Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la kad_kako » 10 sep 2013, 17:40

Ima li gdje online da se moze odgledati snimak utakmice, ili da se moze skinuti mech?
Postovanje treba zaraditi.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 sep 2013, 17:44

MaGiCa je napisao/la:
Claus je napisao/la:Onakav jednoručni backhand što je imao Edberg teško da će neko nadmašiti. Bilo je još dobrih, ali ono što je Stefan napravio od tog udarca nije bilo humano. I pored toga je savršeno prakticirao S&V igru, navjerovatan čovjek. Toliki osjećaj za lopticu, brzina, fantastični udarci na mreži. Ma sve...
[youtube][/youtube]

Edberg je bio cudesan, ali ako pricamo rivalstvima u Open eri tenisa, onda su to:

1) Nadal-Djokovic

2) Federer - Nadal

3) Sampras - Agassi

4) McEnroe - Lendl

5) Borg - McEnroe

Edberg - Becker je bilo izvikano, kao i Borg - Connors. Videce se tek okiliko je Rafole rivalstvo, kada batale i jedan i drugi ili kada dovoljno propadnu, pa "mlade nade" Raonic, Dimitrov, Berankis, Tomic i ostali preuzmu stafetu.slika
Zaboravio sam na ovaj post, tako da je u redu da odgovorim.

Ne znam baš je li bilo izvikano, ali činjenica je da su odigrali nekoliko antologijskih mečeva. Dva WB finala su bila veličanstvena (moram se pohvaliti da sam ih odgledao :mrgreen: ), a kažu da je i meč na RG-u bio odličan. Naravno da nisu ni u top 3, ali treba poštovati. Istina je da su mediji možda i preuveličavali njihove mečeve, no nije da nisu imali osnova za to. Što se tiče Borga i Connorsa, ne znam šta bih rekao o njihovom rivalstvu, a da nije ispričano. Definitivno nije izvikano. Daleko od toga da je kao McEnroe - Borg, ali ne zaslužuje ni taj tvoj epitet. Jimmy je uspio pobijediti Borga na Har-Tru šljaci i uništiti mu snove o US Openu, onda se Borg osvetio na Wimbou. Za kraj je bilo sjajno finale WB-a, gdje je titulu uzeo Šveđanin. To su samo neki bitniji mečevi. Opet kažem, nije ni blizu najvećih, ali nije ni "izvikano".

Iskreno, to rivalstvo Lendl - McEnroe, koje je kod tebe na visokom 4. mjestu, ispred Borga i JohnnyMac-a, također nije bilo svojevremeno najbolje. Ako su odigrali tonu mečeva, znači li to da su bolji od nekih koji su manje :?: Igrali su dosta finala, to stoji, ali po meni vrijedi izdvojiti RG finale, gdje je Grozni okrenuo 0-2. Ostala su bila u znaku jednog ili drugog igrača.

Bilo kako bilo, prije sam već napisao da svako ima pravo na svoje mišljenje, i to poštujem. Ali, sinoć smo se ponovo uvjerili šta znači Djodal finale. Bjesomučno prebacivanje loptice, dugotrajne razmjene, čekanje drugog igrača da napravi grešku. Novaka su sinoć koštale greške, što potvrđuje da je nečinjenje grešaka bitnije od winnera, što je meni neprihvatljivo. Igra je bila na nivou tek kada je Novak proigrao u 2. setu, te kada se Nadal vratio u trećem. Ostalo ste sami vidjeli... Mislim, naravno da su neprikosnoveni sada, da ih niko neće ugroziti ni dugo poslije njih, pogotovo ne te "mlade nade" koje si ti naveo, no za mene je bilo boljih rivalstava.

Inače, navrati češće na pdf. :P , inače ćemo čitati samo hvalospjeve o veličanstvenom "all-round Rafi" (da, istom onom koji svoju ofanzivu nije mogao prenijeti na Novaka, pa se brže-bolje vratio svojoj staroj igri 5 metara iza osnovne :roll: ).

