Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Claus
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Claus » 11 sep 2013, 21:51

Poenta je da je to najmanje važno, a ljudi se toliko zapale za to. Zar nije bitnije da mi gledamo dobar tenis, jaku konkurenciju, igru koja neće smoriti čovjeka dok gleda tenis, raznovrsnost itd. :?:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 12 sep 2013, 00:26

A sta znam, zao mi je sto je Nadal osvojio US Open. Treba sad slusati zalopojke ovog Clausa.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 12 sep 2013, 01:37

Ali cuj ti pacijentu unaprijed diskreditacije patoloski mrzitelj Barce i to spominje na temi o tenisu :lol: tom recenicom su se i zavrsili tvoji argumenti.

Hoces cinjenice? Puno mu je manje trebalo za GS, ima zlatnu medalju sa Olimpijade (nemoj mi samo reci i Federer ima u dublovima zlato :lol: ), vec sada ima vise Mastersa i ta prednost ce biti jos ubjedljivija, pobjedjivao ga u finalima svakog Grand Slama dko je ovaj njega mogao samo na Wimbledonu a i tamo je na kraju dozivio poraz, dok on na RG nije bio ni blizu pobjede nad Rafom.

Jao kakva strasna konkurencija Andy Rodick, alkos Safin i vjecni potencijal Nalbandian fuzija njih trojice nije bolja od npr. Djokovica ili Murraya, kao sto napisase gore igrao finale sa Bagdatisom hahaha pa mislim stvarno...A to do pojave Nadala ti je dobar argument ali ne stoji jer je Nadal vec kao tinejdzer dosao dakle vrlo rano i odma klepio Grand Slam (naravno jos jedan argument u korist Nadala jer je isti vec sa 18. imao grand slam). Dakle Federer je skupljao titule dok je Nadal bio tinejdzer koji se tek poceo teniski razvijati i on je tad vec postao najozbiljniji konkurent istom sto dovoljno goveri o toj mocnoj konkurenciji. Pa eto imao je tog Fedeerra za konkurenciju koji je po vama GOAT, ultimate All Round igrac, vrh vrhova navodno ne moze ti u jednoj recenici biti Federer GOAT a u drugoj slaba konkurencija Nadalu na sljaci uglavnom kako god konkurencija mu je bila ista ko Federeru + Federer tada a naravno kasnije dolaskom Djokovica i Murraya dobio je jacu konkurenciju nego sto je Federer ikad imao.

Naravno da ne trebaju GS titule biti konacni pokazatelj, jer je evidentno da ako Nadal uzme jos 2GS-a on bi i od ovih sto sad to dovode u pitanje trebao biti najbolji, ali ja vjerujem da ce on i tu cifru od 17 dostici i tada ce ovi sto tvrde da je Federer najveci ostati samo na onom argumentu broj sedmica kao broj 1 :lol:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 12 sep 2013, 03:32

@shminka

javi se da znamo da si ziv, citas li ovo ? :mrgreen: Zar ces dozvolit da ti ovako ponizavaju Rogera ? :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 sep 2013, 08:43

Nema se sta ovdje protuargumentovati jer je Paja u pravu.

Konkurencija kojoj Nadal sa 18 godina objasni sta je tenis je sve samo ne dobra konkurencija.

Jasno da je Roger do tog broja 17 dosao prebijanjem botova dok je Nadal to radio u primeu Rogera a sada i Novaka.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 12 sep 2013, 09:12

vs James Blake 0-3
vs David Nalbandian 0-2
vs Lleyton Hewitt 3-4
vs Gonzalez 2-3

To su rezultati do 2008 godine. Pravo im je objašnjavao, nema šta. 8-) Još kad uračunaš da ga je Kolja kasnije mlatio. :mrgreen: :lol:

Kad vidim ko i na koji način priča o jačini konkurencije, shvatim da je najbolje odgovoriti šprdanjem i zaHebancijom :mrgreen: To negdje pročitalo da je bila loša konkurencija i odma trči na drugi forum da napiše. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 sep 2013, 09:42

Nail for Real je napisao/la:A sta znam, zao mi je sto je Nadal osvojio US Open. Treba sad slusati zalopojke ovog Clausa.
Meni uopće nije krivo što je Rafa osvojio US Open. Zaslužio ga je igrama, zar ne? Ono što mi smeta je što ga se previše glorificira i diže u nebesa, a već se etiketira kao GOAT (a po Slamovima još nije ni Samprasa stigao). :o No eto, bitno je da si ti to shvatio kao moje "žalopojke".

