FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Claus
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Claus » 31 avg 2013, 20:39

Svi smo mi uz Slobodu, to je neosporivo. Međutim, postoje ljudi koje se identificiraju s uspjehom (što je normalno u današnjem društvu), tako da se zagriju za nešto tek kada vide da je uspješno i da ostvaruje zavidne rezultate. S druge strane imaš budale (većina nas na forumu) koja je spremna sve dati za Slobodu i u svako doba dana i noći pomoći klubu, koji redovno idu na utakmice, plaćaju ulaznice i podržavaju momke.

Poenta svega je da što je klub stabilniji i snažniji, više ljudi će se zagrijati i zainteresovati za njega. Tako je svugdje u svijetu, mi nismo izuzetak. Naprotiv. Stoga, nadajmo se da će klub nastaviti igrati dobro i da će ga Azmir izvesti na čistinu. Naše je da barem platimo ulaznicu i, u skladu s obavezama, odemo i podržimo klub i igrače. To će za početak biti dovoljno. Što je više ljudi na stadionu, Sloboda je veća. Isto važi i u klubu, kojem dobitak zavisi od sponzora i ulaganja od strane Općine, TK itd. Problem predstavljaju džeparoši, razni samoprozvani menadžeri i ljudi kojima nije stalo do Slobode, nego isključivo do novca. Dakle, ljudi unutar struktura kluba su (do sada bili) problem, a ovi što instant navijači nikad nisu ni bili pravi. Od takvih možeš izvući samo materijalnu korist tako što ćeš ih namamiti na Tušanj i dobiti od njih novac od ulaznica. :)

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 31 avg 2013, 22:23

Hmm odakle da se krene sa današnjom utakmicom !? :mrgreen:
Što drug ultrasstyle kaže - dugo nismo ovako zadovoljni s utakmice, zadovoljni u svakom pogledu. Ovako treba da izgleda ekipa koja ima glavu i rep i sve sam ubjedjeniji da je Doboj-Kakanj bio samo loš dan. Na ovom forumu Čašljinu navikaše a ta ista Čapljina danas bez ispaljenog metka, ne znam da li je do nas ili do njih. Neka bude ipak da je do nas.

Teško je danas bilo izdvojiti igrača utakmice ali neka to bude Mirza Musić, prvenstveno radi pogotka i izborenog jedanaesterca kao i cjelokupno odlično odigrane utakmice (pogotov u prvom poluvremenu). Ja sam i ranije spominjao da nam je on najkreativniji veznjaka a bilo je i nekih na ovom forumu koji su osporavali njegov kvalitet.. ali nećemo sad o tom, pronaće se oni u ovom :).

Migi Mehanović je objasnio kako se igra bekovska pozicija i mislim da smo dobili STRAŠNO pojačanje u njemu. Isto važi i za Efendića. Ne vidim ekipu u ovoj ligi koja nam može napravit bilo kakve probleme po toj desnoj strani, ono danas je izgledalo perfektno (teška riječ ali upotrijebiću je). Mirhad dobio ogromne ovacije kod onog prodora i šprinta i već je miljenik publike. Dobra stvar i za njegovo samopouzdanje 8-)

Oma danas kapitenski predvodio vezni red, kapitenski odigrao, strpao u mali džep njihovog kapitena. Dokle god je Ome u ekipi nijedna ekipa neće doći na Tušanj i udarati domaćine. To im je valjda svima jasno ako su ikad čuli za Omu kralja :) . Što se tiče veznog reda istakao bi Brčkalića i sjajnu partiju danas - da ne spominjem sprint po desnoj strani i asist kod prvog gola..

Odbrana na visokom nivou - 3 utakmice i 0 primljenih golova, pametnom dosta! 8-)
Pisao sam da dolaskom Kene nismo izgubili na Gradi što se potvrdjuje treću utakmicu zaredom. Neza lavovski, kapa do poda. O ostalim sam već pisao, sve 10..