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 10 sep 2013, 17:45

kad_kako je napisao/la:Ima li gdje online da se moze odgledati snimak utakmice, ili da se moze skinuti mech?
http://forum.rojadirecta.es/showthread. ... 0c5c0c4c6a
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 sep 2013, 18:04

Claus je napisao/la: Inače, navrati češće na pdf. :P , inače ćemo čitati samo hvalospjeve o veličanstvenom "all-round Rafi" (da, istom onom koji svoju ofanzivu nije mogao prenijeti na Novaka, pa se brže-bolje vratio svojoj staroj igri 5 metara iza osnovne :roll: ).
Pokazao je da itekako moze igrati ofanzivno i pogadjati vinere...nije to Roger-ovski ali svakako je impresivno kad na najbolju defanzivu svih vremena dodas takve udarce u "napadu".

Veoma je malo tenisera koje Nadal ne moze dobiti svojim napadom...mozda je Novak jedan od njih pa se povukao sinoc odmah u startu ali s druge strane nije momak glup da u momentima kad ima rezultat,pocne glumiti nekog ofanzivca samo da bi skupio vise vinera...bolje i stajati 5 metara iza osnovne linije nego kao Novak igrati ofanzivno pa napraviti 150 neiznudjenih gresaka.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 sep 2013, 18:26

adnan24 je napisao/la:
Claus je napisao/la: Inače, navrati češće na pdf. :P , inače ćemo čitati samo hvalospjeve o veličanstvenom "all-round Rafi" (da, istom onom koji svoju ofanzivu nije mogao prenijeti na Novaka, pa se brže-bolje vratio svojoj staroj igri 5 metara iza osnovne :roll: ).
Pokazao je da itekako moze igrati ofanzivno i pogadjati vinere...nije to Roger-ovski ali svakako je impresivno kad na najbolju defanzivu svih vremena dodas takve udarce u "napadu".

Veoma je malo tenisera koje Nadal ne moze dobiti svojim napadom...mozda je Novak jedan od njih pa se povukao sinoc odmah u startu ali s druge strane nije momak glup da u momentima kad ima rezultat,pocne glumiti nekog ofanzivca samo da bi skupio vise vinera...bolje i stajati 5 metara iza osnovne linije nego kao Novak igrati ofanzivno pa napraviti 150 neiznudjenih gresaka.
Ma naravno da može, ali ne može protiv Djokovica, Andyja ( :?: ), pa čak i mrtvog Rogera, tako da ofanzivu može koristiti jedino kod slabijih igrača. Mislim da bi čak preofanzivnog Nadala kaznio i Delpo.

Za boldirano, neko ima hrabrosti i vjere u svoje udarce, pa barem pokuša, a neko nema i vraća se na sigurno. ;)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 sep 2013, 18:32

Claus i Adnane mislim da niste u pravu

Rafa upravo protiv Djokovica (pa i Murraya koji je slican igrac) treba da koristi ofanzivu, fh paralela mora biti konstantna i duboka, bh dubok sa manje spina da bi se lakse branio, udarci moraju prelaziti nize preko mreze itd itd
Sve ono sto je radio protiv Djokovica na mastersu prije US-a pa cak je na slican nacin i igrao i na RG-u ove i prosle godine (sa malo manjom dozom agresivnosti jer je sljaka ali fh paralela je prelomila mec)...
Upravo onako kako igra ova 2 mastersa i 6 meceva na US-u, sve do finala a tu ga je onda odjednom stao forehand... :roll: sreca mu je pa je Novak odigrao lošije pa je mogao proci sa defanzivom.Rafa protiv pravog Novaka moze pobjediti samo ofanzivom i on je jedan od nacina zasto je on poceo igrati tako...

