Safet Sušić - Pape

Saurman
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Saurman » 15 sep 2013, 21:49

harishp je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
Igrali smo protiv Francuske, Njemačke, Brazila i Portugala u posljednje dvije godine i pokazali da smo u istom rangu sa njima", kazao je Sušić.
:lol: :lol:

Ziv bio uzmi covjeka koji cete savjetovati kada su izjave u medijima u pitanju...
Protiv navedene cetiri reprezentacije smo odigrali sest utakmica sa gol razlikom 5-13 sto dovoljno govori u kojem se rangu nalazimo tj. da smo u rangu ispod njih. Jedina utakmica gdje smo bili dominantniji u ovih sest utakmica je ona u Parizu.

Do jucer nisi mogao garantovati pobjedu u Slovackoj koja za navedene reprezentacije predstavlja maciji kasalj, a sada si u rangu sa jednom Njemackom. :? :?

I
mat ćemo problema za deset godina sa trećom ili četvrtom generacijom bh. građana koji žive van države. Bit će teško uvjeriti ih da igraju za zemlju svojih djedova. Zbog ovakvih stvari je veoma bitno da odemo na Svjetsko prvenstvo i druga velika takmičenja jer će se tada djeca identificirati sa zemljom", kazao je Safet Sušić za septembarsko izdanje magazina World Soccer.
S ovom se njegovom izjavom slazem i ko je citao moje postove na temi oko U-21 reprezentacije zna da sam o ovome pisao. Nece ovdje odlazak na takmicenje pomoci da pridobijemo eventualno neke igrace, vec da se konacno napravi kvalitetan sistem kada je omladinski pogon u pitanju i da se instalira koordinator za sve selekcije - tu bih najiskrenije volio vidjeti Barbareza ako je isti zainteresovan za tu funkciju.
@amere drzi se ti chizburgera ili ti HSV i gledaj kako da ne ispadnu ove sezone ali fakat.
P.S Pogledaj koje bi to repke trebale ici direktno na svjetsko prvenstvo,pa ce ti mozda biti malo jasnija prica o tom slicnom ili istom rangu.Iako vi chizburgovci dosta stvari kontate bukvalno,pa onda kad krene po losem,otkud to????

@amerosm je upravu.

Čuj mi u rangu Njemačke, Francuske i Brazila. :lol:

Sušić nastavlja sa svojim debilnim izajavama, ne bi me iznenadilo da sutra kaže da idemo na titulu svjetskog prvaka.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 15 sep 2013, 23:02

Ne sam Safete, ne sam majstore. Gospodin čovjek. 8-)

slika
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 15 sep 2013, 23:21

gruezi je napisao/la:Susica da nema trebalo bi ga izmislit , covjek bi mogao roman napisat pun njegovih izjava gdje se prosipa poput djeteta iz osnovne skole... Sto se tice djece iz dijaspore sve zavisi...nece izbjegavati igranje za bosnu ali kako vrijeme odmice sve vise cemo biti druga opcija...to pogotovo vazi za djecu ciji su roditelji izbjegli sa zbacenih selendri za napad,jer takvi su najpodlozniji asimilaciji...
Asimiliranih je sve vise jer je takva situacija da nasa domovina nazalost slabo traga za svojim narodom odnosno da se slabo sta radi na tome kako organozovati ozbiljna drustva u dijaspori itd program za jezik skole i slicno.
Ovaj izbor Kolasinca nas sigurno sve nas raduje i ako su mu korjeni iz Sandzaka a ne iz BiH a to je slucaj isto i sa Hajrovicem.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 sep 2013, 23:25

[quote="Saurman[/quote]Igrali smo protiv Francuske, Njemačke, Brazila i Portugala u posljednje dvije godine i pokazali da smo u istom rangu sa njima", kazao je Sušić.[/quote]

Protiv ove 4 repke za vrijeme Papetovo mandata:

6 utakmica, 0 pobjeda, 2 remija i 4 poraza uz gol razliku 5:14. Jesmo Pape u rangu smo.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 15 sep 2013, 23:28

gruezi je napisao/la:Susica da nema trebalo bi ga izmislit , covjek bi mogao roman napisat pun njegovih izjava gdje se prosipa poput djeteta iz osnovne skole... Sto se tice djece iz dijaspore sve zavisi...nece izbjegavati igranje za bosnu ali kako vrijeme odmice sve vise cemo biti druga opcija...to pogotovo vazi za djecu ciji su roditelji izbjegli sa zbacenih selendri za napad,jer takvi su najpodlozniji asimilaciji...
jah..i odvede ekipu na svjetsko prvenstvo :roll:

ciro vodio, svaka pobjeda cirina pobjeda, svaki poraz krivi igraci

Pape vodi, svaka pobjeda igraci zaslužni i sreca i nafaka, svaki poraz on 100% kriv

cirkus narod
nema potpisa

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 sep 2013, 23:28

Igrali smo protiv Francuske, Njemačke, Brazila i Portugala u posljednje dvije godine i pokazali da smo u istom rangu sa njima", kazao je Sušić.