Tušanj još jednom objasnio kako se prati i pomaže svoj klub. Po mojoj procjeni danas bilo 2000+ gledalaca. Protiv Radničkog očekujem 3500+ i ne sumnjam da će bit toliko.

Idemo dalje!
Sloboda do groba 8-)
075

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 31 avg 2013, 23:22

Kako je samo lijepo biti na Tusnju kad se prorijedio broj yebaca matera i svega i svacega 8-)
Puno petica izgleda.

Svako ko dodje hoce da vidi ovu borbenost i to je ono sto vuce ljude na stadion, kvaliteta u nasem fudbalu nema i to svi znaju al makar zasluzuju da vide ovu trku i borbu za svaku loptu.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 31 avg 2013, 23:25

Pupi04 je napisao/la:Kako je samo lijepo biti na Tusnju kad se prorijedio broj yebaca matera i svega i svacega 8-)
Puno petica izgleda.

Svako ko dodje hoce da vidi ovu borbenost i to je ono sto vuce ljude na stadion, kvaliteta u nasem fudbalu nema i to svi znaju al makar zasluzuju da vide ovu trku i borbu za svaku loptu.
Ova ti je na mjestu.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 31 avg 2013, 23:33

Al kakav bi gol bio da udje onaj sut Efendica, jos mi nije jasno kako je golman skide.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 01 sep 2013, 17:39

Pupi04 je napisao/la:Kako je samo lijepo biti na Tusnju kad se prorijedio broj yebaca matera i svega i svacega 8-)
E to je neprocjenjivo 8-)
Ja mislim da kada se prvi put šljam vrati i ako počnu nešto tersat dobit će po labrnji,al da valja. Mislim da se pročulo i kada su Fukare rastjerale one negativce sa A tribine nakon poraza od Rudara pa im više nije ni svejedno :lol:
Al kakav bi gol bio da udje onaj sut Efendica, jos mi nije jasno kako je golman skide.
Golman je jedva je zakačio,al je opet lizala prečku! Šteta jer uz onako sjajnu igru prečka glavom ili taj šut su zaista mogli krunisati njegovu igru.
tuzlanska Sloboda

rukfash
Kontakt:

Post Postao/la rukfash » 01 sep 2013, 17:55

Nakon dugo vremena nedostatak kvaliteta i veznog reda nadoknadjen odgovornom i borbenom igrom . Zalaganje koje izaziva respekt ! Svaka cast !

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 01 sep 2013, 18:38

siri se pozitivna prica po gradu o borbenosti i pozrtvovanosti do kraja za svaku loptu. Vec danas cujem od par ljudi kako i oni planiraju doci na tekmu, a nisu dugo..

tako da treba lijepo ispromovisat i izreklamirati tu tekmu, organizovat stand u gradu , a i mi sto smo bili u subotu pricat svima kako se momci konacno bore za sveti dres kako dolikuje.

na njima je da odigraju onako borbeno, i jos jace u subotu, a na nama da dovucemo makar 10-12.000 maraka u kasu kluba za tu tekmu.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 01 sep 2013, 19:00

ultrasstyle_tz je napisao/la:siri se pozitivna prica po gradu o borbenosti i pozrtvovanosti do kraja za svaku loptu. Vec danas cujem od par ljudi kako i oni planiraju doci na tekmu, a nisu dugo..

tako da treba lijepo ispromovisat i izreklamirati tu tekmu, organizovat stand u gradu , a i mi sto smo bili u subotu pricat svima kako se momci konacno bore za sveti dres kako dolikuje.

na njima je da odigraju onako borbeno, i jos jace u subotu, a na nama da dovucemo makar 10-12.000 maraka u kasu kluba za tu tekmu.
Mene raduje veliki broj mlađih ljudi na stadionu 20-35 godina! Smjena generacije ;)
Vidio sam i likove koji imaju sezonske karte, a uzeli su još kartu ili dvije.

