbach bude stabilan i uspješan u ove dvije sezone, kramer je identificira sa klubom i navijačima vrlo je lako moguće da se otkupi njegov ugovor. Kramer je već sad izjavio da se osjeća sjajno u Borussiji i da uziva u svakom trenutku igrajući za klub. Tako da je vrlo lako moguće da uz inzistiranje kramera on svoj boravak u gladbachu produži na još nekoliko godina. Moram priznati da me je kramer ugodno iznenadio jer je dobar igrač i iskreni nisam puno znao o njemu i već se u ovako kratkom periodu ustalio u prvoj i izbacio nordveita.

Što se ciljeva za ovu sezonu tiče eberl je izjavio da to nije evropa već opet mjesto u gornjem dijelu tabele ali ja ne vidim kako nam barem liga europe može pobjeći ako nastavimo ovako igrati... Iduće kolo protiv leverkusena će biti sjajna utakmica i iako su oni favoriti mislim da je sve moguće u tome susretu.. Već se sad najavljuje ogromna podrška gladbachovih navijača....

I još da dodam da je transfer maxa krusea od 2,5 mil eura posao stoljeća Eberla... Ako ovako nastavi stvarno je sve moguće, nadam se samo da ću ga barem dvije - tri sezone gledati u dresu Borussie... Bit će sigurno teško se oduprijeti interesu velikih klubova za njega, pogotovo ako budu velike pare u igri... Ali za sad Max kaže kako mu je fenomenalno u klubu i osjeća se izvrsno...

Naša ofanziva sa Kruseom, Arangom, Raffaelom i Herrmannom djeluje zaista impresivno, a tu su još na klupi Younes, de jong i hrgota da uskoce...

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 avg 2013, 20:00

Ma I ako neverkusen nekad bude htio prodati kramera nece ga dati za mnje od 15 miliona nema sanse... Kakav samo radijus kretanja , kakva preciznost pasova... Isto tako I xhaka se ustimao I izgleda puno bolje nego prosle godine...ako favre planira krusea koristit na centarforu po meni bi vec na polusezoni trebali prodat de jonga jer previse je placen da bi sjedio na klupi...

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 avg 2013, 21:09

Eberl će sjesti ove sedmice sa menadžerom Ter Stegena i otpočeti će pregovori oko produženja MATS-ovog ugovora....
Agieren statt reagieren

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 avg 2013, 21:46

Pale_Companion je napisao/la:Eberl će sjesti ove sedmice sa menadžerom Ter Stegena i otpočeti će pregovori oko produženja MATS-ovog ugovora....
Dokle je doslo ?
Spanci pisu da se nesto necka ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 avg 2013, 14:55

M4kaveli je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:Eberl će sjesti ove sedmice sa menadžerom Ter Stegena i otpočeti će pregovori oko produženja MATS-ovog ugovora....
Dokle je doslo ?
Spanci pisu da se nesto necka ..
Nema sad baš nekih vijesti...

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 avg 2013, 15:04

DrDule je napisao/la: Edit:Molio bih modove samo da resetuju anketu.
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 avg 2013, 19:28

Zaslužena pobjeda bayera.

Opet nam penal sudili, po meni smiješna situacija, sa pravom se favre žalio nakon utakmice. Ako vrijede onakva pravila da je penal onda yebemu bogomajku ta pravila moraju važiti sa sve timove!!!

U odbrani smo loše izgledali, puno je 7 golova u tri kola.

Ništa, idemo dalje, apsolvirali smi dva yebena gostovanja, sad je došlo vrijeme da se poeni polako krenu skupljati sa ipak nešto lakšim protivnicima...

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 26 avg 2013, 02:16

Lucien Favre (55) bringt eigentlich so schnell nichts aus der Ruhe. Nach dem 2:4 in Leverkusen kochte der Gladbach-Coach aber richtig.

Auslöser der Hand-Elfer vor dem 0:1: Juan Arango (33) flog der Ball im Rückwärtslaufen von hinten vor den ausgestreckten Arm, Schiri Felix Brych (38) enschied sofort auf Strafstoß. Bereits der dritte Hand-Elfmeter gegen Borussia in dieser Saison.

