Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
BigBigBang
- Kontakt:
Re: Grand Slam
Nadal uopste ne mora da stigne Federera po broju GS titula da bi bio najveci svih vremena. U svim ostalim poredjenjima dominantniji je u odnosu na Federera cak i da neracunamo H2H omjer koji je porazavajuci za Federera. Svi znamo da je dosta Federerovih GS titula kao i ostalih osvojeno u dosta slabijoj konkurenciji, Nadal pa i Djokovic su svoje trofeje osvojili u mnogo zescoj konkurenciji i njihove titule imaju veci znacaj od Federerovih.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
-
samosarajvo
- Kontakt:
Nema veze to sa konkurencijom, isto kako je Roger imao nesto slabiju tako je i Rafa imo usporene podloge koje su mu pomogle....BigBigBang je napisao/la:Nadal uopste ne mora da stigne Federera po broju GS titula da bi bio najveci svih vremena. U svim ostalim poredjenjima dominantniji je u odnosu na Federera cak i da neracunamo H2H omjer koji je porazavajuci za Federera. Svi znamo da je dosta Federerovih GS titula kao i ostalih osvojeno u dosta slabijoj konkurenciji, Nadal pa i Djokovic su svoje trofeje osvojili u mnogo zescoj konkurenciji i njihove titule imaju veci znacaj od Federerovih.
I ima jos dosta Rogerovih rekorda koje niko nikad nece stici kao sto su sedmice na broju 1, brojevi uzastopnih 1/4 isl isl...
Po mom skromnom misljenju Rafa kad bi ponovio jos 2 slicne sezone bar sto se tice GS-ova(2 godisnje), jer sumnjam da ce osvajati 10 turnira po sezoni (uz uslov da osvoji jos jednu AO i zavrsni turnir a ima sanse ove godine), mogao bi se smatrati GOAT-om ili ako nista da se ne moze odluciti izmedju njega i Rogera.
U gore navedenom slucaju bi imao sljedece: (boldirane vec ima)
1) 17 GS titula kao i Roger (osim ako ovaj ne osvoji jos u sta sumnjam)
2) rekordnih 11 godina sa uzastopnom GS titulom (vec sad drzi rekord sa 9)
3) pretpostavimo i rekordnih 9-10 RG-a kao i rekordnih 9-10 na jednom GS turniru (Sad vec drzi rekord sa po 8)
4) rekordan broj od 30+ mastersa (sad drzi rekordnih 26)
5) po minimalno dvije titule na svakom GS-u (fali samo AO)
6) Olimpijadu
7) Davis Cup dva ili tri puta (nisam siguran)
8) pozitivan omjer sa svim konkurentima pa tako i sa Rogerom
9) pristojnih 70+ turnira
10) makar 1 zavrsni turnir
Mislim da bi ovo bilo dovoljno za statisticki najboljeg ikad
Krucijalne stvari su naravno 17 GS titula (vec sam pretpostavio u 2 naredne sezone jer sumnjam da ce moci pruzati vrhusnki tenis jos 3 pune godine), sa njima bi se vecina ovih rekorda ( 2,3,4 i dobre šanse za 5 i 9) i ostvarila.
Šanse za ovako nesto po meni su jedno 30% generalno gledajuci jer je vrlo moguce da on i u te 2 pretpostavljene godine ima nekih sitnih povreda i propusta na turnirima, bude li zdravlje "savrseno"(citaj da ga koljena maximalno slusaju da moze igrati 100% spreman i da ne propusta turnire) onda te šanse sigurno rastu jer ce se vjerovatno u narednom periodu djeliti turniri izmedju njega,Đoleta i Mareja a Rafa u top formi ima vece sanse od obojice da uzme 2 godisnje.(Osim ako Đole se ne vrati u 2011 mode u sto opet cisto sumnjam)
Naravno uvijek postoji i ona mogucnost da za po godine koljena otkazu skroz i da zavrsi karijeru sto se nadam se nece desiti
-
BigBigBang
- Kontakt:
Zasto bi to GS titule bile krucijalni faktor, kakve usporene podloge kakvi izgovori? onda cemo isto tako reci da Djokovic ili Murray nije bolji od Del Potra jer zamisli da nisu usporene podloge Djokovic Argentinca nikad ne bi mogao pobjediti, pogotovo na hardu i travi. Cinjenica je da je Federerova konkurencija bila presmijesna dok nije dosao Nadal pa poslije Djokovic i Murray, kao sto kazu Mekenro i Wilander Nadalu su potrebna jos 2 GS da bude za vecinu ljudi GOAT, uvjeren sam da ce Rafa to i nadmasiti do kraja karijere.
