U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

index_
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la index_ » 12 sep 2013, 19:58

Cartman je napisao/la:
PerryFred je napisao/la:Selektor mora biti neko poput Sergeja ili Zlatana Bajramovica (znaci legende naseg fudbala) ;)
a kvalitetnih igraca BH.korijena u evropi ima dovoljno da stvorimo respektabilne mlade selekcije ;)
Sve dok igraci poput Tankovica,Suljica,Osmanovica (itd. itd. itd) igraju za druge repke razvaljivat ce nas svi odreda ;) ..

Samo standardni igraci moraju igrati :!:
A ti su likovi kao standardni, je li? I kakve kvalifikacije Barbarez ima? Apsolutno nikakve. Trubili ste i o Atajicu kao da je u najmanju ruku David Villa, a nista nije pokazao. Jagodic je imao odlicne rezultate u proslim kvalifikacijama. Sada je slabo, ali za to ima vise razloga. Povrede, suspenzije, moronsko ponasanje igraca poput Arezine i Besica i tako dalje. Ti balavci razni sto igraju po Evropi nisu nikakvo rijesenje, jer nijedan od njih nije ekstra kvalitet za U21 reprezentaiciju trenutno.
Vidim da ti je Vlado idol... Kakve kvalifikacije je imao jedan Slaven Bilić u hrvatskoj kad je preuzeo A-tim, a kod nas je upitno kakve kvalifikacije Sergej ima kad je u pitanju U21. Kakve kvalifikacije imaju braca kovac pa preuzese U21 u hrvatskoj.

Blago receno lupetas i ocigledno vjerujes svemu sto vlado jagodic kaze. Neka su ovi ostali kvalitet sto po travniku igraju i sjede na klupi. Daj molim te...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 sep 2013, 20:03

PerryFred je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
PerryFred je napisao/la:Selektor mora biti neko poput Sergeja ili Zlatana Bajramovica (znaci legende naseg fudbala) ;)
a kvalitetnih igraca BH.korijena u evropi ima dovoljno da stvorimo respektabilne mlade selekcije ;)
Sve dok igraci poput Tankovica,Suljica,Osmanovica (itd. itd. itd) igraju za druge repke razvaljivat ce nas svi odreda ;) ..

Samo standardni igraci moraju igrati :!:
A ti su likovi kao standardni, je li? I kakve kvalifikacije Barbarez ima? Apsolutno nikakve. Trubili ste i o Atajicu kao da je u najmanju ruku David Villa, a nista nije pokazao. Jagodic je imao odlicne rezultate u proslim kvalifikacijama. Sada je slabo, ali za to ima vise razloga. Povrede, suspenzije, moronsko ponasanje igraca poput Arezine i Besica i tako dalje. Ti balavci razni sto igraju po Evropi nisu nikakvo rijesenje, jer nijedan od njih nije ekstra kvalitet za U21 reprezentaiciju trenutno.

Ako nema resenja u Evropi onda za nas resenja nema ;)
Ako "balavci" koji prolaze kroz akademije poput Chelsea,Fulham,Bayerna,Borussia M(itd. itd. itd.) nemaju mjesta u nasim mladim selekcijama onda blago nama ;)
Dok Hrvoji "hapaju" sve sto stignu nama nasi "balavci" nisu resenje
a kad ti balavci prodju sve selekcije druge zemlje i na kraju i zaigraju za A repku te zemlje mi pljujemo po njima ;) ..
Neka igraju za akademije Barcelone, oni ne igraju ozbiljan nogomet. Prvo kazes da trebaju igrat igraci sto su standardni i onda provalis da ti likovi trebaju igrat, a igraju za akademije. To su igraci za U17 i U19, ne za U21.

