U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Galion
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la Galion » 10 sep 2013, 12:01

Ja ne branim Jagodića, jer nemam prema njemu ni simpatije niti antipatije, ali ne može se njega krivit kad se vidi da nemamo kvalitetnih igrača:
Kristijan Jajalo (NK Sesvete, 2. HNL :roll: )
Bojan Letić (FK Velež, Premiership :D )
Adnan Kovačević (FK Sarajevo, dobar klub, samo klupa, jbga )
Sead Jakupović (NK Čelik)
Tomislav Barišić (NK Zagreb, 2. HNL, klupa :lol: )
Srđan Grahovac (FK Borac, neko je sra po njem, ali po meni momak stvarno zna igrat)
Gojko Cimirot (FK Sarajevo)
Goran Zakarić (NK Široki Brijeg)
Sanjin Prcić (FC Sochaux, Ligue 1, klupa, ali opet, Francuska)
Haris Duljević (FK Olimpik)
Marko Maletić (FC Oss, Jupiler League, 2. nizozemska liga, nije u zapisniku, klub među zadnjima u poretku :oops: )
Rade Krunić (FK Donji Srem, SuperLiga, mada je meni to svakakva liga, samo nije super)
Bahrudin Atajić (Celtic FC, škotski Premiership, klupa)
Mario Kvesić (RNK Split, 1. HNL, klupa)

Pa s ovim igračima ne bi niko živ napravio uspjeha, pa samo usporedite sa momcima koji su odigrali 4-4 s Njemačkom, tu su igrali Josip Kvesić (Manijacima je tada bio jedan od najboljih u Želji), Muhamed Bešić, Edin Višća, Miroslav Stevanović, Nemanja Bilbija, Milan Đurić (hat trick glavom), a na klupi je bio jedan Nermin Zolotić (istina 18 godina u to vrijeme)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 sep 2013, 12:02

Istina, ova ekipa koju je Jagodic imao na raspolaganju u zadnja dva meca je zaista tanka.......

Imam povjerenje u Jagodica.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 10 sep 2013, 12:06

sve to što si rekao stoji,i ja zaista i ne znam većinu tih koje pominješ,pogotovo ove iz 2.hnl...ali ovo što znam i što mi je pred nosom,je da na štopersku poziciju ne poziva runića koji igra svaku utakmicu 90 minuta za borac i to odlično,a poziva ovog svog petrovića iz gradiške,koji je za borac odigrao samo jednom protiv obarske zato što nije ko imao igrati štopera zbog kartona,i to odigrao katastrofalno,pogiješio kod oba gola.

na to sam mislio da nije uvijek kriterijum za pozivanje kvalitet,već i neke nama nepoznate sile umješaju svoje prste.

a za nepozivanje subića i runića znam jer su mi ovdje,vjerovatno i ostali forumaši znaju slične primjere iz svojih gradova,pa i zemalja u dijaspori ako ima tamo kvaliteta...čujem da je neki debitovao za prvi tim ac milan,i da ga nema na spisku,ali to sam samo čuo pa ne uzimam kao relevantno..
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 sep 2013, 12:13

@Gallion

To je to. Uzmi ovaj poraz protiv Austrije, ekipa je 3x puta bolja nego nasa, Austrijanci ogromno ulazu u svoj omladinski pogon, i nismo izgubili protiv bezvezne reprezentacije. Sa Besicem, Hajrovicem, Zoloticem, Mesanovicem i jos ovima sto su falili, bi to sigurno drugacije izgledalo, uzmi da je to kao da u A-Repci nedostaju 4-5 igraca iz prvog sastava, isto bi ispalo.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 10 sep 2013, 13:20

Galion je napisao/la:Ja ne branim Jagodića, jer nemam prema njemu ni simpatije niti antipatije, ali ne može se njega krivit kad se vidi da nemamo kvalitetnih igrača:
Srđan Grahovac (FK Borac, neko je sra po njem, ali po meni momak stvarno zna igrat)
Marko Maletić (FC Oss, Jupiler League, 2. nizozemska liga, nije u zapisniku, klub među zadnjima u poretku :oops: )
Rade Krunić (FK Donji Srem, SuperLiga, mada je meni to svakakva liga, samo nije super)

