Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Ima li gdje online da se moze odgledati snimak utakmice, ili da se moze skinuti mech?
Postovanje treba zaraditi.
Zaboravio sam na ovaj post, tako da je u redu da odgovorim.MaGiCa je napisao/la:[youtube][/youtube]Claus je napisao/la:Onakav jednoručni backhand što je imao Edberg teško da će neko nadmašiti. Bilo je još dobrih, ali ono što je Stefan napravio od tog udarca nije bilo humano. I pored toga je savršeno prakticirao S&V igru, navjerovatan čovjek. Toliki osjećaj za lopticu, brzina, fantastični udarci na mreži. Ma sve...
Edberg je bio cudesan, ali ako pricamo rivalstvima u Open eri tenisa, onda su to:
1) Nadal-Djokovic
2) Federer - Nadal
3) Sampras - Agassi
4) McEnroe - Lendl
5) Borg - McEnroe
Edberg - Becker je bilo izvikano, kao i Borg - Connors. Videce se tek okiliko je Rafole rivalstvo, kada batale i jedan i drugi ili kada dovoljno propadnu, pa "mlade nade" Raonic, Dimitrov, Berankis, Tomic i ostali preuzmu stafetu.
Ne znam baš je li bilo izvikano, ali činjenica je da su odigrali nekoliko antologijskih mečeva. Dva WB finala su bila veličanstvena (moram se pohvaliti da sam ih odgledao
Iskreno, to rivalstvo Lendl - McEnroe, koje je kod tebe na visokom 4. mjestu, ispred Borga i JohnnyMac-a, također nije bilo svojevremeno najbolje. Ako su odigrali tonu mečeva, znači li to da su bolji od nekih koji su manje
Bilo kako bilo, prije sam već napisao da svako ima pravo na svoje mišljenje, i to poštujem. Ali, sinoć smo se ponovo uvjerili šta znači Djodal finale. Bjesomučno prebacivanje loptice, dugotrajne razmjene, čekanje drugog igrača da napravi grešku. Novaka su sinoć koštale greške, što potvrđuje da je nečinjenje grešaka bitnije od winnera, što je meni neprihvatljivo. Igra je bila na nivou tek kada je Novak proigrao u 2. setu, te kada se Nadal vratio u trećem. Ostalo ste sami vidjeli... Mislim, naravno da su neprikosnoveni sada, da ih niko neće ugroziti ni dugo poslije njih, pogotovo ne te "mlade nade" koje si ti naveo, no za mene je bilo boljih rivalstava.
Inače, navrati češće na pdf.
http://forum.rojadirecta.es/showthread. ... 0c5c0c4c6akad_kako je napisao/la:Ima li gdje online da se moze odgledati snimak utakmice, ili da se moze skinuti mech?
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Pokazao je da itekako moze igrati ofanzivno i pogadjati vinere...nije to Roger-ovski ali svakako je impresivno kad na najbolju defanzivu svih vremena dodas takve udarce u "napadu".Claus je napisao/la: Inače, navrati češće na pdf., inače ćemo čitati samo hvalospjeve o veličanstvenom "all-round Rafi" (da, istom onom koji svoju ofanzivu nije mogao prenijeti na Novaka, pa se brže-bolje vratio svojoj staroj igri 5 metara iza osnovne
).
Veoma je malo tenisera koje Nadal ne moze dobiti svojim napadom...mozda je Novak jedan od njih pa se povukao sinoc odmah u startu ali s druge strane nije momak glup da u momentima kad ima rezultat,pocne glumiti nekog ofanzivca samo da bi skupio vise vinera...bolje i stajati 5 metara iza osnovne linije nego kao Novak igrati ofanzivno pa napraviti 150 neiznudjenih gresaka.