@Paja, eto ti u @formanceovom postu objašnjenja. Tako je to "veliki Rafa" radio protiv Rogerove konkurencije, naravno dok su i ovi igrali. Džaba si pisao toliki post, opet ništa nisi rekao; samo si se nastavio blamirati. Hvala, ćao.

Ništa, valja trollove stavljat' na ignore listu. Davno sam to trebao uraditi. Tako je najbolje, ne da mi se više čitati gluposti. Možda dođe do promjene kada pojedinci shvate da postoje i druge podloge osim šljake. 8-)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 12 sep 2013, 10:11

Teniska historija je toliko duga i zanimljiva, da je žalosno što je vrhunac ovdašnje diskusije to da li je Roger imao lošu konkurenciju. Nekoliko puta sam pokušao na temi @Svaštara podići ovaj pdf, da se malo piše i o historiji, o onome što se nekad događalo, da prodiskutujemo o nekim mečevima i slično, ali očigledno bih veču pažnju privukao da sam pitao da li su Bagdatis, Hewitt i Safin igrači poslani sa namjerom da Rogeru olakšaju ulazak među besmrtnike ovog sporta. :mrgreen: :lol:

Pa onda ta priča o GOAT-u, to u biti ne postoji. Isticao sam nekoliko puta da je i Rogera nezhavalno proglašavati istim, jer se odmah javljaju Gonzales i Laver, koje je prosto nemoguće izostaviti iz takve liste. Hebiga, kada imaš igrača koji je mijenjao pravila tenisa zbog svoje dominacije, a s druge strane čovjeka koji je dva puta uradio ono što niko osim njega nije u Open eri, grehota bi bila izostavljati ih iz tih kalkulacija.

Takve rasprave su odlična mentalna gimnastika i forum služi za to, upoređuješ, tražiš, misliš, shvataš, analiziraš i podižeš kvalitetu pdf-a. Ako svemu tome dodaš malu dozu subjektivnosti, to izgleda još bolje. Caka je što je ovdje unazad par mjeseci i godina jedina diskusija ta o Rogerovoj konkurenciji, podsticana najčešće od kancerogenih tkiva ovog foruma. :mrgreen:

Vrlo dobro se zna gdje je sada Nadal i kakvu težinu je on donio svjetskom tenisu. Kao što će se dobro znati kad i ako prestigne Samprasa i Rogera. Ipak komentarišemo aktivnog ATG igrača i ono što napšemo danas, možda neće važiti sutra. Zato ne treba prejudicirati, Rafa ima sasvim realne šanse da uđe u TOP 3 najbolja igrača svih vremena, mjesto gdje je Roger sada. Ako stigne Rogera, on je u ravni sa Gonzom i Laverom, to je sami vrhunac koji neki teniiser može postići. A šanse da će se to desiti su jednake šansama da neće. Sve je otvoreno.

Profesionalnitenis.com

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 12 sep 2013, 10:23

formance je napisao/la:vs James Blake 0-3
vs David Nalbandian 0-2
vs Lleyton Hewitt 3-4
vs Gonzalez 2-3

To su rezultati do 2008 godine. Pravo im je objašnjavao, nema šta. 8-) Još kad uračunaš da ga je Kolja kasnije mlatio. :mrgreen: :lol:

Kad vidim ko i na koji način priča o jačini konkurencije, shvatim da je najbolje odgovoriti šprdanjem i zaHebancijom :mrgreen: To negdje pročitalo da je bila loša konkurencija i odma trči na drugi forum da napiše. :mrgreen:
strasan argument, skupili su par pobjeda protiv Nadala izvan sljake dok je decko tek poceo da napreduje na ostalim podlogama tj. kad je bio fakticki tinejdzer i to je kao njima dokaz da je konkurencija bila jaka :mrgreen:
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 12 sep 2013, 10:38, ukupno mijenjano 1 put.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 sep 2013, 10:30

U pravu si. Priča o GOAT-u je jedan dodatak koji čini cjelokupnu priču o tenisu zanimljivijom. Nešto što daje poseban pečat tenisu, jer je ta priča u ovom sportu dosta kompliciranija i složenija. Možda jedino možemo uporediti istu s košarkom, tj. da li je bolji Mr.Air po vanserijskoj košarci, Wilt sa svojim fantastičnim prosjekom, Russell s prstenovima, legendarni Magic Johnson itd.