Ima igraca po Evropi, ali to nisu ti. To su igraci koji su tu negdje oko prve ekipe. Ti likovi koji navodno igraju za te velike klubove (taj jedan kao igra za Chelsea, a na "posudbi" u Svedskom treceligasu ili sta je vec), moraju barem igrat za B-ekipu tih klubova. Bez toga nista.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 12 sep 2013, 20:17

index_ je napisao/la:
ciza je napisao/la:Vladu ne smatram klasnim trenerom,ali ovo nije tacno da ovog ne poziva sto je otisao iz Celika,dakle i dok je igrao u Celiku nije bio pozivan jer to ne zasluzuje bar jos(on je smao potencijal koji prepoznajemo samo mi u BIH,ostali tako ne misle ni u srb ni u hr), i drugo ko god bio selektor s ovom ekipom nemoze nista napravit jer nemaju kvalitet.Kad poredis s HR napisi da imaju u svojim redovima takve igrace da je samo jedan skuplji od nase cijele ekipe ;) a pritom imaju dobar kvalitet jer vecina njih ce zavrisiti u top ligama evrope i odigrat nekoliko prvenstava
Anid koliko znam je igrao dvije utakmice za U-21. Izmedju ostalog bolji je igrac od vecine koji su sada pozvani za utakmice protiv austrije i mađarske. Moze se napraviti rezultat u to sam ubjedjen sa mladim igracima koji igraju u svojim ekipama i koji su talentovani, a ne oni koji kupuju minute u svojim klubovima i reprezentaciji. Ubjedjen sam da hrvatski igraci nisu toliko kvalitetniji od nasih nego je hrvatski fudbal cijenjen u evropi, pa tako i njihovi mladi igraci i onda se mora dobro platiti za njih. Cijena igraca ne znaci da je kvalitetniji od nekog drugog, pogotovo ne u tim godinama 19,20,21...
to jedna ond nasih poznatih supljih kako su nasi igraci isto kvalitetni samo su oni na cijeni iz nekih cudnih razloga.PA te ja pitam zasto nasi nikada nigdje se nisu plasirali,a evo nece ni sad.A kako to da su njihovi redovni ucesnici svih takmicenja i nije rijetko da prolaze grupe ;) .Tu ti je odgovor na tvoju tvrdnju kako nisu kvalitietniji i ujedno razlog zasto kostaju u odnosu na nase.Tamo igrac prodje kroz dvije tri mlade reprezentativne selekcije dok dodje do A tima.I odigra jedno ili dva prvenstva dok kod nas niko nema ni jedno prvenstvo ni mladi ni A tim ;)
a njihove klubske ekipe mladih kategorija u evropi itekako nesto znace jer prave zapazene rezultate.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 12 sep 2013, 20:23

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 19:20, ukupno mijenjano 1 put.

index_
Kontakt:

Post Postao/la index_ » 12 sep 2013, 21:03

ciza je napisao/la:
index_ je napisao/la:
ciza je napisao/la:Vladu ne smatram klasnim trenerom,ali ovo nije tacno da ovog ne poziva sto je otisao iz Celika,dakle i dok je igrao u Celiku nije bio pozivan jer to ne zasluzuje bar jos(on je smao potencijal koji prepoznajemo samo mi u BIH,ostali tako ne misle ni u srb ni u hr), i drugo ko god bio selektor s ovom ekipom nemoze nista napravit jer nemaju kvalitet.Kad poredis s HR napisi da imaju u svojim redovima takve igrace da je samo jedan skuplji od nase cijele ekipe ;) a pritom imaju dobar kvalitet jer vecina njih ce zavrisiti u top ligama evrope i odigrat nekoliko prvenstava
Anid koliko znam je igrao dvije utakmice za U-21. Izmedju ostalog bolji je igrac od vecine koji su sada pozvani za utakmice protiv austrije i mađarske. Moze se napraviti rezultat u to sam ubjedjen sa mladim igracima koji igraju u svojim ekipama i koji su talentovani, a ne oni koji kupuju minute u svojim klubovima i reprezentaciji. Ubjedjen sam da hrvatski igraci nisu toliko kvalitetniji od nasih nego je hrvatski fudbal cijenjen u evropi, pa tako i njihovi mladi igraci i onda se mora dobro platiti za njih. Cijena igraca ne znaci da je kvalitetniji od nekog drugog, pogotovo ne u tim godinama 19,20,21...
to jedna ond nasih poznatih supljih kako su nasi igraci isto kvalitetni samo su oni na cijeni iz nekih cudnih razloga.PA te ja pitam zasto nasi nikada nigdje se nisu plasirali,a evo nece ni sad.A kako to da su njihovi redovni ucesnici svih takmicenja i nije rijetko da prolaze grupe ;) .Tu ti je odgovor na tvoju tvrdnju kako nisu kvalitietniji i ujedno razlog zasto kostaju u odnosu na nase.Tamo igrac prodje kroz dvije tri mlade reprezentativne selekcije dok dodje do A tima.I odigra jedno ili dva prvenstva dok kod nas niko nema ni jedno prvenstvo ni mladi ni A tim ;)
a njihove klubske ekipe mladih kategorija u evropi itekako nesto znace jer prave zapazene rezultate.
Zato sto se kod njih ne kupuju mjesta u reprezentaciji, u timu im igraju igraci koji igraju za svoje klubove a ne grijaci klupa. Savez im godinama nisu vodili fudbalski anononimusi kao sto je kod nas tako bilo. Jedini koji prave rezultate od klubova u mladjim kategorijama jeste GNK DINAMO ZAGREB, ovo ostalo je jad i cemer. Samo se u dinamu ulazu ozbiljne pare. Tacno je da kod njih igrac prodje nekoliko selekcija dok ne dodje do A-tima, kad se jednom pokaze da je talenat onda ga se gura i dalje, a kod nas igras koliko para imas, cast izuzetcima koji znaju igrati i moguce je da ce nesto od njih biti u buducnosti. Normalno ne moze citava ekipa biti sastavljena od babinih sinova, mora uvijek biti jedan talentovani da tu situaciju izbalansira.