To je ta famozna rijec, konkurencija. Odavno je neko nije spomenuo. 
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Sigurno je godinu dana nismo spomenuli. Plus GS finala sa Baghdatisom, Philippoussisom, Gonzalezom, itd... to su oni uobičajeni argumentiretro je napisao/la:To je ta famozna rijec, konkurencija. Odavno je neko nije spomenuo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ono kad dođe padobranac s teme Arsenala, i patološki mrzitelj Barce, ovdje da pametuje i prosipa gluposti.
Hajde, probaću još jedanput, dok mi ne postane mrsko.
I evo ključnog detalja: Roger je do pojave Nadala (znači RG 2005 i Rafinog prvog GS-a) osvojio samo 4 Grand Slama, od sadašnjih 17. Što znači da je osvoji 13 Grand Slamova dok je Rafa bio tu kao GS šampion, i pored Rafe je tu kasnije došao Djokovic, a onda i Murray, ali i JMDP itd. Koga je Nadal imao kao konkurenciju na šljaci, koga
Federera
Tek od 2011. ima Djokovica kao rivala na šljaci, a prije toga mu niko nije mogao prići.
Ali eto, bitno je da je za tebe ovo jaka konkurencija, gdje izuzev Big Four i možda Delpa nemaš poštenog igrača koji može ugroziti glavne favorite. Toliko o tvom (površnom) poznavanju tenisa.
Hajde, probaću još jedanput, dok mi ne postane mrsko.
Tvoj stav, može on tebi i ovakav biti GOAT. Znaš onu, mišljenje je kao šu*ak, svako ga ima. Činjenice su nešto drugo.BigBigBang je napisao/la:Nadal uopste ne mora da stigne Federera po broju GS titula da bi bio najveci svih vremena.
Navedi te ostale činjenice. Kažeš da "ne)(računamo" H2H.BigBigBang je napisao/la:U svim ostalim poredjenjima dominantniji je u odnosu na Federera cak i da neracunamo H2H omjer koji je porazavajuci za Federera.
Eh, ovo je VRHUNAC gluposti. Hajdemo stvari okrenuti malo drugačije. U Federerovoj konkurenciji (**** mi je više ova riječ, iskren da budem) su igrali Lleyton Hewitt, najbolji teniser na prelomu stoljeća, Marat Safin, čovjek koji je generirao nevjerovatnu snagu i imao udarce za poželjeti, David Nalbandian, s nevjerovatnom sposobnošću kao i Safin (obojica su imali BH-ove koji su među najboljim ikad), Andy Roddick je tada udarao lopticu i imao na nivou FH i atomski servis. Znaš, @Paja, tada je konkurencija bila i izvan Big Four.BigBigBang je napisao/la:Svi znamo da je dosta Federerovih GS titula kao i ostalih osvojeno u dosta slabijoj konkurenciji, Nadal pa i Djokovic su svoje trofeje osvojili u mnogo zescoj konkurenciji i njihove titule imaju veci znacaj od Federerovih.
Mah, to je za tebe viša matematika. Uostalom, kakva konkurencija, kakvi izgovori...BigBigBang je napisao/la:Zasto bi to GS titule bile krucijalni faktor, kakve usporene podloge kakvi izgovori?
Ali eto, bitno je da je za tebe ovo jaka konkurencija, gdje izuzev Big Four i možda Delpa nemaš poštenog igrača koji može ugroziti glavne favorite. Toliko o tvom (površnom) poznavanju tenisa.
Evo ovako.Ne pratim postove ovdje zadnjih dana.Vidim da je rasprava u tome ko je najbolji u istoriji tenisa.Fan sam Nadala.I kad bi me neko pitao ko je najveći teniser svih vremena u momentu bi izgovorio 2 imena Nadal i Federer.Jednostavno ko god voli tenis i ko zna uživati u tensisu ne može reći da jedan od njih dvojice je slabiji od drugog.Možemo da budemo sretni što živimo u eri kada ova dva umjetnika igraju vanserijski tenis.I ako FEderer u zadnje vrijeme posustaje iskreno se nadam da će odigrati još koji GS na nivou te da ćemo uživati u sjajnim mečevima ovih čarobnjaka.Naravno i Đoković je sjajan ali mišljenja sam da mu još fali da dostigne nivo ove dvojice.Toliko od mene.Pozdrav.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Poenta je da je to najmanje važno, a ljudi se toliko zapale za to. Zar nije bitnije da mi gledamo dobar tenis, jaku konkurenciju, igru koja neće smoriti čovjeka dok gleda tenis, raznovrsnost itd. 
