BH MMA, kickbox, box, judo, karate...

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: BH MMA, kickbox, box, judo, karate...

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 sep 2013, 23:49

work je napisao/la:Jedno su tvoje simpatije, a realnost nešto sasvim drugo. Činjenica je da je Filipović, iako se vodi kao legenda sporta, postao sveopća šprdnja u MMA krugovima, pogotovo nakon onog turnira u Zagrebu i nastupa na onim kečerima ili šta je ono već. Filipović se više ne smatra ozbiljnim borcem, a uspijesi u PRIDE-u se općenito sve više i više dovode u pitanje zbog same kvalitete boraca i borbi u to vrijeme, iako mnogi sa nostalgijom gledaju na taj period. Rekavši ovo, ni Stojnić ne upravlja svojom karijerom na dobar način, ali ove izjave Zovke su neozbiljne, u najmanju ruku. Općenito Stojnić Filipovića, koji je overrated, hvala, doviđenja i prijatno.
Smijesno je reci ''iako se vodi kao legenda sporta'', kad jest ili sta bi ti kao osporavao. To sto je on trebao napraviti u sumraku svoje karijere (s cim se ja slazem, trebao se ranije povuci, medjutim njegov zivot, njegova karijera, sta mu ja tu imam reci), sta je postao, to je stvar za neku drugu pricu.
Izjave Zovke su, nastranu moje simpatije, sasvim opravdane i logicne jer Stojnic je nitko i nista naspram Mirka da ga ovako jalijaski izaziva i to je tako i to mu je jednostavno i rekao na jedan malo drugaciji nacin. To nije misljenje, to je cinjenica. Prijatno.
fera je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Sve napisano je potpuno nebitno, cinjenica je jedino da je Stojnic apsolutni anonimus naprema Mirku koji jednostavno receno nema ni blizu ''krede'' da se dovede u kontekst sa njim (koji je unatoc svemu jedini koji je osvojio K1 i Pride Grand Prix, jedan od dvije osobe koji je osvojio naslov u MMA i K1, uz brojne druge individualne nagrade i priznanja kroz godine karijere), kamoli da prica budalastine ili izaziva ga na dvoboj, i to bi bilo to.
Da mu nije potrebno da se i dalje bavi time jer si kvari legitimitet u zadnje vrijeme, svakako, ali da ga ovakvi parmaci provlace pak po medijima? E to je smijesno, ne daj boze da je MIrko naletio na njega u svom prime-u, obrisao bi pod sa njim do sredine druge runde.
Kao sto rekoh, pametnije bi mu bilo graditi karijeru svoju kroz rad i borbe kao sto svi borci i rade, a kloniti se medijskih istupa, jer samo pokazuje da je all muscle, no brains cim otvori usta na ovu temu.
vidi se da si samo fan cro copa a da ne znas puno o samom sportu mma-u ili k1. karijera se moze izgraditi i preko medija ne znam jesi li cuo za sonnena nekad. inace ti se i javis ovdje samo kad je prica o filipovicu.
mnogo su vece legende od njega izazivali ljudi slabijeg renomea samo sto je to tebi nesto cudno.
mene je vise iznenadilo sto su se zovku i mirko kao ozbiljni borci i biznismeni upustili u ovu svađu sa denisom.
ja cijenim mirka onoliko koliko treba i znam gdje mu je mjesto al ti najsubjektivniji lik koji pise na ovoj temi.
Ja jesam fan Cro Copa primarno, priznajem, zasto i ne bi bio, zbog njegovih sam borbi ''stoput'' ostajao do kasnih nocnih sati uz TV i rekreativno se pozelio i sam ubaciti u trenazni proces, teretanu i kakav borilacki sport, al sam se nagledao u ''njegovo doba'' borbi i borbi opcenito, gledam i dalje, al nemam ni vremena ni volje komentirati konstantno svaku temu i svaki podforum na ss.ba, a nisam ni ja bas mlad da se ne sjecam svega toga doosta godina unazad, a to da Stojnic mora graditi karijeru preko medija, sve je to OK i ja to razumijem, svakodnevno se pojavi neki nadobudni lik u borilackim sportovima opcenito koji bi mimo svakog reda izazivao nekoga van njegovog ranga, ili makar isao ''preko reda'', nije to nista nesvakidasnje, tocno, ali ga realno jednostavno trebao spustiti na zemlju i objasniti mu gdje i kako stvari stoje, jer nije Skoko nista pogresno rekao, a i bolje bi bilo da su ostali na njegovoj izjavi nego da se kao d.ebili po medijima prepucavaju i dalje, a realno, ponavljam, jedina cinjenica je da ovaj nema dovoljno ''krede'' da se dovodi u kontekst sa Filipovicem, jebga to je tako, neki red se MORA znati i postovati u tom sportu, mogu onda i ja skupiti 100 000 dolara i izazvati bilo koga, a sta imam za sebe u karijeri, nista. Njega pamti primjerice i jedan Fedor Emalianenko kao dostojnog protivnika ("Od brojnih odrađenih mečeva, zauvijek ću se sjećati svog prvog meča protiv Minotaura i okršaja s Cro Copom", ta borba je ujedno u brojnim uglednim casopisima i medijima proglasavana za borbu godine) na vrhuncu svoje karijere, kad je zaista realno bio jako dobar, a Stojnic na prema tome je tko, odnosno sta? Tek tamo neki lik koji bi se preko covjeka u zenitu karijere i preko medija proslavio, a k.urcem nije mrdnuo u ringu.
Nista osobno protiv momka, al pravi klauna od sebe izjavama, sramoti se ovim prozivanjem i samo sam se na to i dovezao, nije da se cudim kako to ''samo on'' radi, jer nije, no eto bliskiji je primjer koliko smo mi ovdje opcenito zalostan i jadan narod koji tudji uspjeh omalovazava, a nedaj boze da bi poradio na svom.
Ja da sam ne znam koliko subjektivan u tome, ovo su i dalje obicne cinjenice... Et toliko.
...Život za Široki...