Ma naravno da može, ali ne može protiv Djokovica, Andyja (adnan24 je napisao/la:Pokazao je da itekako moze igrati ofanzivno i pogadjati vinere...nije to Roger-ovski ali svakako je impresivno kad na najbolju defanzivu svih vremena dodas takve udarce u "napadu".Claus je napisao/la: Inače, navrati češće na pdf., inače ćemo čitati samo hvalospjeve o veličanstvenom "all-round Rafi" (da, istom onom koji svoju ofanzivu nije mogao prenijeti na Novaka, pa se brže-bolje vratio svojoj staroj igri 5 metara iza osnovne
).
Veoma je malo tenisera koje Nadal ne moze dobiti svojim napadom...mozda je Novak jedan od njih pa se povukao sinoc odmah u startu ali s druge strane nije momak glup da u momentima kad ima rezultat,pocne glumiti nekog ofanzivca samo da bi skupio vise vinera...bolje i stajati 5 metara iza osnovne linije nego kao Novak igrati ofanzivno pa napraviti 150 neiznudjenih gresaka.
Za boldirano, neko ima hrabrosti i vjere u svoje udarce, pa barem pokuša, a neko nema i vraća se na sigurno.
-
samosarajvo
- Kontakt:
Claus i Adnane mislim da niste u pravu
Rafa upravo protiv Djokovica (pa i Murraya koji je slican igrac) treba da koristi ofanzivu, fh paralela mora biti konstantna i duboka, bh dubok sa manje spina da bi se lakse branio, udarci moraju prelaziti nize preko mreze itd itd
Sve ono sto je radio protiv Djokovica na mastersu prije US-a pa cak je na slican nacin i igrao i na RG-u ove i prosle godine (sa malo manjom dozom agresivnosti jer je sljaka ali fh paralela je prelomila mec)...
Upravo onako kako igra ova 2 mastersa i 6 meceva na US-u, sve do finala a tu ga je onda odjednom stao forehand...
sreca mu je pa je Novak odigrao lošije pa je mogao proci sa defanzivom.Rafa protiv pravog Novaka moze pobjediti samo ofanzivom i on je jedan od nacina zasto je on poceo igrati tako...
P.S.
Ako je iko ima samopuzdanja, pa hajmo reci prsto od njega u zadnjih mjesec dana, to je Rafa Nadal.
Rafa upravo protiv Djokovica (pa i Murraya koji je slican igrac) treba da koristi ofanzivu, fh paralela mora biti konstantna i duboka, bh dubok sa manje spina da bi se lakse branio, udarci moraju prelaziti nize preko mreze itd itd
Sve ono sto je radio protiv Djokovica na mastersu prije US-a pa cak je na slican nacin i igrao i na RG-u ove i prosle godine (sa malo manjom dozom agresivnosti jer je sljaka ali fh paralela je prelomila mec)...
Upravo onako kako igra ova 2 mastersa i 6 meceva na US-u, sve do finala a tu ga je onda odjednom stao forehand...
P.S.
Ako je iko ima samopuzdanja, pa hajmo reci prsto od njega u zadnjih mjesec dana, to je Rafa Nadal.
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 10 sep 2013, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.
- legenda reala
- Kontakt:
Bravo Rafa, košarka me je psihički ubila, tako da nisam s nekim žarom gledao tenis sinoć, eto i da si izgubio bilo bi mi svejedno, ali eto kad si već dobio drago mi je zbog mrzitelja MaGiCa,Edin,retro sad su dobili novog poklonika u Monologu ovaj Clausu

Još jednom sam pokazo koji sam stručnjak, iako su mrzitelji ismijavali ovaj moj post, sa izjavama vidimo se dogodine u Via Del Marulegenda reala je napisao/la:
Inače Rafa će pomesti konkurenciju u MontrealuŠta da ti kažem pripremite maramice ima da plačete kad vam idoli budu ispadali jedan po jedan
![]()
Sve turnire do kraja godine zna se tko će osvojiti
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Mislim da Nadal itekako ima vjeru u svoje udarce sto pokazuje njegova igra na kljucnim poenima kad je po pravilu najofanzivniji.Claus je napisao/la: Za boldirano, neko ima hrabrosti i vjere u svoje udarce, pa barem pokuša, a neko nema i vraća se na sigurno.