6 utakmica, 0 pobjeda, 2 remija i 4 poraza uz gol razliku 5:14. Jesmo Pape u rangu smo.

:lol:

Fakat sam isto pomislio. I to Portugal spominje, ekipa koja nas je razbila u svakom smislu te rijeci.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 sep 2013, 23:33

Sabinho je napisao/la:Igrali smo protiv Francuske, Njemačke, Brazila i Portugala u posljednje dvije godine i pokazali da smo u istom rangu sa njima", kazao je Sušić.

Ako si gledao te utakmice onda moras priznati da smo dobro izgledali vecinu vremena, maltene ravnopravno na terenu. padali smo obicno u drugom poluvremenu. Ili nas je coravi sudija ostetio (Francuska), ili smo padali zbog umora (Njemacka, oni se spremali za Juznu Afriku a nasi se spremali za plazu), ili smo gubili zbog autogola u zadnjim minutama (Brazil). Protiv Portugala u gostima nismo dobro igrali, tu se nema sta reci. Ali opet smo nekako drzali prikljucak sve do crvenog kartona. Opet mislim da su nam te utakmice jako dobro dosle, da igraci dobiju iskustvo i da vide kako je igrati protiv najboljih.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 sep 2013, 23:39

calcio je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Igrali smo protiv Francuske, Njemačke, Brazila i Portugala u posljednje dvije godine i pokazali da smo u istom rangu sa njima", kazao je Sušić.

Ako si gledao te utakmice onda moras priznati da smo dobro izgledali vecinu vremena, maltene ravnopravno na terenu. padali smo obicno u drugom poluvremenu. Ili nas je coravi sudija ostetio (Francuska), ili smo padali zbog umora (Njemacka, oni se spremali za Juznu Afriku a nasi se spremali za plazu), ili smo gubili zbog autogola u zadnjim minutama (Brazil). Protiv Portugala u gostima nismo dobro igrali, tu se nema sta reci. Ali opet smo nekako drzali prikljucak sve do crvenog kartona. Opet mislim da su nam te utakmice jako dobro dosle, da igraci dobiju iskustvo i da vide kako je igrati protiv najboljih.
Najjadnije utakmice za vrijeme Safetovog mandata smo odigrali u Sarajevu kontra Francuske 0-2 i u Bukurestu protiv Rumunije 0-3. Nismo bas tako dobro izgledali protiv Njemacke,slucajno smo dali gol ljudi su nas razvalili bas kao i Svedska nekoliko dana ranije. Nije umor kad te protivnik od pete minute nabija u 16m,treba biti realan. O Portugalu ne bih da pricam,ljudi su u Zenici ciljano isli na dvoznak x2,pobjeda ih i nije toliko zanimala,medjutim u revansu je bila drugacija slika pa su nas nakantali do vrha,izdvojio bih Ulazak Besica kod rezultata 3-2 za Portugal.I tu je eto sudija nama poklonio jedan gol-onaj Spahica,a mozda i penal za prvi gol.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 15 sep 2013, 23:50

Ne znam sto pape spominje Zlatana Ibrahimovica, zar za njega ne vazi ona 'rodjen je i odrastao u Svedskoj, logicno je da igra za Svedsku '? Kao sto je rekao za Halilovica i Kolasinca.

Zbog njegove ljenosti vec smo izgubili Seferovica, koji ima potencijal ne samo da bude treci spic, vec i izbaci Ibisevica iz prvih 11.

Rece da ce zvati Sefera cim odigra 5 min. za Fiorentinu, pa ga niakd ne pozva. :? Ima sve dokumentovano.
Zadnja izmjena: floyd, dana/u 15 sep 2013, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 15 sep 2013, 23:51

da očekujemo Tina-Sven Sušića u repki kada riješi papire? prije bih rekao da će on biti nasljednik Misketa s obzirom na poziciju koju igra .. Izet ne može biti nasljednik Misketa jer ne igra istu poziciju, čovjek je izrazito lijevo krilo i tu treba igrati :D
Safet Sušić na Poljudu gledao bratića: Vidio sam šta me zanimalo

Bh. selektor Safet Sušić uživo je s tribina poljudskog stadiona posmatrao najveći derbi hrvatskog nogometa između Hajduka i Dinama.

“Hajduk me ugodno iznenadio jer znam da ima mladu ekipu.

Ritam je u derbiju 90 minuta bio jako dobar. Šteta jedino zbog ovog terena, ali derbi je bio dobar.

