ciza je napisao/la:index_ je napisao/la:ciza je napisao/la:Vladu ne smatram klasnim trenerom,ali ovo nije tacno da ovog ne poziva sto je otisao iz Celika,dakle i dok je igrao u Celiku nije bio pozivan jer to ne zasluzuje bar jos(on je smao potencijal koji prepoznajemo samo mi u BIH,ostali tako ne misle ni u srb ni u hr), i drugo ko god bio selektor s ovom ekipom nemoze nista napravit jer nemaju kvalitet.Kad poredis s HR napisi da imaju u svojim redovima takve igrace da je samo jedan skuplji od nase cijele ekipe

a pritom imaju dobar kvalitet jer vecina njih ce zavrisiti u top ligama evrope i odigrat nekoliko prvenstava
Anid koliko znam je igrao dvije utakmice za U-21. Izmedju ostalog bolji je igrac od vecine koji su sada pozvani za utakmice protiv austrije i mađarske. Moze se napraviti rezultat u to sam ubjedjen sa mladim igracima koji igraju u svojim ekipama i koji su talentovani, a ne oni koji kupuju minute u svojim klubovima i reprezentaciji. Ubjedjen sam da hrvatski igraci nisu toliko kvalitetniji od nasih nego je hrvatski fudbal cijenjen u evropi, pa tako i njihovi mladi igraci i onda se mora dobro platiti za njih. Cijena igraca ne znaci da je kvalitetniji od nekog drugog, pogotovo ne u tim godinama 19,20,21...
to jedna ond nasih poznatih supljih kako su nasi igraci isto kvalitetni samo su oni na cijeni iz nekih cudnih razloga.PA te ja pitam zasto nasi nikada nigdje se nisu plasirali,a evo nece ni sad.A kako to da su njihovi redovni ucesnici svih takmicenja i nije rijetko da prolaze grupe

.Tu ti je odgovor na tvoju tvrdnju kako nisu kvalitietniji i ujedno razlog zasto kostaju u odnosu na nase.Tamo igrac prodje kroz dvije tri mlade reprezentativne selekcije dok dodje do A tima.I odigra jedno ili dva prvenstva dok kod nas niko nema ni jedno prvenstvo ni mladi ni A tim

a njihove klubske ekipe mladih kategorija u evropi itekako nesto znace jer prave zapazene rezultate.
Zato sto se kod njih ne kupuju mjesta u reprezentaciji, u timu im igraju igraci koji igraju za svoje klubove a ne grijaci klupa. Savez im godinama nisu vodili fudbalski anononimusi kao sto je kod nas tako bilo. Jedini koji prave rezultate od klubova u mladjim kategorijama jeste GNK DINAMO ZAGREB, ovo ostalo je jad i cemer. Samo se u dinamu ulazu ozbiljne pare. Tacno je da kod njih igrac prodje nekoliko selekcija dok ne dodje do A-tima, kad se jednom pokaze da je talenat onda ga se gura i dalje, a kod nas igras koliko para imas, cast izuzetcima koji znaju igrati i moguce je da ce nesto od njih biti u buducnosti. Normalno ne moze citava ekipa biti sastavljena od babinih sinova, mora uvijek biti jedan talentovani da tu situaciju izbalansira.
I da oni podizu cijene svojim igracima itekako, preko medija, preko mamica, preko saveza... a cijena ne opravdava kvalitet sto je 100000x dokazano u fudbalu. Kod nas se nikada nije napravila kvalitetna reprezentacija od U-17 da nekoliko godina igra zajedno sve do U21 da im se omoguci da naprave nekakav rezultat. Svake godine neki anonimusi upadaju koji su jako sumnjivih igrackih kvaliteta...
oprosti sto sam ovako jedno na drugo... u zurbi sam. pozzz