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 19 sep 2013, 08:53

Agenda protiv The King-a, Elvis je optuzen od strane atletske komisije da je uzeo neku PE tabletu a WSOF mu je otkazao mec zbog optuzbi al ne pristaju da uradi test. On je uradio licno testove i svi su negativni.

Evo kompletan intervju na engleskom " onclick="window.open(this.href);return false;

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 sep 2013, 20:41

alevkov je napisao/la:Agenda protiv The King-a, Elvis je optuzen od strane atletske komisije da je uzeo neku PE tabletu a WSOF mu je otkazao mec zbog optuzbi al ne pristaju da uradi test. On je uradio licno testove i svi su negativni.

Evo kompletan intervju na engleskom " onclick="window.open(this.href);return false;
wsof ima velikih problema na svakom eventu ih nesto zeza. sad elvisu zabranili nastup, prosli su im event htjeli otazati zbog nesigurnog kaveza... al hajd valjda ce biti nesto od njih.
zao mi je elvisa al trebali su biti pazljiviji i profesionalniji svi u njegovom timu jer znaju da nisu oni ima kojem ce se progledati kroz prste.
bilo bi dobro da je kako za bellator potpisao ovako ce sad imati dosta problema da napravi ime u mma-a mada niko mu ne moze ospiriti da je jedan od vecih potencijala u srednjoj kategoriji.
You are someone else I am still right here

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 19 sep 2013, 22:04

Dzevad Poturak se povredio i nece nastupiti 04.10. NA ffc07 u Zetri, ko bi mogao onda zamjeniti Dzevada protiv Leke?