Sloboda je već neko vrijeme opet tema broj 1 iako ima još prostora za napredak,ali ne može ništa preko noći.
Skoro me zvao momak koji je poslom van Tz,a da pita gdje će sezonsku kupiti koju je u konačnici i kupio i poklonio nekom drugaru. Ljudi jednostavno prepoznaju novo ruho Slobode i pošten rad.

Kao što mnogi ovdje govore, mnogo mi je preče da klub se digne na profi nivo pa će premijer liga doći sama od sebe. Jedina stvar koju gubimo je da omladinci (osim pionira) ne mogu igrati Premijer omladinsku ligu dok se seniori ne vrate
tuzlanska Sloboda

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 01 sep 2013, 19:02

hoce li nam ustupiti sjever protiv Lukavca :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 01 sep 2013, 20:34

to nas podpresjednik Fucko cestitao Tigru na uasku u PL kako cujem zvao ga juce :)....oojj boze :)..pa doduse juce su nam poslali sve sudije iz Bihaca , ali eto int bas kao i protiv Zrinjskog one godine kad smo ispali ne mogu ni sudije pobjediti
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 01 sep 2013, 20:52

druze ja ne znam kakve ti price cujes? kakva ba zvanja i ulasci? pa liga je tek pocela moze fucko zvati tigra, tigar kuku, kuko lovica, lovic brku, brko husaru i sta sad? de se uozbilji ima jos 27 kola bit ce i radosti i tuge. tek za desetak utakmica ce se tek vidjeti ko napada uzalak a ko spasava zivu glavu!
Sloboda Tuzla

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 01 sep 2013, 20:59

Bezze unosite nemir medju Fukare i Silu Nebesku dezinformacijama. Kao prvo Tigar nije vise predsjednik Jedinstva i ne vidim razlog da se njemu cestita, kao drugo liga je tek pocela i dobro ce i Sloboda i Jedinstvo morati natopiti znojem dresove da docekaju Premier ligu.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 01 sep 2013, 21:07

a nazalost tako se ovdje ulazi u ligu. Ako aminuju i Tigar i Kuko i svaka ekipa i podsavez koji ima svog tigra i kuku..

tako se delegiraju i sudije, tako se sude i penali, tekme prodaju. Mi smo imali amin od vecine "nasih" Kakanj, Bihac pa i Gracanica pri kraju(jbg jos uvijek se tako dijelimo) prosle godine, al nismo imali kvaliteta. Ove godine takodjer nemamo kvaliteta da na terenu udjemo, nemamo ni dovoljno amina, ali valjda Azmir ima para. Skupa ce biti liga ove godine..

i moze meni do sutra neko palamudit drugacije, ali za nekog ko je svojim usima cuo "penal 20.000 maraka" ili "posteno sudjenje 5.000 maraka" u premijer ligi, onda je jasno kako u sabaniji stvari rade.

ne kazem ja da je Fucko dao Tigru PL, mozda su opet dogovorili 3 za 3 ko sto smo decenijama igrali s njima, mozda su nama kupili bodove ko ce znat. Al mozda mu je i dao amin u ime Slobode jer misli on to da moze, a i cinjenica je da kod nas mozes kupit i Fucka a mogao si i igrace kao Kuko zadnje kolo pa ispade sranje..valjda sad drugi profil momaka igra u Slobodi, zelim da se nadam, al bubam daj Efendicu, Mujkicu, Omi i Cejvano po 2000 maraka i mi smo donji.