S druge strane ne znam da li je hrabrost ili tvrdoglavost pravi izraz za igru slicnu Novakovoj sinoc...ako ti ne ide valjda je logicno da probas nesto drugacije.Nadal nije izgubio mec pa da mu se prigovara zato sto je igrao isti tenis citav mec...Novak je taj koji je trebao nesto mijenjati.
@samosarajvo
Treba igrati ofanzivno ako je u zaostatku...ako dobiva mec kao sinoc,nema potrebe da nesto mijenja.
Pa je li neko rekao da ne trebasamosarajvo je napisao/la:Claus i Adnane mislim da niste u pravu
Rafa upravo protiv Djokovica (pa i Murraya koji je slican igrac) treba da koristi ofanzivu
Eto šta sam ja napisao. Dakle, ne ne treba - nego ne možeClaus je napisao/la:Ma naravno da može, ali ne može protiv Djokovica, Andyja ( ), pa čak i mrtvog Rogera, tako da ofanzivu može koristiti jedino kod slabijih igrača. Mislim da bi čak preofanzivnog Nadala kaznio i Delpo.
I ćorava koka zrno ubode.legenda reala je napisao/la:Još jednom sam pokazo koji sam stručnjak, iako su mrzitelji ismijavali ovaj moj post, sa izjavama vidimo se dogodine u Via Del Maru
@adnane, ma razumijemo se.
-
samosarajvo
- Kontakt:
Treba igrati ofanzivno i onako kako igra cijelu ovu godinu sa par modifikacija zavisno od podloge u svakom slucaju.adnan24 je napisao/la:Mislim da Nadal itekako ima vjeru u svoje udarce sto pokazuje njegova igra na kljucnim poenima kad je po pravilu najofanzivniji.Claus je napisao/la: Za boldirano, neko ima hrabrosti i vjere u svoje udarce, pa barem pokuša, a neko nema i vraća se na sigurno.
S druge strane ne znam da li je hrabrost ili tvrdoglavost pravi izraz za igru slicnu Novakovoj sinoc...ako ti ne ide valjda je logicno da probas nesto drugacije.Nadal nije izgubio mec pa da mu se prigovara zato sto je igrao isti tenis citav mec...Novak je taj koji je trebao nesto mijenjati.
@samosarajvo
Treba igrati ofanzivno ako je u zaostatku...ako dobiva mec kao sinoc,nema potrebe da nesto mijenja.
Vidjeli smo sinoc u drugom i trecem setu kad je Novak resetao a on nije mogao nista jer forehand nije slusao.Slao mu je lopte na sredinu, plitke sa puno spina koje je Nole rijesavao vinerima sa osnovne linije.Puno dijagonala malo paralela.....o tome ja pricam.Eh da je forehand bio na nivou kao sto je bio samo u prvom setu ....
@claus?
Ne moze? Itekako mislim da moze jer da ne moze ne bi evoluirao u tom pravcu.RG prosle godine je pokazao da moze igrati agresivno kolko se to moze na sljaci.Ove godine protiv DJokovica na mastersu prije US-a.Savrsen primjer Rafine agresive, kad fh slusa.
Jucer je izgledalo kao da ne moze jer ga je jedan udarac prestao slusati, udarac koji ga nije slusao na 2-3 meca u zadnjih 7-8 godina
- legenda reala
- Kontakt:
Clasu
Ma jbo peti GS
, nama treba još pet titula tri npr na RG i dvije na ostala tri GS, i to je to
a mrzitelji nek plaču
Iako bilo bi lijepo uzeti i taj završni masters jer vi mrzitelji kad uzme još tih pet GS, uvijek nađete nešto da mu spočitavate a to bi bio taj završni masters, zato Rafa odmor do Londona
ako se još uvijek tamo igraza završni masters, uh dvorana biće jbno to uzeti, što se završni masters ne stavi negdje na šljaku

Ma jbo peti GS
Iako bilo bi lijepo uzeti i taj završni masters jer vi mrzitelji kad uzme još tih pet GS, uvijek nađete nešto da mu spočitavate a to bi bio taj završni masters, zato Rafa odmor do Londona
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
@samosarajvo, da se razumijemo, kada kažem "ne može", tada podrazumijevam cijeli meč, a ne samo dijelove.
