U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21,U-19,U-17
Sto se tice Sarajeva
Kovacevic je tu i sigurno da je jedan od boljih igraca mlade repke.Moze odigrati na stoperu kao i zadnjem veznom.
Cimirot je takodjer tu,moze odigrati desnog beka i zadnjeg veznog.U Sarajevu je standardan.
Travancic je bio u repci,pa se posvadjo s Vladom i nema ga,a sigurno da momak ima kvalitet samo sto je u glavi propuh.
Jevtic je bio u repci,sad dosao u Sarajevo,brzo,prodoran,ocekujem da ga selektor gleda i pozove ponovo.
Mali Radovac,standardan u Sarajevu,igra za kadetsku reprezentaciju i po meni bi odlicno doso na poziciji zadnjeg veznog.Iako ima samo 16 godina momak je kvalitet.
Kovacevic je tu i sigurno da je jedan od boljih igraca mlade repke.Moze odigrati na stoperu kao i zadnjem veznom.
Cimirot je takodjer tu,moze odigrati desnog beka i zadnjeg veznog.U Sarajevu je standardan.
Travancic je bio u repci,pa se posvadjo s Vladom i nema ga,a sigurno da momak ima kvalitet samo sto je u glavi propuh.
Jevtic je bio u repci,sad dosao u Sarajevo,brzo,prodoran,ocekujem da ga selektor gleda i pozove ponovo.
Mali Radovac,standardan u Sarajevu,igra za kadetsku reprezentaciju i po meni bi odlicno doso na poziciji zadnjeg veznog.Iako ima samo 16 godina momak je kvalitet.
1946
Izet Zahirovic - Ni Bog mu ne zna poziciju - paklen talenat Uniteda kojeg je Fergie strasno cijenio. Poslao ga na posudbu u Vrbanjusu 5 godina da se dalje razvija. Moyes trazio pare od njega da zaigra u A-timu, a momak je bolji od Rooneya. 
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Sve ovo imaš i u Srbiji pa samo OFK Beograd je napravio više dobrih transfera formiranih igraca nego kompletna bosanska ligazizu1991 je napisao/la:Nema potrebe se vaditi na rat, međutim, velika infrastruktura, uređena postrojenja, fabrike, radna mjesta, uređen sistem je zamjenilo nešto novo, nešto - ništa. Ekonomija je u qrcu, fabrike nestaju, zapravo, da dalje ne nabrajam, na prošloj stranici sam naveo, čitava država je u jednom velikom qrcu, kako onda očekivati razvoj i nešto pozitivno iz svega toga ?
Svi gledaju svoje interese, ako želiš trenirati, istog trenutka si pretvoren u samofinancirajućeg, znam momaka koji su igrali čitav život za neke klubove do prvog tima, i onda su lagano otpepani jer nisu imali tate i mame dovoljno " jake " da im dijete zaigra za klub za koji im je srce drhtalo po 12, 13 godina.
Mnogo nepravilnosti ima, svi mi znamo šta se dešava i kako, a očekujemo uspjehe, kako i dokle ?
u 95 % klubova u Srbiji uslovi su isti kao i u BIH ,treneri su ponikli uglavnom iz iste jugoslovenske škole ali je produktivnost bosanskih klubova mnogo gora ,čak je gora i u odnosu na klubove iz Crne Gore
Ne možeš nikako porediti BiH, i Srbiju po tome. Naši talenti se dijele na 3, još uvijek. Većina što valja, a ne smatra ovu državu svojom ide drugdje, i to nije samo u nogometu, tako je u svakom sportu.
Kažeš 95 % vaših klubova je k'o naše. Pa u tome je razlika, tih 5 % čine Partizan i CZ sa svojim nogometnim školama, sa milionskom podrškom, sa zemljom koja ima samo jedan pravac i jedne interese dok se ovdje razvlači kako ko hoće.,
P.S. isto se i za CG može reći. Ne možeš iznjedriti kvalitet ako nemaš uslova. Pogledaj stadione u BiH, pogledaj u Srbiji. Ne znam za CG kakvi su, međutim, zna se da su infrastrukturni kriterijumi u BiH, malo je reći, jako niski.
