OFK Gradina Srebrenik

Moderator/ica: GracanicaAA

sony_91
Kontakt:

Re: OFK Gradina Srebrenik

Post Postao/la sony_91 » 23 avg 2013, 15:27

baltazar1 je napisao/la:ja nisam upućen u odnos Turbića i kluba tokom godina ali po onome što vidim njemu (a i sličnim igračima) treba podići spomenik na ulazu u stadion

sony...ma i prije Mionice ;)

uostalom ja nisam pristalica tih zavjera tipa izbacila Mionica Bratstvo ili prošle godine mi kao izbacujemo Budućnost

preduga je sezone, previše je bodova i utakmici u igri da bi ja ili neko mogli reći izbacio nas taj i taj tim

to je ono naše bosansko, kriv je uvijek neko drugi

mogao bi i ja napisati da se Mionica rasula nakon 10 komada u Gračanici ali to nije tako ;)
Ma to sam onako napisao, taj susret je inače baš odlučivao ili jedni ili drugi i Turbić ga riješi u našu korist tad. A što se tiče tih 10 komada bilo je i u Bihaću i tako, Omladinac je se što se tiče te sezone mnogo ranije raspao ;)

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 23 avg 2013, 19:16

ma ja ba, da ne idemo u off samo da dodam da sam putujući sa Bratstvom obišao sve i jednu mahalu i grad u BiH a nigdje boljeg gostoprimstva nisam doživio nego u Mionici...ovo navodim bez imalo kurtoazije ;)
Undici stelle - ACM 1899

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 24 avg 2013, 21:01

I sta ono rece Turbic :mrgreen:
www.nkbratstvogracanica.com

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 24 avg 2013, 21:51

cesc4 je napisao/la:I sta ono rece Turbic :mrgreen:
Pa dobro Turbić je mislio ako se bude igralo 11 vs 11, a ne 11 vs 14 ;)
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 24 avg 2013, 21:57

Benjo_AFC86 je napisao/la:
Ko su ova 3 Denis,Daso i mozda doktor ? Nemoj mi samo reci da smo imali sudije jer te smatram ozbiljnim forumasem al ako to kazes onda stvarno mi padas u ocima.... Treba biti realan i reci bod realan , bi bolji prvo poluvrijeme zabili odlican go , mi bolji drugo poluvrijeme zabili cist go. Vi imali srece kod Mujinog suta a i nakon Susinog suta kad je onaj izvadi sa go linije....Sudija produzio 5 minuta a kraj svira u 8 minuti.... :D

ALBOX
Kontakt:

Post Postao/la ALBOX » 24 avg 2013, 21:58

Benjo_AFC86 je napisao/la:
ma dobro znaci da smo bili ravnopravni 11 vs 11 mogli smo i pobijediti :D
dosli po bod uzeli bod

Edit: Bez provokacija i namjernog započinjanja rasprave.

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 25 avg 2013, 15:01

Ovo što sam ja vidio na snimci pokazuje da je bod najrealniji, ali da je gol Bratstva postignut iz ofsajda. Ali vjerovatno bi nakljucali nekako možda već u sl. akciji. Ovdje je Peđa nanijetio X prije nego je počela utakmica.

Kakvo je ono traženje penala lika pogodila lopta u ruku daaaaaaaaaaaaleko van 16m? :D

Btw: Ne znam je l' ovo isti golman kao protiv Iskre, ali je istog kvaliteta (Bratstvo).

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 25 avg 2013, 16:14

Casp3r je napisao/la:Ovo što sam ja vidio na snimci pokazuje da je bod najrealniji, ali da je gol Bratstva postignut iz ofsajda. Ali vjerovatno bi nakljucali nekako možda već u sl. akciji. Ovdje je Peđa nanijetio X prije nego je počela utakmica.

Kakvo je ono traženje penala lika pogodila lopta u ruku daaaaaaaaaaaaleko van 16m? :D

Btw: Ne znam je l' ovo isti golman kao protiv Iskre, ali je istog kvaliteta (Bratstvo).
Kakvoj snimci :/

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 25 avg 2013, 16:22

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 25 avg 2013, 16:30

Casp3r je napisao/la:Video izvještaj iz Srebrenika
Hvala , sto se ruke tice bilo je igranja rukom ali daleko van kaznenog prostora. A sto se tice naseg gola pa ne moze se vala iz ove pozicije utvrdit da li je bilo ofsajda ili ne.... Nego cujel neko sta na kraju Grbesic govori delgatu? Ja sam razazno "eto delegatu de ti meni reci " ali dalje ne mogu skontat xD :D

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 25 avg 2013, 16:37

Ja sam to frame-by-frame gledao i ravnao se po sjenci igrača koja je bila paralelna sa gol linijom. Pola koraka je bio u ofsajdu, ali obzirom da naše linijske sudije su stručni koliko Saša Matić on je vidio da nije bilo ofsajda prilikom izvođenja slobodnog, a nije imao dovoljno mozga da uprati prenos lopte do Pante. U svakom slučaju ja sam siguran da bi gol pao i da je ovaj poništen, jednostavno tako je utakmica izgledala.

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 25 avg 2013, 16:47

Pa pred ovakve derbije samo cave ne daju takve intervjue, jednostavno tako se mora postaviti. Ne pobjedi se uvijek, ali takva priča mora postojati. Nema potrebe da Turbića prozivaš na osnovu toga, šta je treba drugo da izjavi? Idi i pogledaj naše izjave i izjave Sadikovića (tada trenera Slobode) prošle godine pred 10. kolo, a i ta je utakmica trebala minimum 1:1 da se završi, pa ne bi živi ostali nakon onakvih izjava Vojvode, ali u takve utakmice vođe ekipe moraju se ponašati prepotentno.

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 25 avg 2013, 17:30

Svi na stadionu vidili da je ofsajd bio samo sudija nije..treba razumit čovjeka,imao je najgoru poziciju da to vidi..
OFK Gradina Srebrenik

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 25 avg 2013, 17:42

Brcko87 je napisao/la:
Svi na stadionu vidili da je ofsajd bio samo sudija nije..treba razumit čovjeka,imao je najgoru poziciju da to vidi..
Ma ofsajd cist ko suza i bgm po ovom izvjestaju mnogo bolje ste prilike imali u odnosu na Bratstvo i ne bi se slozio sa Casperom da je najrealnije 1:1 mislim po ovome da ste mogli komotno pobijediti

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 25 avg 2013, 17:50

SARS je napisao/la:
Brcko87 je napisao/la:
Ma ofsajd cist ko suza i bgm po ovom izvjestaju mnogo bolje ste prilike imali u odnosu na Bratstvo i ne bi se slozio sa Casperom da je najrealnije 1:1 mislim po ovome da ste mogli komotno pobijediti
ja se ne bih složio s njim kad kaže i da je svirao ofsajd opet bi Bratstvo izjednačilo..šta bi bilo to se nezna..možda bi mi dali drugi gol i tako riješili utakmici..oni jesu nas bili napali i nametnuli svoj tempo neki 15 minuta al sigurno da to ne bih mogli držat cijelo poluvrijeme..
OFK Gradina Srebrenik

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 25 avg 2013, 17:53

Dobro nisam vidovit, ali ono što sam letimično pregledao što se igralo u Srebreniku, mislim da je u pet deka, ne kvantitativno, a 1:1 je najbolji rezultat upravo za Gradinu, neko mora biti kažnjen za onoliko promašenih prilika u Bihaću i jučer kod kuće.

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 25 avg 2013, 19:01

Ruka, crveni karton, drugačiji tok utakmice, opušteniji tempo za nas sigurno bez pritiska nekog ;)
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

NKB
Kontakt:

Post Postao/la NKB » 25 avg 2013, 22:43

Benjo_AFC86 je napisao/la:Ruka, crveni karton, drugačiji tok utakmice, opušteniji tempo za nas sigurno bez pritiska nekog ;)
Da razmislis da polozis za sudiju :-D , imas šlifa kod tebe nebi puno price bilo izgleda :D
A i po tvojoj prici najbolje da mi nismo ni dosli da ti lagano uzmes 3 : 0 i zdravo drugovi :D
Gojko Velicanstveni

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 26 avg 2013, 08:19

Bratstvo se zahvaljujući sudijama vratilo neporaženo iz Srebrenika HAHAHAHAHAHAHA

Gradina je u prvoj utakmici kod kuće ove sezone remizirala sa Bratstvom iz Gračanice. Rezultat je glasio 1-1, a strijelci su bili Škahić za plave te Pantić za goste. Ovu utakmicu je obilježio sudijski trio kojeg su činili pomoćnici Milić Dženan i Herceglija Sanel iz Sarajeva na čelu sa glavnim sudijom Erminom Sivcem iz Zenice.

U prvom poluvremenu nije bilo previše izglednih situacija. Gradina je najviše prijetila kontra napadima preko Džafića i Turbića. Prvu ozbiljnu šansu kreirao je Šehrić, ali iako je na drugoj strani Turbić sam čekao loptu, ovaj prvi se odlučio na udarac koji je izblokiran. Domaći su u vodstvo stigli u 20. minuti preko Škahića, koji je preciznim šutem iz slobodnog udarca matirao golmana gostiju, Zukića. Nekoliko minuta nakon toga Gradina je imala odličnu priliku preko Džafića, čiji pokušaj dodavanja gostujući igrač zaustavlja rukom, ali glavni arbitar ovog meča nije "htio da vidi" očigledno igranje rukom za koje se zarađuje direktno isključenje.Veći dio utakmice obilježila je i, već po tradiciji, gruba igra gostujućih igrača. U drugom poluvremenu sudija Sivac je ponovo u centru pažnje. U 60. minuti, gostujući fudbaleri prave prekršaj nad Selimovićem, koji naravno nije signaliziran, te "žuti" kreću u kontra napad u kojem je za njih dosuđen sumnjiv faul. Halilović je centirarao loptu iz prekida, a Pantić koji se nalazio u ofsajdu postiže pogodak za izjednačenje. Bio je ovo "šlag na tortu" od strane sudaca, koji su napravili lakrdiju od jučerašnje utakmice. Pogodak je obilježila i provokacija nekadašnjeg igrača i kapitena Gradine, Damira Smajlovića, koji se nakon izjednačenja okrenuo i podigao ruku prema tribini te tako provocirao domaće navijače.

Nakon toga plavi su sve karte bacili u napad. Dobre prilike su imali Muminović i Turbić glavom, a najbolju šansu nije iskoristio Popara koji se našao oči u oči sa golmanom Bratstva. Pred kraj utakmice, golman Zukić pravi grešku i poklanja loptu Popari, ali ovaj šutira preko gola. U sudijskoj nadonkadi, po desnoj strani odlično prolazi i centrira Sinanović, ali Turbić šutira direktno u golmana Bratstva. Treba naglasiti i to da je kraj utakmice obilježilo i simuliranje te zadržavanje vremena od strane nekadašnjih igrača i kapitena Gradine, Smajlovića i Zukića, koji su prvi digli sidro i napustili tim iz Srebrenika nakon ispadanja iz Premier lige. Domaći trener, šef stručnog štaba i navijači su posle utakmice imali dosta toga za prigovoriti sudijama ove utakmice. Domaći igrači su sa terena ispraćeni aplauzom od strane publike, ipak momci su se borili i dali sve od sebe, ali nažalost protiv glavnih aktera ove utakmice koji su očigledno bili na strani gostiju nisu mogli.

Ocigledno da ja i neko ko je pisao ovo nismo gledali istu utakmicu. Prvo ja toliko je objektivno da bi neko ko nije bio na utakmici stekao dojam da je Bratstvo jednom preslo centar i zabilo go a da se cijelo ostalo vrijeme igralo viktorije pred nasim golom. Drugo koja ba gruba igra gostiju ? Ako je gruba igra to sto ste vi nama u prvih 20 minuta povrijedili 2 igraca e brate onda smo bili grubi i treba nas kaznit.....Dalje sto se tice gola,ovaj neko ko je pisao neka pogleda snimak pa ce vidit da je Salka(igrac sa brojem 3) cisto uzeo loptu i onda je dobio od Turbica s leda po nogama i ne znam sta je tu sumnjivo ... Ofsajd ne komentarisem jer se iz ovog ugla ne moze vidjeti da li je bio ofsajd ili ne. Toliko od mene i daBogda vi imali ovakvo isto sudenje kad budete dolazili u Gracanicu ! :mrgreen:

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 26 avg 2013, 09:09

Možete vi pisati šta hoćete, ali sve na videu ima fino. I čisto se vidi igranje rukom zadnjeg igrača koji je trebao dobiti crveni. A što se tiče ofsajda čist je, pogledaj sjenu samo napisao je casper već. Sjena zadnjeg igrača Gradine je u liniji sa Pantićem, a je li tvoja sjena pada u liniji sa tobom ili ide iza tebe? ;)
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.