I da oni podizu cijene svojim igracima itekako, preko medija, preko mamica, preko saveza... a cijena ne opravdava kvalitet sto je 100000x dokazano u fudbalu. Kod nas se nikada nije napravila kvalitetna reprezentacija od U-17 da nekoliko godina igra zajedno sve do U21 da im se omoguci da naprave nekakav rezultat. Svake godine neki anonimusi upadaju koji su jako sumnjivih igrackih kvaliteta...

oprosti sto sam ovako jedno na drugo... u zurbi sam. pozzz

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 12 sep 2013, 23:27

Kakvu je to operaciju im'o Sead Hajrovic ?
1946

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 12 sep 2013, 23:30

nije tacno da ostali klubovi ne prave rezutlate u omladinskim kategorijama,lako je provjerit pa potrazi.NJihove mlade kategorije reprezentacije u po statusu isto sto im je i A selekcija medju 10 u svijetu.
Iz ovog sto si napisao u gornjem djelu posta konstatujes zasto nemamo kvaltietne igrace i napisao si zbog cega,a onda u drgom hoces da kazes da imamo ali da ih nema ko vodit.PA de se ti odluci
a ja sam ubjedjen da i ovi nepozvani i pozvani nemaju kvalitiet da se plasiraju da ih i Osim i Jagodic I i svi ostali zajedno vode.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 sep 2013, 16:20

Andrej Modić do sada odigrao 2 meča za primaveru AC Milana i postigao 1 gol.Mislim da zaslužuje poziv u U19 reprezentaciju definitivno.U kombinaciji sa Sadikovićem iz Željezničara i Radovcem i Sarajeva, Andrej bi uletio odlično.Također prijavljen je za U19 ligu šampiona, a to sigurno nešto znači.
http://www.transfermarkt.com/en/andrej- ... 87313.html" onclick="window.open(this.href);return false;

I jedna zanimljiva situacija.Adis Omerbašić član Šalkeove U19 ekipe, je do skoro igrao desnog beka, a trenutno je prekomandovan u špic.
http://www.transfermarkt.com/en/adis-om ... 56842.html" onclick="window.open(this.href);return false;
DRUG NEBI TI PUNCA

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 15 sep 2013, 17:10

bagrcavi je napisao/la:Andrej Modić do sada odigrao 2 meča za primaveru AC Milana i postigao 1 gol.Mislim da zaslužuje poziv u U19 reprezentaciju definitivno.U kombinaciji sa Sadikovićem iz Željezničara i Radovcem i Sarajeva, Andrej bi uletio odlično.Također prijavljen je za U19 ligu šampiona, a to sigurno nešto znači.
http://www.transfermarkt.com/en/andrej- ... 87313.html" onclick="window.open(this.href);return false;