Pa s ovim igračima ne bi niko živ napravio uspjeha, pa samo usporedite sa momcima koji su odigrali 4-4 s Njemačkom, tu su igrali Josip Kvesić (Manijacima je tada bio jedan od najboljih u Želji), Muhamed Bešić, Edin Višća, Miroslav Stevanović, Nemanja Bilbija, Milan Đurić (hat trick glavom), a na klupi je bio jedan Nermin Zolotić (istina 18 godina u to vrijeme)
e pa neka onda traze igrace po evropi, ima ih dosta budi siguran.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 sep 2013, 13:22

Mogao je preći preko svega i pozvati Bešića, mogao je pozvati još kojeg igrača iz BiH ili Evrope, ali ništa to ne bi bila garancija da će rezultat biti bolji jer jednostavno nedostaje dosta važnih igrača (Zolotić, Mešanović, Arežina, Hajrović, Bešić).
Da bilo kojoj ekipi na svijetu nedostaje standardnih 5 igrača bio bi veliki problem, a posebno nama koji nemamo tako kvalitetne zamjene.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 10 sep 2013, 13:37

A sto bi se to Besicu tolerisalo njegovo qrcenje pa ga se opet pozivalo? Frajer laze i izbjegava pozive jer hoce u A-reprezentaciju gdje realno nema mjesta.

Kako bi to utjecalo na atmosferu u timu? Znaci dobar igrac moze doci kad hoce i pljuvati po selektoru kako mu se cefne.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 10 sep 2013, 13:39

edinjo-bih je napisao/la:
Galion je napisao/la:Ja ne branim Jagodića, jer nemam prema njemu ni simpatije niti antipatije, ali ne može se njega krivit kad se vidi da nemamo kvalitetnih igrača:

e pa neka onda traze igrace po evropi, ima ih dosta budi siguran.
Ne možemo mi stalno ovisit o igračima iz Europe, jer kad tad će oni biti n-ta generacija emigranata, koji će se potpuno osjećati Šveđanima, Švicarcima,...
Kad tad se mora popraviti stanje u ovoj našoj močvari, inače nam se crno piše. Meni se u nas svidio Špikić, zatim imamo Kožulja u Vitezu, Armageddon je spominjao one iz Borca, zna se da u nas uvijek ima talenata, kao i u skoro svim zemljama na ovim prostorima, jer 90% muške djece od malena igraju lopte po livadama, skoro svako drugi je trenirao nogomet, i onda uvijek ih mora nekoliko postat igračima, jer u nas je nogomet, malo je reć, popularan, mislim da ne postoje države koje imaju više stanovnika da se solidno kuže u nogomet ko mi, mi jednostavno jesmo za tog, samo nedostaje kvalitetan rad i profesionalnost, baš zbog toga i jesu naši legionari jedni od boljih u svijetu, pa samo treba Švicarsku reprezentaciju pogledat.
No ovo nije nikakvo mudro slovo, svi ovo već znaju, ali eto, ja sam morao napisat, da izbacim ove frustracije iz sebe :D
BiH na SP, Široki u LP i mogu umrit mirne duše :mrgreen:

HzSM
Kontakt:

Post Postao/la HzSM » 10 sep 2013, 13:48

Dajte Subica,Runica,Hodzica,Radovca,Merajica u reprezentaciju.Njima dodati jos Besica,Hajrovica,Zolotica(koji trenutno nisu na spisku zbog povrede ili neceg drugog).Od ovih igraca sa trenutnog spiska ostaviti Atajica,Prcica,Grahovca,Kovacevica,Cimirota,Pirica,Spikica i Bekica.Ostalo sve rastjerati!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 sep 2013, 14:11

Eborg je napisao/la:A sto bi se to Besicu tolerisalo njegovo qrcenje pa ga se opet pozivalo? Frajer laze i izbjegava pozive jer hoce u A-reprezentaciju gdje realno nema mjesta.

Kako bi to utjecalo na atmosferu u timu? Znaci dobar igrac moze doci kad hoce i pljuvati po selektoru kako mu se cefne.
Ako se ovaj post odnosi na mene da se odmah ogradim. Kad sam napisao ovo nisam htio reći da je trebao zvati Bešića niti da je trebao zvati druge igrače, nego sam to napisao (kako se vidi u postu) da i da je učinio to (što sam pročitao u par postova) ne bi imao garanciju da će rezultati biti bolji.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 10 sep 2013, 14:52

Vlado Jagodić je vjerovatno najbolji U-21 selektor u njenoj historiji s obzirom na više faktora.

Pozvani su više-manje najbolji igrači koje imamo, do njih je što su fizički nespremni u svojim klubovima i ne mogu se izboriti za mjesto u timu.

Falilo nam je mnogo igrača, da ih je bilo, možda bi rezultati bili i bolji.

Ponavljam još jednom - jako je teško biti selektor. Kada gubiš najveći si krivac a kada pobjeđuješ najmanje si zaslužan.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 sep 2013, 15:01

Consigliere je napisao/la:Kad pogledam mlade igrace i potencijal susjednih zemalja, moram reci da sam strasno zabrinut za buducnost naseg reprezentativnog fudbala. :|
Stvarno mi nije cilj da provociram ili bilo sta, ali sta je sa tih omladinskih skola Zelje, Sarajeva, Borca, Sirokog, Celika ?!

Srbija je U19 evropski prvak, u A timu je par ekstra talenata (Nastasic, Djuricic, Markovic, Mitrovic...), a svi vec sad igraju ozbiljan fudbal! Kod Hrvata slicna situacija (Kovacic, Radosevic, Rebic, LIvaja...), a potekli s iz domacih liga!

Razumijem ja da sve drzave na ovim prostorima imaju problem sa mafijasenjem i menadzerisanjem u sportu, ali kao sto @Consigliere rece, trenutno ne vidim neke potencijale i buducnost Bh reprezentativnog fudbala... :?
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 10 sep 2013, 15:04

Stvarno mi nije cilj da provociram ili bilo sta, ali sta je sa tih omladinskih skola Zelje, Sarajeva, Borca, Sirokog, Celika ?!
Odgovoriću za Borac,a za ostele nek odgovore forumaši iz tih gradova...

Borac je sve i jednu utakmicu ove sezone bar završio sa 7 igrača U21,a prvi je na tabeli!!!!!

E sad,trebate pitati g Jagodića zašto od svih njih poziva samo Grahovca (koji bi igrao kod bilo kog selektora) i Petrovića koji uopšte ne igra za Borac,dok ostale kulira...
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 sep 2013, 15:09

Nema potrebe se vaditi na rat, međutim, velika infrastruktura, uređena postrojenja, fabrike, radna mjesta, uređen sistem je zamjenilo nešto novo, nešto - ništa. Ekonomija je u qrcu, fabrike nestaju, zapravo, da dalje ne nabrajam, na prošloj stranici sam naveo, čitava država je u jednom velikom qrcu, kako onda očekivati razvoj i nešto pozitivno iz svega toga ?

Svi gledaju svoje interese, ako želiš trenirati, istog trenutka si pretvoren u samofinancirajućeg, znam momaka koji su igrali čitav život za neke klubove do prvog tima, i onda su lagano otpepani jer nisu imali tate i mame dovoljno " jake " da im dijete zaigra za klub za koji im je srce drhtalo po 12, 13 godina.

Mnogo nepravilnosti ima, svi mi znamo šta se dešava i kako, a očekujemo uspjehe, kako i dokle ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 sep 2013, 15:10

Sta ce biti za Celikovu skolu? Prvo vode je nestrucni ljudi. Tek je ove godine Kopic dosao na mjesto koordinatora, a i pitanje je koliko on ima utjecaja. To su sve bivsi igraci Celika, dobri igraci, ali nisu kvalitetni treneri. Ali to je najmanji problem.

Ja mislim da je problem u nama. Prvo ni jedan nas seniorski klub ne daje sansu momcima od 16-17 godina da igraju(Onaj njihov sto je sin selektora sa 15 dao gol u prvoj ligi). Sad ce neko spomenuti Radovca, Radovac je izuzetak a ne pravilo.

Drugo, ako i dobije neki mladic sansu, ne d'o Bog da pogrijesi. Odmah ga svi sa tribina razapinju, ne uzimajuci u obzir da je to mlad igrac. A to djeluje na mladog igraca, on tek ima da se razvije, a svi mu vec mamu spominu kako hoce.
Celik!3,2,2.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 10 sep 2013, 15:21

E ovo nije lose....ajmo zakotrljat ovu pricu:
- Ako ima volje a i informacija o igracima nek se napisu svi U-21 igraci iz seniorskih timova Premier lige i naravno u zagradi koja je njihova uloga u timu ( kljucni igrac, prvotimac, ulazi s klupe, rezerva ) i godiste ....

Valjda svaki tim ima jednog dobrog poznavaoca ovih informacija na forumu, koji ce znati napisati ove podatke....

Tako bi mogli vidjeti koja je baza nase mlade repke bar sto se tice domaceg fudbala....

Ipak mislim da je ovo jedna akcija koja nece uspjeti :lol: .

P.S. ; ili ako nista napisati samo one koji igraju u 11 il bar ulaze cesce sa klupe...

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 10 sep 2013, 15:33

Goran Zakarić (lijevo krilo, prvotimac, prvu sezonu sam ga smatrao ključnim igračem, sad ne znam, igra za BiH U21)
Stipo Marković (lijevi bek, rezerva, igrao u pretkolima EL, igrao malo za BiH U21)
Mirko Marić (napadač, rezerva, igrao u pretkolima EL, igra za BiH U19)
Ivan Barišić (napadač, ulazi s klupe, igrao za Hrvatsku U19, pa od njeg ništa)
Jozo Špikić (stoper, prvotimac, igra za BiH U21)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 sep 2013, 15:35

Dzenan Burekovic- Lijevi bek, nista posebno, igrao dok nije bilo Lakicevica.
Marin Popovic- Krilo, igra cesto, uglavnom s klupe ulazi, nista posebno.
Ribic- Igrao jednu utakmicu i povriejdio se na duze vrijeme. Spic, iz Slobode.
Gojkovic- Stoper, igrao jednu tekmu, nije bio los, ali nije standardan, iz Slobode.
Jakupovic- Stoper, igra cesto, nije los, ali on je vec u reprezentaciji.
Namir Alispahic- Sve cesce ulazi s klupe, 18 godina i za sad je odlican. Bori se, visok, a i dobro dribla. Spic. Zadnju tekmu imao gol i asistenciju.
Vlado Grahovac- 17 godina, vezni red, zadnju igrao citavo, i to dobro, ali nije standardan. Za sad se ne cini los igrac.
Jasmin Mesanovic- O njemu necu ni pisati.

To bi bilo to sto se Celika tice. Ja bih obratio paznju na Alispahica, Grahovca i Gojkovica.
Celik!3,2,2.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 10 sep 2013, 15:44

sve je ovo lijepo kad se ovkao pise i nabraja svi oni sad djeuluju kao neko ko ce bit taj top igrac,ali kad pogledamo do sad nemam osnova da vjrujem da ce to bit tako.
Evo npr Mesanovic slovi za jednog od najboljih igraca,potencijal ovo ono,plafon tog igraca je docepat se neke ceske lige i to ako uspije .Nama treba puno veci kalibar od nekog ko je eto jedan od boljih u nasim klubovima,neko kome je domet veci od drugih turskih liga,autsajdera ceske i poljske lige...
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 10 sep 2013, 15:52, ukupno mijenjano 1 put.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 sep 2013, 15:46

Bojan Letić - LB, prošlu sezonu bio uz Vladavića i Okića možda i prvo ime ekipe iz Mostara

Ćemalović - CF, igrao za mlađe uzraste reprezentacije, do mladog tima, u Veležu jako loš, nema kvaliteta za reprezentaciju po mom skromnom mišljenju

Zvonić - DMF, igrao protiv CG prijateljsku, jako loše odradio, nije on za međunarodnih utakmica, i na njega se ne može računati
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, adrenaline323, Amazon [Bot], General505 i 49 gostiju.