Dinamo je igrao solidno prvo poluvrijeme, imao nekakvu malu prednost, ali u nastavku Hajduk je bio jako dobar, trčali su, borili se sjajno.

Dinamo ima kvalitetnije igrače, puno dobrih stranaca i mislim da je njima ovako loš teren puno više smetao”, rekao je Sušić.

Hrvatske novinare je interesovalo i stanje u bh. reprezentaciji BiH koja se nalazi na korak do SP u Brazilu.

“Nakon ovoga u Slovačkoj ne bi se smjelo dogoditi da ne odemo u Brazil.

Duboko vjerujem da ćemo na SP, a Hrvatskoj želim sreću u baražu i vjerujem da ćemo skupa u Brazil”.

O svom bratiću, Tinu Svenu Sušiću, koji nastupa za Hajduk, Pape je kratko rekao:

“Vidio sam šta me zanimalo, a čuo sam i puno lijepih stvari o njemu i poslužit će mi”.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 sep 2013, 23:56

Mogu misliti scene kad Pape pozove Tina Susica, pa kad pocnu te price Sead Susic, menedzer, amidza i te veze, vamo tamo :mrgreen:

Mada momak igra dobro, poziv ne bi bio nezasluzen (makar za prijateljsku).

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 16 sep 2013, 00:05

Goalgetter je napisao/la:Mogu misliti scene kad Pape pozove Tina Susica, pa kad pocnu te price Sead Susic, menedzer, amidza i te veze, vamo tamo :mrgreen:

i ja sam isto na ovo pomislio. Mali ima šlifa, ali ne kosta nista da ga kaparisemo. Nesto kao traze ga po Serii A. Sta nece sve hrvatski mediji izmislit' :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 sep 2013, 00:08

Ja za Sušića mogu ponovit ono što sam neki dan rekao, a to je da je čovjek dosta dobrih stvari uradio, često je igrala repka atraktivan fudbal.

Samo Safet je majstor da da velike izjave, koje opšte ekipi ne pomažu, a pogotovo je u ovakvoj državi gdje euforija drastično skače opasno davat takve izjave, pa mi za čas poletimo. Umjesto da smiri strasti, spusti malo loptu na zemlju on da izjavu tipa: "Ako ne možemo pobijedit Litvaniju ne trebamo ni ići na SP". Onda izjava u prošlim kvalifikacijama kako mu protiv Francuza nije dovoljan bod, nego ide na pobjedu (to ono na startu kvalifikacija, prvo kolo i mi glat izgubimo). Izjava prije Slovačke, da smo maltene najjača selekcija i slične stvari. On treba naložit igrače, motivisat ih totalno, ali mora se malo sabrat s ovim izjavama. Ja ne znam da li je nekad opšte svjestan šta izjavljuje? A još gore je što njegove izjave često imaju kontraefekat. Ne vidim baš svrhu takvih izjava....
Opet kažem čovjek nije bez veze nadomak SP, ali opet treba nekad pogledat i negativne strane. Treba uvijek naći tu neku sredinu u posmatranju našeg selektora.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 sep 2013, 00:08

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Mogu misliti scene kad Pape pozove Tina Susica, pa kad pocnu te price Sead Susic, menedzer, amidza i te veze, vamo tamo :mrgreen:

i ja sam isto na ovo pomislio. Mali ima šlifa, ali ne kosta nista da ga kaparisemo. Nesto kao traze ga po Serii A. Sta nece sve hrvatski mediji izmislit' :D
Ma kad tatica tu provuce svoje veze neke, ili amidza preporuci PSG-u, bice od njega nesto :mrgreen:

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 16 sep 2013, 00:13

Goalgetter je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:

Ma kad tatica tu provuce svoje veze neke, ili amidza preporuci PSG-u, bice od njega nesto :mrgreen:
u PSG-u bi i Vršajević izgledao kao igrač :mrgreen:

NON MOLLARE MAI

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 sep 2013, 00:15

Nije ni spomenuo Harisa Bukvu.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 16 sep 2013, 00:15

Tino je dobio naš pasoš ima par mjeseci, vjerovatno čeka promjenu sportskog državljanstva.
DRUG NEBI TI PUNCA

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 sep 2013, 00:27

Ali odakle mu ime Tino-Sven moj Seade. :lol:

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 16 sep 2013, 00:29

Cartman je napisao/la:Ali odakle mu ime Tino-Sven moj Seade. :lol:
mati Hrvatica, al' et' ..

NON MOLLARE MAI

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 sep 2013, 00:31

JTS je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ali odakle mu ime Tino-Sven moj Seade. :lol:
mati Hrvatica, al' et' ..
Ma neka je, ali ruzno ime brate. Mogli su samo Tino, ali Tino-Sven...Kao teletubbies. :lol:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.