Favre außer Hand und Band: „Die Elfer-Regel ist eine Katastrophe!“

Der Schweizer sauer: „Ich finde die Hand-Regel unfair, sie ist keine gute Werbung für die Liga. Das ist eine Katastrophe. Ich frage mich, wer das gefordert hat? Das ist total verrückt!“

Favre stellt klar, dass er Brych keinen Vorwurf macht: „Sie müssen ja so entscheiden. Diese Regel ist ein Albtraum für jeden Schiri, sie träumen bestimmt davon. Das ist doch verrückt. Ich spiele lieber 0:0 als durch so einen Hand-Elfer zu gewinnen.“

Was Favre besonders wurmt: Es gibt keine einheitliche Auslegung. Der Trainer: „Es muss für alle gleich sein. In der 2. Halbzeit hat ein Leverkusener den Ball nach einem Schuss von Max Kruse mit dem Arm zum eigenen Torwart abgelenkt. Da gab es keinen Elfmeter...“

Auch die Spieler nervt das Hand-Theater!

Marc-Andre ter Stegen: „Bald kommen wir dahin, dass jeder im Strafraum nur noch versucht, dem Gegner den Ball an die Hand zu schießen.“

Und Martin Stranzl süffisant: „Das haben sich ein paar ganz schlaue Leute ausgedacht. Wenn die Regel gerecht sein soll, müsste man demnächst konsequent jedes Handspiel pfeifen.“
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 31 avg 2013, 18:16

Današnji choreo:

slika

Veoma važna pobjeda ali po meni i očekivana... 8-)

Ne baš tako dobro prvo poluvrijeme dok je drugo bilo vrlo dobro...Bilo je tu sjajnih kombinacija i fantastičnih poteza za uživanciju ;) ... Ofanzivni kvartet je dobro funkcionisao, Kruse i Herrmann nešto lošiji u prvom poluvremenu u drugom dosta podigli nivo igre, posebice Kruse...

Odličan je ponovno Raffael, opet je bio razigran, glavni kreator i mozak naših akcija, odlična tehnika i pregled igre a najviše me iznova oduševljava sa svojim defanzivnim ulogama i broj osvojenih i presječenih lopti 8-) . Još samo mora popraviti šut odnosno završnicu ali kad bi i to imao na visokoj razini onda vjerovatno ga ne bih gledao u Borussiji nego u nekom većem timu... Mislim da je svima jasno zašto je Favre toliko inzistirao na njegovom dovođenju koje je po meni za 5 mil eura prava krađa... Vidi se na Raffaelu da uživa igrajući i samo nek tako nastavi... Čestitke na njegovom prvijencu danas...

Arango fantastičan, pravi gospodin na terenu, kad se samo sjetim da sam čak u nekim kalkulacijama bio za njegovu prodaju :( :oops:

Herrmann je danas 100-ti put nastupio u bundesligi, Kruse ga je počastio sjajnom asistencijom za gol...

Daemsu kao da su 24 godine a ne 34 :o , odlična partija našeg kapitena, i to ne prva ove sezone...

Ali današnji igrač utakmice je po meni :

slika

Fantastično je odigrao danas, komandovao igrom, kontorlisao vezni red, odličan defanzivno a još bolji ofanzivno. Kakva samo asistencija za Aranga ;) ... Ovo mu je najbolja utakmica u dresu Gladbacha, danas je u potpunosti pokazao sav svoj potencijal i to zašto ga neki smatraju jednim od najperspektivnijih mladih veznih igrača u Evropi. Ne treba zaboraviti da je dečku samo 20 godina ;) ... Veoma vidljiv napredak za razliku od prošle sezone, siguran sam da će biti još bolji i da će ga Favre sklesat u odličnog CM-a... Vidi se da mu puno odgovara kada uz njega igra igrač tipa Kramer.

Mnogo mi je žao što nema De Jonga u prvoj, kao i Hrgote i Younesa. Realno ova postava je trenutno najbolje što Favre može sklopiti ali nadam se da će i ostali dečki dobiti svoje šanse kako treba. Mnogo me zanima kako bi izgledala kombinacija De Jonga sa Kruseom i Raffaelom malo iza leđa...

Što se Werdera tiče dosta slaba i blijeda partija, defanzivno su još i nekako stajali ali u ofanzivi velika NULA ... Zbog ovako lošeg Werdera ne mogu još da govorim o našaj stvarnoj snazi, iduća u Hoffenheimu će biti pravi ispit za Favrea i družinu...