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 sep 2013, 22:36

Polo je napisao/la:Dzevad Poturak se povredio i nece nastupiti 04.10. NA ffc07 u Zetri, ko bi mogao onda zamjeniti Dzevada protiv Leke?
mozda i nastupi :D realno ako i ova borba propadne izgubice event na zanimljivosti, al eto ostalo je jos nekoliko bosanaca koji ce nastupiti prije svega tufekcic i emkic pa i tucak su interesntni za pratiti.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 20 sep 2013, 12:03

fera je napisao/la:
Polo je napisao/la:Dzevad Poturak se povredio i nece nastupiti 04.10. NA ffc07 u Zetri, ko bi mogao onda zamjeniti Dzevada protiv Leke?
mozda i nastupi :D realno ako i ova borba propadne izgubice event na zanimljivosti, al eto ostalo je jos nekoliko bosanaca koji ce nastupiti prije svega tufekcic i emkic pa i tucak su interesntni za pratiti.
Valjda nadju neku zamjenu da ne propadne ova borba jer je ipak glavna borba, dobro bi bilo kada bi mogao nadmudrit Denisa da mu da Monsona kao borbu glavnu ili nekog drugog protivnika po meni je i Monson vrlo los i preko njega nema nista od UFC-a ne znam zasto se Denis na njega poziva a Arlovski ne znam dali je aktivan u borbama. Eto Denisu prilika protiv Peraka da radi ili Delije pred svojom publikom neka to uradi da ne bjezi od boraca ako je spreman neka radi borbe.
Onda sta bi bilo kada bi i Redzovic mogao upasti protiv Leke? Jer on i dan danas trenira sa Alijom kao i Alenom isto i k-1. I on bi sigurno uradio borbu samo naravno je lova u pitanju mozda bi trazio nesto vise jer se dugo nije borio po k-1 pravilima.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 sep 2013, 20:06

Polo je napisao/la:
fera je napisao/la:
Valjda nadju neku zamjenu da ne propadne ova borba jer je ipak glavna borba, dobro bi bilo kada bi mogao nadmudrit Denisa da mu da Monsona kao borbu glavnu ili nekog drugog protivnika po meni je i Monson vrlo los i preko njega nema nista od UFC-a ne znam zasto se Denis na njega poziva a Arlovski ne znam dali je aktivan u borbama. Eto Denisu prilika protiv Peraka da radi ili Delije pred svojom publikom neka to uradi da ne bjezi od boraca ako je spreman neka radi borbe.
Onda sta bi bilo kada bi i Redzovic mogao upasti protiv Leke? Jer on i dan danas trenira sa Alijom kao i Alenom isto i k-1. I on bi sigurno uradio borbu samo naravno je lova u pitanju mozda bi trazio nesto vise jer se dugo nije borio po k-1 pravilima.
ma nista od toga otkazan je event. ustvari odgođen za nekad ne zna se za kad :D
aktivan je arlovski imao je borbu prije desetak dana mozda. bori se u istoj organizaciji gdje je i mutapcic. ja sam mislio da se redzovic nece vracati u k1 vode vise.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 23 sep 2013, 00:28

Onda sta bi bilo kada bi i Redzovic mogao upasti protiv Leke? Jer on i dan danas trenira sa Alijom kao i Alenom isto i k-1. I on bi sigurno uradio borbu samo naravno je lova u pitanju mozda bi trazio nesto vise jer se dugo nije borio po k-1 pravilima.[/quote]
ma nista od toga otkazan je event. ustvari odgođen za nekad ne zna se za kad :D
aktivan je arlovski imao je borbu prije desetak dana mozda. bori se u istoj organizaciji gdje je i mutapcic. ja sam mislio da se redzovic nece vracati u k1 vode vise.[/quote]

Nesto sam citao cini mi se u Decembru da ce biti ovaj event oprostajna Dzevada a volio bi da i Denis negdje bude imao uskoro borbu. Nije valjda da cemo ffc cekat do Decembra da u medjuvremenu nece biti eventa?