Tek ima godinu - dvije, ne znam tačno, nek' me neko ispravi ako sam pogriješio je uvedeno pravilo o igračima ispod 21 godine.
Kažeš 95 % vaših klubova je k'o naše. Pa u tome je razlika, tih 5 % čine Partizan i CZ sa svojim nogometnim školama, sa milionskom podrškom, sa zemljom koja ima samo jedan pravac i jedne interese dok se ovdje razvlači kako ko hoće.,
P.S. isto se i za CG može reći. Ne možeš iznjedriti kvalitet ako nemaš uslova. Pogledaj stadione u BiH, pogledaj u Srbiji. Ne znam za CG kakvi su, međutim, zna se da su infrastrukturni kriterijumi u BiH, malo je reći, jako niski.
Tek ima godinu - dvije, ne znam tačno, nek' me neko ispravi ako sam pogriješio je uvedeno pravilo o igračima ispod 21 godine.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Pa ne bih baš rekao da se dijele na 3,recimo u U21Srbije nemaš nikog ko je ponikao preko Drine a u Hrvatskoj je jedino Milicevic iz Zrinjskog ,dijasporu ne racunamo jer nema veze sa domacim klubovimazizu1991 je napisao/la:Ne možeš nikako porediti BiH, i Srbiju po tome. Naši talenti se dijele na 3, još uvijek. Većina što valja, a ne smatra ovu državu svojom ide drugdje, i to nije samo u nogometu, tako je u svakom sportu.
Nije razlika toliko u uslovima vec u pridavanju znacaja mladjim kategorijama,ova godina je i dobra koliko se daje šansa mladim igracima u Bh-klubovima koliko je to bilo ranije a bilo je porazavajuce malo mladih igraca uporedjujuci recimo Srbiju ili Hrvatsku
Naravno da najvise igrača pravi Partizan,Zvezda ali tu je Vojvodina,OFK Beograd,Rad...i svi oni skupljaju talente što iz okruzenja i unutrašnjosti i od njih bruse igraca
takvog kluba nema trenutno U BIH kojima je to prioritet ,jer koliko vidim lakse je dovesti nekog polovnjaka nego dovesti,naučiti i istrpeti nekoliko klinaca
mozda od ove godine Sarajevo krene tim putem kao sto je zapocelo ali moraju se traziti i dovoditi momci što ranije
Nema zato što nema financijske stabilnosti, mnogo klubova, ako ne i svi grcaju u dugovima.
Na koji način da takav klub privuče igrača ? Na koji način da se klub održi na površini, hvatajući se za slamku samo da se ne utopi do traženja rezultata koji daju kakve takve novce.
Problem su od početka naopako postavljeni temelji i to se ne može promjeniti preko noći.
Ako poboljšavaš uslove omladinskim kategorijama, šta je to do obraćanje više pažnje na iste ?
Mislim da pišemo o istoj stvari samo smo je nazvali drugim imenom.
Igrači, mlađi igrači koji imaju kakav - takav talent, bježe preko granice iz razloga što je ovo područje trusno za naše nogometaše, mlade nade, i ako nema konstantu, normalne uslove, kako da napreduje ?
Na koji način da takav klub privuče igrača ? Na koji način da se klub održi na površini, hvatajući se za slamku samo da se ne utopi do traženja rezultata koji daju kakve takve novce.
Problem su od početka naopako postavljeni temelji i to se ne može promjeniti preko noći.
Ako poboljšavaš uslove omladinskim kategorijama, šta je to do obraćanje više pažnje na iste ?
Mislim da pišemo o istoj stvari samo smo je nazvali drugim imenom.
Igrači, mlađi igrači koji imaju kakav - takav talent, bježe preko granice iz razloga što je ovo područje trusno za naše nogometaše, mlade nade, i ako nema konstantu, normalne uslove, kako da napreduje ?