I za kraj jedinu mrlju na današnji susret baca gol Aranga koji je izgleda bio u malom ofsajdu , i to da je sudija kažnjavao svaki iole ozbiljniji start žutim kartonom igrače Borussie dok to nije radio kad su Werderovi u pitanju.

I još da nadodam da mi je draga ova pobjeda i visok rezultat zbog onog prošlogodišnjeg šamaranja na Weseru od 0-4 :D

...čus
Agieren statt reagieren

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 31 avg 2013, 19:43

ništa kontra aranga molit ću lijepo (meni uz olembea i neprežaljenog de bruynea najdražeg igrača u bl zadnjih godina, jasno pored žutalja). nadam se da mu se produži ugovor i da mu ovo nije zadnja sezona u bl. da ništa, od 5 najljepših golova sezone, 4 su od juana. jasno, zbog njega se žestoko navija i za plasman venezuele na sp.

pale šta je sa luukom? dojma sam da se favreu nikako ne uklapa u šeme i da ga je faktički otpisao.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 31 avg 2013, 20:06

Blaszczykowski je napisao/la:ništa kontra aranga molit ću lijepo (meni uz olembea i neprežaljenog de bruynea najdražeg igrača u bl zadnjih godina, jasno pored žutalja). nadam se da mu se produži ugovor i da mu ovo nije zadnja sezona u bl. da ništa, od 5 najljepših golova sezone, 4 su od juana. jasno, zbog njega se žestoko navija i za plasman venezuele na sp.

pale šta je sa luukom? dojma sam da se favreu nikako ne uklapa u šeme i da ga je faktički otpisao.

Teško pitanje... Poznavajući Favrea koji nije sklon rotacijama teško da će dobiti neku veću šansu, pogotovo sad kad nam ofanziva ovako dubro funkcionira (najefikasnija ekipa Bundeslige :mrgreen: ) teško da će Favre bilo šta mijenjati...

Eberl govori da se računa na Luuka ozbiljno, te kako je on drugi tip napadača poredeći sa Kruseom i samim tim ekipa ima više opcija za igrati prema naprijed, te čak zagovara i teoriju da Luuk može igrati nešto malo povučenije (kao Hanke što je igrao recimo). Favre ponavlja kao papiga da kod njega igraju samo najbolji i da svako ima priliku da se pokaže kroz trenažni proces...

Meni je Luuk veoma dag i mislim da je vrlo dobar fudbaler ali interes ekipe je na prvom mjestu tako da trenutno Luuk nije prva opcija...

------------------------------------------------------------

Kad sam već spomenuh statistički podatak iznad da dodam još jedan vrlo zanimljiv podatak a to je da je Borussia ekipa sa najviše točnih dodavanja u Bundesligi ;)
Agieren statt reagieren

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 avg 2013, 20:49

Pale_Companion je napisao/la: Kad sam već spomenuh statistički podatak iznad da dodam još jedan vrlo zanimljiv podatak a to je da je Borussia ekipa sa najviše točnih dodavanja u Bundesligi ;)
Toliko tOčnih dodavanja? :? Inače, današnji protivnik Bremen je ekipa koja je do ovog kola imala triput više primljenih udaraca ka golu od zadanih (omjer, 22:60 i nešto, nisam najbolje upamtio :lol: ).

Po meni isto očekivana pobjeda i drago mi je da se ekipa trza. Oni jednostavno trebaju biti pri vrhu. Pomalo smiješan podatak da je Favre-ova ekipa postigla najviše golova :mrgreen: .
Pridošlice fino za sada udaraju. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 31 avg 2013, 21:13

geronimo je napisao/la: Toliko tOčnih dodavanja?

Da, danas je tako komentator sa ES2 (sa engleskim jezikom) rekao,

Ja sam sad našao ove podatke na Who Scored:

Pass Accuracy
Bayern 90.1%
Borussia M.Gladbach 86.9%
Wolfsburg 84.5%
Mainz 82.2%
Borussia Dortmund 81.3%

E sad, pretpostavljam da nisu ovdje ušli podaci iz trenutnog kola, jer je komentator pred kraj tekme izjavio i nešto u smislu ''prema posljednim podacima koje imam'' ...

I ja se slažem da je pomalo smiješan podatak da je ekipa koju Favre vodi najefikasnija u ligi, ponajviše zbog toga koliko mu je bitna defanziva odnosno drži se one :arrow: die null muss stehen , ali opet i Favre je veliki ljubitelj Barce i totalnog fudbala :mrgreen: ...

Što se Werdera tiče ako što već i rekoh ofanzivno su veoma loši, mislim da osim Braunschweiga nisam ove sezone bezopasnije ekipe po protivnički gol vidio... Nadam se da će to Dutt bolje posložiti i da će doći potrebna pojačanja jer Werder je veliki klub i nezamisliva mi je Bundeska bez njih...
Agieren statt reagieren

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 01 sep 2013, 20:58

meni je kod favrea čudno kako igrači olako izgube ili steknu status. recimo lani je xhaka bio debela rezerva, a sad ponajbolji igrač; luuk lani dugo nedvojbeni starter, pa odjednom 3. opcija, marx i hanke su prelazili put od viška do startera...
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Klare

Post Postao/la Klare » 01 sep 2013, 21:34

Početak uveliko obećava.
Ekipa je dosta kvalitetna, mnogo opcija, sve pozicije popunjene sa više igrača,
sigurno su jači no lani, radi se veliki posao, jer ekipa iz godine u godinu pretenduje da bude što jača, dosta su ozbiljni, ne nešto tipa Stuttgart, Werder...,

Meni su trenutno po svemu prikazanom(ne mislim samo na formu ove godine, nego renome kluba, tradiciju, politiku, rad sa mladima, moć za dodatna ulaganja, sve ono što čini da se bude toliko dobar...) i potencijalu za budućnost na čvrstom 6-om mjestu Bundesligaških klubova, što je svakako odlično s obzirom kako se proteklih skoro 20 godina strepilo sa opstanak, te sa povremenim izletima u Cvajtu.

Kažem opet ekipi su postavljeni čvrsti temelji, Eberl i Favre, nemam riječi za njihov rad,
realno je očekivati da klub sa takvom podrškom, podlogom i tradicijom samo u pozitivnom smjeru ide.
Ove godine pozicije za Evropu su na dohvat ruke...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 sep 2013, 22:14

Blaszczykowski je napisao/la:meni je kod favrea čudno kako igrači olako izgube ili steknu status. recimo lani je xhaka bio debela rezerva, a sad ponajbolji igrač; luuk lani dugo nedvojbeni starter, pa odjednom 3. opcija, marx i hanke su prelazili put od viška do startera...
Favre je dobar trener, ali on je fudbalski filozof koji se nekad u toj svojoj filozofiji toliko zamrsi da onda neke stvari malo i naopako krenu..... :)
Evo neki stvari koje su ovako zanimljive, možda s neke sada negativne strane....
Svi znamo da je Favre dobar taktkičar , znači baš kao taktičar je dobar (može trener biti dobar po strategiji, konceptu, motivaciji itd...samo usput navodim....A kod njega je baš naglašena TAKTIKA). E sad njegova ekipa pretprošle sezone djeluje jako taktkički zrelo, pa i većinu prošle sezone, ali dođe npr jedan Lazio i odjednom Gladbach izgleda na tom taktičkom planu amaterski. Tada mi je to bilo čudno. Dok su npr u grupi bili dosta zrela ekipa i čak dosta stvari odradili dobro, pogotovo uzevši u obzir da su bili po pitanju Evrope jako neiskusni.
Još jedan primjer. Kod Gladbacha je odbrana odjednom postala jako osjetljiva.

Pa imamo još primjer tokom njegove epizode u Herthi. On je u jednoj sezoni došao do četvrtog mjesta, da bi naredni s tim timom pao na dno i dobio otkaz. Ruku na srce u toj sezoni prije je iz tima izvukao i više nego što su mogućnosti tima bile.
I postoji još situacija, kada se Favreu dovedu igrači, a on odjednom kao da s tim igračima nije zadovoljan.

Ovo je par kritički tački, ali generalno Favre radi dosta dobar posao i ostvario je neki kontinuitet u Gladbachu. Ekipa će se vjerovatno ove sezone boriti za evropske pozicije.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 sep 2013, 21:10

Bundesliga 13/14: Die Chancenverwertung der Klubs

Platz 1: Borussia Mönchengladbach

Torchancen: 27
Tore: 10
Quote: 37,0 %

8-)
Agieren statt reagieren

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 sep 2013, 21:54

slika

8. septembar,15:30 h

"Fohlenelf" ermoglicht benefizspiel ;)

Oba kluba ce zajedno uplatiti 10.000 eura za pomoc zrtvama poplave.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.