Kao što sam ranije pisao, ta imaginarna utrka Nadala za titulu GOAT-a bi, po mom mišljenju, trebala da donese atomski tenis, da Rafa izvuče najbolje iz Đokovića, Murrayja, da se još igrača uključi u tu bitku - da tenis profitira od toga kao sport.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 sep 2013, 13:35

Kao što sam ranije pisao, ta imaginarna utrka Nadala za titulu GOAT-a bi, po mom mišljenju, trebala da donese atomski tenis, da Rafa izvuče najbolje iz Đokovića, Murrayja, da se još igrača uključi u tu bitku - da tenis profitira od toga kao sport.
Ovim vjerovatno pokusavas donekle i umanjiti Rafine uspjehe.No navikli smo od hejtera.

Ovaj tenis trenutno sto gledamo od Nadala,Murraya i Novaka je najbolji i najzahtjevniji tenis igran ikada.U ovakvoj konkurenciji sam Federer u Primeu ne bi imao sta traziti.Njega je sreca pomilovala pa mu je umjesto Novaka dala mental midgeta Hewitta i umjesto Murraya dala mu kompleksasa Roddicka.

Ne kazem da Roger ne bi imao odredjeni broj Slam titula ali sam 100% siguran da u ovoj konkurenciji plafon bi mu bila dvoznamenkasta cifra.

On definitivno ima problem sa igracima koji igraju moderan i atomski tenis.Igraci koji nemaju izrazenu manu kao on i koji obiltao koriste sve sto ti protivnik ponudi.Prije to i nije bio bas slucaj...

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 12 sep 2013, 18:08

Nema veze sto su jedni hardcore fanovi Federera ,drugi Nadala,sa malo vise respekta treba pisati u tome ko je sta osvojio jer to sto su uradili ovi teniseri je spektakularno .

Do 2005 kada je Nadal osvojio prvi Grend Slem i automatski postao konkurencija Rodzeru, Federer je osvojio 4 titule. A nakon 2005-te godine je osvojio 13 titula. Cak i da ljudi hoce da mu ospore te 4 titule, ne mogu, jer igraci poput Hewitta, Roddicka, Safina, Nalbandiana uopste tada nisu bili losi, niti ih je Federer razbijao, jednostavno je bio bolji od trenutne konkurencije

Previse podcjenjujete neke tenisere koji su igrali prije par godina ,recimo ova cetiri tenisera ne vjerujem da su tolika slabija od jbeneog Mureya ,Ferera ili Tomas Berdych i ko je vec danas medju top 5 :roll: .
A bilo je tu jos dosta kvalitetnih tenisera kojima je falio jedino kontinuitet dobrih igrara,no svejedno protiv Moye nikada nije lako igrati na sljaci ,bili tu i Ferrero te onaj brazilac,doduse njih su povrede dobro usporile .
Ja volim da uzivam uz obojicu tenisera ali vise uz Rafinu igru i njegove spektakularne poteze.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 sep 2013, 19:52

juznjak> je napisao/la:Nema veze sto su jedni hardcore fanovi Federera ,drugi Nadala,sa malo vise respekta treba pisati u tome ko je sta osvojio jer to sto su uradili ovi teniseri je spektakularno .

Do 2005 kada je Nadal osvojio prvi Grend Slem i automatski postao konkurencija Rodzeru, Federer je osvojio 4 titule. A nakon 2005-te godine je osvojio 13 titula. Cak i da ljudi hoce da mu ospore te 4 titule, ne mogu, jer igraci poput Hewitta, Roddicka, Safina, Nalbandiana uopste tada nisu bili losi, niti ih je Federer razbijao, jednostavno je bio bolji od trenutne konkurencije

Previse podcjenjujete neke tenisere koji su igrali prije par godina ,recimo ova cetiri tenisera ne vjerujem da su tolika slabija od jbeneog Mureya ,Ferera ili Tomas Berdych i ko je vec danas medju top 5 :roll: .
A bilo je tu jos dosta kvalitetnih tenisera kojima je falio jedino kontinuitet dobrih igrara,no svejedno protiv Moye nikada nije lako igrati na sljaci ,bili tu i Ferrero te onaj brazilac,doduse njih su povrede dobro usporile .
Ja volim da uzivam uz obojicu tenisera ali vise uz Rafinu igru i njegove spektakularne poteze.
Vidite kako je @juznjak shvatio, a pretpostavljam da je Nadalov fan. :mrgreen:

Još samo da popraviš taj dio o konkurenciji na šljaci. Moya je osvojio RG 1998 godine, a kad je Rafa došao na scenu, već je bio u padu. Isto bi se moglo reći i za Ferrera (Juan Carlosa, dakako), koji od 2003. i početka 2004. godine nije ostvario zapaženiji rezultat. Gustava Kuertena posebno ne treba uzimati pod konkurenciju, nije ozbiljno reći tako nešto. Najveći konkurent na šljaci mu je bio Federer, ah - i "strašni" David Ferrer. Tek sada mu se ukazao neko kao Novak, koji ima snage za Nadala. Jednom je Rafa s(p)retno dobio, vidjet ćemo šta će biti drugi put. ;) I dalje ostajem pri mišljenju da će Novak osvojiti RG i poraziti Nadala. 8-)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 12 sep 2013, 22:09

Claus je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:Nema veze sto su jedni hardcore fanovi Federera ,drugi Nadala,sa malo vise respekta treba pisati u tome ko je sta osvojio jer to sto su uradili ovi teniseri je spektakularno .

Još samo da popraviš taj dio o konkurenciji na šljaci. Moya je osvojio RG 1998 godine, a kad je Rafa došao na scenu, već je bio u padu. Isto bi se moglo reći i za Ferrera (Juan Carlosa, dakako), koji od 2003. i početka 2004. godine nije ostvario zapaženiji rezultat. Gustava Kuertena posebno ne treba uzimati pod konkurenciju, nije ozbiljno reći tako nešto. Najveći konkurent na šljaci mu je bio Federer, ah - i "strašni" David Ferrer. Tek sada mu se ukazao neko kao Novak, koji ima snage za Nadala. Jednom je Rafa s(p)retno dobio, vidjet ćemo šta će biti drugi put. ;) I dalje ostajem pri mišljenju da će Novak osvojiti RG i poraziti Nadala. 8-)
Hoce osvojit ali kad Rafa zavrsi karijeru :)

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 13 sep 2013, 00:05

Claus je napisao/la:Ono kad dođe padobranac s teme Arsenala, i patološki mrzitelj Barce, ovdje da pametuje i prosipa gluposti.

Hajde, probaću još jedanput, dok mi ne postane mrsko. :roll:
BigBigBang je napisao/la:Nadal uopste ne mora da stigne Federera po broju GS titula da bi bio najveci svih vremena.
Tvoj stav, može on tebi i ovakav biti GOAT. Znaš onu, mišljenje je kao šu*ak, svako ga ima. Činjenice su nešto drugo.
BigBigBang je napisao/la:U svim ostalim poredjenjima dominantniji je u odnosu na Federera cak i da neracunamo H2H omjer koji je porazavajuci za Federera.
Navedi te ostale činjenice. Kažeš da "ne)(računamo" H2H.
BigBigBang je napisao/la:Svi znamo da je dosta Federerovih GS titula kao i ostalih osvojeno u dosta slabijoj konkurenciji, Nadal pa i Djokovic su svoje trofeje osvojili u mnogo zescoj konkurenciji i njihove titule imaju veci znacaj od Federerovih.
Eh, ovo je VRHUNAC gluposti. Hajdemo stvari okrenuti malo drugačije. U Federerovoj konkurenciji (**** mi je više ova riječ, iskren da budem) su igrali Lleyton Hewitt, najbolji teniser na prelomu stoljeća, Marat Safin, čovjek koji je generirao nevjerovatnu snagu i imao udarce za poželjeti, David Nalbandian, s nevjerovatnom sposobnošću kao i Safin (obojica su imali BH-ove koji su među najboljim ikad), Andy Roddick je tada udarao lopticu i imao na nivou FH i atomski servis. Znaš, @Paja, tada je konkurencija bila i izvan Big Four. :roll: I evo ključnog detalja: Roger je do pojave Nadala (znači RG 2005 i Rafinog prvog GS-a) osvojio samo 4 Grand Slama, od sadašnjih 17. Što znači da je osvoji 13 Grand Slamova dok je Rafa bio tu kao GS šampion, i pored Rafe je tu kasnije došao Djokovic, a onda i Murray, ali i JMDP itd. Koga je Nadal imao kao konkurenciju na šljaci, koga :?: Federera :!: :?: Tek od 2011. ima Djokovica kao rivala na šljaci, a prije toga mu niko nije mogao prići.
BigBigBang je napisao/la:Zasto bi to GS titule bile krucijalni faktor, kakve usporene podloge kakvi izgovori?
Mah, to je za tebe viša matematika. Uostalom, kakva konkurencija, kakvi izgovori... :mrgreen:

Ali eto, bitno je da je za tebe ovo jaka konkurencija, gdje izuzev Big Four i možda Delpa nemaš poštenog igrača koji može ugroziti glavne favorite. Toliko o tvom (površnom) poznavanju tenisa.

Razbu pa i ja sam fan Arsenala al ga fkt zna Paja lupit..

Cuj slaba konkurencija, oj boze :?

To je Rafi bila teska nesto konkurencija jel? U koliko slamova? 2,3 mozda kada bi mu dosli Novak + Roger zajedno ili Roger + Andy, drugacije nikako..

Pricate da je Roger levatio slabije a zasto onda Nadal kad je toliko dominantan i najbolji po vama ikada sto nije napravio negdje drugo znacajan ucinak osim na RG-u od 2005 pa do 2008? Zasto? Prvo pricate da mu treba " vremena ", cekaj pa kako onda tvrdite da je najbolji ikada? Najboljem netreba vremena, prilagodi se brzo, Roger je igrao dosta finala RG-a, 2006,2007,2008,2009,2011, i 4 puta je gubio od Nadala, ali u periodu od 2006-2008 su bila ta Rafina vremena da se " nauci " igrati na tim tvrdim podlogama, e sada ako je najbolji, on mora odmah da to pokaze na bilo kojoj podlozi, kako je Roger eto tad igrao 4 finala u 5 godina iako je bio mlad isto? I osvajao je i Wimbledon i AO, i USO i dominirao je na svakoj podlozi samo Nadala nije mogao dobiti jer mu je total counter..

Kad se prica o najboljima, Nadal nije ni ispred Samprasa jos, niti ispred Borga niti ikoga ispred jos par legendi.. to sto je covjek fizikaner i sto se danasnja igra svodi na snagu ne cini ga najvecim, haj da on ovako ulozi napor svaki turnir, nego odigra jedan i to je to, no koliko WTF-a je osvajao? Sta je sa dvoranama Rafa? Reklame mu smetaju da se odmice pedeset metara iza base linea? Jel to problem? Nece nikada bit najbolji dok se ne prilagodi svacemu, svi pjevaju da je Rogeru sljaka slabija strana a frajer u 5 godina igra 4 finala RG-a i to niko ne primjeti..

Al pored svega, vi fanovi Rafe samo gledate sadasnjost, kad Rafi malo opadne forma, bice AJOJ povreda koljena, ajoj artritis a joj stomacni grip itd tako mnoge stvari, Rafa je ustvari momak koji se preforsira i kasnije se cupa na nepostojece povrede kada mu opadne forma, tako se desavalo u vecinu slucajevima, desice se i opet...

Murraya ste otpisali, tako i Rogera, zaboravljate da je Murray tek sad pred svojim primeom i ocekujte da pomjesa planove, a Rogera.. fkt kako su ga otpisali, ko da nista nije osvojio, ono osvojio Halle ove godine i haj penzija slika

Ja samo cekam momenat kad cu ovdje se laganica smijati kad Roger svima opet zacepi usta i natjera vas da promislite kako ste ga rano otpisivali ;) retro, claus, edin i ovi Rogerovi sigurno jos vjeruju u Rogera i znaju da ce se opet vratiti ali, dotad nek se slavi dopingas, nece jos zadugo..

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 13 sep 2013, 00:45

Claus je napisao/la:

Uglavnom koji god konkurent se pojavio na sljacio bio je oduvan i brutalno izdominiran, ali ipak ne bice da je imao srece. Sto se tice toga da je Nadal postao konkurencija Federeru kad je osvojio RG to je presmijesno on je tada bio klinac i konkurencija je bio samo na sljaci i to nepobjediva konkurencija vec tada za Federera dok je za ostale podloge trebalo vremena za tako mladog igraca e tu se Federer nakupio titula. Cuj tek sada se pojavio Novak haha pa on je tu vec duze vrijeme o cemu pricas kakav drugi put? dosad su igrali mnogo vise od dva puta na sljaci.