@legendo, Rafi je potrebno da prestigne Rogera po broju Slamova (ali da ne budu sve titule na RG, barem još jedna na hardu, i to po mogućnosti AO), osvoji WTF i provede još neko vrijeme kao No.1, mada će to samo po sebi doći i nije neophodno kao prva dva uslova. Barem ja tako vidim situaciju. Ovakav Nadal to može, jer ima igru i za hard. Trave se odavno kutarisao, dvije godine za redom ispada na početku Wimbledona, no to ga ne treba mnogo mučiti. I ove dvije su sasvim dovoljne.
Iskreno, ne bi mi bilo krivo da to uradi. Konkurencije nema, ali on tu nije kriv. Federeru može zahvaliti na glupostima kojima je izgubio još nekoliko Slamova, Djokovicu na padu forme i slabom korištenju primea, a s Murrayjem ćemo još vidjeti ima li snage pomrsiti mu račune. Ja se nadam da ima, čisto zbog dobrobiti tenisa. Ne treba nam totalna hegemonija jednog igrača, kakav god on bio.
@legendo, Rafi je potrebno da prestigne Rogera po broju Slamova (ali da ne budu sve titule na RG, barem još jedna na hardu, i to po mogućnosti AO), osvoji WTF i provede još neko vrijeme kao No.1, mada će to samo po sebi doći i nije neophodno kao prva dva uslova. Barem ja tako vidim situaciju. Ovakav Nadal to može, jer ima igru i za hard. Trave se odavno kutarisao, dvije godine za redom ispada na početku Wimbledona, no to ga ne treba mnogo mučiti. I ove dvije su sasvim dovoljne.
Iskreno, ne bi mi bilo krivo da to uradi. Konkurencije nema, ali on tu nije kriv. Federeru može zahvaliti na glupostima kojima je izgubio još nekoliko Slamova, Djokovicu na padu forme i slabom korištenju primea, a s Murrayjem ćemo još vidjeti ima li snage pomrsiti mu račune. Ja se nadam da ima, čisto zbog dobrobiti tenisa. Ne treba nam totalna hegemonija jednog igrača, kakav god on bio.
-
samosarajvo
- Kontakt:
Ako ga stigne to nece biti 4 RG-a sigurno jer Rafa nece igrati jos 4 godine, ja mu predvidjam jos 2 do 3 maximalno.Sanse su da te naredne dvije osvoji po RG i jos jedan sto je dosta realna situacija.
A kad bi taj drugi GS bio jedan AO bilo bi odlicno jer bi imao minimalno po 2 na svakoj podlozi.Ne treba ga otpisivati ni na wb-u, ako prezivi drugu heftu vise mu lezi trava od hc-a (koljena i kretnja)...
Za sljedecu sezonu je prioritet odbraniti sljaku (Barcelona,Akapulko,2 od 3 mastersa i RG) i sto duze drzati broj 1 (ne brani AO i samo prvo kolo WB-a poslje sljake).Svaki GS mimo RG-a je premija i to samo takva...
Dok sam molio boga za ovaj US zadnjih par dana
nisam htio biti previse pohlepan pa tako da kolko god igrao dobro AO mu ne bi stavljao kao neki prioritet, to je sto se mene tice.Do njega je ostalo
Do kraja ove sezone bacit fokus na zavrsni turnir, tesko da ce igrat bolje na hc-u vise ikad, zasto ne probat.
A kad bi taj drugi GS bio jedan AO bilo bi odlicno jer bi imao minimalno po 2 na svakoj podlozi.Ne treba ga otpisivati ni na wb-u, ako prezivi drugu heftu vise mu lezi trava od hc-a (koljena i kretnja)...
