Joj cirkusa, pa bilo bi mrtvih na terenu. Ja bih ukinuo i ova tri seta, neka igraju jedan set... ko dobije - ide dalje.TENISKA REVOLUCIJA Predsjednica WTA poručila: 'Tenisačice žele igrati na tri dobivena seta'
Spremne, željne i sposobne, sve što trebate napraviti je to zatražiti od nas - kazala je predsjednica WTA, dodajući da bi glavna prepreka tome bila produljenje programa turnira
Predsjednica WTA Stacey Allaster je izjavila u utorak da su tenisačice "spremne i žele" igrati pet setova na grand slam turnirima. Prema njenim riječima, tenisačice će biti sretne što mogu igrati u istom formatu kao i njihovi muške kolege ako se to od njih bude tražilo na Grand slam turnirima.
"Spremne, željne i sposobne, sve što trebate napraviti je to zatražiti od nas", kazala je predsjednica WTA, dodajući da bi glavna prepreka tome bila produljenje programa turnira.
"Programiranje Grand slam turnira je već dovoljan izazov s mečevima tenisača u pet setova. Mislimo da mečevi koji se igraju u tri seta bolje odgovaraju gledateljima", ocijenila je Stacey Allaster.
"Tri seta, to nam bolje odgovara, ali smo stalno govorile da smo spremne, željne i sposobne igrati u pet setova ako to žele na grand slam turnirima.
Rasprava o duljini mečeva pokrenuta je kada su tenisačice počele primati jednake nagrade kao tenisači na grand slam turnirima
Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ma daj, jedva ih gledam na 2 dobivenaVirtu4l je napisao/la:Joj cirkusa, pa bilo bi mrtvih na terenu. Ja bih ukinuo i ova tri seta, neka igraju jedan set... ko dobije - ide dalje.TENISKA REVOLUCIJA Predsjednica WTA poručila: 'Tenisačice žele igrati na tri dobivena seta'
Spremne, željne i sposobne, sve što trebate napraviti je to zatražiti od nas - kazala je predsjednica WTA, dodajući da bi glavna prepreka tome bila produljenje programa turnira
Predsjednica WTA Stacey Allaster je izjavila u utorak da su tenisačice "spremne i žele" igrati pet setova na grand slam turnirima. Prema njenim riječima, tenisačice će biti sretne što mogu igrati u istom formatu kao i njihovi muške kolege ako se to od njih bude tražilo na Grand slam turnirima.
"Spremne, željne i sposobne, sve što trebate napraviti je to zatražiti od nas", kazala je predsjednica WTA, dodajući da bi glavna prepreka tome bila produljenje programa turnira.
"Programiranje Grand slam turnira je već dovoljan izazov s mečevima tenisača u pet setova. Mislimo da mečevi koji se igraju u tri seta bolje odgovaraju gledateljima", ocijenila je Stacey Allaster.
"Tri seta, to nam bolje odgovara, ali smo stalno govorile da smo spremne, željne i sposobne igrati u pet setova ako to žele na grand slam turnirima.
Rasprava o duljini mečeva pokrenuta je kada su tenisačice počele primati jednake nagrade kao tenisači na grand slam turnirima
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- anelbavarac
- Kontakt:
David Nalbandian odlucio da se penzionise

“Jednostavno, rame mi se nije oporavilo kako treba i ne mogu da se takmičim na ATP nivou. Veoma mi je teško što moram da objavim da se povlačim”, rekao je Nalbandian.

Ne znam šta će ti to u temi Grand Slam.
U svakom slučaju, otišao je još jedan velikan. Znači Federerova generacija polako kači kopačke o klin...
U svakom slučaju, otišao je još jedan velikan. Znači Federerova generacija polako kači kopačke o klin...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ko je dao Novaku da pravi kostur za AO ? 
Jok. On bi se smorio cinjenicom da mu je otvoren put, pa bi ubacio tu Murraya ili Del Pa da ga "zagreju" za finale.
Ovo je zreb kao da ga je pravila forumaska komisija @No1e, @soba39 i @drinin vuk.
Ovo je zreb kao da ga je pravila forumaska komisija @No1e, @soba39 i @drinin vuk.
Al' mu se bas momacki otvorilo....cini mi se Gulbis u cetvrtoj rundi,kasnije Wawrinka u 1/4 finalu i Berdych/Ferrer u 1/2.
Nadal u prvom kolu na Tomica,u trecem na Monfilsa pa u cetvrtom na Hewitta...kasnije DelPotro pa Murray.
Federer na Tsongu u cetvrtom kolu pa na Murraya u 1/4 finalu.
To mi je na prvi pogled najzanimljivije.
Nadal u prvom kolu na Tomica,u trecem na Monfilsa pa u cetvrtom na Hewitta...kasnije DelPotro pa Murray.
Federer na Tsongu u cetvrtom kolu pa na Murraya u 1/4 finalu.
To mi je na prvi pogled najzanimljivije.
Bezobrazno lagan žrijeb za Novaka.
On nema ozbiljnog protivnika do finala (Ferrera i Berdycha ne računam, oni svakako nisu kalibar za finale). Ipak, to može biti mač s dvije oštrice, jer bi njegov potencijalni protivnik u finalu mogao biti spremniji na veći izazov, dok bi Djoker svakako bio odmorniji (ali bez pravog testa). Najprije bi ga mogao ugroziti Wawrinka, tako da mislim da Novak navija za to da Švicarac poludi i pruži dostojan otpor.
Nadal će biti s pravom nezadovoljan zbog žrijeba. Već u prvom kolu ga čeka Tomic (
), onda Monfils u trećem, da bi u osmini protivnik mogao biti Hewitt ili Nishikori. Onda četvrfinale najvjerovatnije s Delpom, polufinale s Murrayjem, te veliko finale. Strašan raspored, a biće još strašnije ako Rafa uspije osvojiti AO 2014.
Murray ide na Federera ili Tsongu, a onda na Nadala. Ni on nema ništa bolju situaciju pred sobom (možda za nijansu lakšu od Nadalove), tako da bi i njegova titula bila senzacija.
Da sumiramo: Gornji dio - paklen, donji dio - talašika.
Nadal će biti s pravom nezadovoljan zbog žrijeba. Već u prvom kolu ga čeka Tomic (
Murray ide na Federera ili Tsongu, a onda na Nadala. Ni on nema ništa bolju situaciju pred sobom (možda za nijansu lakšu od Nadalove), tako da bi i njegova titula bila senzacija.
Da sumiramo: Gornji dio - paklen, donji dio - talašika.
Nadal ako dodje do finala,i pobijedit ce u istom 
" Vise je dobrih ljudi na svijetu nego zlih. Mnogo vise. Samo se zli dalje cuju i teze osjecaju. Dobri cute." M. Selimovic
I ja tako mislim. Stvarno, ako naniza Delpa, Murrayja i Novaka, imaće big respect od mene (iako ga i sada poštujem i cijenim kao pretendenta na titulu GOAT-a modernog tenisa).KiaKaha je napisao/la:Nadal ako dodje do finala,i pobijedit ce u istom
Sada ću reći nešto diskutabilno i siguran sam da će me Nadalovci napasti zbog toga (spreman sam, šta fali malo podgrijati atmosferu pred Aussie?
Dakle, ako Nadal uspije osvojiti Australiju, i ako Novak konačno uspije doći do RG-a i poraziti Nadala na njegovom terenu, ovo bi mogao biti posljednji Grand Slam za Rafu. Već ove sezone na RG-u puni 28 godina, a u tim godinama se nazirao kraj dominaciji jednog Federera, s dijametralno suprotnim stilom igre u odnosu na Rafaelov high-percentage tennis. Ipak, puno je toga "ako", stoga ne bih dalje prelazio u domen ŠBB-KBB, tako da ovdje stajem. Čini mi se da sam već previše rekao.
stvarno interesantan ždrijeb, moglo bi biti dobrih mečeva relativno rano, prvenstveno u gornjem dijelu!
to možda (eventualno) devalvira jedno polufinale u donjem dijelu, ali oni će svakako ono slabije staviti u četvrtak, a ono jače u petak naveče
to možda (eventualno) devalvira jedno polufinale u donjem dijelu, ali oni će svakako ono slabije staviti u četvrtak, a ono jače u petak naveče
Broj 1. ima najtezi zrijeb ali ne sumnjam da ce osvojiti titulu.Ima tu par igraca koji mogu strasno dobro odigrati.Vec u prvom kolu Nadal ide na ultra neugodnog TomiKa.
Monfilsa sam zelio Novaku u zrijebu ali eto na zalost opet protiv Nadala...
Novak ako izgubi set do finala nema sta traziti u finalu.
Monfilsa sam zelio Novaku u zrijebu ali eto na zalost opet protiv Nadala...
Novak ako izgubi set do finala nema sta traziti u finalu.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Meni je kad sam bio mladji Australian Open uvijek nekako imponirao, svo ono sunce dok je kod nas snijeg , gledaoci u majicama i šorcevima itd, gledanje večernjih mečeva ujutro na screensportu ili eurosportu ... uvijek sam sanjao jednom otići tamo. . . . Sad iz ove perspektive mislim da je Umag puno više cool 
Kad sam vidio ovaj dio znao sam da se u nastavku sprema nesto veliko
Rafina proslosezonska forma je skoro njegov vrhunac tako da ne vjerujem da ce iz top forme za godinu dana toliko pasti da nece moci uzeti 1 GS u sezoni(ne mora to biti RG).