I jedna zanimljiva situacija.Adis Omerbašić član Šalkeove U19 ekipe, je do skoro igrao desnog beka, a trenutno je prekomandovan u špic.
http://www.transfermarkt.com/en/adis-om ... 56842.html" onclick="window.open(this.href);return false;
u timu Milana je i ovaj Stefan kome je navedeno češko i hrvatsko ržavljanstvo a srpski mediji pisu da je to mladi Srbin ciji su roditelji iz Prijedora :)

http://www.transfermarkt.com/en/stefan- ... 98613.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.kurir-info.rs/srbin-u-milanu ... nak-947335" onclick="window.open(this.href);return false;

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 sep 2013, 17:22

tesko da ce Modic igrati za BiH.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 sep 2013, 17:52

Bosniacum Lilium je napisao/la:tesko da ce Modic igrati za BiH.
Vec igra.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 16 sep 2013, 11:52

Prema pisanju La Gazzette dello Sport, AC Milan bi uskoro mogao biti zainteresovan za 17-godišnjeg Andreja Modića. Modić je ove sezone impresionirao svojom igrom u ekipi Milana do 19 godina, a vjeruje se da bi upravo on uskoro mogao postati novi miljenik navijača sa San Sira.

Ovog momka ne smijemo prepustiti nikome,znam da je vec igrao 1 ili 2 prijateljske utakmice za nas (cini mi se protiv Crne Gore),ali to nije nikakva garancija da ce ostati kod nas.Treba momku pokazati da se ozbiljno racuna na njega u buducnosti.Cim je na pragu sa svojih 17 godina prvog tima velikog Milana onda je sigurno ogroman potencijal.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 16 sep 2013, 12:43

Nazalost vec ima negdje tekst kako srbi vracaju orlove u mladjim kategorijama i ima nabrojano nekoliko ovih momaka medju ostalima i ovaj Modic...Inace,Hajradinovic bio dobar u pobjedi svog tima protiv Ziline 3:1..

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 16 sep 2013, 12:53

ali tu se radilo o mladjem modicu(mihael), koji isto igra za milan. ovaj stari je vec nastupao za nasu u19.

a za hajradinovica me necudi, on mi je bio jedan od najboljih u prosloj u19, i uspio se prodati iz hrvatske lige, sto recimo bevabu nije uspjelo pa sad mora igrati u u drugoj ligi. hajradinovic je vrlo borben momak, koji dosta trci i inteligentan je.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 16 sep 2013, 14:42

Moze li netko ovdje staviti zadnji spisak Vlade Jagodica za mladu reprezentaciju?
Keep walking.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 sep 2013, 14:53

Cartman je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:tesko da ce Modic igrati za BiH.
Vec igra.
kako to, zar nije bio pozivan i nije se odazvao pozivu?

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 16 sep 2013, 14:58

Mislim da znate da imaju dva burazera modica :D andrej i mihael.. jedan igra za nas (nemam pojma koji), jedan ce igrati za srbiju (ima negdje izjava)..kazu da je taj sto ce igrati za srbiju kvalitetniji, al haj' ga znaj :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 16 sep 2013, 15:01

Ma Srbi su prisvajali i tog starijeg pa se opet nama odazvao. Mada to ništa nije sigurno. I naši su tog starijeg zvali samo na neka bezze okupljanja. Čini mi se da nije ni igrao one prijateljske utakmice protiv Crne Gore. Nismo ga nikad zvali na kvalifikacione utakmice. Ispada kao da nije zadovoljio kod nas :mrgreen:

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 16 sep 2013, 15:07

Za nasu U-19 igrao je Andrej,koji se sada nalazi pred ulaskom u prvi tim Milana.Njega je Karacic zvao u one dvomece protiv CG i od tada vise mu nije upucivao pozive.Price da ce jedan igrati za BiH,a drugi za SR su smijesne.Mali Mihael je na svom fb "proslavljao" sto mu brat igra za BiH,sto moze u konacnici znaciti da bi i on bio sretan kada bi zaigrao za zemlju od kuda vodi porijeklo.Jos uz to Andrej je na svom fb lajkovao Dinu Merlina (100% potvrdio da je Bosanac :mrgreen: ) i FK Borac Jelah :lol:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 sep 2013, 15:07

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Google [Bot], Google Adsense [Bot], hurem, Rimes87, Serha, torbica, Zglavkar i 36 gostiju.