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 sep 2013, 10:36

bice uskoro u zagrebu event

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 23 sep 2013, 17:51

fera je napisao/la:bice uskoro u zagrebu event
To je dobra vijest za sve nas jer malo je eventa u regionu i kod nas na nekom nivou Evropskom vecinom imamo dogovorene pobjede meceve i titule nazalost ali je tako.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 sep 2013, 21:36

Polo je napisao/la:
To je dobra vijest za sve nas jer malo je eventa u regionu i kod nas na nekom nivou Evropskom vecinom imamo dogovorene pobjede meceve i titule nazalost ali je tako.
ovaj ffc nema srece u zadnje vrijeme prvo u puli nisu dobili podrsku nikakvu i otkazali event onda i u sarajevu ovaj odgođen al su dobro poceli ja se nadam da ce uskoro biti broj jedan u europi. ako nista za nas iz regiona su jako interesantni.
mozda i dobro dođe ova odgoda pa se i tomo oporavi, il se desi cudo pa i denisa nagovore da napokon odradi neku pravu borbu a ne kao ove sto si ti spominjao kad se zna 1000% ko ce pobjediti :D

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 25 sep 2013, 19:55

evo polo ako do sada nisi nasao ja naletih na borbe iz banja luke

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 25 sep 2013, 23:37

fera je napisao/la:
Polo je napisao/la:
ovaj ffc nema srece u zadnje vrijeme prvo u puli nisu dobili podrsku nikakvu i otkazali event onda i u sarajevu ovaj odgođen al su dobro poceli ja se nadam da ce uskoro biti broj jedan u europi. ako nista za nas iz regiona su jako interesantni.
mozda i dobro dođe ova odgoda pa se i tomo oporavi, il se desi cudo pa i denisa nagovore da napokon odradi neku pravu borbu a ne kao ove sto si ti spominjao kad se zna 1000% ko ce pobjediti :D
FFC je ozbiljna organizacija i sigurno je napravila pravi bum i u ovoj godini odrzala dosta eventa, u Sarajevu je sigurno bilo interesovanja ali kada glavni borci otkazu Sarajelije Dzevad i Tomo odma odpada pola publike. Nadam se ce uskoro biti jos jedan dobar FFC u regionu nasem je najjaci i sada je prava konkurencija Superkombatu koji je isto za kratko vrijeme postao glavna k1 organizacija u Evropi.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 29 sep 2013, 23:46

Lose izdanje Dzenana osramotio se stvarno sam vise ocekivao ali vidljivo je bilo da se nije dugo borio i da je srljao Andrei Stoica pravo dobar borac i sigurno u ovoj curiser kateogriji jedan od najboljih.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 04 okt 2013, 08:56

Polo je napisao/la:Lose izdanje Dzenana osramotio se stvarno sam vise ocekivao ali vidljivo je bilo da se nije dugo borio i da je srljao Andrei Stoica pravo dobar borac i sigurno u ovoj curiser kateogriji jedan od najboljih.
ja od dzenana i nisam puno ni ocekivao.
a plus na to sve sto je stoica sjajan borac.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 05 okt 2013, 14:39

fera je napisao/la:
Polo je napisao/la:Lose izdanje Dzenana osramotio se stvarno sam vise ocekivao ali vidljivo je bilo da se nije dugo borio i da je srljao Andrei Stoica pravo dobar borac i sigurno u ovoj curiser kateogriji jedan od najboljih.
ja od dzenana i nisam puno ni ocekivao.
a plus na to sve sto je stoica sjajan borac.
Vidi se da se dugo nije borio pa je prosao onako kako je prosao lose bolje da su Mehica poslali sigurno bi pruzio vise otpora.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 06 okt 2013, 22:07

Jos jedan evant
slika

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 09 okt 2013, 07:41

http://www.klix.ba/sport/denis-stojnic- ... /131008155" onclick="window.open(this.href);return false;

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 19 okt 2013, 16:48

[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.