- Armageddon2012
- Kontakt:
ovo uopste nije tacno...srbija je prije mjesec dana pobjedila francusku i postala prvak evrope u19,sa samo dva igraca iz zvezde i partizana!Naravno da najvise igrača pravi Partizan,Zvezda
ofk beograd je imao najvise,pa rad,jagodina....
uopste nije bitno ime kluba i tradicija,vec samo paznja koja se poklanja mladim igracima...u bih trenutno prednjaci borac,ali nazalost,ne zato sto imamo trust mozgova koji je zakljucio da je oslonac na mlade iedini izlaz,vec zato sto niko drugi nece da igra u borcu za 500 evra
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
Komsija potpuno is u pravu meni ni sada nije jasno kako Jagodic (mada ga i dalje podrzavam) nije u repku pozvao Subica (koji moze igrati i ljevog beka i krilo) te Runica (stopera) koji ima vecu minutazu od svih pozvani stopera iz iste lige.Armageddon2012 je napisao/la:Odgovoriću za Borac,a za ostele nek odgovore forumaši iz tih gradova...Stvarno mi nije cilj da provociram ili bilo sta, ali sta je sa tih omladinskih skola Zelje, Sarajeva, Borca, Sirokog, Celika ?!
Borac je sve i jednu utakmicu ove sezone bar završio sa 7 igrača U21,a prvi je na tabeli!!!!!
E sad,trebate pitati g Jagodića zašto od svih njih poziva samo Grahovca (koji bi igrao kod bilo kog selektora) i Petrovića koji uopšte ne igra za Borac,dok ostale kulira...
u pravu si za taj slucaj ali sam mislio generalno da najveci broj igraca-reprezentativaca je prolazio kroz ova dva klubaArmageddon2012 je napisao/la:ovo uopste nije tacno...srbija je prije mjesec dana pobjedila francusku i postala prvak evrope u19,sa samo dva igraca iz zvezde i partizana!Naravno da najvise igrača pravi Partizan,Zvezda
ofk beograd je imao najvise,pa rad,jagodina....
uopste nije bitno ime kluba i tradicija,vec samo paznja koja se poklanja mladim igracima...u bih trenutno prednjaci borac,ali nazalost,ne zato sto imamo trust mozgova koji je zakljucio da je oslonac na mlade iedini izlaz,vec zato sto niko drugi nece da igra u borcu za 500 evra![]()
Vlado Jagodic ce vjerovatno nakon ovih kvalifikacija postati bivsi.
Da se ja pitam, na njegovo mjesto bih postavio sergeja barbareza. Za mnoge mlade fudbalere je idol. Trebamo i mi gurati nase mlade trenere. Hrvatska je dala sansu braci kovac da vodi njihovu mladu repku, pa zato mislim da bi i mi trebali poceti tako raditi. Vlado me je jako razocarao ne pozivanjem travancica u reprezentaciju samo zato sto je ovaj napustio celik. Cak je to i izmedju redova potvrdio prije ovih utakmica kada je rekao da ne cuti za travancica. Poziva neke igrace koji ni minute ne igraju u svojim timovima. Bio sam bas razocaran u besica kada je vlado iznio prljav ves u javnost, ali nesto mi se mota po glavi da to sto je vlado izjavio za besica da mozda nije istina. Dalje, pored austrije i madjarske smo izgledali kao neka ekipa na nivou lihtenstajna. Uostalom rezultati mladih repki bi trebali pratiti rezultate A tima, odnosno ka tome treba teziti da bi u buducnosti imali respektabilnu reprezentaciju. Za mene je sergej idealan za tu poziciju, pogotovo sto sumnjam da bi se njemu iko smio uplitati u izbor igraca za U-21. Pozz... izvinite ako ima kakvih gresaka. preko mobitela pisem.
Da se ja pitam, na njegovo mjesto bih postavio sergeja barbareza. Za mnoge mlade fudbalere je idol. Trebamo i mi gurati nase mlade trenere. Hrvatska je dala sansu braci kovac da vodi njihovu mladu repku, pa zato mislim da bi i mi trebali poceti tako raditi. Vlado me je jako razocarao ne pozivanjem travancica u reprezentaciju samo zato sto je ovaj napustio celik. Cak je to i izmedju redova potvrdio prije ovih utakmica kada je rekao da ne cuti za travancica. Poziva neke igrace koji ni minute ne igraju u svojim timovima. Bio sam bas razocaran u besica kada je vlado iznio prljav ves u javnost, ali nesto mi se mota po glavi da to sto je vlado izjavio za besica da mozda nije istina. Dalje, pored austrije i madjarske smo izgledali kao neka ekipa na nivou lihtenstajna. Uostalom rezultati mladih repki bi trebali pratiti rezultate A tima, odnosno ka tome treba teziti da bi u buducnosti imali respektabilnu reprezentaciju. Za mene je sergej idealan za tu poziciju, pogotovo sto sumnjam da bi se njemu iko smio uplitati u izbor igraca za U-21. Pozz... izvinite ako ima kakvih gresaka. preko mobitela pisem.
Vladu ne smatram klasnim trenerom,ali ovo nije tacno da ovog ne poziva sto je otisao iz Celika,dakle i dok je igrao u Celiku nije bio pozivan jer to ne zasluzuje bar jos(on je smao potencijal koji prepoznajemo samo mi u BIH,ostali tako ne misle ni u srb ni u hr), i drugo ko god bio selektor s ovom ekipom nemoze nista napravit jer nemaju kvalitet.Kad poredis s HR napisi da imaju u svojim redovima takve igrace da je samo jedan skuplji od nase cijele ekipe
a pritom imaju dobar kvalitet jer vecina njih ce zavrisiti u top ligama evrope i odigrat nekoliko prvenstava
Anid koliko znam je igrao dvije utakmice za U-21. Izmedju ostalog bolji je igrac od vecine koji su sada pozvani za utakmice protiv austrije i mađarske. Moze se napraviti rezultat u to sam ubjedjen sa mladim igracima koji igraju u svojim ekipama i koji su talentovani, a ne oni koji kupuju minute u svojim klubovima i reprezentaciji. Ubjedjen sam da hrvatski igraci nisu toliko kvalitetniji od nasih nego je hrvatski fudbal cijenjen u evropi, pa tako i njihovi mladi igraci i onda se mora dobro platiti za njih. Cijena igraca ne znaci da je kvalitetniji od nekog drugog, pogotovo ne u tim godinama 19,20,21...ciza je napisao/la:Vladu ne smatram klasnim trenerom,ali ovo nije tacno da ovog ne poziva sto je otisao iz Celika,dakle i dok je igrao u Celiku nije bio pozivan jer to ne zasluzuje bar jos(on je smao potencijal koji prepoznajemo samo mi u BIH,ostali tako ne misle ni u srb ni u hr), i drugo ko god bio selektor s ovom ekipom nemoze nista napravit jer nemaju kvalitet.Kad poredis s HR napisi da imaju u svojim redovima takve igrace da je samo jedan skuplji od nase cijele ekipea pritom imaju dobar kvalitet jer vecina njih ce zavrisiti u top ligama evrope i odigrat nekoliko prvenstava
Njegovo ponašanje, stav, i razmišljanje će uvijek druge igrače staviti ispred njega. Dosta je njega Vlado u Čeliku trpio, ti to bolje znaš od mene, da bi mu tek tako progledao kroz prste nakon što je promjenio klub.
Da se razumijemo, ne zelim da se ovo svede da li je trebao ili nije trebao pozvati njega u reprezentaciju. Mislim da je decko dovoljno kvalitetan da igra za U21, a vladu to ne interesuje ocigledno. Sta se desavalo u celiku me ne zanima. Ja ne pratim celik nego reprezentaciju U21 BiH.zizu1991 je napisao/la:Njegovo ponašanje, stav, i razmišljanje će uvijek druge igrače staviti ispred njega. Dosta je njega Vlado u Čeliku trpio, ti to bolje znaš od mene, da bi mu tek tako progledao kroz prste nakon što je promjenio klub.
