Bratstvo se zahvaljujući sudijama vratilo neporaženo iz Srebrenika HAHAHAHAHAHAHA
Gradina je u prvoj utakmici kod kuće ove sezone remizirala sa Bratstvom iz Gračanice. Rezultat je glasio 1-1, a strijelci su bili Škahić za plave te Pantić za goste. Ovu utakmicu je obilježio sudijski trio kojeg su činili pomoćnici Milić Dženan i Herceglija Sanel iz Sarajeva na čelu sa glavnim sudijom Erminom Sivcem iz Zenice.
U prvom poluvremenu nije bilo previše izglednih situacija. Gradina je najviše prijetila kontra napadima preko Džafića i Turbića. Prvu ozbiljnu šansu kreirao je Šehrić, ali iako je na drugoj strani Turbić sam čekao loptu, ovaj prvi se odlučio na udarac koji je izblokiran. Domaći su u vodstvo stigli u 20. minuti preko Škahića, koji je preciznim šutem iz slobodnog udarca matirao golmana gostiju, Zukića. Nekoliko minuta nakon toga Gradina je imala odličnu priliku preko Džafića, čiji pokušaj dodavanja gostujući igrač zaustavlja rukom, ali glavni arbitar ovog meča nije "htio da vidi" očigledno igranje rukom za koje se zarađuje direktno isključenje.Veći dio utakmice obilježila je i, već po tradiciji, gruba igra gostujućih igrača. U drugom poluvremenu sudija Sivac je ponovo u centru pažnje. U 60. minuti, gostujući fudbaleri prave prekršaj nad Selimovićem, koji naravno nije signaliziran, te "žuti" kreću u kontra napad u kojem je za njih dosuđen sumnjiv faul. Halilović je centirarao loptu iz prekida, a Pantić koji se nalazio u ofsajdu postiže pogodak za izjednačenje. Bio je ovo "šlag na tortu" od strane sudaca, koji su napravili lakrdiju od jučerašnje utakmice. Pogodak je obilježila i provokacija nekadašnjeg igrača i kapitena Gradine, Damira Smajlovića, koji se nakon izjednačenja okrenuo i podigao ruku prema tribini te tako provocirao domaće navijače.
Nakon toga plavi su sve karte bacili u napad. Dobre prilike su imali Muminović i Turbić glavom, a najbolju šansu nije iskoristio Popara koji se našao oči u oči sa golmanom Bratstva. Pred kraj utakmice, golman Zukić pravi grešku i poklanja loptu Popari, ali ovaj šutira preko gola. U sudijskoj nadonkadi, po desnoj strani odlično prolazi i centrira Sinanović, ali Turbić šutira direktno u golmana Bratstva. Treba naglasiti i to da je kraj utakmice obilježilo i simuliranje te zadržavanje vremena od strane nekadašnjih igrača i kapitena Gradine, Smajlovića i Zukića, koji su prvi digli sidro i napustili tim iz Srebrenika nakon ispadanja iz Premier lige. Domaći trener, šef stručnog štaba i navijači su posle utakmice imali dosta toga za prigovoriti sudijama ove utakmice. Domaći igrači su sa terena ispraćeni aplauzom od strane publike, ipak momci su se borili i dali sve od sebe, ali nažalost protiv glavnih aktera ove utakmice koji su očigledno bili na strani gostiju nisu mogli.
Ocigledno da ja i neko ko je pisao ovo nismo gledali istu utakmicu. Prvo ja toliko je objektivno da bi neko ko nije bio na utakmici stekao dojam da je Bratstvo jednom preslo centar i zabilo go a da se cijelo ostalo vrijeme igralo viktorije pred nasim golom. Drugo koja ba gruba igra gostiju ? Ako je gruba igra to sto ste vi nama u prvih 20 minuta povrijedili 2 igraca e brate onda smo bili grubi i treba nas kaznit.....Dalje sto se tice gola,ovaj neko ko je pisao neka pogleda snimak pa ce vidit da je Salka(igrac sa brojem 3) cisto uzeo loptu i onda je dobio od Turbica s leda po nogama i ne znam sta je tu sumnjivo ... Ofsajd ne komentarisem jer se iz ovog ugla ne moze vidjeti da li je bio ofsajd ili ne. Toliko od mene i daBogda vi imali ovakvo isto sudenje kad budete dolazili u Gracanicu !