U svakom slucaju hrabra prognoza,nadam se da ces totalno promasiti
.Claus je napisao/la: I ja tako mislim. Stvarno, ako naniza Delpa, Murrayja i Novaka, imaće big respect od mene (iako ga i sada poštujem i cijenim kao pretendenta na titulu GOAT-a modernog tenisa)
Nije da nema logike to sto pises ali znas i sam da to sto je Federer pao sa 28 ne znaci da se isto mora desiti i Nadalu,makar se to kod njega i vise ocekivalo.Claus je napisao/la: ovo bi mogao biti posljednji Grand Slam za Rafu. Već ove sezone na RG-u puni 28 godina, a u tim godinama se nazirao kraj dominaciji jednog Federera,
Rafina proslosezonska forma je skoro njegov vrhunac tako da ne vjerujem da ce iz top forme za godinu dana toliko pasti da nece moci uzeti 1 GS u sezoni(ne mora to biti RG).
neće se nadal povući sve dok osvaja RG lijevomadnan24 je napisao/la:Kad sam vidio ovaj dio znao sam da se u nastavku sprema nesto veliko
.Claus je napisao/la: I ja tako mislim. Stvarno, ako naniza Delpa, Murrayja i Novaka, imaće big respect od mene (iako ga i sada poštujem i cijenim kao pretendenta na titulu GOAT-a modernog tenisa)
Nije da nema logike to sto pises ali znas i sam da to sto je Federer pao sa 28 ne znaci da se isto mora desiti i Nadalu,makar se to kod njega i vise ocekivalo.Claus je napisao/la: ovo bi mogao biti posljednji Grand Slam za Rafu. Već ove sezone na RG-u puni 28 godina, a u tim godinama se nazirao kraj dominaciji jednog Federera,
koliko mu fali grand slamova da prestigne federera? 3-4? igraće on još, barem dok mu koljena ferceraju!
Da stigne treba mu još 4, da prestigne 5.jestamaji je napisao/la: koliko mu fali grand slamova da prestigne federera? 3-4? igraće on još, barem dok mu koljena ferceraju!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Taman da ga stigne, jos 4-5 puta RG osvoji i eto gaBelmin6 je napisao/la:Da stigne treba mu još 4, da prestigne 5.jestamaji je napisao/la: koliko mu fali grand slamova da prestigne federera? 3-4? igraće on još, barem dok mu koljena ferceraju!
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Možda jedan, jedini ubode još nešto do kraja karijere
RF!
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
RF!
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Konkurencija je takva da će ga i u narednih pet godina samo Novak moći pobijediti na Roland Garrosu. Ne vidim niti jednog igrača koji bi mogao ugroziti Rafinu dominaciju na French Openu.AsharaK je napisao/la:Možda jedan, jedini ubode još nešto do kraja karijere![]()
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pa napisao sam da je ovo moje subjektivno mišljenje, za koje nigdje ne piše da se mora ostvariti. Naveo sam i nekoliko uslova za to (gubljenje RG-a kao najvažniji, jer definitivno bi ga eventualna titula na AO mogla iscrpiti).adnan24 je napisao/la:Kad sam vidio ovaj dio znao sam da se u nastavku sprema nesto veliko
Normalno da Nadal ne mora dijeliti Rogerovu sudbinu, ali to opet ne znači da neće doživjeti sličnu. Opet ću se nakratko vratiti na stil igre. Federerova igra je imunija na proces starenja od Nadalove. Dok jedan preferira brzo završavanje poena, agresivan stil igre, dosta poena osvaja zahvaljujući servisu, drugi se značajno troši kretanjem i snažnim udarcima koji osiguravaju rotaciju loptice. Šta ćemo kada konkurencija bude brža i snažnija od Nadala
Reci mi, je li iko očekivao da će Roger od 2010. pa naovamo osvojiti tek 1 Grand Slam? Slično pitanje i za @Virtu4ala - je li neko mogao pretpostaviti da će Roger posustati na Wimbledonu nakon što ga je osvojio 5x zaredom? Dakle, kroz historiju vidimo da ništa nije nemoguće, tako ni moja (niti bilo čija druga) prognoza. Postoje samo lakše i teže ostvarive, mada je i to relativno.
Btw, dobro da još uvijek nisam etiketiran mrziteljem.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.