Moj zakljucak je da ima kvalitetnih fudbalera ali da se moraju znati neke stvari. Ne mogu igraci kojima ocajnicki trebaju minute u tim godinama igrati za reprezentaciju U21 a da ne igraju za klubove. Njima treba kontinuitet igara prije svega u klubu. Da ga barem prati rezultat pa bih mozda i rekao da covjek ima svoju neku viziju kako treba da stvari idu u reprezentaciji, ali mislim da je nema.
I vlado na dvije stolice se ne moze. Idi i vadi Celik iz govana, ostavi reprezentaciju nekome drugome (po meni Sergeju Barbarezu), dok ti se nisu izmakle obje stolice, pa ces onda pasti u zaborav da si nekada i bio trener repke i Celika.
Ne branim Vladu, međutim, kako možeš tvrditi da on njega nije pratio, kakvi su to argumenti ?
Sigurno je da treba promjena na selektorskom mjestu, mnogo stvari ne štima, al, ja ne mogu vjerovati da njega Vlado ne zove iz kaprica.
Sigurno je da treba promjena na selektorskom mjestu, mnogo stvari ne štima, al, ja ne mogu vjerovati da njega Vlado ne zove iz kaprica.
A ti su likovi kao standardni, je li? I kakve kvalifikacije Barbarez ima? Apsolutno nikakve. Trubili ste i o Atajicu kao da je u najmanju ruku David Villa, a nista nije pokazao. Jagodic je imao odlicne rezultate u proslim kvalifikacijama. Sada je slabo, ali za to ima vise razloga. Povrede, suspenzije, moronsko ponasanje igraca poput Arezine i Besica i tako dalje. Ti balavci razni sto igraju po Evropi nisu nikakvo rijesenje, jer nijedan od njih nije ekstra kvalitet za U21 reprezentaiciju trenutno.PerryFred je napisao/la:Selektor mora biti neko poput Sergeja ili Zlatana Bajramovica (znaci legende naseg fudbala)![]()
a kvalitetnih igraca BH.korijena u evropi ima dovoljno da stvorimo respektabilne mlade selekcije![]()
Sve dok igraci poput Tankovica,Suljica,Osmanovica (itd. itd. itd) igraju za druge repke razvaljivat ce nas svi odreda..
Samo standardni igraci moraju igrati
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- Ultras1921
- Kontakt:
Moze li me neko uputiti u to oko Besica 
Sent from my C5503 using Tapatalk 2
Sent from my C5503 using Tapatalk 2
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
Svaka cast Cartman sve si objasnio, nije kriv selektor za povrede te moronsko ponasanje pojedinih igraca. Treba Jagodica ostaviti na miru da radi nama ne znaci nista plasman malde repke na EP, nego treba da se stvori par igraca koji ce biti u mogucnosti da predju u A repku.Cartman je napisao/la:A ti su likovi kao standardni, je li? I kakve kvalifikacije Barbarez ima? Apsolutno nikakve. Trubili ste i o Atajicu kao da je u najmanju ruku David Villa, a nista nije pokazao. Jagodic je imao odlicne rezultate u proslim kvalifikacijama. Sada je slabo, ali za to ima vise razloga. Povrede, suspenzije, moronsko ponasanje igraca poput Arezine i Besica i tako dalje. Ti balavci razni sto igraju po Evropi nisu nikakvo rijesenje, jer nijedan od njih nije ekstra kvalitet za U21 reprezentaiciju trenutno.PerryFred je napisao/la:Selektor mora biti neko poput Sergeja ili Zlatana Bajramovica (znaci legende naseg fudbala)![]()
a kvalitetnih igraca BH.korijena u evropi ima dovoljno da stvorimo respektabilne mlade selekcije![]()
Sve dok igraci poput Tankovica,Suljica,Osmanovica (itd. itd. itd) igraju za druge repke razvaljivat ce nas svi odreda..
Samo standardni igraci moraju igrati
Trenutno korisnika/ca: adrenaline323, eaglebvb09 i 36 gostiju.