- Nail for Real
- Kontakt:
A sta znam, zao mi je sto je Nadal osvojio US Open. Treba sad slusati zalopojke ovog Clausa.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
-
BigBigBang
- Kontakt:
Ali cuj ti pacijentu unaprijed diskreditacije patoloski mrzitelj Barce i to spominje na temi o tenisu
tom recenicom su se i zavrsili tvoji argumenti.
Hoces cinjenice? Puno mu je manje trebalo za GS, ima zlatnu medalju sa Olimpijade (nemoj mi samo reci i Federer ima u dublovima zlato
), vec sada ima vise Mastersa i ta prednost ce biti jos ubjedljivija, pobjedjivao ga u finalima svakog Grand Slama dko je ovaj njega mogao samo na Wimbledonu a i tamo je na kraju dozivio poraz, dok on na RG nije bio ni blizu pobjede nad Rafom.
Jao kakva strasna konkurencija Andy Rodick, alkos Safin i vjecni potencijal Nalbandian fuzija njih trojice nije bolja od npr. Djokovica ili Murraya, kao sto napisase gore igrao finale sa Bagdatisom hahaha pa mislim stvarno...A to do pojave Nadala ti je dobar argument ali ne stoji jer je Nadal vec kao tinejdzer dosao dakle vrlo rano i odma klepio Grand Slam (naravno jos jedan argument u korist Nadala jer je isti vec sa 18. imao grand slam). Dakle Federer je skupljao titule dok je Nadal bio tinejdzer koji se tek poceo teniski razvijati i on je tad vec postao najozbiljniji konkurent istom sto dovoljno goveri o toj mocnoj konkurenciji. Pa eto imao je tog Fedeerra za konkurenciju koji je po vama GOAT, ultimate All Round igrac, vrh vrhova navodno ne moze ti u jednoj recenici biti Federer GOAT a u drugoj slaba konkurencija Nadalu na sljaci uglavnom kako god konkurencija mu je bila ista ko Federeru + Federer tada a naravno kasnije dolaskom Djokovica i Murraya dobio je jacu konkurenciju nego sto je Federer ikad imao.
Naravno da ne trebaju GS titule biti konacni pokazatelj, jer je evidentno da ako Nadal uzme jos 2GS-a on bi i od ovih sto sad to dovode u pitanje trebao biti najbolji, ali ja vjerujem da ce on i tu cifru od 17 dostici i tada ce ovi sto tvrde da je Federer najveci ostati samo na onom argumentu broj sedmica kao broj 1
Hoces cinjenice? Puno mu je manje trebalo za GS, ima zlatnu medalju sa Olimpijade (nemoj mi samo reci i Federer ima u dublovima zlato
Jao kakva strasna konkurencija Andy Rodick, alkos Safin i vjecni potencijal Nalbandian fuzija njih trojice nije bolja od npr. Djokovica ili Murraya, kao sto napisase gore igrao finale sa Bagdatisom hahaha pa mislim stvarno...A to do pojave Nadala ti je dobar argument ali ne stoji jer je Nadal vec kao tinejdzer dosao dakle vrlo rano i odma klepio Grand Slam (naravno jos jedan argument u korist Nadala jer je isti vec sa 18. imao grand slam). Dakle Federer je skupljao titule dok je Nadal bio tinejdzer koji se tek poceo teniski razvijati i on je tad vec postao najozbiljniji konkurent istom sto dovoljno goveri o toj mocnoj konkurenciji. Pa eto imao je tog Fedeerra za konkurenciju koji je po vama GOAT, ultimate All Round igrac, vrh vrhova navodno ne moze ti u jednoj recenici biti Federer GOAT a u drugoj slaba konkurencija Nadalu na sljaci uglavnom kako god konkurencija mu je bila ista ko Federeru + Federer tada a naravno kasnije dolaskom Djokovica i Murraya dobio je jacu konkurenciju nego sto je Federer ikad imao.
Naravno da ne trebaju GS titule biti konacni pokazatelj, jer je evidentno da ako Nadal uzme jos 2GS-a on bi i od ovih sto sad to dovode u pitanje trebao biti najbolji, ali ja vjerujem da ce on i tu cifru od 17 dostici i tada ce ovi sto tvrde da je Federer najveci ostati samo na onom argumentu broj sedmica kao broj 1
@shminka
javi se da znamo da si ziv, citas li ovo ?
Zar ces dozvolit da ti ovako ponizavaju Rogera ? 
javi se da znamo da si ziv, citas li ovo ?
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Nema se sta ovdje protuargumentovati jer je Paja u pravu.
Konkurencija kojoj Nadal sa 18 godina objasni sta je tenis je sve samo ne dobra konkurencija.
Jasno da je Roger do tog broja 17 dosao prebijanjem botova dok je Nadal to radio u primeu Rogera a sada i Novaka.
Konkurencija kojoj Nadal sa 18 godina objasni sta je tenis je sve samo ne dobra konkurencija.
Jasno da je Roger do tog broja 17 dosao prebijanjem botova dok je Nadal to radio u primeu Rogera a sada i Novaka.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
vs James Blake 0-3
vs David Nalbandian 0-2
vs Lleyton Hewitt 3-4
vs Gonzalez 2-3
To su rezultati do 2008 godine. Pravo im je objašnjavao, nema šta.
Još kad uračunaš da ga je Kolja kasnije mlatio.
Kad vidim ko i na koji način priča o jačini konkurencije, shvatim da je najbolje odgovoriti šprdanjem i zaHebancijom
To negdje pročitalo da je bila loša konkurencija i odma trči na drugi forum da napiše. 
vs David Nalbandian 0-2
vs Lleyton Hewitt 3-4
vs Gonzalez 2-3
To su rezultati do 2008 godine. Pravo im je objašnjavao, nema šta.
Kad vidim ko i na koji način priča o jačini konkurencije, shvatim da je najbolje odgovoriti šprdanjem i zaHebancijom
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Meni uopće nije krivo što je Rafa osvojio US Open. Zaslužio ga je igrama, zar ne? Ono što mi smeta je što ga se previše glorificira i diže u nebesa, a već se etiketira kao GOAT (a po Slamovima još nije ni Samprasa stigao).Nail for Real je napisao/la:A sta znam, zao mi je sto je Nadal osvojio US Open. Treba sad slusati zalopojke ovog Clausa.
@Paja, eto ti u @formanceovom postu objašnjenja. Tako je to "veliki Rafa" radio protiv Rogerove konkurencije, naravno dok su i ovi igrali. Džaba si pisao toliki post, opet ništa nisi rekao; samo si se nastavio blamirati. Hvala, ćao.
Ništa, valja trollove stavljat' na ignore listu. Davno sam to trebao uraditi. Tako je najbolje, ne da mi se više čitati gluposti. Možda dođe do promjene kada pojedinci shvate da postoje i druge podloge osim šljake.
Teniska historija je toliko duga i zanimljiva, da je žalosno što je vrhunac ovdašnje diskusije to da li je Roger imao lošu konkurenciju. Nekoliko puta sam pokušao na temi @Svaštara podići ovaj pdf, da se malo piše i o historiji, o onome što se nekad događalo, da prodiskutujemo o nekim mečevima i slično, ali očigledno bih veču pažnju privukao da sam pitao da li su Bagdatis, Hewitt i Safin igrači poslani sa namjerom da Rogeru olakšaju ulazak među besmrtnike ovog sporta.
Pa onda ta priča o GOAT-u, to u biti ne postoji. Isticao sam nekoliko puta da je i Rogera nezhavalno proglašavati istim, jer se odmah javljaju Gonzales i Laver, koje je prosto nemoguće izostaviti iz takve liste. Hebiga, kada imaš igrača koji je mijenjao pravila tenisa zbog svoje dominacije, a s druge strane čovjeka koji je dva puta uradio ono što niko osim njega nije u Open eri, grehota bi bila izostavljati ih iz tih kalkulacija.
Takve rasprave su odlična mentalna gimnastika i forum služi za to, upoređuješ, tražiš, misliš, shvataš, analiziraš i podižeš kvalitetu pdf-a. Ako svemu tome dodaš malu dozu subjektivnosti, to izgleda još bolje. Caka je što je ovdje unazad par mjeseci i godina jedina diskusija ta o Rogerovoj konkurenciji, podsticana najčešće od kancerogenih tkiva ovog foruma.
Vrlo dobro se zna gdje je sada Nadal i kakvu težinu je on donio svjetskom tenisu. Kao što će se dobro znati kad i ako prestigne Samprasa i Rogera. Ipak komentarišemo aktivnog ATG igrača i ono što napšemo danas, možda neće važiti sutra. Zato ne treba prejudicirati, Rafa ima sasvim realne šanse da uđe u TOP 3 najbolja igrača svih vremena, mjesto gdje je Roger sada. Ako stigne Rogera, on je u ravni sa Gonzom i Laverom, to je sami vrhunac koji neki teniiser može postići. A šanse da će se to desiti su jednake šansama da neće. Sve je otvoreno.
Pa onda ta priča o GOAT-u, to u biti ne postoji. Isticao sam nekoliko puta da je i Rogera nezhavalno proglašavati istim, jer se odmah javljaju Gonzales i Laver, koje je prosto nemoguće izostaviti iz takve liste. Hebiga, kada imaš igrača koji je mijenjao pravila tenisa zbog svoje dominacije, a s druge strane čovjeka koji je dva puta uradio ono što niko osim njega nije u Open eri, grehota bi bila izostavljati ih iz tih kalkulacija.
Takve rasprave su odlična mentalna gimnastika i forum služi za to, upoređuješ, tražiš, misliš, shvataš, analiziraš i podižeš kvalitetu pdf-a. Ako svemu tome dodaš malu dozu subjektivnosti, to izgleda još bolje. Caka je što je ovdje unazad par mjeseci i godina jedina diskusija ta o Rogerovoj konkurenciji, podsticana najčešće od kancerogenih tkiva ovog foruma.
Vrlo dobro se zna gdje je sada Nadal i kakvu težinu je on donio svjetskom tenisu. Kao što će se dobro znati kad i ako prestigne Samprasa i Rogera. Ipak komentarišemo aktivnog ATG igrača i ono što napšemo danas, možda neće važiti sutra. Zato ne treba prejudicirati, Rafa ima sasvim realne šanse da uđe u TOP 3 najbolja igrača svih vremena, mjesto gdje je Roger sada. Ako stigne Rogera, on je u ravni sa Gonzom i Laverom, to je sami vrhunac koji neki teniiser može postići. A šanse da će se to desiti su jednake šansama da neće. Sve je otvoreno.
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
-
BigBigBang
- Kontakt:
strasan argument, skupili su par pobjeda protiv Nadala izvan sljake dok je decko tek poceo da napreduje na ostalim podlogama tj. kad je bio fakticki tinejdzer i to je kao njima dokaz da je konkurencija bila jakaformance je napisao/la:vs James Blake 0-3
vs David Nalbandian 0-2
vs Lleyton Hewitt 3-4
vs Gonzalez 2-3
To su rezultati do 2008 godine. Pravo im je objašnjavao, nema šta.Još kad uračunaš da ga je Kolja kasnije mlatio.
![]()
![]()
Kad vidim ko i na koji način priča o jačini konkurencije, shvatim da je najbolje odgovoriti šprdanjem i zaHebancijomTo negdje pročitalo da je bila loša konkurencija i odma trči na drugi forum da napiše.
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 12 sep 2013, 10:38, ukupno mijenjano 1 put.
U pravu si. Priča o GOAT-u je jedan dodatak koji čini cjelokupnu priču o tenisu zanimljivijom. Nešto što daje poseban pečat tenisu, jer je ta priča u ovom sportu dosta kompliciranija i složenija. Možda jedino možemo uporediti istu s košarkom, tj. da li je bolji Mr.Air po vanserijskoj košarci, Wilt sa svojim fantastičnim prosjekom, Russell s prstenovima, legendarni Magic Johnson itd.
Kao što sam ranije pisao, ta imaginarna utrka Nadala za titulu GOAT-a bi, po mom mišljenju, trebala da donese atomski tenis, da Rafa izvuče najbolje iz Đokovića, Murrayja, da se još igrača uključi u tu bitku - da tenis profitira od toga kao sport.
Kao što sam ranije pisao, ta imaginarna utrka Nadala za titulu GOAT-a bi, po mom mišljenju, trebala da donese atomski tenis, da Rafa izvuče najbolje iz Đokovića, Murrayja, da se još igrača uključi u tu bitku - da tenis profitira od toga kao sport.
Ovim vjerovatno pokusavas donekle i umanjiti Rafine uspjehe.No navikli smo od hejtera.Kao što sam ranije pisao, ta imaginarna utrka Nadala za titulu GOAT-a bi, po mom mišljenju, trebala da donese atomski tenis, da Rafa izvuče najbolje iz Đokovića, Murrayja, da se još igrača uključi u tu bitku - da tenis profitira od toga kao sport.
Ovaj tenis trenutno sto gledamo od Nadala,Murraya i Novaka je najbolji i najzahtjevniji tenis igran ikada.U ovakvoj konkurenciji sam Federer u Primeu ne bi imao sta traziti.Njega je sreca pomilovala pa mu je umjesto Novaka dala mental midgeta Hewitta i umjesto Murraya dala mu kompleksasa Roddicka.
Ne kazem da Roger ne bi imao odredjeni broj Slam titula ali sam 100% siguran da u ovoj konkurenciji plafon bi mu bila dvoznamenkasta cifra.
On definitivno ima problem sa igracima koji igraju moderan i atomski tenis.Igraci koji nemaju izrazenu manu kao on i koji obiltao koriste sve sto ti protivnik ponudi.Prije to i nije bio bas slucaj...
Johnny b, how much there is to see
Nema veze sto su jedni hardcore fanovi Federera ,drugi Nadala,sa malo vise respekta treba pisati u tome ko je sta osvojio jer to sto su uradili ovi teniseri je spektakularno .
Do 2005 kada je Nadal osvojio prvi Grend Slem i automatski postao konkurencija Rodzeru, Federer je osvojio 4 titule. A nakon 2005-te godine je osvojio 13 titula. Cak i da ljudi hoce da mu ospore te 4 titule, ne mogu, jer igraci poput Hewitta, Roddicka, Safina, Nalbandiana uopste tada nisu bili losi, niti ih je Federer razbijao, jednostavno je bio bolji od trenutne konkurencije
Previse podcjenjujete neke tenisere koji su igrali prije par godina ,recimo ova cetiri tenisera ne vjerujem da su tolika slabija od jbeneog Mureya ,Ferera ili Tomas Berdych i ko je vec danas medju top 5
.
A bilo je tu jos dosta kvalitetnih tenisera kojima je falio jedino kontinuitet dobrih igrara,no svejedno protiv Moye nikada nije lako igrati na sljaci ,bili tu i Ferrero te onaj brazilac,doduse njih su povrede dobro usporile .
Ja volim da uzivam uz obojicu tenisera ali vise uz Rafinu igru i njegove spektakularne poteze.
Do 2005 kada je Nadal osvojio prvi Grend Slem i automatski postao konkurencija Rodzeru, Federer je osvojio 4 titule. A nakon 2005-te godine je osvojio 13 titula. Cak i da ljudi hoce da mu ospore te 4 titule, ne mogu, jer igraci poput Hewitta, Roddicka, Safina, Nalbandiana uopste tada nisu bili losi, niti ih je Federer razbijao, jednostavno je bio bolji od trenutne konkurencije
Previse podcjenjujete neke tenisere koji su igrali prije par godina ,recimo ova cetiri tenisera ne vjerujem da su tolika slabija od jbeneog Mureya ,Ferera ili Tomas Berdych i ko je vec danas medju top 5
A bilo je tu jos dosta kvalitetnih tenisera kojima je falio jedino kontinuitet dobrih igrara,no svejedno protiv Moye nikada nije lako igrati na sljaci ,bili tu i Ferrero te onaj brazilac,doduse njih su povrede dobro usporile .
Ja volim da uzivam uz obojicu tenisera ali vise uz Rafinu igru i njegove spektakularne poteze.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Vidite kako je @juznjak shvatio, a pretpostavljam da je Nadalov fan.juznjak> je napisao/la:Nema veze sto su jedni hardcore fanovi Federera ,drugi Nadala,sa malo vise respekta treba pisati u tome ko je sta osvojio jer to sto su uradili ovi teniseri je spektakularno .
Previse podcjenjujete neke tenisere koji su igrali prije par godina ,recimo ova cetiri tenisera ne vjerujem da su tolika slabija od jbeneog Mureya ,Ferera ili Tomas Berdych i ko je vec danas medju top 5.
Još samo da popraviš taj dio o konkurenciji na šljaci. Moya je osvojio RG 1998 godine, a kad je Rafa došao na scenu, već je bio u padu. Isto bi se moglo reći i za Ferrera (Juan Carlosa, dakako), koji od 2003. i početka 2004. godine nije ostvario zapaženiji rezultat. Gustava Kuertena posebno ne treba uzimati pod konkurenciju, nije ozbiljno reći tako nešto. Najveći konkurent na šljaci mu je bio Federer, ah - i "strašni" David Ferrer. Tek sada mu se ukazao neko kao Novak, koji ima snage za Nadala. Jednom je Rafa s(p)retno dobio, vidjet ćemo šta će biti drugi put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.