Bili mi budale ili ne, ima tu nesto, otici na tu tekmu. Prije s rajom na kaficu, prica, gluposti, suplja, poslije na pivu pa svi glume Fergusone i svi znaju ko je kako odigrao, sta je trebalo u nekoj situaciji ili u drugoj nije trebalo. Iako se vrijeme mjenja ostaje ta neka navika, provesti vikend s pravom rajom, nervirat se, i sta sve ne. Ljudi se zale na psovke s tribina, a toga je uvijek bilo i bice, jednostavno se Zeljo previse voli, svi koji tu dolaze vole Zelju i zele da bude najbolji i zato se i nerviraju i psuju, ali kod nas je tesko vidjeti da se maltretiraju igraci, skidaju dresovi i ostalo, sve to ipak ostane na terenu. Kako kaze ona "Mi smo Zeljini, Zeljo je nas" i tako ce uvijek biti, Zeljo nije samo fudbalski klub, to je simbol grada, simbol raje i prkosa, sto Ivica kaze Zeljo je stil zivota, i uvijek ce biti takav, sad dole, sad gore, ali neka nase djece tu, nek se oni bore, pa gdje god bili.zaboljisportuBiH je napisao/la:Tako je buraz. Ja sam možda budala ali ću sigurno sa manjim žarom navijati za Želju ukoliko ga kupi neki milijarder jer Željo je iznikao iz naroda i treba da pripada narodu. Rušili su ga mnogi i nisu uspjeli pa neće ni kapitalisti iz drugih klubova. SPonzori ovo ono to je ok, ali da mi jedan čovjek reguliše sve u klubu, mijenja boje dresova, zanemaruje našu djecu, dovodi 20 stranaca od 25 igrača ukupno e to mene ne ispunjava. VOlim Želju ovakvog kakav jeste i u kakvoj god da je banani može se organizovati da bude najbolji bez obzira na milijarde u ostalim klubovima. Ako nekad bude takav imat će vjerovatno po 20.000 na tribinama ali ja, ja ću tamo biti ponekad i to da vidim vrhunski fudbal a ne ono što volim. Ja sam sutra na tekmi pa makar bio među stotinjak budala kako me nas evropski navijači nazivaju nema veze.sergejevic je napisao/la:Sada sam jos uvjereniji da ce Zeljo izaci bolji, jaci i pametniji iz svega. Otimali su nam igrace, rusili stadion, pokusavali da nas ugase, "iz pepela" sa asfalta su nasi momci otisli na lavor i uzeli titulu u 90. min. To je Zeljo! Nismo nikad imali para, nismo imali neke arene, pomocne terene, imali smo sljaku s koje su djeca dolazila i palila bivsu jugu i evropu. **** pare, i stadion, i vodu i struju, i titule i kupove samo nek je Zelje. Svi nas vole kad smo dole. Nek je nama Zole, Benje, Are, Rijada, brace Sadikovic, i ove starije nase djece, i kad bude najteze ja znam da ce oni otici na lavor i mlatnut ove milijardere, Malezijce i hudbase.
Nedavno sam ja ponajvise ovdje kritikovao sve i svasta, jer mi je bilo zao sto nam ode sjajna prilika da uradimo nesto vise, da se dignemo iz svila, da dodjemo do nekih para, do stadiona, jer su Amar i ekipa radili sjajan posao. Mnogi su mislili da ja to zlonamjerno, ali mi je fakat bilo zao jer Bog zna kad ce nam opet takva prilika doci, ali kao sto sam gore napisao Zeljo ce biti bolji i pametniji, nema tih para da kupe ponos radnicke klase i obicnog naroda.