AA logika ti ej presmiejsna sta ej to Nadal trebao sa 18. godina da osvoji sve GSove u godini :lol: On je bio klinac koji je u tim godinama poceo da dominira na sljaci, a naravno da je konkurencija presmijesna Rodick, Safin, Bagdatis, itd itd... u usporedbi sa Murrayom, Djokovicem, Federerom, Del Potrom itd itd, presmijesna. Stavi danasnjeg Nadala umjesto Federera tih godina uzeo bi svaki GS u godini pored ovih mentola.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 13 sep 2013, 02:12

AA23-ove postove inace ne treba citati.
Sta reci o covjeku koji igraca koji vec sad po svemu spada u top 3 i ozbiljno kuca na vrata GOAT-a naziva igracem ispred kojeg imaju najmanje 10 orica boljih.
Koji kaze kako se Rafa vadi na nepostojece povrede (?) , kako je to radio prije i kako ce to raditi i ubuduce :lol:

Ne slazem se ni sa jedim ni sa drugim, ne osporavam bilo cije rezultate, kako Rafine tako ni Rogerove nedo Bog.
Ali gdje ti je logika u sljedecem AA23.

Rafa je poceo kao sljaker, igra mu je bila stvorena za to, fizicki perfektan i dominirao je tu od 18e godine.Sljaka kao podloga zauzima 25% GS-ova,1/3 vremenski sezone i mozda nekih 40% ukupnog broja turnira (ali bitna je druga stavka).Ostale,brže podloge, cine veci dio kalendara.
Za takve podloge ti je potrebno vise talenta, talenta kojeg Rafa nije imao i da bi postao dobar MORAO je vise raditi, trenirati i privikavati se na takve podloge a za to sve je potrebno vrijeme, vrijeme izmedju 2005 pa hajmo reci 2008.
Za razliku od talenta sa kojim se Roger rodio i koji se mnogo prije manifestuje.I talenat koji mu je omogucavao igru na preostalih 75% GS-ova i 60% turnira.

Kazes Roger igrao 4 finala RG-a u 5 godina a bio je mlad? Prvo finale je igrao 2006 a prvo polufinale 2005 sa Nadalom.Koliko je Roger imao godina 2005 i 2006? Odgovor je 24 i 25 godina.Koliko je Rafa imao kad je igrao prvo finale WB-a 2006? Imao je tek napunjenih 20 godina a kad je osvojio WB tek napunjene 22 godine
O Rogerovim godinama kad je osvojio RG necu ni pricati, suvisno je. ;) Dokle je Roger stizao na RG-u prije 2005?
Namjerno sam poredio WB i RG jer kako je Rogeru sljaka najteza tako je i Rafi trava a on je sa 20 i 21 god. igrao prva finala tu.Dok je Roger u tim godinama osvajao Milan,Vienu,Sydney i jedan masters.TU se donekle kontriram sa gore napisanim ali sta je tu je .

Opet da se vratim na sami pocetak, neko ko je Rafu nazvao 10. igracem (figurativno, napisao si kako je ispred njega Sampras,Borg i jos par legendi), kako je fizikaner i ono najgore dopingaš nije vrijedan citanja i odgovaranja na ovoj temi.Ne znam ni sam sto sam ti sve ovo napisao, budala i ja.Necu vise.Nisi vrijedan toga.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 sep 2013, 09:07

samosarajvo je napisao/la:
Claus je napisao/la:

Hoce osvojit ali kad Rafa zavrsi karijeru :)
Nemoj reći dvaput. :)

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 13 sep 2013, 13:23

Koliko je jaka konkurencija bila Federeru , dovoljan je pokazatelj da Nadal sa 18 godina biva njegov najljuci rival. :lol:

Smijesno je uopste govoriti da je osvojio od tad 13 titula jer je Nadal bio nekonkurentan na ostalim podlogama sto je sasvim normalno za djecaka od 18 godina.Nadal od kako je stasao u all-round tenisera Federer nije osovjio vise od 2 Slema.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 13 sep 2013, 14:09

Najmlađi igrači koji su igrali u polufinalima GS-ova:

1989 Roland Garros Michael Chang (USA, 1972) 17g 3m 18d
1985 Wimbledon Boris Becker (GER, 1967) 17g 7m 14d
1982 Roland Garros Mats Wilander (SWE, 1964) 17g 9m 13d
1974 Roland Garros Bjorn Borg (SWE, 1956) 18g 9d
1988 Roland Garros Andre Agassi (USA, 1970) 18g 1m 5d
1988 US Open Andre Agassi (USA, 1970) 18g 4m 12d
1977 Wimbledon John McEnroe (USA, 1959) 18g 4m 14d
1986 Wimbledon Boris Becker (GER, 1967) 18g 7m 12d
1993 Roland Garros Andrei Medvedev (UKR, 1974) 18g 9m 4d
1983 Roland Garros Mats Wilander (SWE, 1964) 18g 9m 12d
1986 US Open Boris Becker (GER, 1967) 18g 9m 15d
1990 Wimbledon Goran Ivanisevic (YUG, 1971) 18g 9m 23d
2005 Roland Garros Rafael Nadal (ESP, 1986) 19g
1975 Roland Garros Bjorn Borg (SWE, 1956) 19g 8d
1983 US Open Jimmy Arias (USA, 1964) 19g 27d
1990 US Open Pete Sampras (USA, 1971) 19g 27d-

Najmlađi igrači koji su igrali u finalima GS-ova:

1989 Roland Garros Michael Chang (USA, 1972) 17g 3m 20d
1985 Wimbledon Boris Becker (GER, 1967) 17g 7m 15d
1982 Roland Garros Mats Wilander (SWE, 1964) 17g 9m 15d
1974 Roland Garros Bjorn Borg (SWE, 1956) 18g 10d
1986 Wimbledon Boris Becker (GER, 1967) 18g 7m 14d
1983 Roland Garros Mats Wilander (SWE, 1964) 18g 9m 14d
2005 Roland Garros Rafael Nadal (ESP, 1986) 19g 2d
1975 Roland Garros Bjorn Borg (SWE, 1956) 19g 9d
1990 US Open Pete Sampras (USA, 1971) 19g 28d
1983 Australian Open Mats Wilander (SWE, 1964) 19g 3m 19d
1985 Australian Open Stefan Edberg (SWE, 1966) 19g 10m 20d

Najmlađi igrači koji su osvajali GS titule:

1989 Roland Garros Michael Chang (USA, 1972) 17g 3m 20d
1985 Wimbledon Boris Becker (GER, 1967) 17g 7m 15d
1982 Roland Garros Mats Wilander (SWE, 1964) 17g 9m 15d
1974 Roland Garros Bjorn Borg (SWE, 1956) 18g 10d
1986 Wimbledon Boris Becker (GER, 1967) 18g 7m 14d
2005 Roland Garros Rafael Nadal (ESP, 1986) 19g 2d
1975 Roland Garros Bjorn Borg (SWE, 1956) 19g 9d
1990 US Open Pete Sampras (USA, 1971) 19g 28d
1983 Australian Open Mats Wilander (SWE, 1964) 19g 3m 19d
1985 Australian Open Stefan Edberg (SWE, 1966) 19g 10m 20d

Šta nam ovo govori ?! Da je 80-tih u najjačoj konkurenciji ikada bilo najviše mladih igrača kao GS polufinalista, finalista i osvajača. Shodno tome, bez obzira što su večina njih bili debitantni na tim turnirima, nema govora da je loša konkurencija razlog njihovog uspjeha na tim turnirima. Nadal čak nije ni u TOP 5 najmlađih osvajača nekog Majora, što se jasno da zaključiti iz prikazane liste.

Naravno, ovo bi koristilo nekome ko želi da nauči nešto o tenisu i njegovoj historiji, a ne lupati ko makso po diviziji u pokušaju da se pravi pametan i diskredituje nečije rezultate. Navoditi koliko je neko bio mlad kada je osvajao Major u cilju dokazivanja 'slabosti' konkurencij je još jedna u nizu provala najvećeg kancera ovog pdf-a, ne tolika kao ona o 'brzini' tepiha, ali dovoljno velika da nam da valjan razlog za još veču zahebanciju i šprdanciju na njegov račun. :mrgreen:

Slučaj Žabca, poznatijeg kao Johny, Reuf ili Andres na ovom forumu najbolje objašnjava slika ispod
slika
Sad vidim da su neke stvari nepopravljive. :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []