Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
14
2%
Take-Two
11
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 588

revan
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la revan » 28 avg 2013, 09:56

fedeltafrotta je napisao/la:skinuo sam EU IV, ali imam problem sa instalacijom. imam nekakvih 45 partova, ali nijedan se ne moze otvoriti. imam vec instaliran Power ISO ali ni preko njega ne uspijevam ovo zavrsiti :?
Skini 7zip pa prvo otpakuj. Onda image file postavi na power iso (ja lično koristim Daemon Tools).

@LBJ MVP koju godinu si uzeo za startnu?
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 28 avg 2013, 10:02

fedeltafrotta je napisao/la:skinuo sam EU IV, ali imam problem sa instalacijom. imam nekakvih 45 partova, ali nijedan se ne moze otvoriti. imam vec instaliran Power ISO ali ni preko njega ne uspijevam ovo zavrsiti :?
Samo prati upute kao na videu i instalirat ćeš ;)
[youtube][/youtube]
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 28 avg 2013, 12:38

igra li ko goalunited? kad počinje nova sezona?

Krompir
Kontakt:

Post Postao/la Krompir » 28 avg 2013, 14:54

Za EU IV, imam na onom tutorialu da posaljem one likove u rat, a odem attach to boat al nece da odu na njeg, moze pomoc?
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. We're all going to die. Come watch TV.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 28 avg 2013, 15:54

Normalno da ne moze kad to najvjerovatnije nisu transportni brodovi.
Unico amore sei!
❤️🖤

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 28 avg 2013, 17:26

uspio sam, hvala svima :mrgreen:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 28 avg 2013, 17:27

revan je napisao/la:
@LBJ MVP koju godinu si uzeo za startnu?
Onaj prvi scenario što imam ko opciju.Ubiše vikinzi :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 28 avg 2013, 18:29

Probaj uzeti Wessex umjesto Škotske. Dobit ćeš na vremenu. Nemoj čekati da skrše Merciu ili East Angliu, nego se uključi u rat na njihovoj strani kada ih napadnu. Gledaj da oženiš prestolonasljednika i sav svoj rod u te dvije zemlje, kako bi dobio savezništvo. Koristi holy orders protiv njih. Koštaju piety umjesto novca, tako da ćeš ih moći priuštiti dok te napadnu pagani. Samo znaj da se oni bore isključivo protiv nekršćana. Ako dobiješ obavještenje za 'prepared invasion' od strane neke nordijske kraljevine, pripremi sve što imaš jer u roku od dvije godine te napadaju sa ciljem da te izbrišu s mape. Također svog svećenika pošalji u nordijske provincije da konvertuje populaciju. Vikinzi lako prelaze na kršćanstvo, tako da možeš barem jednu kraljevinu tako neutralizirati.

Krompir
Kontakt:

Post Postao/la Krompir » 28 avg 2013, 19:06

AjsKjub je napisao/la:Normalno da ne moze kad to najvjerovatnije nisu transportni brodovi.
Ja uzimam barque, al ocigledno da nije transport. Koji su brodovi transport? Ondje pise samo brzina, cannons, jačina broda i trading nesta
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. We're all going to die. Come watch TV.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 28 avg 2013, 20:37

Kod: Označi sve

http://eu4wiki.com/Naval_warfare#Ship_models
Uopste o brodovima i ratovanju na vodi.
Unico amore sei!
❤️🖤

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 28 avg 2013, 21:07

Krompir je napisao/la:
AjsKjub je napisao/la:Normalno da ne moze kad to najvjerovatnije nisu transportni brodovi.
Ja uzimam barque, al ocigledno da nije transport. Koji su brodovi transport? Ondje pise samo brzina, cannons, jačina broda i trading nesta
Cog je transport (zadnji brod u build opcijama je uvijek transport, predzadnji je galley; dobri za inner sea regione, loši na oceanu, drugi brod je barque, light ship; primarno za zaštitu trgovačkih linija, u nuždi može u borbu, prvi je Early Carrack, heavy ship; borbeni brod). Igra ima tooltip za sve živo, samo prije nego što selektujete nešto, sačekajte sekundu dvije i izbacit će vam opis i sve potrebne detalje.

Krompir
Kontakt:

Post Postao/la Krompir » 28 avg 2013, 22:44

revan je napisao/la:
Krompir je napisao/la:
Cog je transport (zadnji brod u build opcijama je uvijek transport, predzadnji je galley; dobri za inner sea regione, loši na oceanu, drugi brod je barque, light ship; primarno za zaštitu trgovačkih linija, u nuždi može u borbu, prvi je Early Carrack, heavy ship; borbeni brod). Igra ima tooltip za sve živo, samo prije nego što selektujete nešto, sačekajte sekundu dvije i izbacit će vam opis i sve potrebne detalje.
Hvala ti puno druze :)

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 28 avg 2013, 22:59

Jel vama crasha igra na autosaveu 2 januar 1545?
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 28 avg 2013, 23:16

Mogo bi se kakav Multiplay rasplaiti,pa da ratujemo medjusobno?
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 avg 2013, 23:20

afa97 je napisao/la:Jel vama crasha igra na autosaveu 2 januar 1545?
meni ne :D

btw uzeo sam pola austrije, mađari na mojoj strani :mrgreen: :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 avg 2013, 23:56

revan je napisao/la:Probaj uzeti Wessex umjesto Škotske. Dobit ćeš na vremenu. Nemoj čekati da skrše Merciu ili East Angliu, nego se uključi u rat na njihovoj strani kada ih napadnu. Gledaj da oženiš prestolonasljednika i sav svoj rod u te dvije zemlje, kako bi dobio savezništvo. Koristi holy orders protiv njih. Koštaju piety umjesto novca, tako da ćeš ih moći priuštiti dok te napadnu pagani. Samo znaj da se oni bore isključivo protiv nekršćana. Ako dobiješ obavještenje za 'prepared invasion' od strane neke nordijske kraljevine, pripremi sve što imaš jer u roku od dvije godine te napadaju sa ciljem da te izbrišu s mape. Također svog svećenika pošalji u nordijske provincije da konvertuje populaciju. Vikinzi lako prelaze na kršćanstvo, tako da možeš barem jednu kraljevinu tako neutralizirati.
Ja sam baš uzeo Malo Kraljevstvo Wessexa i prvo sam se zajedno sa ostalim kršćanima otoka godinama branio od nasumičnih i planiranih invazija nordijskih lidera potpomognutim Kraljevinom Jorvik i ostalim domaćim Nordijcima. Dobra stvar je što su moji kršćanski saveznici slali vojsku tačno gdje ja svojom operiram, tako da smo zajedno uspjeli neutralisati preko 20,000 danskih jurišnika čija se kraljevina nakon toga raspala. Sada, više od 100 godina nakon početka igre, od Nordijaca su ostali samo sporadični uleti vikinških gusara koji tako malo dođu bez objave rata, pa ih ja potjeram nakon što skupim vojsku. Nordijskih država više nema u Britaniji, nema ni provincija nordijske religije, ali u Skandinaviji su besprijekorni i ne uspijevam da ih eliminišem u religijskom smislu, a ostali se i ne trude previše. U međuvremenu sam zagospodario cijelim jugom Engleske uključujući i Cornwall i proglasio se kraljem Engleske, ali je moj pohod na sjever zaustavila smrt kralja, gdje sam se dugo vremena zadržao u ratovima za nasljedstvo i taman kad sam uspio eliminisati vojvode željne kraljevskog trona (uglavnom svoju braću), Papa me je ekskomunicir'o i sad su mi za vrat sjela Kraljevstva Škotske i Lotaringije sa sve vojskom od 15-ak hiljada, i odoh se pokušat spasit'.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 avg 2013, 00:00

Teško sa Wessexom,izgubio sam pola teritorije koju je uzeo moj polubrat,onda sam tražio od pape zaštitu i postao sam njegov vazal :lol:
Moram ispočetka krenuti :mrgreen:

@Duke kako ste se uspjeli odbranit od Nordijaca?Merciu i East Angliu u sekundi progutali,kao i Northumberland :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 avg 2013, 00:10

LBJ MVP je napisao/la:Teško sa Wessexom,izgubio sam pola teritorije koju je uzeo moj polubrat,onda sam tražio od pape zaštitu i postao sam njegov vazal :lol:

@Duke kako ste se uspjeli odbranit od Nordijaca?Merciu i East Angliu u sekundi progutali,kao i Northumberland :roll:
I kod mene su progutali EA, a Merciu skoro pa uništili, teška situacija je bila. Moraš odmah grupisat vojsku i bježat od njih okolo dok oni ne potroše svoju vojsku na opsade, onda se ujediniš s njihovom vojskom i napadneš kad imaš jedno 2 hiljade više i to kad pobjediš onda ih ganjaš dok ih ne istrijebiš i poslije toga će vjerovatno pristat na mir. Znači, kako reče revan, ništa ratovat sa kršćanima dok ne riješiš nordijske države.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 29 avg 2013, 00:24

LBJ MVP je napisao/la:Teško sa Wessexom,izgubio sam pola teritorije koju je uzeo moj polubrat,onda sam tražio od pape zaštitu i postao sam njegov vazal :lol:

Ne moraš. Šta fali ako si vazal Papske države? U CK2 to nije kraj. Sve dok držiš i jedan county, bilo nezavisno ili kao vazal CK2 se nastavlja. Meni su to i najbolje situacije, kada se vratim iz poraza.

Anyway, behold! Glorious Nordic Kingdom of England.

slika

Budete primijetili da je Cornwall nekim čudom još nezavisan. To je zato što nije vlada ujak moje kraljice, tako da nema potrebe da diram mališana.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 avg 2013, 00:33

Odlična kraljevina, uskoro se može očekivati Britanska Imperija. Hoćeš li podijeliti kraljevske titule vazalima ili ih ostaviti za sebe i zadržati vojvodstva kao najjače vazale?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Sheyi i 19 gostiju.