Za sljedecu sezonu je prioritet odbraniti sljaku (Barcelona,Akapulko,2 od 3 mastersa i RG) i sto duze drzati broj 1 (ne brani AO i samo prvo kolo WB-a poslje sljake).Svaki GS mimo RG-a je premija i to samo takva...
Do kraja ove sezone bacit fokus na zavrsni turnir, tesko da ce igrat bolje na hc-u vise ikad, zasto ne probat.
Nikad neće imati bolju priliku za osvajanje WTF-a nego sada. I dalje mislim da je WB "nemoguća misija" za njega, a na vjerujem ni da ga previše zanima.
A, Novak će otkinuti jedan RG, u to sam siguran.
Zaslužio je da dobije Nadala na šljaci, ne može ga dovijeka pratiti loša sreća.
Koliko će igrati, ne znam, ali znam da ćemo gledati zanimljivu utrku Rafe s vremenom.
A, Novak će otkinuti jedan RG, u to sam siguran.
Koliko će igrati, ne znam, ali znam da ćemo gledati zanimljivu utrku Rafe s vremenom.
Joj vidovnjaka
manite se corava posla. Previse ste ostrasceni. Ima sasvim dovoljno argumenata da se Rafa smatra bar jednim od dvojice najboljih svih bremena. Ali o tome je rano suditi jos uvjek. Tek kad zavrse karijere moze se pricati o tome . Ponavljam da Rafa nije imao problema sa koljenima sada bi imao mozda i jednako GS titula ili bar dva,tri vise na svom kontu . Na svu srecu Fedex nije imao problema s povredama ,zato i ima na kontu toliko GS-a. Ne treba zaboraviti da Rodzer nikad nije nasao rijesenje za Rafu na sljaci, cak je u tim duelima smijesan. Na betonu njihov skor je izjednacen ili Rafa ima jednu pobjedu vise , jedino na travi Federer ima 2-1. 
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ne možeš to tako gledati. Rafu je njegov 'high percentage' tenis doveo tu gdje jeste, a tijelo je moralo platiti svoju cijenu. Da se nije Rafa toliko trošio, imao bi i par povreda, ali i par GS-ova manje, što ti dođe na istojuznjak> je napisao/la:Ponavljam da Rafa nije imao problema sa koljenima sada bi imao mozda i jednako GS titula ili bar dva,tri vise na svom kontu
Rafa u pohodu na Samprasa, biće zanimljivo gledati moguće promjene na vječnoj ATG listi igrača.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Još je rano pričati o Rafinom mjestu u teniskoj istoriji. Ima on još dobre 3-4 godine vrhunskog tenisa, a onda ćemo da vidimo, sasvim je realno da granicu osvojenih Grand Slam turnira podigne na visok (da ne kažem nedostižan) nivo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Hvala drug, ali uspjeo sam naci na YT extended highlights od sat vremena, pa sam to pregledao.miki_92 je napisao/la:http://forum.rojadirecta.es/showthread. ... 0c5c0c4c6akad_kako je napisao/la:Ima li gdje online da se moze odgledati snimak utakmice, ili da se moze skinuti mech?
Postovanje treba zaraditi.
-
samosarajvo
- Kontakt:
(10) US Open (Outdoor/Hard) , ATP World Tour Masters 1000 Cincinnati (Outdoor/Hard) , ATP World Tour Masters 1000 Canada (Outdoor/Hard) , Roland Garros (Outdoor/Clay) , ATP World Tour Masters 1000 Rome (Outdoor/Clay) , ATP World Tour Masters 1000 Madrid (Outdoor/Clay) , Barcelona (Outdoor/Clay) , ATP World Tour Masters 1000 Indian Wells (Outdoor/Hard) , Acapulco (Outdoor/Clay) , Sao Paulo (Indoor/Clay)
Koja dominacijaaaa
Jos 2 ovakve sezone (bar sto se tica GS-ova) i bice neprikosnoven
Koja dominacijaaaa
Jos 2 ovakve sezone (bar sto se tica GS-ova) i bice neprikosnoven
Rafa će nadmašiti Rodžera..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.