uvijek isto, isto, isto, isto, isto...ii opet isto,isto,isto,isto!!!!Musa: Najslabija utakmica sezone
Ponedjeljak, 26 Kolovoz 2013 13:12
Nije Slaven Musa želio skrivati ambicije uoči gostovanja u Gradačcu, a kako je tvrdio da je cilj Širokog Brijega pobjeda, jasno da je razočaranje nakon poraza od Zvijezde (0:2), prvog u prvenstvu ove sezone, bilo očekivano, još više jer je njegova momčad u utakmici protiv Zvijezde izgledala loše.
- Mislim da je ovo bila naša najslabija utakmica ove sezone, priznao je Musa.
Razočaranje je još veće jer se poraz u Gradačcu nadovezao na domaći kiks protiv Rudara (3:3), tako da su dobri rezultati u prva tri kola, koji su okrunjeni pobjedom na Koševu protiv Sarajeva (2:1), ipak izgubili na vrijednosti.
- Bili smo previše tromi, a nedostajalo je i potrebne agresivnosti za jednu ovakvu utakmicu. Iako smo na startu sezone, možda razloge za to treba tražiti i u nedostatku svježine, odnosno malom zamoru materijala, jer nam je ovo ipak bila deveta utakmica u nešto više od mjesec dana, dodao je trener Širokog Brijega.
Iako je odmah na startu razgovora Musa priznao da je Široki Brijeg odigrao loše, glavni razlog poraza strateg Širokobriježana ipak vidi u lošoj realizaciji.
- I takvi kakvi smo bili imali smo više nego dovoljno dobrih prilika da ostvarimo dobar rezultat. Kod rezultata 0:0 Zakarić i Kordić su imali više nego odlične prilike za postizanje pogotka, a Zvijezda bi se u tom slučaju vjerojatno raspala, budući da su zbog četiri vezana poraza domaći igrači sigurno bili pod velikim pritiskom. Umjesto toga, mi smo na drugoj strani primili pogodak iz prvog udarca prema našim vratima. Jednostavno, kažnjeni smo za promašaje, a da nesreća za nas bude veća, samo pet minuta kasnije primili smo i drugi pogodak, komentirao je Musa.
- Nakon takvog raspleta prvog poluvremena u nastavku se, jasno, bilo teško vratiti, pogotovo zbog svega što sam ranije rekao. Mi smo napadali, opet smo stvorili neke prigode, ali nismo bili na željenoj razini, tako da je pobjeda Zvijezde apsolutno zaslužena.
Iako je klub iz Gradačca u sezonu ušao s četiri vezana poraza, Musa je mišljenja da Zvijezda vrijedi puno više od učinka koji je imala uoči subotnje utakmice.
- To je, ipak, više nego solidna momčad, pogotovo sa Secoubom Diattom i Šabanom Pehiljem, koji nisu igrali u prethodnim utakmicama, zaključio je Musa.M.P.
Slijedi Travnik
Imperativ logičan
Borbu za bodove Široki Brijeg nastavlja domaćom utakmicom protiv Travnika, a s obzirom na loše rezultate protiv Rudara i Zvijezde, jasno da će imperativ pobjede biti logičan.
- Činjenica je da imamo nekoliko igrača koji na startu prvenstva ne igraju na razini na kojoj objektivno mogu, u Gradačcu nam je puno nedostajao i Wagner, ali moramo se okrenuti utakmicama koje slijede. U sljedećem kolu nas čeka Travnik protiv kojeg ćemo morati uložiti maksimum truda kako bismo opravdali ulogu favorita i došli do pobjede kojom bi prvu reprezentativnu stanku dočekali u boljem raspoloženju, izjavio je Musa.
DO KADA??