P.S.
Ako je iko ima samopuzdanja, pa hajmo reci prsto od njega u zadnjih mjesec dana, to je Rafa Nadal.
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 10 sep 2013, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 sep 2013, 18:35

Bravo Rafa, košarka me je psihički ubila, tako da nisam s nekim žarom gledao tenis sinoć, eto i da si izgubio bilo bi mi svejedno, ali eto kad si već dobio drago mi je zbog mrzitelja MaGiCa,Edin,retro sad su dobili novog poklonika u Monologu ovaj Clausu :mrgreen:

legenda reala je napisao/la:
Inače Rafa će pomesti konkurenciju u Montrealu ;) Šta da ti kažem pripremite maramice ima da plačete kad vam idoli budu ispadali jedan po jedan 8-)

Sve turnire do kraja godine zna se tko će osvojiti ;)
Još jednom sam pokazo koji sam stručnjak, iako su mrzitelji ismijavali ovaj moj post, sa izjavama vidimo se dogodine u Via Del Maru :P :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 sep 2013, 18:38

Claus je napisao/la: Za boldirano, neko ima hrabrosti i vjere u svoje udarce, pa barem pokuša, a neko nema i vraća se na sigurno. ;)
Mislim da Nadal itekako ima vjeru u svoje udarce sto pokazuje njegova igra na kljucnim poenima kad je po pravilu najofanzivniji.

S druge strane ne znam da li je hrabrost ili tvrdoglavost pravi izraz za igru slicnu Novakovoj sinoc...ako ti ne ide valjda je logicno da probas nesto drugacije.Nadal nije izgubio mec pa da mu se prigovara zato sto je igrao isti tenis citav mec...Novak je taj koji je trebao nesto mijenjati.

@samosarajvo
Treba igrati ofanzivno ako je u zaostatku...ako dobiva mec kao sinoc,nema potrebe da nesto mijenja.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 sep 2013, 18:40

samosarajvo je napisao/la:Claus i Adnane mislim da niste u pravu

Rafa upravo protiv Djokovica (pa i Murraya koji je slican igrac) treba da koristi ofanzivu
Pa je li neko rekao da ne treba :?: Nije niko ovdje glup pa da kaže suprotno. :roll:
Claus je napisao/la:Ma naravno da može, ali ne može protiv Djokovica, Andyja ( ), pa čak i mrtvog Rogera, tako da ofanzivu može koristiti jedino kod slabijih igrača. Mislim da bi čak preofanzivnog Nadala kaznio i Delpo.
Eto šta sam ja napisao. Dakle, ne ne treba - nego ne može :!:
legenda reala je napisao/la:Još jednom sam pokazo koji sam stručnjak, iako su mrzitelji ismijavali ovaj moj post, sa izjavama vidimo se dogodine u Via Del Maru
I ćorava koka zrno ubode. :mrgreen: Kakav Vina del Mar, ima još WTF, gdje si požurio? :P Turnir koji Rafa nikad nije uzeo, tzv. 5. Grand Slam, što mu je potrebno ako već pretenduje na titulu GOAT-a.

@adnane, ma razumijemo se. ;) Sve OK to što ti pišeš, naravno da ima vjeru u standardne, ali da ima toliku vjeru u ove ofanzivne, kada ih koristi protiv ostatka Big Four i možda JMDP-a - nema.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 sep 2013, 18:46

adnan24 je napisao/la:
Claus je napisao/la: Za boldirano, neko ima hrabrosti i vjere u svoje udarce, pa barem pokuša, a neko nema i vraća se na sigurno. ;)
Mislim da Nadal itekako ima vjeru u svoje udarce sto pokazuje njegova igra na kljucnim poenima kad je po pravilu najofanzivniji.

S druge strane ne znam da li je hrabrost ili tvrdoglavost pravi izraz za igru slicnu Novakovoj sinoc...ako ti ne ide valjda je logicno da probas nesto drugacije.Nadal nije izgubio mec pa da mu se prigovara zato sto je igrao isti tenis citav mec...Novak je taj koji je trebao nesto mijenjati.

@samosarajvo
Treba igrati ofanzivno ako je u zaostatku...ako dobiva mec kao sinoc,nema potrebe da nesto mijenja.
Treba igrati ofanzivno i onako kako igra cijelu ovu godinu sa par modifikacija zavisno od podloge u svakom slucaju.
Vidjeli smo sinoc u drugom i trecem setu kad je Novak resetao a on nije mogao nista jer forehand nije slusao.Slao mu je lopte na sredinu, plitke sa puno spina koje je Nole rijesavao vinerima sa osnovne linije.Puno dijagonala malo paralela.....o tome ja pricam.Eh da je forehand bio na nivou kao sto je bio samo u prvom setu ....

@claus?
Ne moze? Itekako mislim da moze jer da ne moze ne bi evoluirao u tom pravcu.RG prosle godine je pokazao da moze igrati agresivno kolko se to moze na sljaci.Ove godine protiv DJokovica na mastersu prije US-a.Savrsen primjer Rafine agresive, kad fh slusa.
Jucer je izgledalo kao da ne moze jer ga je jedan udarac prestao slusati, udarac koji ga nije slusao na 2-3 meca u zadnjih 7-8 godina :D :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 sep 2013, 18:47

Clasu

Ma jbo peti GS :mrgreen: , nama treba još pet titula tri npr na RG i dvije na ostala tri GS, i to je to 8-) a mrzitelji nek plaču :P

Iako bilo bi lijepo uzeti i taj završni masters jer vi mrzitelji kad uzme još tih pet GS, uvijek nađete nešto da mu spočitavate a to bi bio taj završni masters, zato Rafa odmor do Londona ;) ako se još uvijek tamo igraza završni masters, uh dvorana biće jbno to uzeti, što se završni masters ne stavi negdje na šljaku :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 sep 2013, 18:52

@samosarajvo, da se razumijemo, kada kažem "ne može", tada podrazumijevam cijeli meč, a ne samo dijelove.

@legendo, Rafi je potrebno da prestigne Rogera po broju Slamova (ali da ne budu sve titule na RG, barem još jedna na hardu, i to po mogućnosti AO), osvoji WTF i provede još neko vrijeme kao No.1, mada će to samo po sebi doći i nije neophodno kao prva dva uslova. Barem ja tako vidim situaciju. Ovakav Nadal to može, jer ima igru i za hard. Trave se odavno kutarisao, dvije godine za redom ispada na početku Wimbledona, no to ga ne treba mnogo mučiti. I ove dvije su sasvim dovoljne. :mrgreen:

Iskreno, ne bi mi bilo krivo da to uradi. Konkurencije nema, ali on tu nije kriv. Federeru može zahvaliti na glupostima kojima je izgubio još nekoliko Slamova, Djokovicu na padu forme i slabom korištenju primea, a s Murrayjem ćemo još vidjeti ima li snage pomrsiti mu račune. Ja se nadam da ima, čisto zbog dobrobiti tenisa. Ne treba nam totalna hegemonija jednog igrača, kakav god on bio.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 sep 2013, 19:05

Ako ga stigne to nece biti 4 RG-a sigurno jer Rafa nece igrati jos 4 godine, ja mu predvidjam jos 2 do 3 maximalno.Sanse su da te naredne dvije osvoji po RG i jos jedan sto je dosta realna situacija.

A kad bi taj drugi GS bio jedan AO bilo bi odlicno jer bi imao minimalno po 2 na svakoj podlozi.Ne treba ga otpisivati ni na wb-u, ako prezivi drugu heftu vise mu lezi trava od hc-a (koljena i kretnja)...

Za sljedecu sezonu je prioritet odbraniti sljaku (Barcelona,Akapulko,2 od 3 mastersa i RG) i sto duze drzati broj 1 (ne brani AO i samo prvo kolo WB-a poslje sljake).Svaki GS mimo RG-a je premija i to samo takva...:) Dok sam molio boga za ovaj US zadnjih par dana :mrgreen: nisam htio biti previse pohlepan pa tako da kolko god igrao dobro AO mu ne bi stavljao kao neki prioritet, to je sto se mene tice.Do njega je ostalo :mrgreen: :mrgreen:

Do kraja ove sezone bacit fokus na zavrsni turnir, tesko da ce igrat bolje na hc-u vise ikad, zasto ne probat.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 sep 2013, 19:15

Nikad neće imati bolju priliku za osvajanje WTF-a nego sada. I dalje mislim da je WB "nemoguća misija" za njega, a na vjerujem ni da ga previše zanima.

A, Novak će otkinuti jedan RG, u to sam siguran. ;) Zaslužio je da dobije Nadala na šljaci, ne može ga dovijeka pratiti loša sreća.

Koliko će igrati, ne znam, ali znam da ćemo gledati zanimljivu utrku Rafe s vremenom. 8-)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 sep 2013, 19:45

Joj vidovnjaka :lol: manite se corava posla. Previse ste ostrasceni. Ima sasvim dovoljno argumenata da se Rafa smatra bar jednim od dvojice najboljih svih bremena. Ali o tome je rano suditi jos uvjek. Tek kad zavrse karijere moze se pricati o tome . Ponavljam da Rafa nije imao problema sa koljenima sada bi imao mozda i jednako GS titula ili bar dva,tri vise na svom kontu . Na svu srecu Fedex nije imao problema s povredama ,zato i ima na kontu toliko GS-a. Ne treba zaboraviti da Rodzer nikad nije nasao rijesenje za Rafu na sljaci, cak je u tim duelima smijesan. Na betonu njihov skor je izjednacen ili Rafa ima jednu pobjedu vise , jedino na travi Federer ima 2-1. 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 10 sep 2013, 20:09

juznjak> je napisao/la:Ponavljam da Rafa nije imao problema sa koljenima sada bi imao mozda i jednako GS titula ili bar dva,tri vise na svom kontu
Ne možeš to tako gledati. Rafu je njegov 'high percentage' tenis doveo tu gdje jeste, a tijelo je moralo platiti svoju cijenu. Da se nije Rafa toliko trošio, imao bi i par povreda, ali i par GS-ova manje, što ti dođe na isto ;)

Rafa u pohodu na Samprasa, biće zanimljivo gledati moguće promjene na vječnoj ATG listi igrača.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 sep 2013, 20:36

Još je rano pričati o Rafinom mjestu u teniskoj istoriji. Ima on još dobre 3-4 godine vrhunskog tenisa, a onda ćemo da vidimo, sasvim je realno da granicu osvojenih Grand Slam turnira podigne na visok (da ne kažem nedostižan) nivo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 10 sep 2013, 21:21

miki_92 je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:Ima li gdje online da se moze odgledati snimak utakmice, ili da se moze skinuti mech?
http://forum.rojadirecta.es/showthread. ... 0c5c0c4c6a
Hvala drug, ali uspjeo sam naci na YT extended highlights od sat vremena, pa sam to pregledao.
Postovanje treba zaraditi.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 11 sep 2013, 10:49

(10) US Open (Outdoor/Hard) , ATP World Tour Masters 1000 Cincinnati (Outdoor/Hard) , ATP World Tour Masters 1000 Canada (Outdoor/Hard) , Roland Garros (Outdoor/Clay) , ATP World Tour Masters 1000 Rome (Outdoor/Clay) , ATP World Tour Masters 1000 Madrid (Outdoor/Clay) , Barcelona (Outdoor/Clay) , ATP World Tour Masters 1000 Indian Wells (Outdoor/Hard) , Acapulco (Outdoor/Clay) , Sao Paulo (Indoor/Clay)

Koja dominacijaaaa :mrgreen:

Jos 2 ovakve sezone (bar sto se tica GS-ova) i bice neprikosnoven :)

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 11 sep 2013, 11:10

Rafa će nadmašiti Rodžera..

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.