@neri ma kakav ba nemir sa Bihacem, tu se uvijek znalo. 3 za 3 se igra ako je situacija neizvjesna, a jedni drugim daju ako mogu i ako kome treba. eh sad novi ljudi su u obje uprave...
joj jbt kad se nekad sjetim te "premijer lige", pa tacno 70% tekmi se dzaba igralo hehe. Ima si 3 za 3 sa Bihacem, Velezom, Celikom pa u starijim vremenima i sa Zeljom. U Zepce, Trebinje, Modricu I.Sarajevo, Orasje si i onako dzaba isao. Da Mancester dodje ne bi pobijedio hahaha

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 01 sep 2013, 21:16

Joj ljudi al vi možete srat i tražit dlaku u jajetu.. de malo se ostavite tih negativnih priča ničim izazvanih. Ja još uvijek pod dojmom jučerašnje pobjede i igre a ovdje se uvezuju nekakve teorije zavjere.. svašta !
075

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 01 sep 2013, 21:39

fukaratz je napisao/la:druze ja ne znam kakve ti price cujes? kakva ba zvanja i ulasci? pa liga je tek pocela moze fucko zvati tigra, tigar kuku, kuko lovica, lovic brku, brko husaru i sta sad? de se uozbilji ima jos 27 kola bit ce i radosti i tuge. tek za desetak utakmica ce se tek vidjeti ko napada uzalak a ko spasava zivu glavu!
pa zato i kazem jer je liga tek pocela a mi imamo ljude u klubu koji vec misle da mi necemo izboriti ulazak u PL
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 01 sep 2013, 22:51

ma ja za sebe slobodno mogu rec da sam panicar sto se tice Slobode, toliko loseg se nagledao i naslusao, toliko dusmana da sad cim nesto susne ja se trzam, to definitivno :D

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 02 sep 2013, 03:12

Gledam ovaj raspored vas, pa vi igrate u drugom dijelu sve utakmice sa komsijama u gostima, Banovici, Gradina, Bratstvo i Lukavac, slucajno ili ne to ne znam, ali mislim da vi ulazite ove godine u PL, nije to dzaba uradjeno tako vjerujte, htjeo to neko priznati ili ne, male su sanse da se tako zrijeb potrefi, ne kazem ni nemoguce ali eto vidjecemo sve na kraju..pozz i vidimo se za 2 sedmice u Bihacu.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 sep 2013, 03:41

jarane kod nas u kantonu nije kao negdje drugo ..mene nebi iznenadilo da je Sloboda sjebala Buducnost jer takav je to kanton svako svakog zavrnut zeli ...zato Sloboda i nije ono sto treba da bude jer uvjek imamo tu rivale i svi se loze da nas dobiju...to je normlno svakako i ja bi tako da navijam za sve ove nase komsijske klubove...uglavnom nama da neko zeli pomoci pomogli bi nam protiv Mladosti gdje je i najrealnije mozda bilo da uzmemo sva 3 boda, ali ljudi opet nisu toliko losi to su valjda pokazali sad i u Lukavcu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 02 sep 2013, 04:43

SaltCityAttack je napisao/la:jarane kod nas u kantonu nije kao negdje drugo ..mene nebi iznenadilo da je Sloboda sjebala Buducnost jer takav je to kanton svako svakog zavrnut zeli ...zato Sloboda i nije ono sto treba da bude jer uvjek imamo tu rivale i svi se loze da nas dobiju...to je normlno svakako i ja bi tako da navijam za sve ove nase komsijske klubove...uglavnom nama da neko zeli pomoci pomogli bi nam protiv Mladosti gdje je i najrealnije mozda bilo da uzmemo sva 3 boda, ali ljudi opet nisu toliko losi to su valjda pokazali sad i u Lukavcu
Ma pusti to jarane, Sloboda je ostavila Banovice u ligi prosle sezone, tamo imate tri boda, a ako vam bude trebalo sigurno ce vam dati i ostali, jer bolje i za njih da udjete u PL, ja ti sad kazem da jedinstvo ima bodove u Sanskom Mostu. Svi pricaju dok je Sloboda u ovoj ligi niko ne moze prije nje u PL, prosle godine nije tako bilo vidjecemo hoce li ove. Jer koliko vidim po ovom do sad iako je rano za to Slobodi su najveci konkurenti Jedinstvo i Bratstvo, barem po do sad pokazanim rezultatima, a sumnjam da ce se ko i ukljuciti u borbu, mozda jos samo Gosk.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.